♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wzięłam proszki dwa do białego i kolorowego oraz płyn do płukania z Lovela już wcześniej kupowałam ten proszek dla nas ze względów alergicznych i jest dobry jak dziecku bedzie nie pasować to my wykorzystamy
Bobini chyba podobnie cenowo wychodzi.
Wiem że w niektórych szpitalach połozne też radzą że można stara koszule do porodu zabrać potem można wywalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:14
-
nick nieaktualnyMożna też sam płyn do prania zamiast do płukania i tez jest ok. Ja też wzięłam ze względu na siebie bo latem napewno dopadnie mnie alergia
Nie miałam w ogóle koszul az w 2016 trafiłam do szpitala na szybko kupował mi maz i siostra koszule się przydadzą szczególnie na ginekologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:21
-
Ja się przyznaje do wszelkich błędów i literówek 😅 jestem umysł techniczny z dysgrafia i do tego 90% postów pisze pomiędzy innymi czynnościami na komórce którą czasem robi mi niespodzianki. Ten kosz to u mnie bo jak pisze mojzesza to przez to że raz napisałam przez rz i coś mi telefon zapamiętał to tak mi poprawia. Jak nie popatrzę to tak idzie w świat. Jak zacznę pisać z dużej litery to mi pisze dobrze
staram się sprawdzać ale jak nie mam czasu to sory.. no nic nie poradzę bo czasu mam mało i musiała bym przestać pisać
ale krytykę przyjmuję, postaram się poprawić 😋
-
nick nieaktualnyMojanadzieja na internecie często o błędy bo nauczyliśmy się szybko pisać często nie sprawdzając czy są jakieś błędy może wtedy wyjść niezłe słowo ja juz kilka razy przyłapałam się że mój paluch też zjechał nie na ta literę co trzeba zamiast dziękuję było inne słowo dziwkuje bo e jest koło w
ten błąd często mi się zdarza i muszę się pilnować jak komuś piszę
Koffy ale podkłady poporodowe i normalne trzeba kupić to samo masc na odparzenia majtki czy wkładki laktacyjne to sa chyba rzeczy potrzebne do szpitala czy pampersy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:33
-
Mojanadzieja wrote:Nie no ja tego nie robiłam, aby kogoś upokorzyc. Zwłaszcza że mój mąż to pisze luzko przez U hehe... Cały czas poprawiam jego, ale nie idzie mi z tym. Bo i tak się zdarza jakiś błąd, albo BYK.
dlatego skończyłam politechnikę i zrobiłam uprawnienia branżowe a nie poszłam na humanistykę 😋 mnie jest ciężko urazić czymkolwiek ogólnie hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:30
Mojanadzieja, zokeia lubią tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:Muszę gdzieś w sklepie porównać sobie lovele i bobini do prania, powąchać
Nie wiem jak pachną, ale Bobini był tańszy🙂 ma podobno delikatny zapach, bo (podobno) jest hipoalergiczny.
Jeśli któraś rodzi przez CC, to dają koszule taka operacyjną.
Ja kupiłam takie koszule w ciąży i do karmienia z dolce sonno. Z tego sklepu też kupiłam dwa prześcieradła (rzekomo oddychające nieprzemakalne) i dwa ręczniki z kapturkiem.
Ale ubrań dla dziecka jak nie miałam, tak nie mam 😁 -
nick nieaktualnyAspirator mam katarek a ręcznego nie brałam można solą fizjologiczną płukać
słyszałam że te elektryczne są do kitu i lepiej te do odkurzacza
nie wiedziałam że to trzeba podłączyć do odkurzacza mam nadzieje że nie będzie taka potrzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:47
-
Kupując w aptece termometr chyba też jest gwarancja (?)
Tak, z tymi aspiratorami to jest dla mnie ciężka sprawa. Póki vomamwrzucoy elektryczny, ale chyba katarek też wezmę. Gruszka.chuba nie jest efektywna. Można o tym poczytać na stronie Pana tabletki. Przed użyciem elektrycznego też warto przemyć nosek solą, aby łatwiej wychodziło 😉
Ps. Ja trochę bałam się tych termometrów do ucha, że malec będzie płakał. Czytałam,że jak ma chore uszy to też nie można sprawdzić temperatury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:59
-
Ja mam termometr Geratherm non contakt ktory dostalam z rezerw wojskowych 😂 testowalam i jest faktycznie bardzo ok
Testowany przez dział zaopatrzenia szpitala wojskowego przed zakupemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:13
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka sprawdź sobie ten termometr czy dobrze mierzy ogólnie to te elektroniczne są beznadziejne i natrafić na dobry to sukces
ja juz na lidlowski poleciałam i zwróciłam
Czytałam kiedyś o nebulizatorach z funkcją irygatotora do nosa nie wiem może to byłoby lepsze z nebulizatorem już miałam kiedyś do czynienia ale nie wiem czy te sprzęty są takie jak szpitalneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:48
-
Mi dzisiaj przyszedł Termometr bezdotykowy VISIOFOCUS. U Pana tabletki mial jedne z lepszych ocen. Zapłaciłam w sumie 300.zl i nie wiem czy do konca jestem zadowolona 🤷♀️ chyba musze się nauczyć go obsługiwać, bo póki co te odczyty są bardzo rozne. Ja jestem wierna termometrowi rteciowemu, ale wiadomo, dziecku nim temperatury mierzyć nie będę 🤷♀️
-
nick nieaktualny
-
Ja pewnie przez kilka dni będę tylko podczytywać bo czuje się koszmarnie... mam taki bol jak trafiłam ostatnio do szpitala. Zauważyłam, ze w tym samym okresie co miesiąc tam ląduje ( 11 listopad, 18 grudzień ) i ostry bol trwa 1-2 tygodnie... i już tak myślałam, ze może macica wówczas bardziej jakoś rośnie i to za sobą ciągnie?
Nie wiem... złamałam się i po 9 tygodniach otwarłam relanium. Zazylam z wyrzutami jedna tabletkę 2 mg... może chociaz usnę ;(
Jutro urodziny syna i chciałabym być w domu.
Dziś już ryczałam 3 razy.. chciałabym tydzień nie czuć nic i odpocząć psychicznie i fizycznie, a znów się boje czy to nie będzie koniec ;(
Muszę cudem do 30tc się doczołgać 🙏🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:21
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
Zosia ja miałam jakieś w sumie 2 zastrzyki doraźnie w szpitalu, ale nie wiem jaka dawka. Chyba daja większa?
Nie czuje się nic śpiąca 🤷♀️
Dzieci prawie śpią, to mąż będzie dmuchał balony foliowe z „Super Mario” przez słomkę 😆
Kiedyś inhalatorem pompował, ale nie chce ich pobudzićWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:25
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Tak, ja przeglądałam opinie tego "mojego" termometru. Czytałam też post Pana tabletki o termometrach i jeszcze kilka innych stron.
Tych elektronicznych trzeba się po prostu nauczyć i faktycznie nie mierzyć od razu po przyjściu z zewnątrz lub od razu po wyjściu w łazienki. -
Jakby ktoś szukał Espiro Next Avenue Limited z pompowanymi kołami ( Wersja 2019) to jest chyba spoko promocja na 2294zl plus otrzymuje sie 200zl na kolejne zakupy
https://www.megaurwis.pl/wozki-2w1/6576-espiro-next-avenue-limited-wozek-2w1-5906724203053.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
Chyba spoko oferta
Wyszła też nowa wersja tego wózka na rok 2021 Espiro Next Multicolor ale jeszcze nie znalazłam dokładnego info czym się różni od wersji Melange z 2020 do której jest najbardziej podobnyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:52