♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
misskity wrote:U mnie wszystkie wymiary są takiej długości jakiej powinny być w danym tygodniu ciąży natomiast obwód brzuszka taki jak u dziecka ponad 2 tygodnie młodszego.
Ja nawet nie wiem, bo lekarz który mi robił badania I, II i III trymestru porusza się w programie na siatkach centylowych, także w opisie usg tych tygodni nie widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 17:07
-
Dopegyt będziesz brala? Jaka dawkę?
Kurcze zastanawiam się jak ta częstotliwości ruchów określić...moje dziecko jednego dnia chce mi zrobic dziurę w brzuchu, a kolejnego ledwo się rusza. Kazal Ci lekarz liczyć ruchy płodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 17:41
Izziee lubi tę wiadomość
-
Mojanadzieja a ostatnio też waga była tydzień do tyłu? Czy trochę mała troche nadgoniła? Tydzień do tyłu nie wydaje się jakimś dużym odhyleniem. Ja mam wizyte w środę i też jestem ciekawa jak mała. Jak porównuje isg syna to na pewno jest drobniejsza.
-
Hej, nie wiem co robić
Jakieś pół h temu złapał mnie silny ból całego brzucha od góry do dołu. Wzięłam dwie nospy max, weszłam pod prysznic i lałam się ciepła woda, teraz leżę na lewym boku, popijam miętę i dalej nie puszczajak odróżnić ewentualna niestrawność od ciążowych problemów? Skurcze niby puszczają i się pojawiają co jakiś czas, a mnie jak chwyciło tak trzyma
oprócz tego mam problem z oddychaniem, ciężko i nie mogę nabrać powietrza - nie wiem czy jechać do lekarza czy czekać
-
Gemma jeżeli to nie ustępuje i budzi Twoj niepokoj to jedz do szpitala. Lepiej pojechać i sie ewentualnie wrocic niż żałować, że się nie skontrolowało.
zokeia lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Gemma jeśli po nospie prysznicu i zmianie pozycji nie puszcza ja bym pojechała. Mi tez się teraz ciężej oddycha, ale zmiana pozycji pomaga. A jeśli Tobie nie przechodzi to ja bym pojechała. Ewentualnie możesz spróbować się wypróżnić. Raz tez tak miałam ze brzuch okropnie bolał i po toalecie od razu przeszło...
-
Gemma jedź lepiej, niech lekarz przebada.
Ja dziś lepszy dzień, poszłam nawet brwi w końcu zrobićposprzątałam z grubsza łazienkę i umylam podłogę. W koncu zdjęcia porobiłam, bo co miesiąc aktualizuje, ale mąż musi mi pocykać za dnia, bo światło nie te.
Roksi, Dorciax, Parachute90, misskity, Annie1981, m85t, Jaszczureczka, zokeia lubią tę wiadomość
-
Mojanadzieja wrote:Dopegyt mam brać przy wyzszym ciśnieniu 3x1,w 17+3 ważyła 200g w 21+1 miała mniejsza wagę324g, nadrobiła w 24+3 ważyła wtedy 649g wtedy było ok w stosunku do tygodnia była w 40 centylu. A teraz znowu do tyłu o tydzień 29+1 1040g ale to też początek tygodnia się rozpoczą... Więc za 2 dni mogłaby ważyć 105g więcej i byłaby w 10 centylu. Liczyć mi ruchów nie kazał ale jak się rusza to czasami po 29 razach mam dość i kładę się na bok np przed spaniem hehe
Czyli nie będziesz brala dopegytu codziennie? Sama masz sobie regulować kiedy bierzesz? Od jakiego ciśnienia masz brac lekk? -
Butterfly02 wrote:Bell trzymamy kciuki za Was . Cos przeoczyłam czy żadnych wieści ?
Z innej beczki, cieszę się na ożywione dyskusje nie tylko o body i pajacach, bo mam czasem wrażenie, że można się tu tylko odezwać w jakimś miłym temacie. Oczywiście body pajace i apteka to niezbędne tematyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 18:21
Annie1981, m85t, zokeia lubią tę wiadomość
-
Ja się w ogóle nie znam ja monitorach oddechu. Z mojego otoczenia tylko jedni znajomi mieli i to ci w sumie bardziej bogaci, wiec brałam to bardziej za gadżet. Myślałam ze zalecenia są aby mieć monitor przy wczesniaku.
Zastanawiam się teraz czy mi się przyda, czy nie. 🤔
W sumie miałam tak ze jak opiekowałam się dziećmi , siostrzeńcem albo chrześnica to ciagle sprawdzałam czy oddychają.
A te z Was które chcą kupić to jaki ?🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Odnośnie pudru u dziewczynek to trzeba uważać, żeby nie sypać na wargi sromowe mniejsze. Na skórę można.
Ja czasem używałam mąki u córki i było ok.
zokeia. Dla mnie to też jest oczywiste, że wspolspanie nie powoduje SIDS. Wspomniałam o tym tylko dlatego, że cytowany tu artykuł z serwisu Pampers ma na to swoją teorię. Chciałam pokazać, że lepszy jest własny research niż wierzenie pierwszemu lepszemu portalowi.
koffy. Ja też nie chciałam spać z dzieckiem i do dziś tego nie lubię, ale czasami plany swoje a życie swoje 😁 Przez pierwszy miesiąc córka była nieodkladalna i musiałam z nią spać, potem udało się przełożyć do kosza Mojżesza. Jakoś na 1,5 roku też jej to wróciło i musiała spać z nami. Potem przeszło całe szczęście, więc mimo, że też nie chciałam, zdarzały się takie epizody.
Mojanadzieja. Moja też raz była tydzień do tyłu, potem tydzień do przodu. Myślę, że takie odchylenia są w normie. Warto jednak trzymać rękę na pulsie.
Parachute90. Odnośnie liczenia ruchów to kiedyś się kazało doliczyć do 10 w ciągu godziny. Dziś już się od tego odchodzi i każą obserwować jakie ruchy są typowe dla naszego dziecka, dlatego warto poznać jego schemat.
Belldandy. Wszystkie czekamy na wieści od Was. Mam nadzieję, że niedługo napiszesz, bo widziałam, że czytasz.
Olciak. Ja mam monitor Babysense, bo to jedyny lub jeden z niewielu, który ma certyfikat medyczny i jest używany na oddziałach noworodkowych.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mojanadzieja wrote:Jak będzie podwyższone bo w domu dzisiaj przed wyjściem miałam 137/95 bo znowu mi Dolne właśnie do góry leci a u lekarza miałam 165/100!
Ale teraz mierzylam, bo mierze 5~6 razy dziennie to 118/95 i w takiej sytuacji nie wezmę. Bo mi górne na dół zleci. I nie będę wtedy brała. Będę flakiem wtedy.
A na 17 lutego mam mieć wyniki badań :mocz, morfologia, Alt, Ast, mocznik, kreatynina, kwas moczowy, Hbs antygen, hiv
Hmmmm, zastanawiam się jak to ogarnąć 🤔 bo dopegyt działa po 4h dopiero, a najsilniej nawet po 6ciu. Wiec wzięcie tabletki nie zbije Ci ciśnienia w tym momencie, tylko po kilku godzinach. Więc przy takich skokach, ze rano masz 137/95 a po południu 118/95 to nie wiem jak to ogarnąć. Bo w takim przypadku jak dzis- wzięłabyś tabletke rano, a ciśnienie miałabyś zbite dopiero po południu- wiec ta poranna tabletka obniżyłabys ciśnienie popołudniowe- czyli to 118/95, które już bez tabletki było niskie.
Pytam- bo sama mam teraz z dopegytem. Od kilku dni mam tak niskie ciśnienie, ze najchętniej bym sobie te tabletki odstawila🙈 ale nie będę sama majstrowaćz lekami na nadciśnienie, zobacze co za tydzień lekarz powie. -
A ja Wam powiem, ze mega bym się bała spać z dzieckiem...
Mówi się ze niby jest się wyczulonym , ale ja potrafię spać na psie albo kocie... i aby łapa im wystaje z pod mojego ciała 😅🙈 bałabym się ze to mogłoby być dziecko.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Dziewczyny, ja ostatnio natsresowlam się na temat ciśnienia. Co mierzylam miałam blisko 140/90. Moja gin kazała mi zapisasywac ciśnienie 2 razy dziennie na kartce. A wiecie co się okazało? Że źle mierzylam, tj. Trzymałam ciśnieniomierz na narożniku czyli leżał koło uda, ręka wisiała 😅Zaczelam czytać jak powinno się mierzyć i okazało się że powinien leżeć na stole,tak żeby wszyysko było na wysokości serca. No i eureka. Mam ciśnienie za każdym razem dobre 🤷♀️🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 18:57
zokeia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
sama nie wiem, w srode pojade i tak do apteki... bo i maz ma mi dac swoje recepty... a nie bede codziennie jezdzila do centrum. a co pozniej bedzie, z tym lekiem zobaczymy. sama nie wiem jak to ugryzc ;/
Dorciax widzisz czlowiek uczy sie cale zycie. Na szczescie ja dobrze mierze. Bo tak zostałam nauczona w dzieciństwie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 18:59
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min