X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przejmuje zawsze wszystkimi na około więc pewnie przygarnęłabym dziada na wigilie :D Nawet jakbym chodziła wściekła kilka dni potem.

Mój mąż jest do rany przyłóż ale teścia i teściową mam ochotę pobić. :)

Dziś weszłam w nowy tydzień i dziś mam wizytę u ginekolog połówkowe!! Nie mogę się doczekać!!

zokeia, Roksi, zOsIa88, m85t lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak powodzenia!

Olciak lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce tez robić przykrości dlatego nie powiem mu żeby nie przychodził a maż ma powiedzieć że prawdopodobnie pójdziemy do siostry. U nas właśnie nigdy nikt nie przychodził na sama wigilie zawsze kameralnie spędzaliśmy a w święta juz się zapraszało albo chodziło do innych tak u nas było. Ja bym nie miała problemu żeby zaprosić na wigilie ale u nas nie u kogoś a ze spedzamy wigilie u taty no to tak kiepsko tym bardziej że moj tata nie zna człowieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja a ja ostatnio zrzucam się na prezenty naprzykład siostra dzisiaj ma urodziny to z druga po 130 zł się złożyłyśmy i juz można fajny prezent kupić bo za 100 to ciężko coś kupić z rzeczy zawsze te prezenty to odwieczny problem i z drugiej strony ie zawsze możemy trafić w gust. A jak się da ptezent to znowu druga osoba czuje się zobowiązana tez dac i takie kolo się zamyka w tamtym roku kupilam tylko dzieciakom moich sióstr na święta bo zMikolaj uważam że powinni rodzice kupować mam 4 a moje ciocie to w ogóle juz prezentów mi nie dawały bo chyba musiałyby zarabiać nie wiem ile:/ a nas sporo bylo

• Maraya Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm z tymi świętami to będzie dziko ostatnie 4 lata organizowałam święta i rodzice, oraz rodzeństwo się zjeżdżało do nas... W tym roku niestety każdy będzie sam u siebie... Stwierdziliśmy że nie robimy sobie nawet prezentów tylko zrobię coś extra dla syna i tyle z tego będzie...

• zokeia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja, to przynajmniej możesz kupować prezenty po obniżkach ;) Moi znajomi z Ukrainy (są prawosławni) zawsze czekają z robieniem zakupów do nowego roku, bo wtedy wszystko w polskich sklepach jest na przecenach :)

A my wprawdzie świąt nie obchodzimy, to prezenty sobie robimy. A co :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam nagrać tętno i już 2 cm gdzies nad pępkiem na prawo uchwyciłam, także dno macicy już wysoko

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Madzika Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na połówkowym. Wszystko z nami ok, młody 300g szyjka 4,8cm. Wszystko w normie dla wieku ciąży, także uff :)

Desperatka_87, Roksi, zOsIa88, m85t, Annie1981, Maraya, Lucy91, zokeia lubią tę wiadomość

9ewns65gs28jdvws.png
    o1483e5e4e9rdcwz.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    A ja chciałam nagrać tętno i już 2 cm gdzies nad pępkiem na prawo uchwyciłam, także dno macicy już wysoko
    U mnie tez już na wysokości pępka, odczuwanie ruchów też jest trochę inne niż jak był nisko

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to Wielkanocne święta tez byly takie sobie wtedy nawet do nikogo nie jechaliśmy bo balam się że to ja kogoś zaraże tam gdzie pracuje uważałam na to bardzo sama winda jechałam a teraz gdy ja nie pracuję to żebym się spotykała super tylko że tez staram się unikać bo teraz mam taką sytuację że nawet głupie przeziębienie i pozostaje paracetamol:/ Apropo jeszcze kolegi mamy jeszcze jednego znajomego i tez jest sam :D zapytalam meza czy skoro jego chce zaprosić to co z tym drugim :D czasami mnie przeraża ze mąż ma taka wyobraźnię. na wigili byłoby 4 facetów o matko i ja sama.

Ciekawe jak to bedzie w tym roku z kolędą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 14:04

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wyobraża sobie dzielenie opłatkiem? Z tata się pocalujesz, wytulisz, a z obcym facetem? Sucho jakoś. Dziwna sytuacja.

Wielkanocne były w tym roku słabe, każdy w swoim domu bez grona rodziny, a przyszłe wielkanocne będą podobne, bo już nigdzie się się wybieram tylko będziemy czekać na małego. Albo już będzie po i zajączek na święta. 8 kwietnia termin to różnie może być

dqprj44j0o4bjh25.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    A jak wyobraża sobie dzielenie opłatkiem? Z tata się pocalujesz, wytulisz, a z obcym facetem? Sucho jakoś. Dziwna sytuacja.

Wielkanocne były w tym roku słabe, każdy w swoim domu bez grona rodziny, a przyszłe wielkanocne będą podobne, bo już nigdzie się się wybieram tylko będziemy czekać na małego. Albo już będzie po i zajączek na święta. 8 kwietnia termin to różnie może być

Co w tym dziwnego? W pracy też się nie całujesz z kolegami z pracy.
    Bardzo niezręczna sytuacja, bo święta to dla mnie czas rodzinny, bliska atmosfera itd. Ale jestem też za bardzo empatyczna i pewnie nie odmówiłabym. Natomiast niestety nastały takie czasy, że ze względów bezpieczeństwa bym się nie zgodziła, tym bardziej, że przecież będzie u rodziny w Krakowie, tak? Czyli nie będzie do końca sam? W ogóle przykra sprawa, że szuka po kolegach w pracy by nie być samemu.
    My co roku mieliśmy sąsiadkę, bo była sama, rodzina ją olała.

Co do prezentów to już drugi rok losujemy 1 osobę, mamy określony budżet i kupuję dla jednej osoby coś. Jest taki portal tam automat losuje i można też wpisać swoje listę życzeń, żeby było łatwiej coś kupić. Dla dzieci kupujemy normalnie. Ja z mężem w ty roku sobie nie robimy.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o tą niezręczną sytuację, wydaje mi się, że będzie taka sztywna atmosfera, nie będzie takiej bliskiej atmosfery jak w gronie najbliższych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 14:29

dqprj44j0o4bjh25.png
  • m85t Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam pakować prezenty ma mikołajki. Raczej nie widujemy się teraz z rodziną, ale tyle paczek przyszło pocztą dla małego, że butów nie będzie widać. Zostawiłam część i dam mu już po świetach i nowym roku bo nie ma co przesadzać. Świeta raczej też spędzimy w domu, rodzinka się boi, za dużo przypadków naokoło.

Właśnie sprawdziłam jak wypada wielkanoc i ostatnio rodziłam w wielką sobotę, teraz jest to możliwe :) ale by była niespodzianka.

Święta zazwyczaj spędzamy tylko z rodziną, ale jak bliski znajomy nie ma planów to zapraszamy :), w tym roku oczywiscie jest wyjątkowa sytuacja, więc raczej bym nikogo nie zaprosiła jeśli faktycznie zostaniemy w domu.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Hej, ja tez się wychowałam w trochę innym domu i zawsze było pełno ludźmi, którzy wchodzili jak do siebie, zawsze się znalazł obiad, a moja mama do dziś się wydziera na gości, ze wcześniej mieli się zapowiedzieć bo syf w chacie, a i tak są nakarmieni i ugoszczeni ;) pare lat temu kolega mojej siostry ze studiów mimochodem wspomniał, ze siedzi sam w wigilie bo jego rodzina jest w Austrii, to moi rodzice zrobili mu awanturę przez telefon, ze ma natychmiast przyjeżdżać :D także ja w takim kierunku, dwa lata temu zrobiliśmy u siebie z mężem pierwsza kolacje wigilijna w naszym domu po ślubie i było 23 osoby ❤️ Także Zosia gdyby nie covid to mogłabyś kolegę do nas podesłać 😂 ale fakt, w tym roku lipa z tym cholerstwem :/
    Haha jakbym czytała o moim domu :) U męża w domu tak samo. Drzwi wiecznie otwarte i 90% gości wpada bez zapowiedzi. Wszyscy wiedzą że do nas tak można kiedy się chce i że nie będę wtedy za bałagan przepraszać. U mnie zawsze wszyscy sa mile widziani :) Teraz przez covid brakuje mi strasznie tego ruchu ludzkiego... przynajmniej na jedzeniu zaoszczędzimy bo nikt mi z lodówki nie wyjada 😅

Gemma19 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 🙂

Mój dom nie jest otwarty, wolę jak ktoś się zapowiada, bo inaczej mam bałagan i źle wyglądam 😂

Święta u nas będą wyglądały tak jak zawsze. Całe szczęście w UK nie ma takich strasznych obostrzeń jak w Polsce, więc będzie rodzinnie. Co prawda w UK mam tylko siostrę z mężem, ale spotkamy się też ze znajomymi i będzie fajnie.

Sprawdziłam teraz jak wypada Wielkanoc, to poród będę miała po świętach, chyba że mała by się bardzo pospieszyła, ale wątpię.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • koffy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych bezobciachowych jak to mówią ;) jak ktoś przyjdzie A ja składam pranie to sam musi sobie kawę zrobić A ja sobie nie przeszkadzam w pracy, jak gotuje obiad i ktoś chce zjeść to dostanie ziemniaki do pobrania w zamian. Mój mąż śmieje się że u nas trochę jak u Moniki z przyjaciul. Do kuchni każdy wchodzi i bierze co chce z lodówki. Tak już mam 🤷‍♀️ A całe życie w dużym mieście mieszkam A faktycznie w miastach ludzie zazwyczaj są bardziej zamknięci. Sąsiadów mam na szczęście wyrozumialych i na imprezy nie narzekają. Ale uważam że każdy ma prawo do swoich zasad w swoim domu. Ja zapowiadam się wszystkim oprócz rodziców i teściów. W domu trzeba czuć się swobodnie i komfortowo i to jest najważniejsze.

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po polowkowych .
    Młody waży 345g . Szyjka 4 cm . Wszystko jest prawidłowo;)

Roksi, Mojanadzieja, Jaszczureczka, belldandy, Annie1981 lubią tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj miałam ciężki dzień. Grupa przedszkolna mojej córki jest do 10 grudnia na kwarantannie. Ja 7 grudnia mam połówkowe. Dzwoniłam do przychodni to Pani z rejestracji dzwoniła do szefostwa i docenta czy mnie przyjmą. Na szczęście wg nowych przepisów skoro ja nie jestem na kwarantannie tylko dziecko to mi zrobią. Mam nadzieję że w poniedziałek im się nie odwidzi. Plus taki że przyszły kalendarze które robię co roku i wyszły piękne ❤️ dajemy je w prezencie rodzinie. Każdy na nie bardzo czeka. Dziś upiekłyśmy pierniki i udekorowałyśmy je. Zmęczyłam się robotą. Ale dzidzia fika więc jestem szczęśliwa że daje znać. Wieczorami gdy kładę się spać tak mnie okłada że nie wiem jak się położyć. Boli strasznie . Co do prezentów dla dzieci to każdy mówi co chce i tak kupujemy dzieciom.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to jestem taka osoba że zawsze pytam jesli mam do kogoś jechać i się umawiam nie zdarzyło mi się zrobić komus niespodzianki nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ze wpadam do siostry bez zapowiedzi :/ no bo wiecie szwagier moze w tym czasie baraszkowac z siostra i nie fajnie sama tez bym nie chciała być tak zaskoczona tym bardziej że u mnie przeważnie wszystkie słodycze wyjedzone :/ musiałabym coś przygotować :D

Jeśli chodzi o wigilie to ja bym nie miała problemu spędzić je samotnie:D ale jestem taka osoba i nawet jeśli nie miałabym gdzie iść nie przeszkadzałoby mi to bo dobrze się czuje ze sobą ;) zawsze jakoś zorganizuje sobie czas :) z pewnością tez pomyślałabym o daniach wigilijnych choćby dla 1 osoby :D
    Dobrze że jakoś się ta sprawa rozwiązała i raczej przy dzieleniu opłatkiem to byłabym skrępowana:D a juz nie wspomnę o tacie zupełnie jest inaczej na wigilii w pracy a wigilii rodzinnej :D w tym roku będzie bardzo skromnie dzieci jednak dają radość swiat i najbardziej cieszą się z nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 19:18

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ