♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znalazłam nifty pro za 2249 zł
https://zdrowegeny.pl/test-nifty
A na www.testdna.pl jest chyba też 2400zl i mają punkty pobrań w całym kraju.Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
I ja po wizycie .... widziałam raczki nóżki .... ale nie powiedziała mi żadnych wymiarów z usg wyszło ze 03.04. Termin porodu ....
I cytologia złe mi wyszła bo dziś dali mi tylko wstępne wyniki napisali ze ostre zapalenie i do leczenia.... moja dr powiedziała ze muszę zrobić kolposkopie.... a później stwierdziła ze mam przyjść za trzy tygodnie i wtedy mi zleci to badanie....
Wiec jestem bardzo rozczarowana i postanowiłam ze jak przyjdzie wynik cytologi za dwa trzy dni to szukam innego lekarza .....
Nawet zdjęcia usg mi nie dała
Wyszłam od niej z gabinetu ze łzami w oczach .... bo ja w sumie nie rozumiem nic z tej wizyty a za nią płace .... -
nick nieaktualnyAngell wrote:I ja po wizycie .... widziałam raczki nóżki .... ale nie powiedziała mi żadnych wymiarów z usg wyszło ze 03.04. Termin porodu ....
I cytologia złe mi wyszła bo dziś dali mi tylko wstępne wyniki napisali ze ostre zapalenie i do leczenia.... moja dr powiedziała ze muszę zrobić kolposkopie.... a później stwierdziła ze mam przyjść za trzy tygodnie i wtedy mi zleci to badanie....
Wiec jestem bardzo rozczarowana i postanowiłam ze jak przyjdzie wynik cytologi za dwa trzy dni to szukam innego lekarza .....
Nawet zdjęcia usg mi nie dała
Wyszłam od niej z gabinetu ze łzami w oczach .... bo ja w sumie nie rozumiem nic z tej wizyty a za nią płace ....
To prywatna wizyta tak wyglądała? Bez zdjęcia nic?
Jak masz zs to płacić to zmień lekarza. Potem będzie jeszcze mniej przyjemnie. -
Magda_n wrote:To zależy z czym jest problem pewnie..
Tak samo jak dawka
Pratchuet
A na co mials emcorton?
Ja mam schodzić z 5 mg, biorąc przez tydzień 2,5.,
Bardzo duzo osob bierze do 12 tyg bo uważa sie ze wtedy imnynologia ms wplyw. Potem juz nie.
Po owulacji- bo mam dodatnie przeciwciała przeciwplemkowe
Mam też graniczne wartości komórek NK (podwyzszone), podejrzenie zespołu antyfosolipidowwgo- po konsultacji z reumatologuem- stwierdził że encorton nie zaszkodzi. Mam w rodzinie też przypadki chorób autoimmunologicznych. Myślę że też ze względu na poronienia wcześniejsze mam włączony encorton. -
nick nieaktualnyPratchuet
Niektórzy mają zlecony konkretnie, a inni w ciemno profilaktycznie, stąd moje ciekawe pytanieja mam encorton na cytokiny zle, ale bez rewelacji te wyniki. Za to na kir aa mam accofil ale juz mam z niego wychodzić.
Przy zespole pewnie tez heparyne bierzesz.
-
nick nieaktualny
-
Magda_n wrote:Angell
Mieszkasz w dużym mieście czy malyn? Czasami w mniejszych jest tez mała konkurencja i trudno o dobrego lekarza i warto szukać dalej.
W każdym razie ciaza to nie katar. Lepiek miec dobrego lekarza.
Spore miasto..... właśnie ciąża to nie katar .... wiec jak wyszły mi kiepskie badania to powinna rozszerzyć mi diagnostykę by się dowiedzieć czegoś więcej.... a leków tez nie dała.... a w ciągu trzech tygodni do następnej wizyty może się pogorszyć bez leczenia
-
Mojanadzieja wrote:I jak tam dzień leci? Coś cisza...
Jakby kogoś nie było zapisanego na liście na pierwszej stronie w moim poście, to niech da mi znać, bądź zmiana terminu porodu 😊
termin 17.04 - serduszkoproszę o wpisanie
Mojanadzieja, Roksi lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyAngell wrote:Spore miasto..... właśnie ciąża to nie katar .... wiec jak wyszły mi kiepskie badania to powinna rozszerzyć mi diagnostykę by się dowiedzieć czegoś więcej.... a leków tez nie dała.... a w ciągu trzech tygodni do następnej wizyty może się pogorszyć bez leczenia
A co Ci wyszło kiepskie?
To jak duże miasto to możesz wybrać innego lekarza łatwiej. Masz sie czuć zaopiekowana i bezpiecznie. -
Cytologia źle mi wyszła.... położna dzwoniła gdzieś po moje wyniki bo nie przyszły .... to jej powiedzieli ze na dzień dzisiejszy to mogą powiedzieć ze wychodzi ostre zapalenie... a konkretny wynik będzie za pare dni bo moja próbka do dwóch lekarzy idzie na dodatkowe konsultacje bo jest źle....
-
nick nieaktualnyAngell wrote:Cytologia źle mi wyszła.... położna dzwoniła gdzieś po moje wyniki bo nie przyszły .... to jej powiedzieli ze na dzień dzisiejszy to mogą powiedzieć ze wychodzi ostre zapalenie... a konkretny wynik będzie za pare dni bo moja próbka do dwóch lekarzy idzie na dodatkowe konsultacje bo jest źle....
Aa faktycznie pisałaś. Ale mysisz miec ten wynik w ręce żeby isc do kolejnego lekarza..
Moze to nic złego. Nie martw sie na zapas. -
Magda_n wrote:Pratchuet
Niektórzy mają zlecony konkretnie, a inni w ciemno profilaktycznie, stąd moje ciekawe pytanieja mam encorton na cytokiny zle, ale bez rewelacji te wyniki. Za to na kir aa mam accofil ale juz mam z niego wychodzić.
Przy zespole pewnie tez heparyne bierzesz.
Ja nie robiłam jeszcze takiej rozszerzonej immunologii. Po pierwszym poronienia w ogóle badań nie robiłam, po drugim w zasadzie już wszystko po za tymi magicznym badaniami od immunologow, których nazwy mi nic nie mówią 😁 stwierdziliśmy z lekarzem, ze próbujemy jeszcze raz z całym "żelaznym zestawem " I jak się nie uda to wtedy pójdę w immunologie głębiej. Na razie wygląda na to że jest ok.
Tak, heparyne już od samej owulacji biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 19:24
-
No wiesz w sumie wole mieć ten wynik w ręku.... i żeby mnie pokierował na dalsze badanie.... bo ja nie mam żadnych objawów w sumie bo mnie tam nic nie boli nic nie swędzi nie piecze upławy mam normalne są koloru białego i nie jest ich dużo .... a robiłam badania tez na choroby zakaźne to wyszły dobrze .... ale jutro będę dzwonić do nowego lekarza on przyjmuje w czwartki wiec jak się uda to może będę mieć wizytę jutro jak nie to za tydzień dopiero.... wiec tydzień czasu będę wstanie jakoś wytrzymać i te wyniki napewno dojdą do tygodnia.....
-
nick nieaktualny
-
Magda_n wrote:Pratchuet
Widać Twój lekarz trafił z encortonem.i tego sie trzymamy.
Angel
Wiesz równie dobrze moze byc źle zrobiona cytologia i trzeba ja powtórzyć.
No tez mogło by tak być ze zle pobrano próbkę....
Tylko wiem ze mnie od kwietnia miesiączki bardzo bolały jak nigdy bo z bólu to nawet mdlałam i poszłam do lekarza i mi powiedziała ze mam torbiel endometrialna i boje się ze mną się od tego kwietnia coś działo poważnego.... ale jej mówiłam ze ja starym się o dziecko .... i mówiła że mogę ale będzie bardzo ciężko -
Hej, jestem po wizycie. Jest serduszko. Dzidziuś jest starszy niż data z OM. Wg OM mam 6+2 a wg pomiarów 6+6 😊 ulżyło mi jak zobaczyłam tą kruszynkę na monitorze. Prócz tego mam globulki bo mam stan zapalny i nadżerkę. Jak nie znajdę ostatniej cytologii to mam do powtórki , ale z tego co pamiętam to ta ostatnia nie była zbyt dobra więc i tak lekarz pewnie powtórzy. Od jutra jestem na l4. Następna wizyta za 2 tyg , do tego czasu muszę porobić badania. Dziś lekko wydałam 250 zł a to dopiero początek.
Dorciax, Mojanadzieja, moniczko., Ekta lubią tę wiadomość