♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Czyli w UK jak zwykle wszystko inaczej niż w Polsce. Tutaj cytologii w ciąży się nie robi, dopiero mnie przyjęli 3 miesiące po porodzie.
m85t. Właśnie nie wiem czy te prześcieradła na przewijak warto kupować. Często przecież jakaś kupka wyleci czy coś i ciągle trzeba prac te prześcieradła? Sam przewijak to się raz dwa chusteczka wytrze i spokój.
Olciak. Takie drgania malucha to jest czkawka 🙂
KORRALIKK. Takie zakupy cieszą 🙂
Olciak, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Gemma19 wrote:Hej, dostałam wyniki krzywej: na czczo 74 mg/dl, po 1h 125, a po 2h 49... i o ile na czczo i po godzinie jest Ok, to ten ostatni wynik wydaje mi się mega za niski - co sądzicie?
Ja po 2 h mialam 50. W sumie to lekarz nawet jakos nie skomentował. Rozmawialam z koleżanką dietetyczką i powiedziała mi tylko żeby w razie czego nosić ze sobą cos do jedzenia, żebym nie miala długich przerw między posiłkami.Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Annie, ja właśnie z powodu ciągłego brudzenia, kładłam na przewijak nie prześcieradełka, tylko pieluchy tetrowe. A jak było ciepło, to pieluchę kładłam pod dziecko od pasa w górę, tylko pupka leżała na tej zimnej macie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 20:15
-
zokeia wrote:Annie, ja właśnie z powodu ciągłego brudzenia, kładłam na przewijak nie prześcieradełka, tylko pieluchy tetrowe. A jak było ciepło, to pieluchę kładłam pod dziecko od pasa w górę, tylko pupka leżała na tej zimnej macie.
Fizjoterapeutka mi opowiadała, że ważne, aby w ciąży nie chodzić z brzuchem wypchniętym do przodu, co często robią kobiety w ciąży. Nie dość, że to szkodzi zdrowiu mamy, to jeszcze utrudnia wstawienie się dziecka do kanału rodnego.
Powinnyśmy skierować miednicę bardziej do tyłu. Wtedy mamy prawidłową postawę a i dziecko ma łatwiej. Dziś przesłała mi grafikę jak to wygląda.
m85t, Jaszczureczka, Czarna_porzeczka, zokeia lubią tę wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem z majówek, zaglądam do Was z pytaniem o wózek. W czwartek możemy podjechać z mężem zamówić Anex m type. Dzisiaj oglądaliśmy i porównowaliśmy do Espiro Next. Widziałam, że część z Was też myślała o tym Anexie. Możecie mi powiedzieć czy któraś się zdecydował? Mocno się głowię czy budka i boki nie są za małe i za słabo zasłonięte. Niby przez to jest lekko itp, ale to mój pierwszy wózek będzie, więc nie wiem co lepsze.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja mogę tylko powiedzieć że kuzynka męża kupiła Expiro Next i teściowej mówiła że na samym początku była zadowolona ale teraz żałuję zakupu. Nie wiem czemu bo teściowa nie dopytala dokładnie. Coś tylko wiem że na amortyzację narzekała ale to chyba nie to jej najbardziej nieodpowiadalo. Też mam ten wozek w rozwarzanych więc może do niej zadzwonię popytać. Daje jej tylko trochę czasu bo urodziła 3 tygodnie temu i nie chce jej męczyć teraz
-
Ja cały czas rozważam Anexa m type i Expiro Next z 2020 tego z pełnymi kołami. Anex mi się dużo bardziej podoba i ma dużo lepszy materacýka i mieksza amortyzację. Expiro wydaje mi się twardawy i w sklepie tez mówili że niby jest ok ale że w anex amortyzacja jest jednak lepsza. Na plus w expiro jest duży kosz zakupowy. Bebetto bresso u mnie odpadło po narzekaniach kuzynki i trzykrotny wysyłaniu wózka do serwisu. Wiem że dużo osób jest bardzo zadowolonych ale ja się zrazilam.
-
Mojanadzieja, dokładnie tak. My jak zobaczylismy cybex (bodajże s balios) to aż się zdiziwlam. Strasznie nisko ta gondola..
Wzielismy Espiro next Melange bo strasznie nam się spodobałi gondola na normalnej wysokości 😉😉
-
Karenira wrote:Cześć dziewczyny
Jestem z majówek, zaglądam do Was z pytaniem o wózek. W czwartek możemy podjechać z mężem zamówić Anex m type. Dzisiaj oglądaliśmy i porównowaliśmy do Espiro Next. Widziałam, że część z Was też myślała o tym Anexie. Możecie mi powiedzieć czy któraś się zdecydował? Mocno się głowię czy budka i boki nie są za małe i za słabo zasłonięte. Niby przez to jest lekko itp, ale to mój pierwszy wózek będzie, więc nie wiem co lepsze. -
U nas też był priorytetem wózek solidny, partner ma 190 cm wzrostu, przy tych "modnych, nowoczesnych" drobnych wózkach wyglądał jak z wózkiem dla lalek 🤪 prowadzimy również aktywny tryb życia, spacery po ścieżkach leśnych, długie dystanse, moi rodzice mieszkają w górach a tam głównie żwirowe ścieżki, brak betonowych dróg. "Macalismy" duuuzo wózków i pod względem amortyzacji wygrał Bebetto, na dodatek ma dużą gondole i siedzisko, mam nadzieję, że Mały będzie miał dużo miejsca i będzie mu wygodnie.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
No ale z drugiej strony jak ktoś jest niski to tez nie jest wygodnie trzymać rączkę jak jest za wysoko
. My przy wyborze bardziej kierowaliśmy się moją postura bo to ja najwiecej wychodziłam na spacery co jest logiczne ze względu na urlop macierzyński, dodatkowo dla mnie bardzo istotna była waga wózka, bo do mieszkania prowadzą schody, wiec znoszenie wózka z dzieckiem to był wyczyn. No i miejsce w aucie tez jest istotne. Wózek to taki temat rzeka
.
-
Wczoraj nasz samochód udowodnił, że pomieści wszystko xD ten przewijak nie jest jakiś wielki, ale niezłożony do bagażnika ot tak nie wejdzie. Mąż pomarudził pod nosem, bo musiał złożyć siedzenie, śnieżyca straszna akurat sypała jak mieliśmy tę misję, ale jesteśmy zadowoleni, pasuje nam idealnie w sypialni. Jeszcze tylko łóżeczko dostawne drewniane chciałabym dorwać na olx. W listopadzie byl wysyp, a teraz nie ma nic, albo same materiałowe.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Mojanadzieja wrote:Hehe zawsze tak jest, jeśli chodzi o rzeczy na które się przyglądamy, a kiedy trzeba kupić nic nie ma... Pff...
No ja mam 169 cm także mi musi pasować, ale rączki podnosi się w niektórych do góry (?) jeśli dobrze widziałam na necie.
Mąż ma 191 cm także nie może być to zabawka dla lalek właśnie hehe. A rączkę można niżej przestawić. No ale zobaczymy jak pojedziemy oglądać. -
KORRALIKK wrote:Porównywałam w sklepie te dwa wózki i przemawia do mnie jednak Espiro, ze względu na większą torbę pod spodem, dłuższą budkę i te boki właśnie, że są bardziej przytulne, nie będzie gdzieś dziecku podwiewało, tym bardziej, że na spacerówkę przerzucimy się na chłodne i zimne miesiące. W Anexie na plus był materacyk, mój mąż nawet na niego zwrócił uwagę i taki sportowy duch. Zależy mi na wózku z dobrą amortyzacją, bo spacerujemy po różnych lasach, jeziorach, i oba te wózki chyba są dobre.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 10:11
-
My mamy regulowane raczki w 3 lub 4 poziomach i wózek jest ok dla męża 2 metry i dla mnie 160 cm
Ja leżę plackiem, wstaje do wc tylko, już nie kusze się o wytarcie blatu, ani wstawienie pralki, muszę tak maksymalnie już się położyć.
Szukałam szafy do pokoju chłopców, potrzebuje stara wymienić na nowa k chyba zamówię pax bergsbo biały. Leona przeniosę całkowicie z ubraniami do dziecinnego, a w jego słupku i szufladzie ( w naszym pokoju ) będą ciuszki . Muszę wszystko jakoś logistycznie ogarnąć... i tak nie mogę układać, przebierać ani nic, ale chciałabym już koniec stycznia/lutego mieć wymienione te szafy, ustawione docelowo u nich meble żeby wywietrzalo, a po porodzie zabrać się za reszte...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 10:13
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016