X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Dzięki ze pytasz. ❤️

Ja od piątku w domu. Mam założony pessar od czwartku. Ogólnie wszystko ok, ale jak aplikuje luteinę to mi się wydaje ze coraz niżej czuje ten pessar... ale nie wiem czy tak powinno być 🙈🤷🏻‍♀️

Ja mam go tak nisko że mi palec wchodzi tylko do 1 zgięcia. A jak szyjka na wychodnym? Ile cm?

Olciak lubi tę wiadomość

18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie ostatnio widziałam live zaufaj położnej na temat pielęgnacji i mówiła o kremie pieluszkowym z firmy ZASPA i taki mam zamiar kupić. Ewentualnie często czytam ze biorą linomag zielony 😉

Co do koszul zamówiłam dwie na Allegro. Ale nie nosiłam póki co wiec nie wiem czy się sprawdza 🤔

c33edb9eff8d.jpg

c694950924c4.jpg

zokeia lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja monitora nie kupuję. O ile młodsza lubiła spać tylko w swoim łóżku o tyle starsza tak płakała jakby we wrzątku leżała i spala z nami. Spałam uważanie. Sen jest inny gdy ma się dziecko. Wiadomo nie jesteśmy monitorami i nie wychwycimy wszystkiego. Kiedyś młoda wpadła mi cała pod kołdrę obok mnie. Miałam stracha. Ogólnie ciężko się z nią spało , jak usnęła to na palcach ją odkładałam. Przez 2 lata w nocy byłam dla niej smoczkiem do pracy wstawałam połamana. Ale ta bliskość i mleczko które można dać dziecku są bezcenne. Druga córka mimo że spała w łóżeczku od 2 ms życia sama narzucała sobie pieluchę na twarz. To był jej zestaw pielucha plus smoczek. Teraz w marcu skończy 3 lata i pielucha nadal jest przy buzi. Jak jej poprawiałam to się rozbudzała. Ciekawa jestem jaki będzie Tymcio. Dziewczyny były skrajnie różne jeżeli chodzi o spanie.

zokeia, m85t lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Znalazłam ciekawą koszulę do porodu:
    https://allegro.pl/oferta/coala-koszula-do-karmienia-basia-bordowa-rozmiar-l-9912779586?fromVariant=9912784438

tu jest droższa wersja podobnego modelu:
    https://www.intymna.pl/s134625,koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej-tcb.9600.cosmos?gclid=EAIaIQobChMIjdjzkuKj7gIVD9xRCh2GfQCmEAQYCSABEgLj5PD_BwE

Wczoraj zamówiłam tę pierwszą tylko w kolorze czarnym :)

Dziewczyny, jakie ładne brzuszki! Ja mam nadal taki, że w sklepie ani przychodni nikt mnie nie przepuści. Sąsiedzi to pewnie stwierdzą, że dziecko adoptowane 😂

Możecie polecić jakieś biustonosze ciążowe/do karmienia? Do tej pory spokojnie wystarczały mi normalne biustonosze, w domu i tak chodzę bez, ale wypadałoby się rozejrzeć za czymś typowo do karmienia. Gdzieś czytałam o biustonoszach Medela, czy któraś z Was może taki posiada? Aha i dodam, że ja z tych z małym biustem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 22:45

zokeia lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia, koniecznie daj znać jak ta koszula wygląda na żywo! :) Planuję kupić czarną i bordową. Bardzo mi się spodobały.

Biustonosze do karmienia używałam z h&m, takie jakby satynowe, ale niestety nie widzę ich już na stronie. Cały czas na nie czekam. Ja również mam mały biust. Polecam kupować rozmiar większy lub dwa niż zwykle, bo po pierwsze biust pełen mleka jest okazały (przy małych piersiach widać różnicę, nie wiem jak jest z dużymi), a po drugie musi się zmieścić jeszcze wkładka laktacyjna.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia mam taką koszule tylko granatową ;)
    Z polecenia mojej koleżanki biustonosze Esotiq mam też z h & m chodzę w nich teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 23:18

• Dorciax Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje taka koszulę do porodu, już mam ją kupiona. Roksi to jest chyba nawet ta sama co Twoja, tylko inny kolor. https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-bawelniana-polska-cala-rozpinana-m-9864378254?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 23:43

Roksi lubi tę wiadomość

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • koffy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie tu nie chodzi o to że jest niebezpieczny. Jedynie że tak naprawdę on nie chroni w żadnym stopniu przed SIDS ( tak wszędzie pisza) a ogol społeczeństwa uważa że właśnie do tego to służy. To wprowadza ludzi w błąd i w wielu wypadkach usypia czujność rodziców. Wiadomo że część osób kupi monitor A i tak oka nie zmruży ale są osoby które wprowadzone w błąd przez kampanię marketingowe mogą dopuścić się zaniedbania. Obecnie monitor zaleca się przy pewnych określonych wskazaniach A jeśli nie są spełnione mówi się że jest to niepotrzebne bo nie spełnia właściwie żadnego zadania oprócz efektu placebo dla psychiki rodzica. Coraz częściej się o tym mówi bo w mediach produkt tego urósł do poziomu magicznego urządzenia zapewniającego 100% bezpieczeństwa A wtedy niewiedza niesie ogromne niebezpieczeństwo. Tak czytałam i tak mi mówiono co nie znaczy że go nie kupię choćby tylko dla tego placebo 😅 należę do niezdecydowanych

zokeia lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież pisalam, że mójego syna uratował bo się zadławił mlekiem i był siny. Na neonatologi ich uzywaja, dla bezpieczeństwa. Przecież ogrom dzieci ma niewykryte wady serca, do tego przecież zwyczajnie zapominają oddychac co jest dowiedzione i szeroko opisywane wszędzie gdzie mogło być opisane😀
    Monitor nie ma zastąpić rodzica tylko zaalarmować o braku oddechu które teaci się w chwilę a nie w cała noc.
    Późniejsze choroby również mogą spowodować śmierć, choćby zapalenie krtani. Przecież jest dowiedzione i policzone ze umiera ok 180 dzieci rocznie. To bardzo dużo. Mojej koleżanki syn zmarł w wieku 8 miesięcy, przyczyną nieustalona. Innej koleżanki córka zmarła w wieku 2 miesięcy , była niby zdrowa, okazało się że miałam bezobjawowe zapalenie płuc. Ja nikogo nie namawiam, tylko dziwne jest tłumaczenie, że czegoś się nie powinno kupić bo ktoś tak mówi. Przecież ludzie też mówią że można wozić w byle jakim foteliku, bo fotelik to fotelik, każdy ma atest..
    Tak jak pisze, ja nikogo nie namawiam, ale też nie powinno się kogoś nastawiać sceptycznie.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszenie kogoś śmiercią dziecka jesli się nie będzie miało monitora uważam nie na miejscu dużo kobiet się nie decyduje na monitor i nie są przez to gorsze. Nie ma tez badań ze taki monitor zapobiegnie śmierci łóżeczkowej nie wiem po co ta dyskusja ;) sa też podane wskazania jak zapobiec śmierci łóżeczkowej i w zaleceniach nie ma monitora
    Za kilka dni stuknie 30 tc o matko teraz to chyba zaczyna przyspieszać mam wrażenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:10

zokeia, Butterfly02, m85t lubią tę wiadomość

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla88 ja akurat cieszę się że jest coraz bliżej 🙈🙈 juz na prawdę, nawet o porodzie nie mysle, byle tylko Mala byla jiz z nami. Mam nadzieje ze te ostatnie tygodnie szybko zleca 🙂

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez się cieszę coraz gorzej mi się spi obracam się chyba ze 100 razy z prawej na lewą stronę na dodatek znowu mam takie nie przyjemne uczucie w żołądku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 08:57

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wrzuciłyście koszule - są piękne, może właśnie którąś z nich zamówię.

Na temat monitora się nie wypowiadam, bo nie mam zdania. Jak w każdym innym temacie robi się burza i dobrze, bo od tego jest to forum, żeby każdy mógł się wypowiedzieć i przedstawić swój punkt widzenia. Niepotrzebnie tylko niektóre z Was się unoszą i biorą za bardzo do siebie. Nikt nikogo nie przekona na siłę, ale dobrze, że te dyskusje się toczą, bo na pewno ktoś w jakimś stopniu z nich skorzysta. Jak w każdym temacie.

Pudru dla dziecka nie kupuje, podobno mąka ziemniaczana najlepsza.

Ja w nocy strasznie się wiercę, przerzucam z boku na bok, mąż się przez to budzi. Coraz ciężej się robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 09:26

zokeia, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:

Dziewczyny kupujecie puder dla dziecka?

Czasami mi się przydawał, także pod paszki. Póki co mam z próbek od położnej sudokrem i emolium do kąpieli. Myślę, że resztę będę kupować na bieżąco. Jestem ogromną zwolenniczką używania wyłącznie wody przy zmienianie pieluchy, a do kąpieli także wody, ewentualnie z odrobiną mąki ziemniaczanej jak jest problem.
    Odnośnie kąpieli: pierwsze dziecko wykąpaliśmy dopiero po 4, czy 5 dniach od porodu, ale była zima, mały nie był spocony. Drugiego syna wykąpaliśmy po 3 dniach, a upały były niestety 35 stopniowe i myślę, że to mogło mieć wpływ na jego późniejsze problemy z zakażeniem bakteryjnym. Teraz dostosuję sytuację do pogody i na pewno będę dokładnie myła mu genitalia i jak się uda to też pod napletkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 09:28

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korralik, racja, ja sypałam mąką ziemniaczaną, nie pudrem! Widzisz, pamiętałam jakiś talk. Dobra pamięć, a krótka :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądaliśmy ostatnio filmy, jak kąpać malucha to mąż się śmiał, że u nas to będzie trwało cały wieczór, biorąc pod uwagę, że będę musiała całego go obcałowywać co chwilę 😍 i jego obawą jest, że ten maluch będzie miał niefajny zapach po kilku dniach. Mi się wydaje, że ta maź się zasusza i ciałko nie pachnie brzydko, ale nie mam doświadczenia, tak tylko na mój rozum myślę. Jak to jest?

zokeia lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dupki stosowałam jedynie mąkę ziemniaczana, linomag zielony, bepathen przy ostrzejszym zapaleniu, użyłam kilka razy sudokrem i pomogł mimo, że nie jest polecany. Nie korzystałam z kremów przy każdej zmianie pieluchy.

Ja cierpię już na bezsenność, kręcę się z boku na bok. Zaczęło się. To jest bardzo męczące. Chciałabym już kwiecień.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam dobre opinie o zasypce Alantan, ale wiadomo kazdy ma swoje preferencje i tez wszystko wyjdzie w praniu. Ja pielęgnowałam pitolka przez 9 lat, juz nie mówię o pielęgnacji, ale syn mial.jeszxze z 2 zabiegi odklejania napletka (cos strasznego) także ciesze się, że będzie dziewczynka i zapisalam się do szkoly rodzenia głównie po to,żeby wiedzieć jak pielęgnować dziewczynke, bo nie mam o tym zielonego pojęcia 🤣

zokeia lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzien i tez mam kontrole u swojej gin. W piątek prenatalne. Tydzien pełen wrażeń, przed każdą wizyta mam podnietke :D Moze w końcu zobacze coś więcej na usg, zawsze mala sie kreci, ze nie dało rady podejrzeć na zwykłym usg a co dopiero strzelić 3D .. :)

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na 3 prenatalne dziewczyny ledwo dojechałam jest tak zasypane nie które drogi nie poodsnieżane a ode mnie z domu to jak się wyjedzie to cud nie wiadomo która drogę wybrać :/.

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ