♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:I rozmawiałam z lekarzem ze jak tak dalej bd i te bóle to ja dam rade 2 miesiące i 28-30 chce rozwiązać bo nie wytrzymam już ...
Niestety nie każda ciąża to piękny czas, nie każda może skakać jak Lewandowska z uśmiechem na twarzy do 9 miesiąca. Zdałam sobie z tego jeszcze bardziej sprawę szperając po forum, jest masa dziewczyn w ciężkiej sytuacji, nie mówiąc już o tych najgorszych scenariuszach. Sam jestem na początku i muszę leżeć, nie wiadomo jak to się skończy.
Trzymam za Ciebie kciuki, na pewno dasz rade tyle ile możesz. Bądź w kontakcie z lekarzem, to najważniejsze.
🍀💞✊🏻zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja też czekam na wypłatę z zus. Za pół października pracodawca mi zapłacil jeszcze bo jestem na l4 od połowy września. Teraz ZUS powinien mi zapłacić...ale cisza jak dotąd. Na pue jets pusto.. Ciekawe ile poczekam.
-
Mania12 wrote:Zosla ankieta poszła 😊
Dziewczyny często w ciągu dnia czujecie ruchy dziecka?u mnie są bardzo nieregularne, w ostatni weekend wieczorem kręciła się na całego , a wczoraj prawie jej nie wyczuwałam 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 12:04
-
Ja jestem przerażona bo najpierw czekasz na przyrost bety , później na serduszko , później na (teoretycznie) bezpieczny 12 tc , prenatalne , polowkowe ....
Wiecznie myśląc o maluszku.
A niby ciąża to super stan.
Ja jakoś nie umiem się tak do końca cieszyć ciąża mając z tylu głowy że coś zawsze może się stać.
Bellandy ja cały czas wierzę, że wszystko u Ciebie skończy się pomyślnie. Jesteś silna babka, podziwiam Cię i to jak dajesz rade i nosisz pod sercem silne dzieciątko więc musi być dobrze .belldandy, Desperatka_87, Olciak, Kora88 lubią tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Ja jestem zaskoczona tymi wszystkimi historiami z bliznami, widzę je na całym forum, w innych grupach też. Ciągle słyszałam, że cesarka jest super, po co się męczyć. Ale kurczę, te historie powodują, że 600 razy zastanowiłabym się przed cesarką na życzenie, jeśli planowałabym kolejne dzieci. Strasznie Wam współczuję.
Edit - ale dalej uważam, że kobieta ma prawo zdecydować jak chce urodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 12:22
-
zokeia wrote:Ja jestem zaskoczona tymi wszystkimi historiami z bliznami, widzę je na całym forum, w innych grupach też. Ciągle słyszałam, że cesarka jest super, po co się męczyć. Ale kurczę, te historie powodują, że 600 razy zastanowiłabym się przed cesarką na życzenie, jeśli planowałabym kolejne dzieci. Strasznie Wam współczuję.
Edit - ale dalej uważam, że kobieta ma prawo zdecydować jak chce urodzić
ja nie slyszalam takich historii w pierwszej i w drugiej ciazy, tylko ze moze sie w niej zagniezdzic. Nie spotkalam sie we wczesniejszych ciazach rowniez z takimi przypadkami na forum... tak samo jak z krwiakami. Jedna dziewczyna tylko wowczas miala " od Nas z czerwcówek ", a w tej ciazy, na tym wątku chyba z 5-6?
zreszta mi poprzednio nic nie dolegalo, lekarz sprawdzal zapewne na kazdej wizycie blizne, ale ani nie znalam grubosci, ani nic. Gdyby nie planowane cięcie, to pewnie bym jeszcze chodziła i chodziła w tej ciąży.
tak na prawdę komplikacje mogą być w każdej ciąży, może równie dobrze blizna po innej operacji stanowić zagrożenie ... u koleżanki pękła blizna po usunięciu mięśniaków, u innej problemem byla ta po wyrostku..
moja blizna miala ponad 3 lata, a znam dziewczyne która miała 4 cc rok po roku i to bez najmniejszego problemu.. rok starsza ode mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 12:51
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bell współczuję ci tych cierpień, jak czytam przez co przechodzisz to aż mam ciarki. Musisz mieć okropne bóle jeśli tylko ketonal sobie z nimi radzi. Ściskam mocno 💞
-
Dorciax wrote:Bell współczuję ci tych cierpień, jak czytam przez co przechodzisz to aż mam ciarki. Musisz mieć okropne bóle jeśli tylko ketonal sobie z nimi radzi. Ściskam mocno 💞
nawet ketonal nie daje rady calkowicie, ale nic mocniejszego juz nie kupie bez recepty.Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyMi się przysnęło po tej tabletce od razu się jakas spiaca zrobiłam;) na wizycie moja waga poszła do góry także się cieszę i musze tez uważać żeby nie za dużo się upaść chyba po tych lodach
swoja droga juz w biedronce nie ma śnieżek wszystkie ja wykupiłam:D
Ciesze że nie muszę leżeć ani być w szpitalu bo to jednak jest problem a tak zrobię coś w domu nie wiele jeszcze musze opróżnić zmywarkę dzisiaj;) -
Jejku jaki rajd po sklepach miałam... kaczki nie mogłam nigdzie dostać. Zawsze 11.11 idziemy do restauracji na gęsinę, ale że pozamykane to nie chciałam zamawiać do domu tylko mogę sama upiec kaczkę. Oprócz tego szukałam kapci, teraz to tylko carffour/Kaufland wchodzą w grę, bo normalne obuwnicze zamknięte. W koncu kupiłam, nie jakieś super jak chciałam, ale trudno. Mąż ma jutro imieniny, a że popsuły mu się kapcie w pracy (w domu nie nosimy) to już miałam pomysł na podarek. Do tego żelki i gazeta o motocyklach.
-
Belldandy, nie wyobrażam sobie co musisz przechodzić ;( dużo siły i zdrowia. Ja nie wiem czy bym miała tyle samozaparcia, co ty.
Dołączam do grona osób, dla których ciąża nie jest magicznym i wdzięcznym okresem. Pierwszą ciążę przechodziłam podobnie do Zosi. Aby zdecydować się na drugą, musiałam najpierw zapomnieć jak to strasznie być w ciąży. Niektórzy muszą zapomnieć swój poród a ja musiałam ciążęteraz zdecydowałam się tak szybko, aby mieć to już za sobą i nie bić się z myślami "Jak ja przeżyję następną ciążę!?" W sumie to mogłabym mieć i czwarte dziecko ale kolejnej ciąży nie przeżyję więc zamykam zakład produkcyjny definitywnie
Nadal nie czuję żadnych ruchóww pierwszej i drugiej ciąży już coś czułam. Troszkę się martwię. Za tydzień wizyta, to się uspokoję.
-
Nagietek spokojnie wkrótce będą kopniaki;)
Nagietek lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
m85t wrote:Dziewczyny a robicie swoim dzieciom kalendarze adwentowe z zadaniami? Właśnie przeszukuje czeluścia internetu w poszukiwaniu inspiracji.
Ja robiłam już 2 lata tak samo jak wspólne pieczenie pierników, a w tym roku nie wiem czy dam rade ale chciałabym bo chłopcy na to czekająAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyNagietka ja się wcale nie dziwie ja juz podziekuje za taki stan jeszcze starania moje nie były łatwe a ciaza to juz na dobitkę jak pisałyście ze mdlosci mina po 12 tyg to się ucieszyłam a tutaj dopiero się nasiliły wraz z wymiotami jakas porażka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 18:02
-
U nas też będzie wspólne pieczenie pierników , to już rytułał. Tylko młodszej muszę dokupić fartuszek bo będą się kłócić o ten który jest w domu. Młodsza ma dzisiaj biegunkę bo zapomniałam że ostatnio zaszkodził jej ogórek kiszony i dzisiaj jej podałam. Zafundowałam jej niezły ból brzucha. Nie wiem gdzie miałam głowę 🙆