♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciak jeśli to cię e jakikolwiek sposób uspokoi to idź, ale wydaje mi się że do dobrego ginekologa na wizytę poczekasz trochę a do przeciętnego będziesz mieć mniejsze zaufanie niż do prowadzacego ciążę. Ja w pierwszej ciąży chodziłam mega często jak patrze teraz na ilośc wizyt a i tak się zamartwiałam.
-
*SmoczycA* wrote:Olciak może jeśli ufasz swojej gin to nie kombinuj chociaż wiem że to łatwo się mowi bo sama w tej ciąży na początku chodziłam do 3 lekarzy ;P jeśli pisałaś lub nie chcesz pisać to rozumiem, ale czy u Ciebie było coś niepokojącego w ostatnich kilku dniach przed odejściem wód?
Nie... właściwie to wszystko było okej.
W poprzedniej ciąży ja sie czułam o wiele lepiej niż w tej.
Miałam mnóstwo energii i organizowaliśmy sylwestra, wiec kilka dni a to balony a to dekoracje, zakupy itd.
No i w dzień co mi odeszły wody to faktycznie może czułam się zmęczona bardziej niż zwykle...
Ale żadnych innych niepokojących objawów.
No i zaczął się sylwester, przyszli goście.
Siadłam do stołu i pamiętam ze od rana miało jadłam i byłam taka zadowolona ze w końcu bede jeść
Nałożyłam sobie sałatki i zawołał mnie mąż do kuchni, weszłam do kuchni i poczułam, że chce mi się tak bardzo siku, ale to tak jak nigdy w życiu...
Poleciałam do łazienki i zdarzyłam złapać za klamkę od łazienki a tu mi leci po nogach i pierwsza moja myśl o kurwa tyle ludzi a ty się sikałaś... no ale potem leciało jakby ktoś dwie butelki wody mineralnej mi odkręcił i położył na brzuchu wiec się kapnęłam, że to wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 10:03
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
belldandy i wszystkie wizytujace dzisiaj - trzymam kciuki. Dajcie znać.
Ja dziś mam trzecie podejście do NIFTY i USG. Obym tym razem otrzymała wynik 🙏
Wizyta strasznie późno, bo dopiero na 21.00.
*SmoczycA*. Wydaje mi się, że wcale nie ma tu dużo dziewczyn, które już czują ruchy. Owszem, jest kilka, ale to raczej mniejszość. Nie ma co się martwić, bo prawidłowe jest poczucie ruchów nawet dopiero w 24tc. Rozumiem jednak, że każda chciałaby jak najszybciej, ja również, ale o niczym złym to nie świadczy.Olciak, zokeia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Oddałam dzisiaj młodsze dziecko do babci a druga gwiazda jest w przedszkolu. Mogę sobie ogarnąć mieszkanie jak potrzeba. I tak pewnie nie zrobię wszystkiego. Teraz się położyłam żeby nie przecholowac. Muszę spróbować umówić się na USG połówkowe bo ostatnio nie odbierali tel. A to już pora bo później miejsc nie będzie.
-
U nas już była kontrola, zdarzylam wrócić ale mieli zaznaczone ze są obecnie 3 osoby w domuAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny, dokładnie tak jak piszecie - ja czuję ruchy, bo to moja trzecia ciąża i wszystko jest takie,,, luźniejsze
Nawet brzuch mam wielki jak w pierwszej dopiero w 7 miesiącu. Ale powiem Wam, że cieszę się tym. Kurczę, tak bardzo cieszę się tym razem tą ciążą, bo sobie myślę, że wszystko co czuję, czuję ostatni raz. No i czuję się młodsza. JAk wszystko dobrze pójdzie, to znów będę 'młodą mamą'
Alez dalej mnie ciągnie w tym podbrzuszu. Poszłam na badania moczu i przy okazji zrobiłam sobie obie klasy na covida. Ostatnio przeszłą u nas fala w pracy i chcę wiedzieć na czym stoję, mimo że nie mam objawów. Lepiej będę się czuć wiedząc, że już to przeszłam. Co jakiś czas po prostu planuję się testować.
Dzisiaj musiałam być w 3 urzędach i 2 sklepach. Zrobiłam sobie taki jeden dzień między ludźmi, pierwszy raz od miesiąca. Ale maseczkę zmieniałam w każdej lokalizacji, w kieszeni mam płyn do dezynfekcji. Po prostu nie mam świetnego zdrowia i nie chcę paść na choroby współistniejące. Także niestety na marsze też nie chodzę. Wspieram online.
-
nick nieaktualnyNie dezynfekuje rąk tylko myje mydłem niedobrze mi od tych zapachów srodków dezynfekcyjnych i nie chce przy moich dolegliwosciach jeszcze pogarszać sobie stanu to samo z maseczka mam ją na brodzie gdy widze czlowieka zakladam bo ciezko mi sie oddycha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 13:10
-
nick nieaktualnyZ tego co słyszałam pszylbice w ogóle nie chronią i maja być zakazane ale nie wiem czy to wejdzie. Moja lekarka doradzila zebt kupic maseczki z filtrem ale juz to widze jak ja w takiej maseczce wytrzymam. Ja sie staram na swiezym powietrzu byc bez maseczki moim zdaniem to glupota zeby zaslaniac sie maska jak w okolicy nikogo nie ma organizm tez potrzebuje tlenu. Wiele rzeczy mi sie nie podoba jak godziny dla seniora zasypiam o godz 2 w nocy i o 8 musze sie spieszyc zeby cos sobie kupic bo po 12 nie jestem juz w stanie wyjsc z domu bo zaczynam.sie gorzej czuć. Ciesze sie że juz nie musze wąchać windy ktora psikali denaturatem i to tez mi dawało popalić
dla mnie środki dezynfekcyjne odpadaja i nawet sie na tym nie zastanawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 13:45
-
m85t wrote:Belldandy, a cała rodzina jest na kwarantannie teraz u Ciebie? Czy mąż moze pracować? Też mam dziecko w przedszkolu i troche się stresuję paraliżu firmy u męza w razie kwarantanny synka.
Cała, maz pracuje z domum85t lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Kiedcy jestem na spacerze i dookołą nikogo nie ma to także zdejmuję maseczkę, bo moja kondycja równa w dół. Kurczę, po obiedzie poszperam trochę w sprawie środków dezynfekujących. Jeśli są na bazie alkoholu to przecież wszystko wyparowuje, nie martwię się, ale co z pozostałymi skłądnikami.
-
Niestety ani maseczki ani płyny dezynfekujące nie są obojętne dla naszego zdrowia.
Straszna jest ta paranoja, którą narzuca rząd i media. Dzieci patrząc na to, na pewno będą już w pewnym stopniu skrzywione 🙁 Będą sie bały innych ludzi, bliskości, najmniejszego zarazka. To na pewno wywoła fobie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja mieszkam na obrzeżach gdzie mieszkam na ulicy która ma 500m długości, od głównej ulicy. A główna ulica to kilka domków jednorodzinnych. Oraz pola wokół. 2km w jedną stronę do sklepu to po drodze firmy. Ale jak się idzie ulica i policja przejedzie to ciężko się wytłumaczyć będzie, bo zaświadczeniem niestety mogę się podetrzeć przy braku papieru toaletowego.
A teraz patrzę na necie że może od piątku tylko do pracy będzie można się przemieszczać. Masakra. Chcą nas zamknąć w domu i na spacer będę zamiast do sklepu 2 km w jedną stronę to do balkonu na świeże powietrze i z powrotem do domu. 😱
Nikt przecież zapasów na miesiąc nie zrobi, bo gdzie to wszystko schować. A do lekarza, a jak dk pracy to przecież i do sklepu no bo jak żyć?! Paranoja.Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Dla mnie jest straszne, że ludzie się odwracają od siebie, patrzą na siebie wrogo, w bloku szybko do windy, byle tylko ktoś nie chciał się dosiąść -ja akurat wpuszczam do windy, jeśli ktoś czeka za mną i ma maskę, sama ostatnio bym się spóźniła na tramwaj i do pracy, przez czekanie aż winda po raz 3 przyjedzie, bo ktoś jechał sam i nie chciał jechać z kimś. Paranoja. Boję się, jak to wpłynie na dzieci i młodzież, brak edukacji, bo zdalne nauczanie to niewłasciwa edukacja, brak kontaktów społecznych, paranoja dookoła, panika i strach.
-
nick nieaktualnyMojanadzieja dlatego nosze na brodzie maseczke a zakladam jak naprawde musze na przyklad wejscie do sklepu. Watpie zeby zrobili takie cos że tylko do pracy bo trzeba jednak sobie cos do jedzenia kupic ja tylko chodze do spozywczaka i to i tak nie codziennie. Ciesze sie bo ja mam ogródek i moge sie wietrzyc na ogródku i dotleniać jedy ny minus że mam daleko sklepy. Zaczelam dzisiaj ogarniac rzeczy i jestem przerazona ile mam ciuchów i tak juz robilam generalne porzadki ale jak sobie pomysle że w brzuszku jest dziewczynka to zaginiemy w ciuchach
🙈 niestety leginsy z lidla mi sie nie sprawdziły chodze w nich po domu wiec tyle że wygodnie ale juz sa cale zmechacone a mialam na sobie kilka razy je.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2020, 15:31