♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeśli maz się nie uorze to my nie będziemy mieć monitoramam nadzieje
każdy sobie podejmie decyzję dla mnie jest to gadzet
bez tego wychowa się dziecko a straszenie ze jesli nie będzie się tego miało to dziecko nie przezyje nie przemawia do mnie
Butterfly kupilam kocyk bambusowy mam z Memi i Lullalove i są superWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 18:48
-
Ja też nie kupuje monitora oddechu.
Belldandy cały dzień o Tobie myślę, daj znać jak będziesz mogła.
Dzisiaj byłam na dluuugim spacerze z mężem, wiosna lato to chodziliśmy codziennie, a teraz to raz w tygodniu jak nie rzadziej... i pomimo -10 mrozu to nie było tak czuć. Ale czuje, że kondycja nie ta, czuje się jak wieloryb na plaży, nie mam w sobie tej lekkości. I robi się normą, że ktoś mnie przepuszcza w kolejce, wczoraj w aptece, dzisiaj w sklepie. Jedynie młode matki to robią, te stare baby to udają, że nie widzą, choć chodzą dla rozrywki 5 razy dziennie do sklepu i się nie spieszą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:04
-
Dzięki ze pytasz. ❤️
Ja od piątku w domu. Mam założony pessar od czwartku. Ogólnie wszystko ok, ale jak aplikuje luteinę to mi się wydaje ze coraz niżej czuje ten pessar... ale nie wiem czy tak powinno być 🙈🤷🏻♀️🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Zosia nie mam niestety za wiele ok 5 szt, bo w momencie jak je dostałam od koleżanki to już miałam sporo pokupowanych zwykłych tetrowych z różnych stron, jedne lepsze drugie gorsze, ale te muślinowe najbardziej mi odpowiadają bo są delitane, miekkie i po praniu to zachowują.
Ja monitora nie miałam i pewnie nie kupię, ale nie jestem przeciwniczką. Ale ciagle sprawdzaliśmy czy Julka oddycha.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zOsIa88. Ciężko mi powiedzieć ile śliniakow trzeba na początek. Wszystko zależy od dziecka, czy będzie się ślinić, ulewac i jak bardzo intensywnie. Czasem dziecko tak ulewa, że i śliniak nie pomoże, więc trzeba całe przebrać. U nas wystarczał całe szczęście.
Ja w zasadzie nie kupiłam żadnego, bo miałam wszystko w paczkach, które dostałam/kupiłam od znajomych.
Myślę, że kilka Ci wystarczy na początek, najwyżej dokupisz z czasem jak się okażą potrzebne.
Koffy. Ja miałam monitor oddechu przy pierwszej córce i teraz też będę używać. Zapewniał mi poczucie bezpieczeństwa i spokojny sen. Choć czasem sprawdzałam po kilka razy czy jest włączony 😁 Czasem, kiedy wydawało mi się, że córka za długo śpi, podnosiłam tylko głowę i widząc, że monitor działa, mogłam spać dalej.
Pierwszy raz spotykam się z opinią, że ten sprzęt usypia czujność rodziców i że tak nie powinno być. Możesz trochę to rozwinąć? Nie rozumiem za bardzo w jaki sposób to stwarza zagrożenie.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powiem tak.. Ja planowałam kupić monitor i akurat w moim wypadku aspekt finansowy to kwestia pomijalna bo jeśli uważam że coś jest potrzebne to kupuje i nie zauważa tego w budżecie ale nie lubię kupować rzeczy niepotrzebnych dlatego każdy element badań z osobna. Kiedy zaczęłam czytać o monitorach trafiłam właściwie tylko na artykuły tego typu jak wyrzuciła Zosla, w książkach które czytałam z 2020 pisali to samo, dwie położne niezależne mi to też powiedziały i tak jak pisałam w otoczeniu mam tylko jeden przypadek zeby ktoś miał.. po tym wszystkim stwierdziłam że nie kupuje i zapomniałam o temacie bo wykreslony z listy, ale ktoś napisał coś o detektorach i pojawiły się znowu wątpliwości:) ja nie jestem ani za ani przeciw.. mam do tej pory same opinie przeciw a że tak jak pisałam kiedyś każdy zakup analizuje po 100 razy to szukam dodatkowych opinii zeby się stwierdzić lub zmienić zdanie..
-
Znowu miałam dwa dni przerwy od forum i mam tyle nadrabiania
koffy wrote:Ja się przyznaje do wszelkich błędów i literówek 😅 jestem umysł techniczny z dysgrafia i do tego 90% postów pisze pomiędzy innymi czynnościami na komórce którą czasem robi mi niespodzianki. Ten kosz to u mnie bo jak pisze mojzesza to przez to że raz napisałam przez rz i coś mi telefon zapamiętał to tak mi poprawia. Jak nie popatrzę to tak idzie w świat. Jak zacznę pisać z dużej litery to mi pisze dobrzestaram się sprawdzać ale jak nie mam czasu to sory.. no nic nie poradzę bo czasu mam mało i musiała bym przestać pisać
ale krytykę przyjmuję, postaram się poprawić 😋
Wiem, że jesteś wykształcona (świadczy o tym chociaż kultura wypowiedzi i składnia), napisałaś też już coś o swojej pracy, dlatego z życzliwym uśmiechem podchodzę do tego, że piszesz "łużeczko" i "do puki". Po prostu tak masz i już. Nawet obstawiałam dysgrafię. Zwykle moją uwagę przykuwa u innych osób różna forma pisania 'a propos' (apropo, a propo itd), czy wkłucia (wkucie
) Mam wrażenie, że większość z was poznaję już po tym jak piszecie
Nawet rozkminiam z której części kraju pochodzicie, bo to też da się zaobserwować. A na forum nawet nie śmiem nikogo poprawiać - sama siebie co trochę edytuję i czasem aż się dziwię, jak potrafię coś palnąć. A poza tym czasu dziewczyny mamy co raz mniej i nie ważne jak coś przekażemy, po prostu się komunikujmy
KiziaMizia lubi tę wiadomość
-
Gemma wspaniały brzuch!
Nie sądzicie, że brzuch to bardzo przydatna 'rzecz'? Np siedząc na kanapie można sobie postawić na nim talerzyk z kanapeczką
Bell daj koniecznie znać. Bardzo mocno trzymam kciuki. Wierzę że wszystko ok i dalej jesteś w dwupaku!
My monitora nie kupujemy. Po prostu przez pierwsze miesiące nie śpięNawet gdybym miała monitor, to i tak obsesyjnie zaglądałabym, czy jest włączony.
Do mojego starego wózka mutsy evo dokupuję tylko nową rączkę, bo ma poszarpaną ekoskórę. Sprawdzę jeszcze stan kół i innych ważnych części i sprawa będzie załatwiona.
Znalazłam ciekawą koszulę do porodu:
https://allegro.pl/oferta/coala-koszula-do-karmienia-basia-bordowa-rozmiar-l-9912779586?fromVariant=9912784438
tu jest droższa wersja podobnego modelu:
https://www.intymna.pl/s134625,koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej-tcb.9600.cosmos?gclid=EAIaIQobChMIjdjzkuKj7gIVD9xRCh2GfQCmEAQYCSABEgLj5PD_BwE
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Ona jest suuuper, mam jeszcze czarna i nosilabym je najchętniej na zmianę
Piękny brzuch!! Taki fajnie odznaczony 😍 przed następna ciąża schudnę i tez będę taki miała 🤣misskity lubi tę wiadomość
-
Gemma19 wrote:Ona jest suuuper, mam jeszcze czarna i nosilabym je najchętniej na zmianę
Zokeia świetna jest ta koszula, właśnie szukałam czegoś takiego do szpitala na czas po porodzie na przebranie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 21:52
zokeia lubi tę wiadomość
-
koffy wrote:Powiem tak.. Ja planowałam kupić monitor i akurat w moim wypadku aspekt finansowy to kwestia pomijalna bo jeśli uważam że coś jest potrzebne to kupuje i nie zauważa tego w budżecie ale nie lubię kupować rzeczy niepotrzebnych dlatego każdy element badań z osobna. Kiedy zaczęłam czytać o monitorach trafiłam właściwie tylko na artykuły tego typu jak wyrzuciła Zosla, w książkach które czytałam z 2020 pisali to samo, dwie położne niezależne mi to też powiedziały i tak jak pisałam w otoczeniu mam tylko jeden przypadek zeby ktoś miał.. po tym wszystkim stwierdziłam że nie kupuje i zapomniałam o temacie bo wykreslony z listy, ale ktoś napisał coś o detektorach i pojawiły się znowu wątpliwości:) ja nie jestem ani za ani przeciw.. mam do tej pory same opinie przeciw a że tak jak pisałam kiedyś każdy zakup analizuje po 100 razy to szukam dodatkowych opinii zeby się stwierdzić lub zmienić zdanie..
Czy wiecie jakie kremy do pupy są najbardziej polecane z uwagi na skład? Srokao miała o tym artykuł, ale zniknął i nie mogę nic konkretnego znaleźć. Chodzi mi o zwykłe kremy, nie te z cynkiem, bo tu mam jasność.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔