X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w UK jak zwykle wszystko inaczej niż w Polsce. Tutaj cytologii w ciąży się nie robi, dopiero mnie przyjęli 3 miesiące po porodzie.

m85t. Właśnie nie wiem czy te prześcieradła na przewijak warto kupować. Często przecież jakaś kupka wyleci czy coś i ciągle trzeba prac te prześcieradła? Sam przewijak to się raz dwa chusteczka wytrze i spokój.

Olciak. Takie drgania malucha to jest czkawka 🙂

KORRALIKK. Takie zakupy cieszą 🙂

Olciak, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Hej, dostałam wyniki krzywej: na czczo 74 mg/dl, po 1h 125, a po 2h 49... i o ile na czczo i po godzinie jest Ok, to ten ostatni wynik wydaje mi się mega za niski - co sądzicie?

Ja po 2 h mialam 50. W sumie to lekarz nawet jakos nie skomentował. Rozmawialam z koleżanką dietetyczką i powiedziała mi tylko żeby w razie czego nosić ze sobą cos do jedzenia, żebym nie miala długich przerw między posiłkami.

Gemma19 lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, ja właśnie z powodu ciągłego brudzenia, kładłam na przewijak nie prześcieradełka, tylko pieluchy tetrowe. A jak było ciepło, to pieluchę kładłam pod dziecko od pasa w górę, tylko pupka leżała na tej zimnej macie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 20:15

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Annie, ja właśnie z powodu ciągłego brudzenia, kładłam na przewijak nie prześcieradełka, tylko pieluchy tetrowe. A jak było ciepło, to pieluchę kładłam pod dziecko od pasa w górę, tylko pupka leżała na tej zimnej macie.
    Ja tak samo robiłam. Te pieluchy mnie wkurzały, bo się podwijaly czy rolowały, ale to zawsze łatwiej z czyszczeniem niż prześcieradła.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• m85t Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 ja miałam 2 frotki a na to kładłam podkład jenorazowy. Na samej ceratce zimno ;) a jednorazowy podkład mi się ślizgał, ale może u Ciebie nie będzie tego kłopotu, dokupić zawsze można.

Annie1981 lubi tę wiadomość

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutka mi opowiadała, że ważne, aby w ciąży nie chodzić z brzuchem wypchniętym do przodu, co często robią kobiety w ciąży. Nie dość, że to szkodzi zdrowiu mamy, to jeszcze utrudnia wstawienie się dziecka do kanału rodnego.
    Powinnyśmy skierować miednicę bardziej do tyłu. Wtedy mamy prawidłową postawę a i dziecko ma łatwiej. Dziś przesłała mi grafikę jak to wygląda.

51ddee37de8fa5b9med.jpg

m85t, Jaszczureczka, Czarna_porzeczka, zokeia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Karenira Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem z majówek, zaglądam do Was z pytaniem o wózek. W czwartek możemy podjechać z mężem zamówić Anex m type. Dzisiaj oglądaliśmy i porównowaliśmy do Espiro Next. Widziałam, że część z Was też myślała o tym Anexie. Możecie mi powiedzieć czy któraś się zdecydował? Mocno się głowię czy budka i boki nie są za małe i za słabo zasłonięte. Niby przez to jest lekko itp, ale to mój pierwszy wózek będzie, więc nie wiem co lepsze.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira ja się zdecydowałam na espiro next i dla mnie jest nr 1 . Anexy są moim zdaniem mniejsze.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę tylko powiedzieć że kuzynka męża kupiła Expiro Next i teściowej mówiła że na samym początku była zadowolona ale teraz żałuję zakupu. Nie wiem czemu bo teściowa nie dopytala dokładnie. Coś tylko wiem że na amortyzację narzekała ale to chyba nie to jej najbardziej nieodpowiadalo. Też mam ten wozek w rozwarzanych więc może do niej zadzwonię popytać. Daje jej tylko trochę czasu bo urodziła 3 tygodnie temu i nie chce jej męczyć teraz :)

f2w390bvlnherxsi.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam anexa ale wypadło na Bebetto. Jakos bardziej mi pasuje. :)

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • koffy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas rozważam Anexa m type i Expiro Next z 2020 tego z pełnymi kołami. Anex mi się dużo bardziej podoba i ma dużo lepszy materacýka i mieksza amortyzację. Expiro wydaje mi się twardawy i w sklepie tez mówili że niby jest ok ale że w anex amortyzacja jest jednak lepsza. Na plus w expiro jest duży kosz zakupowy. Bebetto bresso u mnie odpadło po narzekaniach kuzynki i trzykrotny wysyłaniu wózka do serwisu. Wiem że dużo osób jest bardzo zadowolonych ale ja się zrazilam.

f2w390bvlnherxsi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak dopytam kuzynka męża to podejmę decyzję. To już jej 5 dziecko i 4 wozek więc jest konkretnym testerem 😅

f2w390bvlnherxsi.png
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja, dokładnie tak. My jak zobaczylismy cybex (bodajże s balios) to aż się zdiziwlam. Strasznie nisko ta gondola..
    Wzielismy Espiro next Melange bo strasznie nam się spodobał :) i gondola na normalnej wysokości 😉😉

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem z majówek, zaglądam do Was z pytaniem o wózek. W czwartek możemy podjechać z mężem zamówić Anex m type. Dzisiaj oglądaliśmy i porównowaliśmy do Espiro Next. Widziałam, że część z Was też myślała o tym Anexie. Możecie mi powiedzieć czy któraś się zdecydował? Mocno się głowię czy budka i boki nie są za małe i za słabo zasłonięte. Niby przez to jest lekko itp, ale to mój pierwszy wózek będzie, więc nie wiem co lepsze.
    Porównywałam w sklepie te dwa wózki i przemawia do mnie jednak Espiro, ze względu na większą torbę pod spodem, dłuższą budkę i te boki właśnie, że są bardziej przytulne, nie będzie gdzieś dziecku podwiewało, tym bardziej, że na spacerówkę przerzucimy się na chłodne i zimne miesiące. W Anexie na plus był materacyk, mój mąż nawet na niego zwrócił uwagę i taki sportowy duch. Zależy mi na wózku z dobrą amortyzacją, bo spacerujemy po różnych lasach, jeziorach, i oba te wózki chyba są dobre.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był priorytetem wózek solidny, partner ma 190 cm wzrostu, przy tych "modnych, nowoczesnych" drobnych wózkach wyglądał jak z wózkiem dla lalek 🤪 prowadzimy również aktywny tryb życia, spacery po ścieżkach leśnych, długie dystanse, moi rodzice mieszkają w górach a tam głównie żwirowe ścieżki, brak betonowych dróg. "Macalismy" duuuzo wózków i pod względem amortyzacji wygrał Bebetto, na dodatek ma dużą gondole i siedzisko, mam nadzieję, że Mały będzie miał dużo miejsca i będzie mu wygodnie.

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale z drugiej strony jak ktoś jest niski to tez nie jest wygodnie trzymać rączkę jak jest za wysoko :D . My przy wyborze bardziej kierowaliśmy się moją postura bo to ja najwiecej wychodziłam na spacery co jest logiczne ze względu na urlop macierzyński, dodatkowo dla mnie bardzo istotna była waga wózka, bo do mieszkania prowadzą schody, wiec znoszenie wózka z dzieckiem to był wyczyn. No i miejsce w aucie tez jest istotne. Wózek to taki temat rzeka :D .

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nasz samochód udowodnił, że pomieści wszystko xD ten przewijak nie jest jakiś wielki, ale niezłożony do bagażnika ot tak nie wejdzie. Mąż pomarudził pod nosem, bo musiał złożyć siedzenie, śnieżyca straszna akurat sypała jak mieliśmy tę misję, ale jesteśmy zadowoleni, pasuje nam idealnie w sypialni. Jeszcze tylko łóżeczko dostawne drewniane chciałabym dorwać na olx. W listopadzie byl wysyp, a teraz nie ma nic, albo same materiałowe.

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Hehe zawsze tak jest, jeśli chodzi o rzeczy na które się przyglądamy, a kiedy trzeba kupić nic nie ma... Pff...

No ja mam 169 cm także mi musi pasować, ale rączki podnosi się w niektórych do góry (?) jeśli dobrze widziałam na necie.
    Mąż ma 191 cm także nie może być to zabawka dla lalek właśnie hehe. A rączkę można niżej przestawić. No ale zobaczymy jak pojedziemy oglądać.
    Niektóre mają rączki teleskopowo, niektóre takie odchylane w górę. Zwrocicie też uwagę na położenie gondoli, bo rączki można wyregulować, a gondola zostanie na wysokości kolan xD ja mam 170cm, mąż 190cm i tak wstępnie pasowała nam jedna wysokość, grunt że wozek wysoki.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Porównywałam w sklepie te dwa wózki i przemawia do mnie jednak Espiro, ze względu na większą torbę pod spodem, dłuższą budkę i te boki właśnie, że są bardziej przytulne, nie będzie gdzieś dziecku podwiewało, tym bardziej, że na spacerówkę przerzucimy się na chłodne i zimne miesiące. W Anexie na plus był materacyk, mój mąż nawet na niego zwrócił uwagę i taki sportowy duch. Zależy mi na wózku z dobrą amortyzacją, bo spacerujemy po różnych lasach, jeziorach, i oba te wózki chyba są dobre.
    No właśnie mnie w W sporo tylko ten kosz na zakupy musi.. Bo tak jak piszesz anex ma materacyk lepszy i to samemu się zauważa A sprzedawca nam powiedział że nawet nie da się ich porównywać taka jest różnica i tu bardzo kusi mnie anex przez to. Amortyzację też mówił że w anex lepsza "zauważalnie" no i ja też widziałam że espiro jest twardszy. Mimo to wydaje mi się bardziej praktyczny dla matki ale obawiam się że ze strata dla dziecka.. ( mniejsza wygoda że względu na gorszy materacyk i amortyzację) i mam dylemat. Anexa prowadziłam w terenie i zrobił na mnie super wrażenie. Koleżanka po prawie 3 miesiącach użytkowania mega zadowolona. Na Espiro coś kuzynka męża narzeka, a oni mieszkają w górach przy lesie i muszę ja wypytac jeszcze albo do niej jechać na 😅 na Youtube widziałam filmik jak dziewczyna narzekała na to jak chodzą suwaki, że zachęca się ciągle o guziczkek taki do zaczepienia uchwytu na kubek i że chmulec się zacina. W sklepie nie zauważyłem zeby takie rzeczy się działy. Może znacie kogoś kto już ten wozek ma i używał jakiś czas? Bo wrażenie że sklepu A użytkowanie w terenie z dzieckiem w środku to zupełnie co innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 10:11

f2w390bvlnherxsi.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy regulowane raczki w 3 lub 4 poziomach i wózek jest ok dla męża 2 metry i dla mnie 160 cm ;)

Ja leżę plackiem, wstaje do wc tylko, już nie kusze się o wytarcie blatu, ani wstawienie pralki, muszę tak maksymalnie już się położyć.

Szukałam szafy do pokoju chłopców, potrzebuje stara wymienić na nowa k chyba zamówię pax bergsbo biały. Leona przeniosę całkowicie z ubraniami do dziecinnego, a w jego słupku i szufladzie ( w naszym pokoju ) będą ciuszki . Muszę wszystko jakoś logistycznie ogarnąć... i tak nie mogę układać, przebierać ani nic, ale chciałabym już koniec stycznia/lutego mieć wymienione te szafy, ustawione docelowo u nich meble żeby wywietrzalo, a po porodzie zabrać się za reszte...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 10:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ