X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute90 wrote:
    Jejku dziewczyny powiem Wam, ze gdyby nie paski pH to zeszłabym dzisiaj na zawał. Mkalam dzisiaj rano taka ilość wodnistej wydzieliny, ze gdyby nie te paski to jechalibyśmy z mężem na IP. Także polecam bardzo bardzo bardzo!
    Warto je mieć, ale np. Ja sprawdziłam wodniste upławy, wyszedł fioletowy pasek 7ph, pojechałam na IP, tam sprawdzili też paskami że nic nie ma, jeszcze sprawdzili drugim takim już specjalnym testem i też nic nie było, po czym zostawili mnie na tygodniowej obserwacji w szpitalu (porobili wymazy itp.) i nic się nie działo.
    Nie wiem czy pasek był kiepski, czy co..

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku!:)
    U nas dość intensywnie, kompletujemy coraz poważniej wyprawkę - wybraliśmy łóżeczko, kupimy w poniedziałek i z większych rzeczy zostanie jeszcze fotelik :)
    Kupiliśmy tez otulacz do spania - po wspólnym riserczu doszliśmy z mężem do wniosku, ze nie będziemy mieli nic - ani ochronki wokół łóżeczka, ani kołderki, ani poduszki, ani kokona - dzidzius będzie na materac z prześcieradłem kładziony w otulaczu i koniec :) nie dość ze największe bezpieczeństwo, to jeszcze pokładamy dużą nadzieje w tym, ze mały będzie spokojniejszy dzięki temu otulaniu :)
    No i chyba zdecydowaliśmy się na zakup nowego samochodu - trzeba będzie trochę zacisnąć pasa, ale do naszego aktualnego po prostu się nie zmieścimy w trójkę i z psem jeszcze! Powolutku tez trzeba będzie kupić komodę dla dzidziusia, bo się tych rzeczy zbiera mnóstwo 😅

Annie1981 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kokon i śpiworek więcej rzeczy nie planuje kupować napewno nie kupimy tej ochronki . Po przeczytaniu kilka opinii ten kokon tez jest niebezpieczny i teraz zastanawiam się czy dobrze z tym zrobilam ale nie opłaca mi się tego zwracac bo bym majątek za przesyłkę wydała. Będę też już chciała skupić na rzeczach do szpitala lozeczko fotelik maz ma się tym zająć naszczescie ;) ale wózek mamy w razie czego i z tym się nie spieszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 14:06

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokon to super sprawa w ciagu dnia jak jesteśmy przy dziecku, a nie mamy kosza Mojżesza, albo my zabieraliśmy go jak jechaliśmy w gości np do mojej mamy, która nie ma łóżeczka żeby dziecko nie leżało na samej kanapie. A w łóżeczku nasza córcia leżała bez niczego, otulona rożkiem, ogólnie spanie w łóżeczku nie wypaliło na długo mimo naszych szczerych chęci i tak lądowała u nas, oczywiście nie odrazu. To chyba największa nasza powiedzmy „porażka”, mam nadzieje że dostawka nam pomoże przy Antosiu bo będzie blisko mnie i ułatwi to nocne karmienie.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko mi ocenić czy się przyda maz mówi że to chyba było nie potrzebne musze jednak bardziej przemyśleć zakupy bo potem bedzie trzeba jednak coś z tym zrobić znowu wyladuje na strychu. Całkowicie wstrzymuje się od zakupienia zabawek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 14:34

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat zabawki dla noworodka to ostatnia rzecz na liście. Do niczego niepotrzebne na początku. A kokon skoro nie chcecie zwracać to sami się przekonacie czy Wam się przyda. Ja nie żałuję, że go miałam.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Ohoho, już na początku roku tak szybko? Ja mam kilka ubranek z wyprzedaży tylko 😳😳😳.
    Dopiero jak mąż w pracy będzie wolniejszy i będą sklepy otwarte odwiedzimy sklep z wózkami aby zobaczyć jaki kupimy i fotelik do auta. W lutym remont drugiej sypialni
    Też kołderke kupię dopiero na jesień. Tak będzie spała pod kocykiem do września, dopóki nie zrobi się chłodniej. 😊
    To ja patrzę że w ogóle w tyle że wszystkim jestem 😱😱😱😱.

Małe auto macie pewnie 2 drzwiowe (3) skoro musicie zmienić. Choć mi zawsze mówiono aby zima auta nie kupować, ale co to teraz za zimy... Zupełnie mokro jak jesienią. Pff
    Mamy 5 drzwiowe, ale kupował mi to autko mój tata :D jak byłam na studiach i zależało mi, żeby był mały i zwrotny, żeby wszędzie się w mieście zmieścił ;) gabarytowo troszeczkę większy niż Ford ka. Teraz z kolei w ogóle zmieniamy klasę samochodu, chcemy mieć na lata dużego rodzinnego suva i chyba padnie na hyundaia tucsona :)
    A teraz robimy przegląd rzeczy dla małego i mam chyba z 30 bodziakow, większość po moim siostrzeńcu :D oprócz tego kupa innych ciuchów, do dokupienia tylko kilka sztuk ;) po obiedzie dalej lecimy z przeglądem, może się okaże ze większość wyprawki mamy! 💪🏻

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia położne odradzały wszelkie ochronki na łóżka i inne pierdoly, które tam można wsadzić. Chodzi o to żeby dziecko nie miało możliwości przytkania buzki o cokolwiek i żeby był dobry przepływ powietrza. Dziecko ma mieć tylko śpiworek lub otulacz i tyle. Nie wkłada sie kocykow, poduszek, kokonów itd. Także u mnie też będzie pusto w łóżeczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 16:18

Annie1981 lubi tę wiadomość

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 20:46

Roksi, Mojanadzieja, Lucy91, Gemma19, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocyków mam nawet 2 nie uważam że jest to zbędne szczególnie do wózka ;) pamietam ze kocyki moje siostry używały
    nad kokonem i ochraniaczami mogłabym się zastanowić i żaluje że wcześniej nie przeczytałam książki bo tam dużo właśnie o tym pisze
    Ale maz kupił nianie i jest 1:1 jesli chodzi o zbędne rzeczy :D kokon moze mi chociaż posluży rano albo w podróży o ile będziemy gdzieś wyjeżdżać ogóle :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 16:12

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, no jasne :) mi chodziło o same łóżeczko.

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okaże się pewnie wszystko jak juz się dziecko urodzi co się przyda a co nie :D

• Czarna_porzeczka Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

U mnie nadal stan przygotowania wyprawkowego - zero. Nic a nic, żadnych dzieci w rodzinie więc nawet starego wózka nie mam XD. Teraz zacznę zakupy.

preg.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozglądam się właśnie za łóżeczkiem, ale nie wiem jaki materac będzie najlepszy wiec ciagle odkładam decyzje o zakupie. Jednak chciałabym w styczniu kupić łóżeczko z materacem.

Do łóżeczka/wozka mam dwa koce, jeden bambusowy, drugi bawełniany ale grubszy trochę.
    Śpiworek mam jeden po chrześniaku męża i narazie więcej nie będę kupować, zobaczę jak mi się to będzie sprawdzało.
    I chce kupić jeden rożek :).

Myślałam tez o kokonie ale w sumie co chwila zmieniam zdanie na jego temat. 😅🙈 chyba hormony

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak ja kupilam pod wpływem emocji :D a z drugiej strony bedziesz mieć rożek :D który musze mieć do szpitala :D wiec wydaje mi się teraz ten kokon nie potrzebny :D trochę ten kokon wygląda jak legowisko jak dla psa tylko moj pies nie lubi ich wiec nie wiem co ja potem z tym zrobie :D
    Skoro już kupilam kokon poduchy do karmienia nie zamierzam kupować musze jakoś się przemęczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 17:22

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie kołderka jest zbędna dla dziecka na pewno do pół roku..bałabym się ja dać dla malucha... my w okolicy roku chyba dopiero korzystaliśmy. Poduszki tak sami, tylko na płasko.

A kocykow mamy sporo, tak samo jak otulaczy bambusowych. Tego nigdy za wiele ;)

Zbędne na pewno tez są te wszystkie wkłady, pianki do wanienki... bez sensu

Jeśli chodzi o rożek, to może przy pierwszym dziecku używałam, urodzone zima.. drugie w upałach czerwcowych by mi się ugotowalo ;)

Smoczków tez miałam kilka, ale drugie dziecko uczyniliśmy bezsmoczkowym ;)

Oo i dostawa dla wózka, to była porażka. Po 2 tyg odsprzedałam, a miałam ta najbardziej polecana. Dziecko nie bardzo chciało z tego korzystac , wózkiem ciężko było operować i pchać.. lepiej jak szedł obok. Na dwa wózki, czy na szybkie zakupy chusta/tula, a drugie wózek lub za rękę.

Mamy.... tzn wszystko na strychu na wsi 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 17:52

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Olciak ja kupilam pod wpływem emocji :D a z drugiej strony bedziesz mieć rożek :D który musze mieć do szpitala :D wiec wydaje mi się teraz ten kokon nie potrzebny :D trochę ten kokon wygląda jak legowisko jak dla psa tylko moj pies nie lubi ich wiec nie wiem co ja potem z tym zrobie :D
    Skoro już kupilam kokon poduchy do karmienia nie zamierzam kupować musze jakoś się przemęczyć ;)

Zosia ja mam 2 kury la millou do karmienia i używałam tylko w szpitalu na brzuch po cc, a w domu już bez. Doa mnie to zbędne, może być zwykły jasiek nawet. Kury kupiłam bo mi się podobały i na nich śpimy, wiec się nie zmarnowały 😂

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie słyszałam że różnie z tymi poduchami bywa :D jedne chwala drugie mówia że nie używały ale ja juz wystarczająco przestrzeń zagraciłam tym kokonem :D daruje sobie to. Choćby mi ręce miały odpaść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 17:46

• belldandy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tak na prawdę większość rzeczy, to takie gadżety bo nam się podoba ;) przy drugim tak np kupiłam szumisia i inne takie bo ... mogłam sobie na to pozwolić 😂. Wyprawke taka główna i najdroższa miałam po pierwszym dziecku, wiec mogłam zaszaleć i kupić kilka zbędnych rzeczy, które cieszą oko, ale da się bez nich żyć 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 17:50

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dla mnie niektóre rzeczy zbędne się wydają:/ ale dalej nie wiem jak ubrać dziecko wychodząc ze szpitala chodzi o odzież wierzchnia :/
    Chodzi mi czy musi być ten otulacz do fotelika i kombinezon
    Czy wystarczy kombinezon i kocyk
    Czy jakoś inaczej to dla mnie jakas zagadka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 18:17

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ