♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, ale dużo jest postów teraz, człowiek nie czyta pół dnia i milion stron do nadrobienia
W kwestii prezentów i obdarowywania, to dostałam od mojej siostry ciuszki po jej synkuI rogala do spania! A od rodziców i jednych i drugich ani widu ani słychu xd Mój ojciec wspiera nas w bardziej stały sposób, poza tym można też liczyć na finansowe wsparcie przy dużych zakupach ( auto, które w końcu kupiliśmy, jutro odbieramy z salonu
i gdyby nie pożyczka od taty to byśmy przez szybę mogli go pooglądać xd). A więc wózek, łożeczko, cała wyprawka to nasz osobisty wydatek. I może coś na baby shower od znajomych dostanę ( już mówiłam, że chcę torbę do naszego wózka za 450, której sama bym sobie nigdy nie kupiła:D). Może też coś dostaniemy od rodziny męża (nie widzieliśmy się z nimi od lata, dopiero pewnie po porodzie sie uda;/)
Poza tym teraz mi trochę smutno, bo widzę, że lecicie z wyprawką, a ja już wydałam cały miesięczny przydział na bobasa w styczniuWięc kolejne zakupki w lutym
Jestem już trochę zmęczona ciążą, wczoraj sobie wspominaliśmy z mężem jak bardzo inaczej wyglądał seks przed ciążą... aż się łezka w oku kręci! A teraz tylko delikatnie, uważaj, nie kładź się za mocno xd brzuch twardy jak kamień po orgazmie, to aż sie czlowiekowi odechciewa echhh... Ale sobie postanowiliśmy, że po porodzie i połogu sobie odbijemy!Tylko żebym znowu w ciąże od razu nie zaszła!
No i dzisiaj 100-dniówka!A mój brzuch jak był smiesznie mały, tak jest nadal!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:30
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam senny orgazm z pessarem to myślałam, że się skicham z bólu 😭
Seks to czynność zapomniana, a teraz to już wogole jestem prawie dziewica. Trzeba będzie się siebie uczyć od nowa. Chocoaz tyle lat starań i seksu jak króliki to chyba się tego nie da zapomnieć hehe 🙂👍
U Mnie 96 dni do końca.Gemma19 lubi tę wiadomość
18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ja zaliczyłam już wizytę u endokrynologa, nie byłam od sierpnia i niestety nadal mam zmiany na tarczycy, po porodzie czeka mnie biopsja, teraz nie chce mnie dodatkowo stresować.
I byłam w Ikea, kupiłam pojemniki do szafki, żeby jakoś uporządkowywać sobie bodziaki i pojemniki do zawieszenia na przewijak. Tak to uważam, że jest drogo, materac do przewijaka 70zl, gdzie w pati i maksie od 40zl. Jadę jeszcze do akpol baby, bo mam po drodze, może tam coś kupię więcej.
Mój maluch też rusza się w zależności od dnia, wczoraj był bardzo spokojny, dopiero jak mąż wrócił i całował brzuszek to zaczął się ruszać (wzrusza mnie to bardzo, że już nawiązują więź) , a przedwczoraj cały dzień był aktywny.
Mnie ostatnio w labie rozsmieszyla jedną babka, bo kolejka spora, w tej samej kasie tatusiowie na porodówkę też płacą na wejście, więc często jakiegoś przypuszczam, bo wierzę, że im się śpieszy A to tylko kwestia opłaty. I już doszła moja kolej, a babka 5 osób za mną nagle się pyta, czy ją wpuszczę, bo jest w ciazy , odpowiedziałam, że też jestem w ciazy, ale proszę. Nie wyglądała na zmęczoną ani nic, więc moim zdaniem mogła poczekać. To jest lab przy szpitalu poloznivzym, więc w kolejce zawsze są ciężarne. -
U nas seks w ciąży jest równie fajny jak przed, natomiast po... ech. Po pierwszym dziecku mąż czekał chyba pół roku, jak nie dłużej. Miałam totalny zjazd emocjonalny i okropnie się stresowałam przed 'pierwszym razem'. Nie do końca akceptowałam to jak zmienił się wygląd mojego sromu i pochwy. Oglądałam się dokładnie i wiedziałam, że to nie to. Jak już się odważyłam na seks, to przyjemności nie było żadnej, tylko ulga, że czuję penisa. Nawet popłakałam potem trochę w łazience. Na szczęście mój mąż był wtedy totalnie na mnie nakręcony, wręcz mam wrażenie, że po porodzie seks z jego strony jest lepszy. To mi dodało odwagi. Po drugim porodzie myślę, że 2-3 miesiące przerwy było, ale już się tak nie bałam. Teraz myślę, że odważę się zaraz po połogu, chyba że będę miała baby blues. Najfajniejszy seks w całej historii naszego związku mamy właśnie teraz w ciąży i trochę przed nią. Nie wiem z czego to wynika. Zaskoczyliśmy
-
nick nieaktualnyJa mam libido bardzo wysokie ale co z tego jak tylko raz z mężem współżyliśmy i to bardzo delikatnie. A przed ciaza to seks zrobił się jakiś mechaniczny z powodu tych starań. Najlepiej było przed podjęciem myśli o staraniach.
Ja nie korzystam w ogóle z pierwszeństwa nie mam takiej potrzeby ale teraz napewno będę wieksza uwagę zwracac na cieżarne bo wcześniej tego nie robiłam. U mnie pod płaszczem nie widać w ogóle ciąży kolezanka mi nawet zaproponowała ze da mi jakas plakietke ale ja tego nie potrzebuje aby obwieszczać to całemu światu zresztą uważam że i tak mamy sporo wolnego czasu a inni się spiesza np do pracy itp. Albo gorzej czuja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 11:36
-
Wczoraj byłam na wizycie. Mała wazy już prawie kilogram 995g. Tez wydałam już cały budżet na styczeń. W lutym kupię sobie wózek. Teraz zamówiłam trochę ubranek z dolce sono w rozmiarze 56 i 62, a wczoraj wyhaczyłam na olx przewijak z wanienka na kółkach za 120 zł 😁 Jeszcze dużo rzeczy do zakupienia przede mną, ale pomalutku. Pakować będę się dopiero w marcu. Dziewczyny które rodzą naturalnie będziecie pily wcześniej herbatkę z liści malin i będziecie zażywać wiesiołek? Zastanawiam się czy nie zamówić sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:04
Mojanadzieja, Roksi, zokeia, Jaszczureczka, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny🙂 Mała trochę się poruszała, ale i tak bez szału..teraz jeszcze kłucie w lewej pachwinie i lewej stronie brzucha..i plecy bola..
wiec nie wiem czy się mała jakos inaczej ułożyła czy co...wzięłam nospe i położyłam się do wanny i mam nadzieje ze przejdzie 🙏🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:08
-
nick nieaktualnyTak zamierzam się szczepić ale po krztuścu musze mieć przerwę i pewnie tylko na pierwszą dawkę się zalapie jesli nie teraz to po połogu.
Nie będę jednak tego Tamtum Rosa kupować slyszalam ze za dużo z tym zachodu a w razie czego będę mieć piankę plym i octanisept
Ja to mam nienormalne sny sni mi się maz jak mnie zdradza a ja na to jeszcze patrze :/jakas masakra budze się z pretensjami a on nie wie czemuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:18
-
Mój lekarz mówił na ostatniej wizycie, że im dalej w las, tym więcej będzie przeróżnych bóli...
Więc spytałam, jak rozróżnić te zwykłe od tych złych - mówił, że nie tyle chodzi o intensywność bólu, a o jego częstotliwość. Jeżeli w ciągu 1 godziny będą co najmniej dwa bóle skurczowe i potem w kolejnej znowu i w kolejnej znowu, to wtedy trzeba już reagować.
Oczywiście mówił to do mnie, u mnie wszystko jest na ten moment w porządku, więc nie wiem, czy to się tyczy każdej sytuacji, ale mnie to trochę uspokoiło. Ile razy już płakałam mężowi, że boli i człowiek nie wiedział co robić... -
Ja nie mam nic przeciwko szczepień i u mnie w pracy były zapisy. Ale z racji ciąży sądziłam, ze nie mogę, nie zostanę zakwalifikowana, bo nie ma jeszcze (chyba, że już są a ja nie wiem) badań klinicznych dot. szczepionek Pfizera dla kobiet w ciąży.
-
Gemma to ja od jakiejś godziny mam co chwile tak
2-3 razy złapie tak na sekundę i puści ale tylko lewa strona wiec zastanawiam się czy może to jelita...bo w sumie od czasu jak jestem w ciąży to o wiele rzadziej chodzę do toalety..nie jest to mocno bolesne ale odczuwalne😒
Nie chce panikować ale tez się zastanawiam jak odróżnić czy coś jest nietak -
nick nieaktualnyRoski jesli masz jakieś bole albo skurcze zawsze warto podjechać na IP mi taka decyzja wiele razy tyłek uratowała najgorzej się boje ze trafie do szpitala i nic nie będę miała gotowe i będę musiała na meza liczyć który body pomyli ze śpiochami a majtki wezmie stringi:D zabawna historia moja kuzynka jak trafila do szpitala w ciąży to spakowała jej siostra same stringi:D
Po 30tc jest bezpieczne szczepienie dlatego się zapisałam choć miałam tez z tym wątpliwości dopiero po rozmowie z lekarzem zaczęłam.sie tym interesować ale nie wiem czy w ogóle się teraz zalapie wiec w sumie to trochę to olewam to bo różnie może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 12:27
-
A u nas seks bez zmian. W I trymestrze wymagałam żeby było delikatniej w sensie płycej, bo inaczej pojawiał się ból ale od II trymestru wszytsko wróciło do normy. Mój chłop tylko raz, na początku, mnie spytał "czy w ciąży też można?" i jak usłyszał, że można to przestał się krygować
. Seks mamy taki jak zwykle - ani lepszy ani gorszy. No... może trochę zabawniejszy, no bo wiadomo, te nowe realia to miły pretekst do łóżkowych żartów. U mnie libido zazwyczaj jest wysokie, na początku ciąży zrobiło się jeszcze wyższe, teraz trochę siadło ale też jest ok.
-
U nas seksu zero od cyklu staraniowego, ale my mamy akurat zakaz, a potem po cc tez trochę się czekaAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
zOsIa88 wrote:Z tymi szczepieniami na krztuśca sa jakieś jaja w przychodni nic nie wiedza lekarka wypisała mi zlecenie ale i tak musze sama wykupić receptę która malo nie kosztuje:/
-
Co do seksu to u nas też posucha mimo że moje libido bardzooo duże. Stwierdziliśmy ze wytrzymamy do końca jakoś. Parę tygodni temu codziennie miałam erotyczne sny i chyba orgazmy bo jak się budziłam to brzuch kamień 😅 boże co ta ciaza że mną zrobiła 😅
-
nick nieaktualny