X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 jest czulszy, niczym więcej się nie różni.
    Akurat braliśmy 7 chociaz 5 niby to samo i tańsza, ale przemawiało do nas to że jest czulsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:26

Desperatka_87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory mam tak poukładane, przyzwyczaiłam się i mi wygodnie. Dla Antka tez tak zamierzam zrobić :D .
    Zosia jak oceniasz te pieluszki memi?

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88. Ja akurat dużo sliniaczkow i apaszek używałam, bo w drugim miesiącu jest taki etap ślinienia się dziecka (jeszcze bez wychodzenia ząbków), a koło 4 miesiąca córka zaczęła ulewac, więc wtedy wymieniałam tylko sliniaczki i nie musiałam zmieniać całego ubranka.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem muślinowe są ekstra z Memi:D kupilam tez tez bambusowy 3 i średnio nawet nie umiałam poskładać ich flanelowe mam lulalove i tez super ;)
    Annie ile takich śliniaczków kupić ? Na sam początek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 14:33

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muslinowe bardzo lubię, mam kilka i bardziej mi pasowały jak typowe tetry :) może się skuszę mimo że mam ich sporo :D

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko ile masz muślinowych pieluszek ? Ja głównie kupilam tetrowe a muślinowych chyba mam z 5 większych i 4 30×30

• koffy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest wogole z monitorem oddechu? Bo mi wszędzie mówią zeby nie kupować bo zazwyczaj się myśli że to chroni przed śmiercią łużeczkowa a że totalnie tak nie jest i że to z kolejki zmniejsza czujność rodzica co nie jest wskazane.. podobno to jest ok ale przy bezdechu sennym.
    Ja zamierzałem kupić A potem okazało się że nikt w moim otoczeniu nie stosował właśnie z tych powodów i polozna też mi mówiła żeby nie kupować. Już sobie zdążyłam o tym nawet zapomnieć że miałam to zweryfikować.. kupujecie?
    Kominy też mi bardzo Odradzaja że niebezpieczne i że można korzystać tylko jak się obserwuje dziecko. Pytałam o wkładanie do wózka to mówili że tak ale jesienią i zimą jest ok ale wiosna i lato są gorące i to zakłóca prawidłową cyrkulację powietrza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 15:30

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce kupować monitora musze to mężowi przegadać uparł się na nianie i kupił a tez nie chciałam :/

• m85t Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam że monitor faktycznie ma sens przy wcześniakach. Ja na razie nie kupuję, jesli urodzę przed terminem to pewnie kupię.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png

Wysłany: 17 stycznia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam na początku monitora, w szpitalu używają zawsze i po przyjściu do domu nie umiałam spać że stresu ze mały się zatrzyma na śnie. Jak przyszedł, to od razu drugiej nocy mały miał bezdech bo zadławił się mlekiem. Ulewal chlustajaco) był przebierany po 10-12 razy na dobę) do 8 miesiąca więc monitor dla mnie był koniecznością. Później jak był chory czy coś to byłam spokojniejsza. Zawsze włączaliśmy monitor, nawet jak szedł na drzemkę. To nie jest tak że usypia czujność, bo jak rodzic ma taki charakter a nie inny to nie będzie się martwił ani czuwał czy jest monitor czy go nie ma. My się budziliśmy nawet żeby sprawdzić czy monitor jest włączony i czy dziecko oddycha 🤷‍♀️ Wydać ze 380 zł to nic jeśli chodzi o ryzyko

preg.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że jestem panikara i bez monitora to będę już całkiem non stop wstawać czy Mały nie zadławił się itd.
    A w ciągu ostatnich miesiący dwóm moim koleżankom właśnie zasygnalizował, że coś się dzieje i bardzo polecają zakup.
    Podsumowując, jeżeli chodzi o mój charakter to wiem, że pomoże to choć trochę mi się wyluzować, a po drugie skoro udałam na zbędną maskotkę Królisia Felixa dość dużo kasy, to nie będę żałować na ten monitor bo uważam, że to akurat dobry wydatek.
    Każdy ma wybór :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:19

Annie1981 lubi tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie uważam że to nie jest niezbedna rzecz ale jeśli ktoś ma na to fundusze to czemu nie ;) jednak lepiej się skupić na podstawowych rzeczach a później myśleć o gadżetach. Bo nie jest to tez tania rzecz ;) Tak jak monitor ;) Jesli tez kogoś moze uspokoić taki monitor no to też fajnie ;)

• Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu mega fajnie wszystko poukładałaś. My w lutym dopiero malujemy, może pod koniec juz zamówimy i złożymy meble. Ja mam daleko do ikei i wszystko zamawiam przez internet i nigdy nie potrafię zamówić tych wkładów organizerów zeby fajnie wypełniły szuflady jak u Ciebie

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly02 tez mi parę brakuje organizerów mąż kupil 6 opakowań w zestawie i do szuflady brakuje jeszcze jednego najmniejszego wiec nie do wymiaru:D ja trochę to pomieszałam bo kupiliśmy tez inne organizery ale chce jeszcze dokupić do pierwszej szuflady 2 pojemniki ;) Ja juz musiałam tez gdzieś włożyć te rzeczy bo będziemy remontować jeszcze jeden pokój a musze się z niego wyprowadzić:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:38

• Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny, bo w temacie materiałów jestem laikiem - w dotyku i praktyce duzo rozni się np kocyk 100% bambus niz koc 50% bawełna 50% bambus ?
    Chcialam zamówić ze strony sleepee i są w tej samej cenie tylko wlasnie sklad rozny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 16:55

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desperatka_87 wrote:
    Ja wiem, że jestem panikara i bez monitora to będę już całkiem non stop wstawać czy Mały nie zadławił się itd.
    A w ciągu ostatnich miesiący dwóm moim koleżankom właśnie zasygnalizował, że coś się dzieje i bardzo polecają zakup.
    Podsumowując, jeżeli chodzi o mój charakter to wiem, że pomoże to choć trochę mi się wyluzować, a po drugie skoro udałam na zbędną maskotkę Królisia Felixa dość dużo kasy, to nie będę żałować na ten monitor bo uważam, że to akurat dobry wydatek.
    Każdy ma wybór :)
    Monitor pomału uważa się raczej za podstawe😀Już każdy oddział noworodkowy je ma. Nie bez powodu😀
    O ile ubranka i inne gadżety to pikus, bo na to idzie kupę kasy,a jak ktoś ma problem z kasą to można kupić taniej, to taki monitor to postawa. Wśród moich znajomych 2 dzieci zamarła podczas snu, moja mama, która jest położna miała kilka przypadków, gdzie dzieci zmarły.
    Mój syn miał często trójkąt siniczny i nie raz bałam się, że może mieć niewykryta wadę serca. Wiem że sama się nakrecałam, ale uważam że monitor to były zajebiscie wydane pieniądze. Czasy się zmieniają i myślę, że rodzice wola wydać i mieć zabezpieczone dziecko. Niektórzy to wydaza 1000 zł na ubrania a na podstawowy sprzęt im szkoda😀

Annie1981 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu to urządzenie wspierające rodziców w codziennej opiece nad niemowlakiem. Według specjalistów niemowlę w pierwszych tygodniach życia potrafi przespać blisko 16-18 godzin na dobę. Nawet najbardziej wytrwali rodzice nie są w stanie czuwać cały czas nad swoim dzieckiem. Monitor oddechu to taki osobisty strażnik oddechu Twojego dziecka, który stale monitoruje ruchy oddechowe malucha. Śmierć łóżeczkowa to zjawisko, które występuje niezwykle rzadko, szacuje się że w Polsce występuje około 180 takich przypadków rocznie. Dziecko może także potrzebować interwencji osoby dorosłej w przypadku, zadławienia się, blokady dróg oddechowych (np. połknięcie małego przedmiotu). Monitor oddechu to taki swoisty głos dziecka, wołanie o pomoc kiedy najbardziej jej potrzebuje. Monitory oddechu stale monitorują oddech dziecka i w przypadku zagrożenia lub wykrycia braku oddechu podniesie alarm po 20 sekundach. Monitory oddechu mają swoich zwolenników i przeciwników, wybór zależy od każdego rodzica indywidualnie.. Decyzja o zakupie monitora oddechu w pewnym sensie jest podobna do zakupu fotelika samochodowego w którym zapinamy pasy bezpieczeństwa w czasie podróży. Można pokusić się o porównanie , że łóżeczko niemowlęce bez monitora to taki fotelik samochodowy bez pasów. Nikt przecież nie planuje wypadku, nikt nie przewiduje bezdechów, a jednak przed każdą podróżą zapinamy pasy. Naszym zdaniem naprawdę warto rozważyć zakup monitora tym bardziej że jeśli podzielimy średnią cenę monitora przez 365 dni (to okres rekomendowany = 1 rok życia) to wychodzi koszt około 1 PLN, w tym ujęciu wydaje się to naprawdę niewiele w zamian za spokojny sen rodziców i bezpieczniejszy sen dziecka

Angelinaa, Annie1981 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m85t wrote:
    Linka2019 ja mam takie szczoteczki do mycia słomek od bidonów, może by się też do laktatora nadawały
    https://allegro.pl/oferta/babyono-szczoteczki-do-czyszczenia-slomek-rurek-x4-5956012164

Też dostanę laktator medeli ale będę 3 mamą go używającą więc planuję kupić nowy zestaw osobisty. Widziałam że są w gemini za 89.99 zł

Dzięki za cynk, nie wiedziałam, że są zestawy osobiste.🙂

m85t lubi tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell jak będziesz miała możliwość napisz co u Ciebie. Nadal mocno 3mam kciuki za Was.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak a Ty jak tam? Założyli pessar i do domku? Jak się czujesz?

18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ