♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam pampersy dady od poczatku, oryginalny tylko od kogos jak dostałam. Szkoda kasy mi było na drogie..
Proszek i płyn właśnie Lovela miałam z promocji chyba biedronkowej? A po miesiącu już prałam w zwykłym.
Zosia spokojnie wszystko ogarniesz, dużo czasu masz jeszcze. Nie problem przez neta wszystko zamówić.
Ja jeszcze o niczym nie myśle i za nic się nie biore. Chciałabym najpierw ogarnąć nowa szafę żeby zrobić miejsce w drugim pokoju...
Ktoś bierze pod uwagę krzesełko stokke Tripp trapp i dodatek newborn set. Czy tylko ja ?ogólnie krzesełko polecam, chłopcy maja jedno w pokoju jako dodatkowe do biurka i drugie właśnie mam w kuchni i byłoby dla malucha tylko dokupić dodatki. Rośnie z dzieckiem i jest super jak dla mnie
Tutaj jak wyglada z newborn set. Są tez potem dodatki do karmienia baby set- tacka, szelki, pałąk itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:51
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
O do pytanie o proszek też się podpinam. Morela widzę wszędzie ale nie wiem czy on jest dobry? Ja się zastanawiam jeszcze jaki rozmiar i ile pieluch terenowych kupić..
Polozna mi mówiła żeby zapachowych chusteczek mokrych wogole nie używać.. Jak się musi to tych właśnie wodnych z krótkim składem A tak to woda i płatki kosmetyczne nawet zwykle mogą być.
Bephanten poleciała mi też na sutki. Ponoć nie trzeba zrywać przed kamieniem. Bo jak się używa coś co trzeba zrywać to jeszcze bardziej wysychaja.
Muszę zacząć kupować rzeczy z tej listy od niej.. aspirator do nosa Katarek mi polecala i nożyczki do paznokci canpol że najlepsze. Macie jakieś opinie?
Dzis odbierałem teściowa z Ikei i weszłam rzucić okiem na ręczniki.. Ponoć są dobre A jakieś wydały mi się dziwne.. kupowała któraś albo ma do polecenia inne? -
Ja mam ręczniki z ikei od małego dla chłopców. Dla mnie są super i nie na chwile bo są właśnie większe i z kapturkiem. Ja po suszarce bębnowej mam mięciutkie
Na sutki to ja nic nie stosowałam tylko własne mlekodziałało najlepiej.
A miałam w apteczce maść Medela i bephanten
Wiadomo ze najzdrowiej przegotowana woda myć, ale nie każdemu się chce, a zimna woda tez średnio przyjemna;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:55
[*] 2014 i 2016 -
Właśnie dużo osób poleca te z ikea i chyba kupię. Może po prostu jak porownalam z moimi to jakieś takie cienkie i liche się wydały. Po praniu też beda inne na pewno.
Ja sama nie wiem czy podolam z wodą 😅 to moje pierwsze dziecko i jak się położnej słucha to tak łatwo brzmi hehe A potem się zobaczy. Tak tylko pisze że mówiła że zapachowe chusteczki są bardzo niezdrowe. To samo o oryginalnych pampersacg mówiła. Zwłaszcza tych premium -
koffy wrote:Belldandy ja na nie patrzyłam kiedyś i właśnie bardzo mi się podoba tylko nie znam w sumie nikogo kto ma i by mógł ocenić czy jest wart swojej ceny. Mówisz że się wam sprawdza i faktycznie nadaje się na dłużej? Jest bezpieczne?
Tak, na olx kupilismy, jedno było do oszlifowania i odmalowania. Rośnie z dzieckiem, do 12 roku życia niby ma służyć tak było napisane... ja polecam. StabilneAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Cena nie jest niska, ale jak nie stosujesz za każdym razem do pupy to naprawdę tego tak się nie odczuje, ja zamawiałam w większej ilości tam gdzie znalazłam taniej i na długo nam starczają, tak samo waciki kosmetyczne. A wodę zawsze miałam ciepła przy myciu pupy. My dopiero teraz otworzyliśmy zapasy zapachowych które dostaliśmy od ludzi i mnie odstrasza zapach, wiec stosuje jak córka coś wyleje
. Przywykłam już do waterwipes.
Do sutków miałam lanoline z ziaji i użyłam z dwa razy w szpitalu bo po ssaniu miałam bardzo wrażliwe, a nie chciałam żeby popękały, później już używałam tylko do nawilżania ust.
Ja stosowałam płyn do prania z loveli, ale przerzuciłam się na płatki mydlane ze względu na skore córki, ale gdyby nie to to zostalaabhm przy loveli albo innym dostępnym płynie dla dzieci, a później stosowałbym zwykle te co my.
Dla mnie stokke jest za drogie, ale rozważałam podobne kinderkraft albo safety 1st Timba, głównie na teraz żeby była na naszym poziomieZWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:14
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBelldandy ale Ty chyba większość rzeczy juz masz? a niektórzy wyprawkę od O muszą szykować nie wyobrażam sobie jej szykować pod koniec chyba by mnie rozwaliło nie lubie być nie przygotowana
wiadomo że apteczne i higieniczne rzeczy nikogo nie ominą
a mój mąż to ma problem jak mu mowie żeby przyniósł koszule
10 mon się produkowałam a i tak przyniósł inną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:17
-
Mam, nie mam 🤷♀️ Ubrania gdzies na strychu na wsi... trzeba przebrać, przeprać, wyprasować. Dokupić kilka nowych.
Łóżeczko oszlifować, odmalować. Wszystko poprac tzn koce, otulacze itp, wózek przygotować, pokrowiec fotelika wyprać bujak, ogarnąć kosz mojzesza..
Zamówić swoje rzeczy, kosmetyczne dla dziecka i po cc. Kupić tetrowe itp butelki, ręczniki... na pewno będę chciała lepszy laktator, monitor oddechu...
W domu nie mam nic, wiec to tk jakbym musiała zamówić bo każdego czeka pranie i prasowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:20
[*] 2014 i 2016 -
Malinka Safety tez mamy z wymiany za ręcznik papierowy
i sluzy dzieciom do jedzenia przy stole , ale to nie to samo
Stokke można za 250 zł dorwać na olxjak masz szlifierkę to szybka robota, potem odmalować farba dla dzieci i nowka;) nie dałam za nie jak za nowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:25
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyNo to ja tez nie mam wypranych rzeczy i wyprasowanych wszystko leży i zbieram narazie.
Z ciuszków narazie mam na rozm 56 i 62. Łóżeczka nie mam wózka tez nie fotelika tez niea laktator na sam koniec chyba kupie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:26
-
Nie wiem kiedy i jak ale usnęłam na kanapie. Mąz ogarnął dzieci i teraz je uśpia. Odespałam wczorajszą noc. Tak się cieszę że dziś młoda brykala uśmiechnięta. Wczoraj było źle , jakby ją mąż zabrał do tego szpitala to ja brzuch chyba miałabym ciągle twardy i siedziała zapłakana ze stresu. Ktoś nad nami czuwał. Z Proszków to używałam Lovela z płynem ale jakoś Bobini mi później bardziej do gustu przypadł. Chusteczki kupiłam pampersa te nowe pure. Rodzinie powiedziałam że nie chcę prezentów w postaci pampersów bo o ile starsza tolerowała wszystkie tak młoda tylko białe pampersy. Kupę kasy na to szło. Ale jak ich nie miała to robiły się rany, bez recepty nic nie działało. Mi się płakać chciało jak patrzyłam na jej pupcię. Smarowałam maściami od lekarza żeby się zagoiło. Za nim do tego doszłam że tylko jeden rodzaj jej pasuje to chwila minęła. Kupiłam już sobie pieluchy na start a reszta jak już zobaczę co mu pasuje to będę kupować ale dady złote też widzę że teraz są fajne. Podglądałam w rodzinie bo się kłóciłam że się popsuły przy drugiej córce i rzeczywiście teraz znowu są inne. Miałam łóżeczko dzisiaj od mamy przywieźć i ubranka przebrać ale jutro męża wyślę. Czekam znowu jak ZUS mi kasę wypłaci to zamówię rzeczy apteczne , kosmetyki. Pod koniec lutego popiorę ubranka i poukładam w szafie.
-
Ja się boje za to brać... nie chce o tym myśleć nawet ;( bo mam uwalone ze zapesze... wmowilam sobie, ze po 28 tyg zacznę chociaz dla siebie zamawiać, a reszta nie wiem. Może chociaz zwiozę ze wsi żeby tu były niepoprane, ale żeby leżały, a ogarnę po porodzie lub mi mama pomoze wtedy.. Nie chce anu teściowa mi tam grzebała i wybierała co się nada, a co nie. Maz się nie zna, nie wie co gdzie popakowalam, a moja mama na wieś nie pojedzie przecież szukać komus po strychu...
Nie myśle, mam takie bóle ze z nogami w gorze leżę całe dnie i odliczam do środowej wizyty, a potem do 15.01 bo syn kończy 6 lat.., muszę zamówić mu tort, balony i prezent. Nie mogę iść do szpitala przed 28 tygodniem...
Imprezy nie będzie w tym roku, ale chociaz tak chce uczcić jego dzień..
Dzień za dniem odliczam do 22 i ide spać i mam plus jeden dzień ciąży.
Płacze każdego dnia ze już nie dam rady, ale co zrobię... muszę dać..
8 tygodni mija jak trafiłam do szpitala w 18 tygodniu i blizna mi poszła... a już tyle minęło. Wtedy mnie szykowali i mówili ze niewiadomo co dalej.,.
Teraz bóle są gorsze bo dziecko większe, cięższe o mega aktywne i skacze mi cały czas po tym rozejściu i pęcherzu i to mnie bardzo boli, aż sue boje ze pęknie...
Ja wyląduje w psychiatryku po tej ciąży ;( jestem psychicznym wrakiem tak jak mówili..,Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:43
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyNa początku myślałam o leżaczkach ale nie kupuje. Możliwe że dostaniemy a jak nie i uznam to za niezbędne to wtedy się kupi. Dostaliśmy tez mate edukacyjna
Ja bym musiala chyba księdza z parafii poprosić bo mój mąż ma dwie lewe ręce do takich rzeczy i mu się nie chce wiec w ogóle nie przyjmuje do wiadomości że nie będę miała coś ogarnięte. Pomimo że dwie ciążę straciłam to nie odbieram jakoś tej że nie donoszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:37
-
Teraz leci live na instagramie na zaufaj położnej odnośnie pielęgnacji
apropo pieluszek chusteczek itp może kogoś zaciekawić 😁
-
Koffy ja miałam leżaczek bujaczek przy jednej i przy drugiej huśtawkę, ale to właściwie urządzenie wielofunkcyjne Cartero. Jeżeli chcesz coś zrobić , pomóc sobie żeby np wstawić pranie, szybko zupę wstawić to jest to mega fajna rzecz. Na pewno nie na tyle żeby dziecko ciągle tam przesiadywało. Dobrze jest mieć matę albo puzzle piankowe żeby ćwiczyć z dzieckiem. Ale to tak jak już będzie mieć 3/4 miesiące. Wtedy można się z dzieckiem położyć , ćwiczyć podnoszenie główki , zachęcać do brania zabawek. Ale to tak już w przyszłość wybiegłam. Ja mam do tej pory w domu. Dziewczynki bardzo lubią.
-
Ooo i zawsze miałam dla dzieci sprowadzone krople na kolki Sab Simplex, tylko one pomagały przy starszym. Młodszy ich nie miał, wiec potem dzieciaki je używały jak bolał ich brzuch. Niedawno ostatnie opakowanie otwarliAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016