♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 12 tyg wtedy kiedy mnie zważyła miałam 48,5, a przytyłam 1,1 kg- ważyła mnie w 16 tyg. A jestem dość niska 159cm. Moja waga „ulubiona” to 45-47 kg. A tak to waga w ciąży mnie nie rusza, bo jem zdrowo i w normalnych proporcjach, na szczęście nie mam poki co cukrzycy.
Moniczka kurcze to ja właśnie mam okropny ból głowy i mega zmęczona się czuje, jakby ktoś zabrał mi siły. Zwolniłam się z pracy dziś żeby odpoczac. Mam nadzieje ze do jutra mi minie i to nie covid.
Co ro zabobonów to napisałabym coś w tym temacie ale czuje w imieniu przyjaciółki wstyd. Ogólnie śmiać mi się chce jak można w to wierzyć. Bzdury totalne mimo ze jestem tolerancyjna to niestety tego nie akceptuje.zokeia lubi tę wiadomość
-
moniczko. wrote:Okropny ból głowy, osłabienie, lekki kaszel suchy, po 4 dniach brak węchu i smaku. Mąż takie same objawy.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Mam potwierdzonego na 100% chłopaka! ❤️
Wszystko dobrze! ☺️
Za dwa tygodnie kolejna wizyta.Roksi, Jaszczureczka, Różyczka32, zokeia, misskity, Annie1981, Desperatka_87, Dorciax, 1Malinka1, m85t, Lucy91, *SmoczycA* lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Nie byłam jeszcze u mojego ginekologa, mam kwarantannę, a raczej izolacje. Leków nie mam żadnych oprócz paracetamolu doraźnie w przypadku silnego bólu głowy. Oczywiście zapytam ginekologa na wizycie, co i jak, ale z tego co czytałam to nie ma specjalnego postępowania przy kobietach w ciąży. Ten brak węchu i smaku u mojego męża utrzymuje się już ponad tydzień, u mnie dopiero kilka dni. Ale nie jest to komfortowe, dodatkowo głowa boli praktycznie non-stop, ale nie jest to aż tak mocny ból, żebym nie wytrzymywała. Do tej pory dwa razy wzięłam Apap.
Nie mam kontaktu smsowego z moim lekarzem, dlatego nie mogłam napisać i zapytać co i jak, a lekarz rodzinny prócz potwierdzenia wyniku za dużo nie mówił.
-
Kolejna wrote:Ja mam -5 kg odkąd beta wyszła pozytywnie ale ogólnie mam nadwagę. Mam tez cukrzyce ciążową i pewnie przez odstawienie cukru ta waga spadła
ale tak samo jak Dorciax mam insulinę na noc.
-
moniczko. wrote:Dziewczyny, co do covida to ja właśnie przechodze, mój mąż też, ale on już ma końcówkę. Jakbyście chciałby coś wiedzieć to piszcie
-
Dorciax wrote:Ile jednostek masz na początek?
jutro ide do diabetologa zobaczę co powie na moje cukry. Ogólnie od weekendu kręci mi sie w głowie i myślałam że mam takie helikoptery od cukru ale nie
po posiłku mam ostatnio w okolicach 100 i nie wiem czy to nie za mało 🤔 a Ty jak tam? Jaka masz dawkę ?
-
Moniczka...uff..to dobrze ze nie macie gorączki🙂
Kolejna, ja mam 4j i w sumie na ten moment wszystko jest ok. Cukry poniżej 90. A powiedz mi czy po podaniu insuliny masz jeść jeszcze pozna kolacje? Np. Po godzinie?
Co do cukru po posiłkach to tak do 120. Daj znać co diabetolog powiedział na niski cukier po posiłkach, sama jestem ciekawa 🙂 -
nick nieaktualnyMoniczko zdrówka moja jedna siostra własnie miała ból głowy katar a na końcu utratę wechu i smaku
Szwagier miał gorączke
Teściowie mojej siostry chyba najgorzej przeszli bo teściu ma nadwage i nie umiał zbić gorączki ciagle sie pocił
Moja druga siostra miała goraczke 40 stopni i utrate wechu i smaku.
Moja chrzesnica ma dzisiaj urodziny a ja nawet nie moge do nich pojechać bo maja oni kwarantannechcialabym chociaż jej kase chociaż dać ale wczoraj dostalam ochrzan od meza że mam siedzieć w domu
Ja juz rano jednego pawia miałam wiec dzisiaj pewnie zapowiada sie dzień do kitubo wczoraj było wspaniale bez wymiotów.
-
Ja dzisiaj tez wzięłam wolne, żeby dojść do siebie. Młody się rozkręcił i kopie dość mocno, już czuć jak się rękę przyłoży.
Zosia mąż ma racje nie ma co ryzykować. Jeszcze odbijecie sobie urodziny siostrzenicywspółczuje tych wymiotów ..
Kolejna lubi tę wiadomość
-
Mój trzylatek przyszedł dzisiaj do łóżka i całą noc strasznie mnie kopał. Cały czas spał w poprzek. A o 5 się posiusiał do łóżka. Naszego... Wyszłam po 6 do pracy, a dzieci są w tym tygodniu z tatą w domu. Dostaję po godzinie smsa, że nasz starszy syn też się posiusiał. No to ma chłop dzień prania
-
Mojanadzieja - mój sprząta, ale też bałagani. Syzyfowe prace
Ja wolę posprzątać i odkładać wszystko na miejsce. Ale nie ukrywam, że mąż skradł moje serce, gdy jakoś na poczatku randkowania zeszło na rozmowę o codzienności i powiedział, że tego dnia czyścił piekarnik. Love love. A przez jakieś dwa lata związku nie pozwalał mi myć muszli klozetowej. Mój bohater z białą szczotką
To ostatnie już mu przeszło. Ale to chyba dlatego, że ja lubię myć kibelek
-
Dziś źle spałam, kręciłam się, w końcu o 4.00 się obudziłam i do 7.00 oboje nie spaliśmy, potem mąż wstał do pracy a ja zasnęłam hihi
Mąż miał w końcu przebłysk jak ustawimy mieszkanie pod dzidziusia, wykombinował, co zrobimy z jedną szafką w sypialni, by zmieściło się łóżeczko i nie trzeba było kupować komody na rzeczy małego, skoro i tak po pół roku się wyprowadzamy.zokeia lubi tę wiadomość