♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Siostrze tak skacze tsh i dostała leki jednak mimo ze ma 2,5. Wczoraj trafiła do szpitala z bólami brzucha, poki co wszystko ok. Zostawili ja na obserwacji.
U mnie teraz libido średnio, tzn jakoś nie podobam się sobie, brzuch mnie denerwuje, naprawdę nie wiem czemu. Po porodzie pamietam, że trudno nam było wytrzymać do czasu po połogu. Ale seks roku to nie było, bo niestety był bolesny dla mnie. Potem wszystko minęło.
A szczepić na covid wczasie ciąży się nie będę. Głównie dlatego, że nie jest to przebadane dokładnie na grupie ciężarnych, wiec poczekam po. W okresie karmienia prędzej bym to zrobiła. A krztusiec tez chyba sobie podaruje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 16:24
-
Desperatka_87 wrote:Ja dostałam właśnie wynik badania moczu i pojawiło się białko (50mg), ciekawe co na to mój lekarz. Bo w internecie różne stanowiska na temat dopuszczalnej ilości w ciąży.
Ja tez mialam juz raz( przy okazji ostatnich badan). Mialam zrobic dobowa zbiórkę moczu i posiew moczu. Posiew moczu wyszedł ujemny a w dobowej zbiorce bialka bylo tak mało,ze bylo nieoznaczalne. Powtorxylam badanie ogólne moczu po kilku dniach i bylo juz ok. Zobaczymy co mi jutro wyjdzie.Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Jaszczureczka wrote:Parachute- na połówkowych tez mialas takie wrazenie odnośnie wyglądu?
A ja dołączam do pań z koszmarami - we śnie zamiast córki urodził się syn ze zdeformowanym prąciem (jakieś otwory w min były I wyglądało jak połączenie chłopca z dziewczynką) a później dziecko zjechało mi na podłogę I mocniej w nią uderzyło
Na polowkowych nie widziałam Małej w 3D,także ciężko powiedzieć. -
Przyszly wyniki. Anemia, ale to wiem i w moczu mam 5-8 leukocytów, czyli ze coś mi przepisze ? Czy powyżej 10 ?
Reszta okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 16:46
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Przyszly wyniki. Anemia, ale to wiem i w moczu mam 5-8 leukocytów, czyli ze coś mi przepisze ? Czy powyżej 10 ?
Reszta ok
Do 5ciu jest norma. Przy 10ciu mialam zlecony najpierw posiew, później antybiotyk.
Kiedys tez o to pytałam na forum i któraś z dziewczyn pisaka ze przy 10ciu miala przepisany urosept tylko. -
Parachute90 wrote:Ja tez mialam juz raz( przy okazji ostatnich badan). Mialam zrobic dobowa zbiórkę moczu i posiew moczu. Posiew moczu wyszedł ujemny a w dobowej zbiorce bialka bylo tak mało,ze bylo nieoznaczalne. Powtorxylam badanie ogólne moczu po kilku dniach i bylo juz ok. Zobaczymy co mi jutro wyjdzie.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
belldandy wrote:Przyszly wyniki. Anemia, ale to wiem i w moczu mam 5-8 leukocytów, czyli ze coś mi przepisze ? Czy powyżej 10 ?
Reszta okSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Desperatka_87 wrote:Koralik czy w wolnym czasie mogę prosić foto pojemników lub link?
-
nick nieaktualnyMi też teraz wyszły leukocyty w moczu 10-20 A bakterie nieliczne zastanawiam się czy nie zrobić jutro posiewu żeby mieć na czwartkowa wizytę od razu..nic nie boli nie piecze parcie na mocz ale to mam cały czas 😲 choć może teraz ciut większe latam cały czas
-
Ja znów mam częstsze i boleśniejsze skurcze, glownie okolica blizny. Ciekawe co jutro powie lekarzAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Figunia wrote:Mi też teraz wyszły leukocyty w moczu 10-20 A bakterie nieliczne zastanawiam się czy nie zrobić jutro posiewu żeby mieć na czwartkowa wizytę od razu..nic nie boli nie piecze parcie na mocz ale to mam cały czas 😲 choć może teraz ciut większe latam cały czasSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
-
Koralik powiem Ci że oryginalnie z tym motocyklem
większość moich znajomych sprzedaje A nie kupuje jak się ma dziecko rodzic i kupują dopiero jak jest trochę wieksze bo nie mają czasu jeździć przy maluchu.
My mamy terenówki tak zmotana na rajdy i mąż ostatnio coś powiedział że może trzeba sprzedać to się na niego wydarłam że zwariował i poplakalam potem 😅 to moja jedyna jazda hormonalną do tej pory ( tak mąż mowi) i zdebial i nie porusza tematu. A ja wiem że ma rację i że nie będzie czasu jeździć puki co ale nie potrafię się z tym autem rozstać. Sami po nocach nad nim pracowaliśmy.. ja wogole Koch wszystkie nasze samochody i bardzo przeżywam zmiany 💔zokeia lubi tę wiadomość
-
Jak coś zaczyna być nie tak z wynikami moczu i bole pleców lub klucie nawet lekkie po jednej stronie to radzę zasugerować lekarzowi zeby spojrzał na nerki. Ja myślałam że ciazowe mnie plecy pobolewaja bo wyniki moczu książkowe i dużo bardzo pije A tu zastuj i szpital potem.. nawet gin może rzucić okiem czy jest ok na usg
-
koffy wrote:Koralik powiem Ci że oryginalnie z tym motocyklem
większość moich znajomych sprzedaje A nie kupuje jak się ma dziecko rodzic i kupują dopiero jak jest trochę wieksze bo nie mają czasu jeździć przy maluchu.
My mamy terenówki tak zmotana na rajdy i mąż ostatnio coś powiedział że może trzeba sprzedać to się na niego wydarłam że zwariował i poplakalam potem 😅 to moja jedyna jazda hormonalną do tej pory ( tak mąż mowi) i zdebial i nie porusza tematu. A ja wiem że ma rację i że nie będzie czasu jeździć puki co ale nie potrafię się z tym autem rozstać. Sami po nocach nad nim pracowaliśmy.. ja wogole Koch wszystkie nasze samochody i bardzo przeżywam zmiany 💔w zeszłym roku sprzedał swój motorek na rzecz wkładu do mieszkania, obiecałam, że kiedyś sobie kupi jeszcze, ale liczyłam, że to będzie dalekie kiedyś albo całkiem mu przejdzie, ale nie przeszło, wręcz odwrotnie, zrobił prawko jeszcze przed zimą i teraz robi nadgodziny w pracy, tylko zeby sobie z zaskurniaczków dołożyć do motocykla heheh
Wy to macie ciekawą pasjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:52
-
nick nieaktualnyMój mąż wrócił od dentysty tragedia siedział u niego 1.5 h i przyszedł zapłakany wiec znieczulenie dawno minęło tak mu współczuje bo juz mi się przypomina ten ból jak ja wyrywałam a jeszcze stan zapalny miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:58
-
KORRALIKK wrote:Mój będzie nim jeździł głównie do pracy, więc to na plus, bo będzie szybciej w domu niż tramwajem
w zeszłym roku sprzedał swój motorek na rzecz wkładu do mieszkania, obiecałam, że kiedyś sobie kupi jeszcze, ale liczyłam, że to będzie dalekie kiedyś albo całkiem mu przejdzie, ale nie przeszło, wręcz odwrotnie, zrobił prawko jeszcze przed zimą i teraz robi nadgodziny w pracy, tylko zeby sobie z zaskurniaczków dołożyć do motocykla heheh
Wy to macie ciekawą pasję
My na "off-road" z młodym to najwcześniej za 3 lata. Pisze w cudzysłowie bo z dziećmi to się organizuje takie wyjazdy po laczkach i więcej się na postojach jest niż jeździ ale też fajnie. Chrzesniaka kiedyś braliśmy i był zachwycony. Na tradycyjne topienie po klamki w błocie to nie wiem kiedy pojedziemy.. może za rok z hakiem uda się małego u dziadków na dobę zostawić i skoczyć na jednodniowke chociaż -
Dziewczyny na jakie łóżeczka się zdecydowałyście? Klasyczne ze szczebelkami czy dostawki materiałowe/ze szczebelkami?
Ja już byłam zdecydowana na dostawkę materiałową, ale teraz widzę, że w większości jeden bok jest z pełnej tkaniny i zastanawiam się czy to nie ma wpływu na ryzyko śmierci łóżeczkowej... -
My jesteśmy zdecydowani na łóżeczko Filip 3w1. Mamy mało miejsca w sypialni, do czasu jak się przeprowadzimy na swoje mieszkanie to będzie musiało wystarczyć - liczę tak do 8 miesiąca dziecka.
Te materiałowe zupełnie mi się nie podobają i trudno dopasować do naszego łóżka, ze względu na nóżki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 19:14