♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Położna w szkole rodzenia odradzała. Ta koszula nie przepuszcza powietrza. Mówiła, że czasami kobiety aż zrzucały ta koszule z siebie i nawet nago rodzily 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 21:38
-
Te koszule są okropne... ja zaraz po cc przebieram jsk tylko ktoś do mnie przychodziAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dostałam szybki wlew mg 4 mg w 5 minut zamiast w godzinę, żeby efekt był szybko. Słabo i gorąco po tym ale to nic.
Ktg trwa. Skurcz do 35 największyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 21:41
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyJa wole materiałowe przewiewne dlatego na praktyczność w ogóle nie patrzyłam kupiłam koszule ale mam tez jedna starą i chyba ją wezmę
Najważniejsze żeby była ciemna
Ja do koszul się bardzo przekonałam wcześniej tylko spodnie plus koszulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 21:56
-
Ja swoją koszule dorwałam w ciucholandzie, po porodzie była w naprawdę dobrym stanie, wiec uznałam, że dam siostrze, teraz ona oddała mi. Nie śmiejcie się, ale traktuje ją jako taki talizman szczęścia. Obie miałyśmy super szybkie i w miarę ok porody! Jakoś to mnie pozytywniej nastraja
zOsIa88, m85t lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero wczoraj zaczęłam coś wkładać do koszyka Gemini 😉 Jeszcze jakoś miesiąc będę kompletować i dopiero zamawiać, bo będę robić większą paczkę do UK, wraz z przesyłkami z innych sklepów, także u mnie póki co, do tyłu 😁 Tyle, że ja sporo mam po córce, więc zakupów póki co nie robiłam.
Dziś kupiłam getry ciążowe takie po domu. Jedne już mam, ale to trochę mało.
Widziałam, że macie w koszykach herbatki dla karmiących. One nie mają udowodnionego działania, to bardziej palcebo. Badania wskazują na większą skuteczność słodu jęczmiennego czyli np. Femaltiker. Byle nie Karmi 😉
Odnośnie gruszki do noska to się już jej nie poleca. Nie pamiętam dlaczego, ale na pewno można doczytać.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny powiedzcie mi czy u Was też tak bywa bo już zaczynam fiksować...
Od wczoraj czuję słabsze ruchy, tzn. są z czestotliwością tak jak do tej pory, ale delikatniejsze, już nie z taką siłą.
Tłumaczę sobie, że Mały zmienił pozycję, obrócił się i dlatego kopniaki nie są już tak silnie odczuwane.
Teraz to bardziej wiercenie się.
Czy u Was też tak bywa?
Wyczytałam, że w III trymestrze niby ruchy właśnie się trochę uspokajają bo dziecko ma mniej miejsca.
Wg OM jest to 28tc, wg usg 29.
Mam nadzieję, że niepotrzebnie panikuję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 07:50
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Desperatka, wydaje mi się że dziecko jeszcze zmienia pozycję i dlatego czasem słabiej je czuć. Ja miałam ostatnio takie 24 godziny, że już zaczynałam się martwić, a potem mnie tak pokopał, że wiedziałam od razu że jest OK 😁 Myślę, że jeśli trwa to długo to warto podjechać na USG, a jak kilka godzin to chyba nie ma co panikować.
Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
Hej , belladyn trzymam kciuki. Mój wiercipiętek codziennie daje o sobie znać. Czuję wyraźne albo ruchy rąk albo nóg. Wczoraj tyłek wypychał aż mnie zabolało. W Gemini mam już koszyk na ponad 400 zł to mój rekord ! Ale to nie są tylko rzeczy dla dzidziusia. W nocy miałam jakieś dziwne sny. Do szkoły chodziłam znowu 😂🙈
-
W gemini jeszcze czekam aż znów będzie dostępna butelka avent i chyba zdecyduje się zamówić. Myślicie, że jedna butelka wystarczy na początek, skoro planuje karmić piersią, a butelkę mieć w razie mojego wyjścia do spa, żeby mąż nakarmił? Do przechowywania jeszcze pewnie będą butelki z zestawu z laktatorem.
-
KORRALIKK wrote:W gemini jeszcze czekam aż znów będzie dostępna butelka avent i chyba zdecyduje się zamówić. Myślicie, że jedna butelka wystarczy na początek, skoro planuje karmić piersią, a butelkę mieć w razie mojego wyjścia do spa, żeby mąż nakarmił? Do przechowywania jeszcze pewnie będą butelki z zestawu z laktatorem.Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Desperatka_87 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy u Was też tak bywa bo już zaczynam fiksować...
Od wczoraj czuję słabsze ruchy, tzn. są z czestotliwością tak jak do tej pory, ale delikatniejsze, już nie z taką siłą.
Tłumaczę sobie, że Mały zmienił pozycję, obrócił się i dlatego kopniaki nie są już tak silnie odczuwane.
Teraz to bardziej wiercenie się.
Czy u Was też tak bywa?
Wyczytałam, że w III trymestrze niby ruchy właśnie się trochę uspokajają bo dziecko ma mniej miejsca.
Wg OM jest to 28tc, wg usg 29.
Mam nadzieję, że niepotrzebnie panikuję...
Masz dokładnie to co ja...ja teraz już w ogóle nie czuje takich ruchów jak wcześniej, takich intensywnych..
Teraz to raczej tylko takie jakby przesuwanie, wypychanie.. za to wczoraj normalnie było takie wypchnięcie ze można było wyczuć ze to stopa 😳😅 u mnie mała jest głowa w dol i plecami obrócona wiec tez dlatego nie czuc tak jak wcześniej.
Ale jeśli mocno się stresujesz to jedz na IP lub do lekarza bo miałam dokładnie to samo wiec wiem co czujesz..Desperatka_87 lubi tę wiadomość
-
KORRALIKK. Myślę, że jedna butelka wystarczy. Avent jednak może zaburzyć odruchu ssania, więc bardziej polecana jest Medela Calma.
Deperatka. Też tak mam, że raz wyraźniej czuję ruchy, a innym razem słabiej. Myślę, że to od pozycji dziecka zależy. Dla mnie najważniejsze, że czuję regularnie. Nie muszą być z taką samą częstotliwością.
U mnie też zaczęły się te dziwne sny 😁 Śniło mi się, że urodziłam kota 😂
Bell. Daj znać co u Ciebie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja mam avent i lovley butelki. Dostałam tez laktator ręczny od siostry i tam tez jest butelka chyba canpol.
No i jeśli będzie potrzebny elektryczny i go kupię to tez będzie butelka 😅 wiec narazie butelek nie biorę więcej.
Z ruchami mam dokładnie tak samo. Dziś np od rana delikatnie puka, a wczoraj to jakby tam niezły melanż był 🤣🤣 aż się zastanawiałam czy potem matkę będzie zabierał na imprezy 😅😅Desperatka_87 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc