X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli maz się nie uorze to my nie będziemy mieć monitoramam nadzieje ;) każdy sobie podejmie decyzję dla mnie jest to gadzet ;) bez tego wychowa się dziecko a straszenie ze jesli nie będzie się tego miało to dziecko nie przezyje nie przemawia do mnie ;)
    Butterfly kupilam kocyk bambusowy mam z Memi i Lullalove i są super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 18:48

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuje monitora oddechu.

Belldandy cały dzień o Tobie myślę, daj znać jak będziesz mogła.

Dzisiaj byłam na dluuugim spacerze z mężem, wiosna lato to chodziliśmy codziennie, a teraz to raz w tygodniu jak nie rzadziej... i pomimo -10 mrozu to nie było tak czuć. Ale czuje, że kondycja nie ta, czuje się jak wieloryb na plaży, nie mam w sobie tej lekkości. I robi się normą, że ktoś mnie przepuszcza w kolejce, wczoraj w aptece, dzisiaj w sklepie. Jedynie młode matki to robią, te stare baby to udają, że nie widzą, choć chodzą dla rozrywki 5 razy dziennie do sklepu i się nie spieszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:04

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ze pytasz. ❤️

Ja od piątku w domu. Mam założony pessar od czwartku. Ogólnie wszystko ok, ale jak aplikuje luteinę to mi się wydaje ze coraz niżej czuje ten pessar... ale nie wiem czy tak powinno być 🙈🤷🏻‍♀️

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nie mam niestety za wiele ok 5 szt, bo w momencie jak je dostałam od koleżanki to już miałam sporo pokupowanych zwykłych tetrowych z różnych stron, jedne lepsze drugie gorsze, ale te muślinowe najbardziej mi odpowiadają bo są delitane, miekkie i po praniu to zachowują.

Ja monitora nie miałam i pewnie nie kupię, ale nie jestem przeciwniczką. Ale ciagle sprawdzaliśmy czy Julka oddycha.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te muslinowe sa świetne :)

• Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zamowilam lullalove candy pink przez Ciebie :P

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko musisz ponoć przestrzegać zasad dotyczących prania;)

Butterfly02 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88. Ciężko mi powiedzieć ile śliniakow trzeba na początek. Wszystko zależy od dziecka, czy będzie się ślinić, ulewac i jak bardzo intensywnie. Czasem dziecko tak ulewa, że i śliniak nie pomoże, więc trzeba całe przebrać. U nas wystarczał całe szczęście.
    Ja w zasadzie nie kupiłam żadnego, bo miałam wszystko w paczkach, które dostałam/kupiłam od znajomych.
    Myślę, że kilka Ci wystarczy na początek, najwyżej dokupisz z czasem jak się okażą potrzebne.

Koffy. Ja miałam monitor oddechu przy pierwszej córce i teraz też będę używać. Zapewniał mi poczucie bezpieczeństwa i spokojny sen. Choć czasem sprawdzałam po kilka razy czy jest włączony 😁 Czasem, kiedy wydawało mi się, że córka za długo śpi, podnosiłam tylko głowę i widząc, że monitor działa, mogłam spać dalej.
    Pierwszy raz spotykam się z opinią, że ten sprzęt usypia czujność rodziców i że tak nie powinno być. Możesz trochę to rozwinąć? Nie rozumiem za bardzo w jaki sposób to stwarza zagrożenie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.pampers.pl/noworodek/pielegnacja/artykul/czym-jest-sids-i-jak-mu-zapobiec

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.standardy.pl/newsy/id/141

• koffy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak.. Ja planowałam kupić monitor i akurat w moim wypadku aspekt finansowy to kwestia pomijalna bo jeśli uważam że coś jest potrzebne to kupuje i nie zauważa tego w budżecie ale nie lubię kupować rzeczy niepotrzebnych dlatego każdy element badań z osobna. Kiedy zaczęłam czytać o monitorach trafiłam właściwie tylko na artykuły tego typu jak wyrzuciła Zosla, w książkach które czytałam z 2020 pisali to samo, dwie położne niezależne mi to też powiedziały i tak jak pisałam w otoczeniu mam tylko jeden przypadek zeby ktoś miał.. po tym wszystkim stwierdziłam że nie kupuje i zapomniałam o temacie bo wykreslony z listy, ale ktoś napisał coś o detektorach i pojawiły się znowu wątpliwości:) ja nie jestem ani za ani przeciw.. mam do tej pory same opinie przeciw a że tak jak pisałam kiedyś każdy zakup analizuje po 100 razy to szukam dodatkowych opinii zeby się stwierdzić lub zmienić zdanie..

f2w390bvlnherxsi.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu miałam dwa dni przerwy od forum i mam tyle nadrabiania :)
    koffy wrote:
    Ja się przyznaje do wszelkich błędów i literówek 😅 jestem umysł techniczny z dysgrafia i do tego 90% postów pisze pomiędzy innymi czynnościami na komórce którą czasem robi mi niespodzianki. Ten kosz to u mnie bo jak pisze mojzesza to przez to że raz napisałam przez rz i coś mi telefon zapamiętał to tak mi poprawia. Jak nie popatrzę to tak idzie w świat. Jak zacznę pisać z dużej litery to mi pisze dobrze :) staram się sprawdzać ale jak nie mam czasu to sory.. no nic nie poradzę bo czasu mam mało i musiała bym przestać pisać ;) ale krytykę przyjmuję, postaram się poprawić 😋
    Koffy fajnie, że to napisałaś, bo akurat przykułaś moją uwagę :) Wiem, że jesteś wykształcona (świadczy o tym chociaż kultura wypowiedzi i składnia), napisałaś też już coś o swojej pracy, dlatego z życzliwym uśmiechem podchodzę do tego, że piszesz "łużeczko" i "do puki". Po prostu tak masz i już. Nawet obstawiałam dysgrafię. Zwykle moją uwagę przykuwa u innych osób różna forma pisania 'a propos' (apropo, a propo itd), czy wkłucia (wkucie :)) Mam wrażenie, że większość z was poznaję już po tym jak piszecie :) Nawet rozkminiam z której części kraju pochodzicie, bo to też da się zaobserwować. A na forum nawet nie śmiem nikogo poprawiać - sama siebie co trochę edytuję i czasem aż się dziwię, jak potrafię coś palnąć. A poza tym czasu dziewczyny mamy co raz mniej i nie ważne jak coś przekażemy, po prostu się komunikujmy :)

KiziaMizia lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bez żadnego powodu wstawiam update brzucha i życzę miłego tygodnia :)

26cc06044817.jpg

zokeia, Roksi, m85t, misskity, Olciak, Annie1981, Desperatka_87, Dorciax, Lucy91, Jaszczureczka, Olla95 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma wspaniały brzuch! :)
    Nie sądzicie, że brzuch to bardzo przydatna 'rzecz'? Np siedząc na kanapie można sobie postawić na nim talerzyk z kanapeczką :)

Bell daj koniecznie znać. Bardzo mocno trzymam kciuki. Wierzę że wszystko ok i dalej jesteś w dwupaku!

My monitora nie kupujemy. Po prostu przez pierwsze miesiące nie śpię ;) Nawet gdybym miała monitor, to i tak obsesyjnie zaglądałabym, czy jest włączony.

Do mojego starego wózka mutsy evo dokupuję tylko nową rączkę, bo ma poszarpaną ekoskórę. Sprawdzę jeszcze stan kół i innych ważnych części i sprawa będzie załatwiona.

Znalazłam ciekawą koszulę do porodu:
    https://allegro.pl/oferta/coala-koszula-do-karmienia-basia-bordowa-rozmiar-l-9912779586?fromVariant=9912784438

tu jest droższa wersja podobnego modelu:
    https://www.intymna.pl/s134625,koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej-tcb.9600.cosmos?gclid=EAIaIQobChMIjdjzkuKj7gIVD9xRCh2GfQCmEAQYCSABEgLj5PD_BwE

Gemma19 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • misskity Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma mam taką samą bluzkę ☺️
    da7d40b05b13.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 21:33

Gemma19, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, nie wiem czy wiecie, pewnie tak ale może ktoś nie jest świadomy, że fotelik maxi cosi trzeba rejestrować po zakupie żeby miał wymianę powypadkową. Czyli jak masz stłuczkę dostajesz nowy fotelik.

preg.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misskity wrote:
    Gemma mam taką samą bluzkę ☺️
    da7d40b05b13.jpg

Ona jest suuuper, mam jeszcze czarna i nosilabym je najchętniej na zmianę :D
    Piękny brzuch!! Taki fajnie odznaczony 😍 przed następna ciąża schudnę i tez będę taki miała 🤣

misskity lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • misskity Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Ona jest suuuper, mam jeszcze czarna i nosilabym je najchętniej na zmianę :D
    Właśnie żałuje ze nie wzięłam jeszcze czarnej, tez bardzo lubię w niej chodzić.

Zokeia świetna jest ta koszula, właśnie szukałam czegoś takiego do szpitala na czas po porodzie na przebranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 21:52

zokeia lubi tę wiadomość

3i49e6ydsc3mf9zm.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia jaka piękna koszula 😍😍😍 dzięki za udostępnienie linka!

zokeia lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    Powiem tak.. Ja planowałam kupić monitor i akurat w moim wypadku aspekt finansowy to kwestia pomijalna bo jeśli uważam że coś jest potrzebne to kupuje i nie zauważa tego w budżecie ale nie lubię kupować rzeczy niepotrzebnych dlatego każdy element badań z osobna. Kiedy zaczęłam czytać o monitorach trafiłam właściwie tylko na artykuły tego typu jak wyrzuciła Zosla, w książkach które czytałam z 2020 pisali to samo, dwie położne niezależne mi to też powiedziały i tak jak pisałam w otoczeniu mam tylko jeden przypadek zeby ktoś miał.. po tym wszystkim stwierdziłam że nie kupuje i zapomniałam o temacie bo wykreslony z listy, ale ktoś napisał coś o detektorach i pojawiły się znowu wątpliwości:) ja nie jestem ani za ani przeciw.. mam do tej pory same opinie przeciw a że tak jak pisałam kiedyś każdy zakup analizuje po 100 razy to szukam dodatkowych opinii zeby się stwierdzić lub zmienić zdanie..
    Zaciekawiłaś mnie teraz 🙂 Mi niestety nie wystarczy to, że ktoś odradza/doradza, muszę znać i rozumieć argumenty za tym stojące. Tutaj zupełnie nie rozumiem czemu monitor miałby być niebezpieczny. Jak znajdę chwilę to spróbuję poszukać jakichś badań na ten temat.

Czy wiecie jakie kremy do pupy są najbardziej polecane z uwagi na skład? Srokao miała o tym artykuł, ale zniknął i nie mogę nic konkretnego znaleźć. Chodzi mi o zwykłe kremy, nie te z cynkiem, bo tu mam jasność.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ