♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyz rzeczy których nie wyrzuciłam od moich sióstr i wyleciały mi z głowy to 2 wanienki kocyk termometr do wody i uwaga sanki znalazłam
sanki hit ciekawe czy zima w końcu będzie. Trochę żałuję że się tych rzeczy pozbyłam pewnie teraz by mi się one przydały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 16:50
-
Annie1981 wrote:beti97. Super, taki zakup na pewno cieszy 🤗
belldandy. Cieszę się, że najgorszy czas psychiczny masz już za sobą. Trzymaj się.
Przyszła moja paczka z Polski. U góry dwie książeczki dla córki, a te na dole dla mnie. Oczywiście kupiłam tego więcej, ale tylko te stricte dotyczące ciąży chciałam Wam pokazać 🙂
Mam te 2 pierwszeAnnie1981 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Wracając do zakupów. Trafiliśmy do sklepu z super obsługą, ekspedientka otworzyła nam oczy odnośnie doboru fotelika samochodowego. Wytłumaczyła, że nie każdy fotelik spełni swoją funkcję bezpieczeństwa w danym samochodzie. Wszystko zależy od nachylenia kanapy w aucie. Nawet wychodziła na zewnątrz do auta i montowała wybrany przez nas model sprawdzając czy pasuje i odpowiednio się układa, wiedząc, że w dniu dzisiejszym i tak nie dokonamy zakupu. Byłam mile zaskoczona jakością obsługi i poświęconym czasem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 16:59
Annie1981, zokeia lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Z dotychczasowych wózków to najlepszy jaki mamy. Starszaki już testowały. Starczy do końca wózkowania. Gdyby nie promocja to byśmy dzisiaj nie kupili. Jutro zawieziemy go do mojej mamy bo ma miejsce. Zapakowałam tylko żeby się nie kurzył i tam poczeka. Małe łóżeczko też tam już czeka ale muszę je odmalować. Mam do niego pościel po młodszej. Ja muszę być przygotowana bo mi nikt nie wypierze , nie zrobi za mnie. Mąż przy drugiej córce tak się zamotał że zamiast przywieźć fotelik do szpitala to przyjechał z gondolą 🤦🤦🤦 wszystkie kobiety miały z niego ubaw razem z położnymi. Musiał jechać drugi raz a miał wszystko naszykowane!! Miał tylko wziąć w rękę . A tam było ubranko na wyjście, kocyk. Podkłady dostałam od koleżanki, jakoś tak pomału samo się kompletuje. Fotelik zostawiam na styczeń - luty.
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Ja codziennie jestem sama od rana do 17:30-18. Dziś tez sama... wiec tylko leżę, można dostac depresji bo czuje się bezużyteczna, a będąc tyle w domu to bym segregowala szafki itp coś zrobiła...
Zaraz swieta, tez nic w tym roku nie robię, a zawsze piekłam dla rodziny ciasta itp wigilia była u mnie.. te swieta spędzimy w domu bo ja tylko leżąca i nie mam ochoty nigdzie jeździć, leżeć po ludziach i odpowiadać na pytania o moim stanie.
Przed swietami ma nam ktoś tylko dom ogarnąć, pomyć okna...bo męża sobotnie sprzątanie to już w poniedziałek nie widać.. kurzy nie wyciera, płytki schlapane.. on tylko odkurzy, umyje podłogę, wannę, kibel i tyle . Jak to dobrze ze mam zmywarkę i robota sprzątającego na codzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 17:06
[*] 2014 i 2016 -
Annie1981 wrote:beti97. Super, taki zakup na pewno cieszy 🤗
belldandy. Cieszę się, że najgorszy czas psychiczny masz już za sobą. Trzymaj się.
Przyszła moja paczka z Polski. U góry dwie książeczki dla córki, a te na dole dla mnie. Oczywiście kupiłam tego więcej, ale tylko te stricte dotyczące ciąży chciałam Wam pokazać 🙂
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyBeti podejrzewam że moj tez by taki numer zrobił dlatego musze pomyśleć o niektórych rzeczach wcześniej jakbym mu powiedziała weź body albo pajacyk to chyba by nie skumał o co chodzi za dużo nerwów by mnie to kosztowało. Więc wszystko zamierzam naszykować a on niech się zajmie remontami bo ja znowu się do tego nie nadaje.
Co do okien liczyłam że mi trochę pomoże ale kiedyś wziął wiadro i chlustnął z zewnątrz woda na okno no cyrk jakie faceci mają niektórzy pomysły ręce opadają.
Belldandy też cieszę się że zmywarki
A teraz hicior powiedziałam żeby wybrał jakiś pajacyk dziecku a ten podskoki mi robiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 18:19
beti97 lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy dziś podryw i oglądaliśmy pralki, lodówki itd. Dopiero za rok o tej porze będziemy się przeprowadzać, ale to zleci strasznie. I tak jak przy wybieraniu wyprawki dla małego, tak i przy wybieraniu sprzętu do domu aż głowa boli, ciężki wybór.
-
Dorciax wrote:Ja już po połówkowych, z małą wszystko ok🤩 za to szyjka mi się skróciła.. Kurde miesiąc temu była. 6,7 a teraz 3,1. Pani doktor niezadowolona z tego faktu a ja w sumie ciągle biorę luteinę dopochwową, duphaston, jestem na l4 a tu takie cuda z szyjka 😰 trochę mnie to podłamało..
To chyba wygrałam "konkurencje" na najkrótsza szyjkę 😭
Odebrałam wynik posiewu. Jest spoko, pałeczki kwasu mlekowego, czyli to co tam powinno być. Czuję też coraz częściej spinanie macicy tzn. tak mi się wydaje, po prostu w pewnym momencie brzuch od pępka z dól mam twardy, spięty na kilka, kilkanaście sekund i puszcza. -
Widzę, że black weekend na was wpłynął
. Dla mnie tez ciut za wcześnie na zakupy, ale z drugiej strony jak wam się wódek podoba i jest okazja to czemu nie.
Ja dziś dostałam kartony ciuszków od przyjaciółki, muszę przejrzeć co mi się podoba a co nie.
Ja czuje codziennie ruchy, ale jeszcze z dwa tyg temu nie czułam codziennie, tez się trochę martwiłam.
Dziewczyny mam pytanie, znacie kogoś badz słyszałyście o zarażeniu wirusem cytomegalii w ciąży?
-
Ja czytałam o tym tylko po tym, jak mąż robił wyniki do biopsji i wyszło, że przeszedł, nie wiedzieliśmy wtedy, co to jest. To jest choroba, którą przechodzi się jak grypę, ciężki dostrzec, że to jest to, można się zarazić od dzieci, więc u nas akurat musiał zarazić się ode mnie, bo pracuje z dziećmi, mi też wyszło w badaniu, że przeszłam. Normalnie jest niegroźne, ale jeśli do zakażenia dojdzie w trakcie ciąży to jest to groźne dla płodu. Ale jak to się leczy w ciazy i co się wiąże z ta chorobą dokładnie to nie wiem.
-
1Malinka1 wrote:Bardziej właśnie chodzi mi o zarażenie jak to, że ktoś przeszedł. Wiem, że to jest bardzo groźny wirus i może wiele szkód wyrządzić dziecku, stad pytanie czy słyszałyście badz miałyście styczność z kimś to się zaraził.
Czytałam na forum, chyba nawet tutaj na belly, ale nie pamietam historii. Nie wiem czy nie była w szpitalu zakaźnym na patologii ? HmmWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 21:59
[*] 2014 i 2016 -
Desperatka_87 wrote:Anna a możesz polecić jakąś fajną książeczkę dla 3,5 rocznego dziecka? Szukam prezentu dla chrześniaka, z tego co zauważyłam to bardzo go wyciszają książeczki i lubi spędzać czas na przeglądaniu.
Polecam też serię Pucio. Są tomy dla maluszków i dla dzieci, które świetnie radzą sobie z mową.
Ronja robi fajne zestawienia książeczek, może tu coś znajdziesz.
https://ronja.pl/najpiekniejsza-ksiazka-dla-dzieci/
https://ronja.pl/ksiazki-o-emocjach-dla-dzieci/
https://ronja.pl/ksiazka-o-empatii-dla-dzieci/
zokeia lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Linka2019 wrote:To chyba wygrałam "konkurencje" na najkrótsza szyjkę 😭
Odebrałam wynik posiewu. Jest spoko, pałeczki kwasu mlekowego, czyli to co tam powinno być. Czuję też coraz częściej spinanie macicy tzn. tak mi się wydaje, po prostu w pewnym momencie brzuch od pępka z dól mam twardy, spięty na kilka, kilkanaście sekund i puszcza. -
Linka2019 wrote:Dorciax w środę miałam prenatalne i w środę moja szyjka miała długość 1,7. Od środy leżę, w czw. wyszłam tylko zrobić posiew. W poniedziałek idę do szpitala, mam nadzieję że mnie przyjmą.
-
Desperatka_87 wrote:Wracając do zakupów. Trafiliśmy do sklepu z super obsługą, ekspedientka otworzyła nam oczy odnośnie doboru fotelika samochodowego. Wytłumaczyła, że nie każdy fotelik spełni swoją funkcję bezpieczeństwa w danym samochodzie. Wszystko zależy od nachylenia kanapy w aucie. Nawet wychodziła na zewnątrz do auta i montowała wybrany przez nas model sprawdzając czy pasuje i odpowiednio się układa, wiedząc, że w dniu dzisiejszym i tak nie dokonamy zakupu. Byłam mile zaskoczona jakością obsługi i poświęconym czasem.
Desperatka_87 lubi tę wiadomość