X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ale dużo jest postów teraz, człowiek nie czyta pół dnia i milion stron do nadrobienia :D

W kwestii prezentów i obdarowywania, to dostałam od mojej siostry ciuszki po jej synku :D I rogala do spania! A od rodziców i jednych i drugich ani widu ani słychu xd Mój ojciec wspiera nas w bardziej stały sposób, poza tym można też liczyć na finansowe wsparcie przy dużych zakupach ( auto, które w końcu kupiliśmy, jutro odbieramy z salonu <3 i gdyby nie pożyczka od taty to byśmy przez szybę mogli go pooglądać xd). A więc wózek, łożeczko, cała wyprawka to nasz osobisty wydatek. I może coś na baby shower od znajomych dostanę ( już mówiłam, że chcę torbę do naszego wózka za 450, której sama bym sobie nigdy nie kupiła:D). Może też coś dostaniemy od rodziny męża (nie widzieliśmy się z nimi od lata, dopiero pewnie po porodzie sie uda;/)
    Poza tym teraz mi trochę smutno, bo widzę, że lecicie z wyprawką, a ja już wydałam cały miesięczny przydział na bobasa w styczniu :D Więc kolejne zakupki w lutym ;)

Jestem już trochę zmęczona ciążą, wczoraj sobie wspominaliśmy z mężem jak bardzo inaczej wyglądał seks przed ciążą... aż się łezka w oku kręci! A teraz tylko delikatnie, uważaj, nie kładź się za mocno xd brzuch twardy jak kamień po orgazmie, to aż sie czlowiekowi odechciewa echhh... Ale sobie postanowiliśmy, że po porodzie i połogu sobie odbijemy! :D Tylko żebym znowu w ciąże od razu nie zaszła! :O :D

No i dzisiaj 100-dniówka! ;) A mój brzuch jak był smiesznie mały, tak jest nadal!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:30

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się tez na szczepienia COVID
    Gemma ja juz tez wydałam a jeszcze lekarzy musze pooplacac styczeń dla mnie bardzo był obciązający finansowo mi zostało 79 dni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:38

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam senny orgazm z pessarem to myślałam, że się skicham z bólu 😭
    Seks to czynność zapomniana, a teraz to już wogole jestem prawie dziewica. Trzeba będzie się siebie uczyć od nowa. Chocoaz tyle lat starań i seksu jak króliki to chyba się tego nie da zapomnieć hehe 🙂👍

U Mnie 96 dni do końca.

Gemma19 lubi tę wiadomość

18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaliczyłam już wizytę u endokrynologa, nie byłam od sierpnia i niestety nadal mam zmiany na tarczycy, po porodzie czeka mnie biopsja, teraz nie chce mnie dodatkowo stresować.
    I byłam w Ikea, kupiłam pojemniki do szafki, żeby jakoś uporządkowywać sobie bodziaki i pojemniki do zawieszenia na przewijak. Tak to uważam, że jest drogo, materac do przewijaka 70zl, gdzie w pati i maksie od 40zl. Jadę jeszcze do akpol baby, bo mam po drodze, może tam coś kupię więcej.
    Mój maluch też rusza się w zależności od dnia, wczoraj był bardzo spokojny, dopiero jak mąż wrócił i całował brzuszek to zaczął się ruszać (wzrusza mnie to bardzo, że już nawiązują więź) , a przedwczoraj cały dzień był aktywny.
    Mnie ostatnio w labie rozsmieszyla jedną babka, bo kolejka spora, w tej samej kasie tatusiowie na porodówkę też płacą na wejście, więc często jakiegoś przypuszczam, bo wierzę, że im się śpieszy A to tylko kwestia opłaty. I już doszła moja kolej, a babka 5 osób za mną nagle się pyta, czy ją wpuszczę, bo jest w ciazy , odpowiedziałam, że też jestem w ciazy, ale proszę. Nie wyglądała na zmęczoną ani nic, więc moim zdaniem mogła poczekać. To jest lab przy szpitalu poloznivzym, więc w kolejce zawsze są ciężarne.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks w ciąży jest równie fajny jak przed, natomiast po... ech. Po pierwszym dziecku mąż czekał chyba pół roku, jak nie dłużej. Miałam totalny zjazd emocjonalny i okropnie się stresowałam przed 'pierwszym razem'. Nie do końca akceptowałam to jak zmienił się wygląd mojego sromu i pochwy. Oglądałam się dokładnie i wiedziałam, że to nie to. Jak już się odważyłam na seks, to przyjemności nie było żadnej, tylko ulga, że czuję penisa. Nawet popłakałam potem trochę w łazience. Na szczęście mój mąż był wtedy totalnie na mnie nakręcony, wręcz mam wrażenie, że po porodzie seks z jego strony jest lepszy. To mi dodało odwagi. Po drugim porodzie myślę, że 2-3 miesiące przerwy było, ale już się tak nie bałam. Teraz myślę, że odważę się zaraz po połogu, chyba że będę miała baby blues. Najfajniejszy seks w całej historii naszego związku mamy właśnie teraz w ciąży i trochę przed nią. Nie wiem z czego to wynika. Zaskoczyliśmy ;)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam libido bardzo wysokie ale co z tego jak tylko raz z mężem współżyliśmy i to bardzo delikatnie. A przed ciaza to seks zrobił się jakiś mechaniczny z powodu tych starań. Najlepiej było przed podjęciem myśli o staraniach.
    Ja nie korzystam w ogóle z pierwszeństwa nie mam takiej potrzeby ale teraz napewno będę wieksza uwagę zwracac na cieżarne bo wcześniej tego nie robiłam. U mnie pod płaszczem nie widać w ogóle ciąży kolezanka mi nawet zaproponowała ze da mi jakas plakietke ale ja tego nie potrzebuje aby obwieszczać to całemu światu zresztą uważam że i tak mamy sporo wolnego czasu a inni się spiesza np do pracy itp. Albo gorzej czuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:36

• misskity Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie. Mała wazy już prawie kilogram 995g. Tez wydałam już cały budżet na styczeń. W lutym kupię sobie wózek. Teraz zamówiłam trochę ubranek z dolce sono w rozmiarze 56 i 62, a wczoraj wyhaczyłam na olx przewijak z wanienka na kółkach za 120 zł 😁 Jeszcze dużo rzeczy do zakupienia przede mną, ale pomalutku. Pakować będę się dopiero w marcu. Dziewczyny które rodzą naturalnie będziecie pily wcześniej herbatkę z liści malin i będziecie zażywać wiesiołek? Zastanawiam się czy nie zamówić sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:04

Mojanadzieja, Roksi, zokeia, Jaszczureczka, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla- będziesz się szczepić w ciąży na Covid?

• Roksi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny🙂 Mała trochę się poruszała, ale i tak bez szału..teraz jeszcze kłucie w lewej pachwinie i lewej stronie brzucha..i plecy bola..:/ wiec nie wiem czy się mała jakos inaczej ułożyła czy co...wzięłam nospe i położyłam się do wanny i mam nadzieje ze przejdzie 🙏🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:08

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zamierzam się szczepić ale po krztuścu musze mieć przerwę i pewnie tylko na pierwszą dawkę się zalapie jesli nie teraz to po połogu.
    Nie będę jednak tego Tamtum Rosa kupować slyszalam ze za dużo z tym zachodu a w razie czego będę mieć piankę plym i octanisept ;)
    Ja to mam nienormalne sny sni mi się maz jak mnie zdradza a ja na to jeszcze patrze :/jakas masakra budze się z pretensjami a on nie wie czemu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:18

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił na ostatniej wizycie, że im dalej w las, tym więcej będzie przeróżnych bóli... :/ Więc spytałam, jak rozróżnić te zwykłe od tych złych - mówił, że nie tyle chodzi o intensywność bólu, a o jego częstotliwość. Jeżeli w ciągu 1 godziny będą co najmniej dwa bóle skurczowe i potem w kolejnej znowu i w kolejnej znowu, to wtedy trzeba już reagować.
    Oczywiście mówił to do mnie, u mnie wszystko jest na ten moment w porządku, więc nie wiem, czy to się tyczy każdej sytuacji, ale mnie to trochę uspokoiło. Ile razy już płakałam mężowi, że boli i człowiek nie wiedział co robić...

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic przeciwko szczepień i u mnie w pracy były zapisy. Ale z racji ciąży sądziłam, ze nie mogę, nie zostanę zakwalifikowana, bo nie ma jeszcze (chyba, że już są a ja nie wiem) badań klinicznych dot. szczepionek Pfizera dla kobiet w ciąży.

• Roksi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma to ja od jakiejś godziny mam co chwile tak :( 2-3 razy złapie tak na sekundę i puści ale tylko lewa strona wiec zastanawiam się czy może to jelita...bo w sumie od czasu jak jestem w ciąży to o wiele rzadziej chodzę do toalety..nie jest to mocno bolesne ale odczuwalne😒
    Nie chce panikować ale tez się zastanawiam jak odróżnić czy coś jest nietak :(

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roski jesli masz jakieś bole albo skurcze zawsze warto podjechać na IP mi taka decyzja wiele razy tyłek uratowała najgorzej się boje ze trafie do szpitala i nic nie będę miała gotowe i będę musiała na meza liczyć który body pomyli ze śpiochami a majtki wezmie stringi:D zabawna historia moja kuzynka jak trafila do szpitala w ciąży to spakowała jej siostra same stringi:D
    Po 30tc jest bezpieczne szczepienie dlatego się zapisałam choć miałam tez z tym wątpliwości dopiero po rozmowie z lekarzem zaczęłam.sie tym interesować ale nie wiem czy w ogóle się teraz zalapie wiec w sumie to trochę to olewam to bo różnie może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:27

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi, ja bym napisała do swojego lekarza prowadzącego. Jak miałam jakies 3 tygodnie takie bóle, że aż mnie zwijało, to napisałam i od razu mi powiedział co i jak

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Czarna_porzeczka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas seks bez zmian. W I trymestrze wymagałam żeby było delikatniej w sensie płycej, bo inaczej pojawiał się ból ale od II trymestru wszytsko wróciło do normy. Mój chłop tylko raz, na początku, mnie spytał "czy w ciąży też można?" i jak usłyszał, że można to przestał się krygować :D. Seks mamy taki jak zwykle - ani lepszy ani gorszy. No... może trochę zabawniejszy, no bo wiadomo, te nowe realia to miły pretekst do łóżkowych żartów. U mnie libido zazwyczaj jest wysokie, na początku ciąży zrobiło się jeszcze wyższe, teraz trochę siadło ale też jest ok.

preg.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seksu zero od cyklu staraniowego, ale my mamy akurat zakaz, a potem po cc tez trochę się czeka

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Z tymi szczepieniami na krztuśca sa jakieś jaja w przychodni nic nie wiedza lekarka wypisała mi zlecenie ale i tak musze sama wykupić receptę która malo nie kosztuje:/
    Wiesz co u mnie to samo. Zrobiłam obszerny wywiad czy któras z dziewczyn się szczepiła. Mama ma również koleżankę, pielęgniarkę która szczepi i mówiła że nie widziała kobiet w ciąży przychodzących do niej. Poczytałam statystyki na temat krztusca i są na tyle małe że ja raczej rezygnuje z tej szczepionki. Mała i tak po 11tyg dostanie ta szczepionkę.

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to u nas też posucha mimo że moje libido bardzooo duże. Stwierdziliśmy ze wytrzymamy do końca jakoś. Parę tygodni temu codziennie miałam erotyczne sny i chyba orgazmy bo jak się budziłam to brzuch kamień 😅 boże co ta ciaza że mną zrobiła 😅

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciax ale ja się wcale tej szczepionki nie domagałam mi po prostu lekarka to zleciła zrobić nie było dyskusji ze nie...

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ