X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 62 duży dostałam.. i on jest jak 62 że smyka 62 moje ciuszki mniej wiecej. Po prostu w porównaniu do tego wszystkiego co jest w entliczku (A tam jest dużo marek) moje 56 = tamtejsze 62, a moje 62= się tamtejsze 68 mniej więcej i zastanawiam się którą rozmiarówka jest bardziej prawdziwa. Jak entliczkowa to mam głównie ciuszki 62,68 A jak smykowa to 56,62. Pokarze to w weekend kuzynka może mi doradza.

Figunia lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od szwagierki z autem zapakowanym po brzegi rzeczami dla małego w różnych rozmiarach plus wanienka, maty itd .
    Szok . Muszę to przejrzeć i zacząć powoli segregowac 😁

Annie1981, zOsIa88 lubią tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy nie mam pojęcia mysle że najlepiej nie skupiać się na 1 marce bo rzeczywiscie rozmiar rozmiarowi nie jest równy. Wystawiłam kombinezon na vinted troszkę szkoda żeby się nie sprzedał :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 14:31

• koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planowałam skupiać się na jednej ale dostałam ta kartę 1000zl ważna do maja w sumie i itak wydałem z niej dopiero 550zl dzieki dodatkowym koda rabatowym. No i tylko tam mi się rzeczy podobały w sumie i wychodziły za śmieszne pieniądze.. 2 pajace smyk miał za 35zl + rabat 15% jeszcze to pajac wyszedł za niecałe 15zl A sa super ;) body mi wyszły jedne po 6zl.. jak nie kupić? Zadnego zakupu nie zaluje bo wszystko fajne, ładne i się przyda. Ciuszki jak wyjdą 62,68 to może nawet lepiej bo dużo osób tak kupuje. Tylko kombinezon mnie zastanawia czy kupić 2 oprócz tego co dostałam w prezencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 14:37

f2w390bvlnherxsi.png
  • Ann0221 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze trochę czasu przed Wami, więc może dobrze trafię :)
    Chciałabym wesprzeć Mamy kompletujące wyprawkę zwykłym wpisem/artykułem, bo ja mam to za sobą i wiem ile macie na głowie. Postanowiłam podzielić się swoim doświadczeniem planowania i kompletowania wyprawki,ponieważ poszło mi mega sprawnie, pozwoliło oszczędzić sporo pieniędzy, nerwów i czasu. Mam termin na Luty 2021, więc wszystko gotowe. Może komuś to ułatwi ❤️ nawet jeśli jednej osobie coś podsunę to już dużo. Wstawiłam propozycję arkusza listy wyprawkowej i kilka tipow :)

http://www.goodtotry.pl/2021/01/wyprawka-dla-noworodka-cz-1-od-czego.html

f2w3ebkm46ihqgm4.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak ruszyłyście z tymi wyprawkami, że aż czuje presję :D Muszę ogarnąć co kupić w aptece, a ciuszkami zajmę się później.
    Koffy ale z takim prezentem to mega sprawa, tylko pozazdrościć.

A mnie chyba dopadła rwa kulszowa, poprzednio tez miałam, chociaż mam nadzieje, że to tylko ucisk chwilowy.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym musiałam zająć bo w marcu to ja nie będę mieć czasu :D
    Analizowałam swoje zakupy wyprawkowe i nie uniknęłam bubli i kitow wyprawkowych :D

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I słusznie, myślę to odpowiedni czas. Mi trudno się za to zabrać przy młodej, a wieczorami to padam ze zmęczenia. Ale wiem, że już czas. Tak samo torbę do porodu chce już gotową.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Olla95 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się skupiłam chociaż zeby mieć na start podstawowe rzeczy. 😁 jak czytałam, że dziewczyny juz w 20 tc zbierają wyprawki to aż mnie zazylo, że ja sama jeszcze nic nie miałam 🤣

💌 czekając na cud 💌
    💌11cs
    23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
    8.08 - 6+2 💓
    18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
    28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
    5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
    5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
    11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
    03.02 - 31+6 - 2500g
    22.02 - 34+ - 2900~3060 g
    09.03 - 36+6 - 3500 g
    16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤

iv09df9hck6kpq6k.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam
    - kosz mojrzesza
    - ciuszki
    - pieluchy tetrowe
    - kosz na pieluszki
    - przewijak z Ikei z pojemnikami za 25zl
    - robione przez siebie na szydelku kocyki
    - porzadny termometr elektryczny
    - aspirator do nosa
    - bephanten z upominków od położnej
    I chyba tyle..
    Resztę strasznie wybieram długo i zdaniem męża aż do przesady analizuje. Mój koszyk na gemini np już o połowę zmniejszył swoją objętość po kilku tygodniowej analizie 😅

Zresztą mąż jak to pytam o coś czy potrzebne to tylko mówi "to przecież kup sobie, tylko porządne. Nie oszczędzaj na dziecku" nie rozumie że nie chce się zagracić i o ile nie mam problemu z placeniem za jakość i wygode to trwonienia nie cierpię..
    Ale pewnie i tak kupię coś niedokonca jak trzeba albo niepotrzebnego 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 16:43

KiziaMizia, m85t lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam:
    Przewijak z Ikea za paczkę pieluch, ale zakupiłam w sklepie pojemniki
    Nosidełko samochodowe
    Ubranka na start, choć zdaniem męża to już wszystko xD
    Kilka smoczków - dostałam
    3 kocyki handmade
    Maskotki i grzechotka handmade

Koszyk gemini otwarty i ciągle aktualizuje
    Na allegro wanienka też wybrana, ale raczej w marcu ją zamówię
    Wózek w lutym
    Łóżeczko - ciągle poluję na olx, ale posucha, tylko materiałowe są. Ostatecznie zamówię na allegro z materacem i pościelą, ochraniaczem.

Ja też strasznie analizuję, ale przez to, że jest czas.
    My oboje jesteśmy minimalisci, dziecku też nie chce kupować za dużo, dlatego kupuje aż za mało mam wrażenie xD
    Mąż kupił motocykl :) teraz nie wiem, czy czeka bardziej na wiosnę, bo będzie synek czy motor :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 16:45

koffy, KiziaMizia lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik super z tym motorem.. sama bym pojeździla.
    Ja i mąż też jesteśmy minimalisci ale im mam większy brzuch tym mąż bardziej za dzieckiem szaleje. Czyta książki, mówi do brzucha że to on tatuś :), sam patrzy na rzeczy dla dziecka i pyta czy małemu takie by się nieprzdalo. Mam wrażenie że synkowi wszystko by chciał dac i muszę go ogarnąć przed porodem zeby mi to nie rozpieszczał..

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest świetne, że nasi panowie tak się wczuwają i też cieszą się przyjściem na świat malucha. Mój też czyta tą swoją książkę, choć ma mało czasu. I wczoraj się pochwalił, że odrobił jedno zadanie z książki, bo miał porozmawiać z kimś, kto przeżył porod i pogadał że swoim kumplem, który uczestniczył w dwóch porodach swoich dzieci hehe

Annie1981 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy, Korralikk, miło czytać, że ktoś ma podobne podejście do wyprawki :) Ja również minimalistycznie i rozkminiam każdy zakup.

koffy lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to dobrze ze analizujecie moze uniknięcie niepotrzebnych zakupów ja najbardziej zaluje 3 rzeczy kokon , śpiworek oraz ten kombinezon :D
    W sobotę chcemy jechać do ikei po komode żebym mogła w końcu gdzieś te rzeczy poukładać a pakować to chyba jeszcze się nie będę bo to wszystko się zakurzy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIK A smoczki dostałaś nowe ?
    Ja w ogóle nie planuje kupować zabawek mamy dostać ;) ale tez się cieszę że nie zostawiłam tych zakupów na ostatnią chwilę bo chyba bym się naprawdę zestresowała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 17:38

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nowe, zapakowane oryginalnie, bo szwagierka kupiłam dla swoich dzieci różne, a nie użyła, bo jak dała pierwszy to potem tylko tej jednej firmy kupowała.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • m85t Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam ile rzeczy macie już przygotowanych to mały stres mnie ogarnia :). Chyba też muszę coś zacząć zamawiać, na pewno apteczne zakupy przydało zacząć kompletować.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie dużo rzeczy odpada jak ktoś daje my musieliśmy wszystko prawie kupić :/ dostalam tylko koszule i mate :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podzielicie się co powrzucalyscie do koszyka gemini ? Ja po wizycie mała waży 1025 i wszystko wporzadku oprócz mojego pęcherza na którym malutka siedzi i napiera nie przyjemne uczucie ale da się wytrzymać natomiast na leukocyty w moczu dostałam monural ale już od wczoraj widzę poprawę bo nie latam tak często do wc a potrafiłam co 15 minut

Annie1981, zokeia lubią tę wiadomość

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ