♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie przyszla butelka razem w zestawie z laktatorem medela i się właśnie zastanawiam czy kupić druga? Pytanie do doświadczonych dziewczyn 🙂 czy może ta jedna butelka z laktatorem wystarczy na początek?
Dziewczyby, czy Wasze Dzidziusie leza juz glowkowo? Moja siedzi w pozycji miednicowej na pupie jak maly budda i poki vo wcale nie chce się na glowke obrócić 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 11:11
-
A ja dalej nie wiem czy mam kupić drewniane łóżeczko z dobrym materacykiem, czy dostawkę (chicco next to me dream, lionelo itd) - chociaż wiem że tylko nada się na kilka miesięcy, czy łóżko turystyczne, tak żeby dziecko w późniejszym okresie nie obijało się o szczebelki. Minus taki ze raczej nie dostawie go do łóżka bo nie ma obniżanych boków.
Dajcie znać co kupiłyście lub już macie po poprzednich maluszkach. Normalnie nie jestem w stanie się zdecydować 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 11:13
-
Ja kupiłam jedna butelkę twistshake i jedna mam w zestawie z laktatorem Neno i na razie nie mam zamiaru kupować więcej bo planuje KP🤔
Parachute moja od 20 tc leży głowa do dołu ale tak naprawdę na tym etapie to może się jeszcze obracać jak chce 😅 -
Olciak. Niestety CDL nie ma w szpitalach, bo to jest usługa płatna. W szpitalach mogą być co najwyżej położone laktacyjne, ale ja nie wiem czy one są tak samo kompetentne jak CDL. Ja bym bardziej zaufała tej drugiej. Tutaj możesz znaleźć kogoś z certyfikatem w Twojej miejscowości
http://cnol.kobiety.med.pl/pl/doradcy-cdl/lista-doradcow/
Parachute90. To czy 1 butelka Ci wystarczy zależy w jaki sposób zamierzasz karmić. Ja karmię wyłącznie piersią już 3 lata i ani razu nie użyłam butelki.
Generalnie mówi się, że przy KP nie trzeba butelki, jest jednak wiele kobiet, które chcą zostawiać dziecko np. mężowi i wtedy butelka jest niezbędna. Ja nieustannie polecam tylko Medela Calma, bo inne stwarzają ryzyko problemów z laktacja.
Ile ich będziesz potrzebować to zależy na jakie okazje i jak często one będą występować.
Dorciax. Ja mam dostawke Chicco a jak mała podrośnie to będzie spala w łóżeczku ze szczebelkami. Starsza córka nigdy się o nie nie obijała i mam nadzieję, że z młodszą będzie podobnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 12:15
Dorciax lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kupiłam używany laktator Medela i zamierzałam właśnie kupić butelkę Medela Calma w razie, gdybym jej potrzebowała. Ta Avent jest jakaś dobra?
Czy któraś z Was może mi podpowiedzieć jak i kiedy najlepiej wyparzyć laktator? Chodzi mi głownie o te rurki. Czy są jakoś na to sposoby, czy np. robi się to takimi cienkimi myjkami do rurek? -
Jeśli mogę coś doradzić to nie kupujecie smoczków i butelek na zapas bo często jest tak, że dziecko zwyczajnie nie toleruje jakiegoś kształtu smoczka i co chwilę trzeba kupować inny na próbę. Mój syn tolerował każdy kształt, ale są dzieci z którymi trzeba nieźle się nakombinować.
Ta Avent jest dosyć lubiana przez dzieci, smoczki z mm na oddziałach mają podobny kształt.
Co do mycia laktatora to ja przeplukiwalam rurkę duża strzykawka z płynem do naczyń.
Niestety moje cycki należą do grupy nie lubiących laktator i nie dadzą się odciągać. Dużo kobiet tak ma, że za cholere nie odciągną więcej jak 10-20ml.
-
Na Ujastku tak gdzie chce rodzic jest CDL. Wizyta u mniej jest płatna ale jest możliwość odbyć ja jeszcze w szpitalu. Trzeba indywidualnie sprawdzać.
Mi z butelek jeśli chce się być kp i asekuracyjne mieć butelkę polecano tylko medela calma.
Avent mówili mi że jest dobra nawet bardzo ale do kpi bo do kp jest za "łatwa" i rozleniwia dziecko. Jak nie calma to lovi ponoć lepsza od aventa.
Smoczek też ponoć lovi lepszy niż avent..
Ale czy to wszystko prawda to nie dam sobie ręki uciąć bo dla mnie to wszystko wygląda tak samo i się nie znam.. 🤷♀️
Chce kupić laktator medela swing + 1 butelkę medela calma 150ml I nie wiem czy odrazu kupować woreczki do przechowywania pokarmu czy się wstrzymać..
Smoczek na wszelki wypadek też chce kupić ale nie wiem naprawdę jaki.. może lovi..
-
Ja kupiłam woreczki avent, których nie było mi dane zużyć na mleko więc jak przyszła pora rozszeraznia diety to mroziłam w nich zupki. To było akurat na porcję obiadu
Przeleciało mi przed oczami, że zastanawiałyście się nad kokonem. Ja bardzo polecam bo dziecko w łóżeczku jest nim opatulone, nie czyje takiej wielkiej przestrzeni. Do tego syn był drobny i w wózku super zdawał egzamin bo mały nie latał po wózku na zakręcie😝 Bez kokonu płakał, kokon go opatulał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 13:01
1Malinka1, zOsIa88 lubią tę wiadomość
-
koffy wrote:Na Ujastku tak gdzie chce rodzic jest CDL. Wizyta u mniej jest płatna ale jest możliwość odbyć ja jeszcze w szpitalu. Trzeba indywidualnie sprawdzać.
Mi z butelek jeśli chce się być kp i asekuracyjne mieć butelkę polecano tylko medela calma.
Avent mówili mi że jest dobra nawet bardzo ale do kpi bo do kp jest za "łatwa" i rozleniwia dziecko. Jak nie calma to lovi ponoć lepsza od aventa.
Smoczek też ponoć lovi lepszy niż avent..
Ale czy to wszystko prawda to nie dam sobie ręki uciąć bo dla mnie to wszystko wygląda tak samo i się nie znam.. 🤷♀️
Chce kupić laktator medela swing + 1 butelkę medela calma 150ml I nie wiem czy odrazu kupować woreczki do przechowywania pokarmu czy się wstrzymać..
Smoczek na wszelki wypadek też chce kupić ale nie wiem naprawdę jaki.. może lovi..
Ja bym nie kupowała woreczków do pokarmu, chyba że masz w planach często wychodzić i podawać rozmrożony pokarm. Jak się karmi na żądanie to woreczki nie są niezbędne, a jakieś pojedyncze porcje pokarmu zawsze można zamrozić w tych normalnych.
Ja jeszcze mam woreczki, które kupiłam przy pierwszej córce i nie wiem co z nimi zrobić 😂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyJa dzisiaj powkładałam rzeczy do komody 1 szufladę chce przeznaczyć na pieluchy i rzeczy do pielęgnacji druga ciuszki a trzecia kocyki otulacze prześcieradła itp. TRZECIA jeszcze mam nie uporządkowaną
jeszcze chciałabym popisać mężowi w ubrankach jakie rozmiary i na kiedy oraz co to bo znając go to rozwali mi wszystko jak nie będzie wiedział.
Dorciax kupiliśmy łóżeczko ze szczebelkami nie chce sobie gracić w domu mamy też ten kokon który potem żałowałam że kupiłam
Kupiłam 1 butelkę ale często też w laktatorach są butelki więcej nie zamierzam mieć
Moja jest cały czas ułożona pośladkowo nie obróciła się jesli tego nie zrobi to cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 13:42
Dorciax, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Ja dzisiaj powkładałam rzeczy do komody 1 szufladę chce przeznaczyć na pieluchy i rzeczy do pielęgnacji druga ciuszki a trzecia kocyki otulacze prześcieradła itp. TRZECIA jeszcze mam nie uporządkowaną
jeszcze chciałabym popisać mężowi w ubrankach jakie rozmiary i na kiedy oraz co to bo znając go to rozwali mi wszystko jak nie będzie wiedział.
Dorciax kupiliśmy łóżeczko ze szczebelkami nie chce sobie gracić w domu mamy też ten kokon który potem żałowałam że kupiłam
Kupiłam 1 butelkę ale często też w laktatorach są butelki więcej nie zamierzam mieć
Moja jest cały czas ułożona pośladkowo nie obróciła się jesli tego nie zrobi to cc.
Jak pięknie poukładane! ☺️
Byle do pierwszej zmiany pieluszki 😀
Potwierdzam, że Avent rozleniwia malucha. Jeśli walczy się o kp i zachodzi potrzeba dokarmiania (można też kubeczkiem czy sns ale my tu o butelkach) to moja cdl poleca butelkę medela calma.Annie1981 lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
Linka2019 ja mam takie szczoteczki do mycia słomek od bidonów, może by się też do laktatora nadawały
https://allegro.pl/oferta/babyono-szczoteczki-do-czyszczenia-slomek-rurek-x4-5956012164
Też dostanę laktator medeli ale będę 3 mamą go używającą więc planuję kupić nowy zestaw osobisty. Widziałam że są w gemini za 89.99 zł
-
nick nieaktualnyJak mój mąż wparuje do tej komody to te pieluszki będą wyglądać jak po burzy
ja zawsze lubiłam mieć wszystko poukładane taki mam tez zawod ale juz trochę wyluzowałam w tej kwestii bo mąż jest przeciwieństwiem i dla niego to mogłoby nawet mebli nie być
-
Dziewczyny czy któraś z Was orientuje się jaka jest różnica między monitorem oddechu Babysense 5 a Babysense 7?
Jakoś chyba nieudolnie szukam na necie, nie potrafię znaleźć porównania 🙈Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyWoreczków nie będę kupować nie planuje zostawiać dziecka na dłużej zresztą nie wiem jak mi pójdzie z laktacją
ale myślę że na to przyjdzie czas chyba że ktoś pracuje albo uczy się no to mogą się przydać
Ja jeszcze nie mam ani jednej apaszki albo śliniaczkównie wiem czy są potrzebne czy nie, napewno na etapie ząbkowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:23