X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam proszki dwa do białego i kolorowego oraz płyn do płukania z Lovela już wcześniej kupowałam ten proszek dla nas ze względów alergicznych i jest dobry jak dziecku bedzie nie pasować to my wykorzystamy ;) Bobini chyba podobnie cenowo wychodzi.

Wiem że w niektórych szpitalach połozne też radzą że można stara koszule do porodu zabrać potem można wywalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można też sam płyn do prania zamiast do płukania i tez jest ok. Ja też wzięłam ze względu na siebie bo latem napewno dopadnie mnie alergia :/
    Nie miałam w ogóle koszul az w 2016 trafiłam do szpitala na szybko kupował mi maz i siostra koszule się przydadzą szczególnie na ginekologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:21

• koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyznaje do wszelkich błędów i literówek 😅 jestem umysł techniczny z dysgrafia i do tego 90% postów pisze pomiędzy innymi czynnościami na komórce którą czasem robi mi niespodzianki. Ten kosz to u mnie bo jak pisze mojzesza to przez to że raz napisałam przez rz i coś mi telefon zapamiętał to tak mi poprawia. Jak nie popatrzę to tak idzie w świat. Jak zacznę pisać z dużej litery to mi pisze dobrze :) staram się sprawdzać ale jak nie mam czasu to sory.. no nic nie poradzę bo czasu mam mało i musiała bym przestać pisać ;) ale krytykę przyjmuję, postaram się poprawić 😋

f2w390bvlnherxsi.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w porównaniu do was to mam prawie pusty koszyk na gemini.. chyba za radą położnej poszłam w absolutne minimum ;)
    Cały czas jeszcze nad nim pracuje.. coś dodaje coś wyrzucam..

f2w390bvlnherxsi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu koszule do porodu daje szpital, zresztą po porodzie też można korzystać i codziennie dostaje się szpitalna jeśli ktoś chce. Ale ja dwie albo trzy koszule sobie wezme w razie w

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja na internecie często o błędy bo nauczyliśmy się szybko pisać często nie sprawdzając czy są jakieś błędy może wtedy wyjść niezłe słowo ja juz kilka razy przyłapałam się że mój paluch też zjechał nie na ta literę co trzeba zamiast dziękuję było inne słowo dziwkuje bo e jest koło w :D ten błąd często mi się zdarza i muszę się pilnować jak komuś piszę ;)
    Koffy ale podkłady poporodowe i normalne trzeba kupić to samo masc na odparzenia majtki czy wkładki laktacyjne to sa chyba rzeczy potrzebne do szpitala czy pampersy ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:33

• koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Nie no ja tego nie robiłam, aby kogoś upokorzyc. Zwłaszcza że mój mąż to pisze luzko przez U hehe... Cały czas poprawiam jego, ale nie idzie mi z tym. Bo i tak się zdarza jakiś błąd, albo BYK.
    Ależ ja się nie czuje upokorzona w żaden sposób;) mam dystans do siebie i wiem że nie we wszystkim jestem najlepsza :D dlatego skończyłam politechnikę i zrobiłam uprawnienia branżowe a nie poszłam na humanistykę 😋 mnie jest ciężko urazić czymkolwiek ogólnie hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:30

Mojanadzieja, zokeia lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KORRALIKK wrote:
    Muszę gdzieś w sklepie porównać sobie lovele i bobini do prania, powąchać

Nie wiem jak pachną, ale Bobini był tańszy🙂 ma podobno delikatny zapach, bo (podobno) jest hipoalergiczny.

Jeśli któraś rodzi przez CC, to dają koszule taka operacyjną.
    Ja kupiłam takie koszule w ciąży i do karmienia z dolce sonno. Z tego sklepu też kupiłam dwa prześcieradła (rzekomo oddychające nieprzemakalne) i dwa ręczniki z kapturkiem.

Ale ubrań dla dziecka jak nie miałam, tak nie mam 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspirator mam katarek a ręcznego nie brałam można solą fizjologiczną płukać;) słyszałam że te elektryczne są do kitu i lepiej te do odkurzacza :D nie wiedziałam że to trzeba podłączyć do odkurzacza mam nadzieje że nie będzie taka potrzeba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:47

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupując w aptece termometr chyba też jest gwarancja (?)
    Tak, z tymi aspiratorami to jest dla mnie ciężka sprawa. Póki vomamwrzucoy elektryczny, ale chyba katarek też wezmę. Gruszka.chuba nie jest efektywna. Można o tym poczytać na stronie Pana tabletki. Przed użyciem elektrycznego też warto przemyć nosek solą, aby łatwiej wychodziło 😉
    Ps. Ja trochę bałam się tych termometrów do ucha, że malec będzie płakał. Czytałam,że jak ma chore uszy to też nie można sprawdzić temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 19:59

• koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termometr Geratherm non contakt ktory dostalam z rezerw wojskowych 😂 testowalam i jest faktycznie bardzo ok
    Testowany przez dział zaopatrzenia szpitala wojskowego przed zakupem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:13

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka sprawdź sobie ten termometr czy dobrze mierzy ogólnie to te elektroniczne są beznadziejne i natrafić na dobry to sukces :/ ja juz na lidlowski poleciałam i zwróciłam :D
    Czytałam kiedyś o nebulizatorach z funkcją irygatotora do nosa nie wiem może to byłoby lepsze z nebulizatorem już miałam kiedyś do czynienia ale nie wiem czy te sprzęty są takie jak szpitalne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:48

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przyszedł Termometr bezdotykowy VISIOFOCUS. U Pana tabletki mial jedne z lepszych ocen. Zapłaciłam w sumie 300.zl i nie wiem czy do konca jestem zadowolona 🤷‍♀️ chyba musze się nauczyć go obsługiwać, bo póki co te odczyty są bardzo rozne. Ja jestem wierna termometrowi rteciowemu, ale wiadomo, dziecku nim temperatury mierzyć nie będę 🤷‍♀️

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kupił taki
    https://m.ceneo.pl/38765758#tab=reviews

• belldandy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie przez kilka dni będę tylko podczytywać bo czuje się koszmarnie... mam taki bol jak trafiłam ostatnio do szpitala. Zauważyłam, ze w tym samym okresie co miesiąc tam ląduje ( 11 listopad, 18 grudzień ) i ostry bol trwa 1-2 tygodnie... i już tak myślałam, ze może macica wówczas bardziej jakoś rośnie i to za sobą ciągnie?

Nie wiem... złamałam się i po 9 tygodniach otwarłam relanium. Zazylam z wyrzutami jedna tabletkę 2 mg... może chociaz usnę ;(

Jutro urodziny syna i chciałabym być w domu.

Dziś już ryczałam 3 razy.. chciałabym tydzień nie czuć nic i odpocząć psychicznie i fizycznie, a znów się boje czy to nie będzie koniec ;(

Muszę cudem do 30tc się doczołgać 🙏🙏🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:21

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell trzymaj się.. strasznie Ci współczuję takiej ciężkiej ciąży. Bardzo dzielnie sobie radzisz 🥰

belldandy lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w tej ciąży brałam relanium dla mnie coś pięknego w końcu mogłam po nim zasnąć :) a tak się męczyłam
    Bell trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:20

belldandy lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja miałam jakieś w sumie 2 zastrzyki doraźnie w szpitalu, ale nie wiem jaka dawka. Chyba daja większa?

Nie czuje się nic śpiąca 🤷‍♀️

Dzieci prawie śpią, to mąż będzie dmuchał balony foliowe z „Super Mario” przez słomkę 😆

Kiedyś inhalatorem pompował, ale nie chce ich pobudzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:25

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja przeglądałam opinie tego "mojego" termometru. Czytałam też post Pana tabletki o termometrach i jeszcze kilka innych stron.
    Tych elektronicznych trzeba się po prostu nauczyć i faktycznie nie mierzyć od razu po przyjściu z zewnątrz lub od razu po wyjściu w łazienki.

• koffy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś szukał Espiro Next Avenue Limited z pompowanymi kołami ( Wersja 2019) to jest chyba spoko promocja na 2294zl plus otrzymuje sie 200zl na kolejne zakupy

https://www.megaurwis.pl/wozki-2w1/6576-espiro-next-avenue-limited-wozek-2w1-5906724203053.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
    Chyba spoko oferta ;)

Wyszła też nowa wersja tego wózka na rok 2021 Espiro Next Multicolor ale jeszcze nie znalazłam dokładnego info czym się różni od wersji Melange z 2020 do której jest najbardziej podobny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 20:52

f2w390bvlnherxsi.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ