♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelinaa, baaardzo podoba mi się Wasz wózek. Fajny, głęboki, będzie odpowiedni gdyby padało, albo mocno wiało.
My od 6 lat mamy ten:
Kupiłam go, bo uwielbiam jego design. Ale jeśli chodzi o użytkowość, to znam mnóstwo lepszych wózków.
Z resztą mam teorię, że z wózkami jest jak z fotelami. Im brzydsze, tym bardziej wygodne i funkcjonalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 08:55
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Belldandy, śle mnóstwo pozytywnych myśli i wytrwałości. To co już osiągnełaś jest niesamowite. Trzymam kciuki abyś wytrzymała jak najdłużej, chociaż każdy dzień jest dla Ciebie męczarnią. Zdrówka!
Zosia, ale już jesteście pewni w 100% hipotrofii czy w tej chwili jest to tylko podejrzeniem? Ja po połówkowych miałam podejrzenie hipotrofii ale na kontroli trzy tygodnie później okazało się, że maluszek rośnie tylko trochę wolniej. Wczoraj na wizycie już było wszystko ok, i hipotrofia została wykluczona. Piotruś waży pomiędzy 918g a 966gNadal jest małym kurczakiem, ale jego rodzeństwo nie było lepsze
wszyscy zdrowi i bezproblemowi
Może te ciuszki o rozmiarze 44 jeszcze nie pierz. Masz miesiąc na zwrot, może okaże się, że nie będą potrzebne
Czarna Porzeczka, u nas również wspólnota majątkowa, nie patrzymy kto ile zarabia i wydaje. W sklepie itp. płacimy losowo, jak nam wygodniej. Mamy dwa osobne konta i jedno wspólne. Jak uzbiera się jakaś nadwyżka na naszych prywatnych, to przelewamy na wspólne, które traktujemy jako oszczędnościowe. Mamy cel aby miesięcznie zaoszczędzić określoną sumę, jak zbliżamy się do granicy to mąż informuję, że do końca miesiąca możemy wydać tyle i tyle. Staramy się tego trzymać. I też mamy tabelki e ExceluAle myślę, że łatwo mieć taką wspólność kiedy pieniędzy nie brakuje a małżonkowie zarabiają podobnie i zgadzają się odnośnie wydatków. Jeżeli jest duża dysproporcja pomiędzy zarobkami, do tego różnią was poglądy odnośnie oszczędzania lub przeznaczenia oszczędności to z pewnością może się to przerodzić w źródło konfliktów. Nic mądrego Ci nie doradzę
-
Nagietek - wspaniałe imię. Piotruś - jedno z moich ulubionych
Na bezsenność nie cierpię, tylko tak mi dobrze wieczorem byczyć się sufując po krańcach internetu, że chodze za późno spać i jestem wiecznie niewyspana.
Bell odezwij się!
1Malinka1 - to jest Igo, prawda? Też nad nim myslałam. Lubię ramę i koła jakie proponuje Mutsy
-
Ja dziś ze szpitala wychodzę. Leżałam obok dziewczyny, która jest w 35tygofbiubciazy a ma brzuch połowę mniejszy idę mnie. W ogóle inny kształt, nie taka piłeczka, tylko jakby tłuszczyk miała. Niesamowita sprawa, fakt,że ona jest wysoka, taka budowa np. siatkarki, ale jak weszłam na salę i zaczęłyśmy rozmawiać, to byłam świecie przekonana, że to jej początki 😉 a tu dowiedziałam się,że 35tc i 4 dziecko 🤪
Desperatka_87, zokeia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Czy kupowałyscie może kocyk/otulacz do fotelika? Jeśli tak, to czy mogłybyście zmierzyć mi odległość między dolnym otworem na pas a górnym i rozstaw otworów na pasy przy ramionach? Fotelik planuję kupić pewnie w marcu a mam otulacz do fotelika z 1 wycięciem na pas i chciałabym oddać do krawcowej żeby dorobić brakujące otwory.
Kolejny tydzień zaczynamy70 dni do końca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 09:46
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNagietek pytałam dwa razy lekarza o torbę i na poniedziałek mam być spakowaną w razie czego pytałam tez czy ta torba to na obserwacje czy tez dla dzieciątka i ma być w razie czego też dla dziecka. Zamówiłam już po 3 ubranka w rozm 44 nie chce się stresować i tak już kupę kasy wydaliśmy dzisiaj będę laktator z mężem zamawiać a dalej się zastanawiam czy wybrać canpola czy lovi boje się sytuacji ze będę musiała dostarczać mleko i canpol może nie podołać. Plusem lovi jest tez to że ma tez laktaror ręczny w tym zestawie oraz części zapasowe jakby się elektryka zepsuła to można ręcznie działać. Cabpol jest znowu tańszy i tez ma pozytywne opinie. Q Można też łatwo policzyć jeśli dziecko przybiera na wadze średnio 200 g co 2 tyg ile będzie waga końcowa mniej więcej ja już sobie policzyłam i jeślibym dotrwała do 37 tc to waga poniżej 2 kg jeśli natomiast waga stanie to rozwiązanie będzie.
Wczoraj Ida Nowakowska się pochwaliła ciąża u niej kompletnie nie widać ciąży szok i pewnie też będzie miała kruszynkęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 09:55
-
Wczoraj na ćwiczeniach też była mama w trzeciej ciąży, w 34tc, a brzuszka prawie nie widać. Ja stałam za nią i bokiem to tylko mój brzuch wystawał pół metra xD Ida Nowakowska też ma brzuszek niezauważalny.
Zastanawiam się, kiedy zapisać się na sesję zdjęciową. Czy teraz w lutym, czy poczekać do marca, aż brzuch będzie wielki? -
Ja to się obawiam dzisiejszej wizyty jak nigdy.. Miesiąc przerwy i mam na koncie od początku ciąży tylko 2,5kg 😱 a nie wymiotowałam, nie miałam mdlosci ani nic. Z pierwszym dzieckiem miałam w sumie 16 na plusie przy wadze początkowej 3kg mniejszej.. Młody też był malutki jak się urodził - poniżej 3kg, ale wszędzie teraz się słyszy o hipotrofii. Kuzynka ma termin na początek kwietnia i też jeździ co tydzień na usg spakowana..
A tu dla odmiany moja fota ciążowa
Desperatka_87, zokeia, Roksi, Mojanadzieja, Jaszczureczka, Kora88, Linka2019, Olciak, Gemma19, Annie1981, m85t, zOsIa88, Lucy91 lubią tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:Wczoraj na ćwiczeniach też była mama w trzeciej ciąży, w 34tc, a brzuszka prawie nie widać. Ja stałam za nią i bokiem to tylko mój brzuch wystawał pół metra xD Ida Nowakowska też ma brzuszek niezauważalny.
Zastanawiam się, kiedy zapisać się na sesję zdjęciową. Czy teraz w lutym, czy poczekać do marca, aż brzuch będzie wielki?
Ja na sesję idę w przyszłym tygodniu.. Nie chcę tego przeciągać, bo to ma być przyjemność, a podejrzewam, że jak mi za chwilę brzuch wywali, to nie będę w stanie pozować
Moja fotograf napisala, że najlepiej w 7 miesiącu zrobić sesje, chyba, że ktoś ma bardzo mały brzuch
-
KORRALIKK wrote:Wczoraj na ćwiczeniach też była mama w trzeciej ciąży, w 34tc, a brzuszka prawie nie widać. Ja stałam za nią i bokiem to tylko mój brzuch wystawał pół metra xD Ida Nowakowska też ma brzuszek niezauważalny.
Zastanawiam się, kiedy zapisać się na sesję zdjęciową. Czy teraz w lutym, czy poczekać do marca, aż brzuch będzie wielki?
Wydaje mi się, że luty to dobry pomysł, bo pod koniec marca mogą jakieś obrzęki wyjść, opuchlizna itd. ale jak wolisz.
S ja sesje to idziecie do studia, czy na zewnątrz? Z mężami? Ja chciałabym mieć w domu
Nie mogę za bardzo wychodzić, a w domu wydaje mi się tak rodzinnie, domowo, przyjemnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:00
-
nick nieaktualny
Z jakiegoś forum pożyczyłam zdjęcie mi powiedzieli ze jeżeli dziecko jest poniżej tego 10 percentyla to powinna być hospitalizacja.
KORRALIK dobry miesiac na sesje to między 7 a 8 tak mi się wydaje ja sesji nie będę robićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:00
zokeia, Linka2019, m85t, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ja na sesję wybieram się za 1,5 tygodnia gdzieś
brzuszek już pokaźny, dobrze się czuje więc czemu nie.
A tak przy okazji to dzisiaj jest darmowa dostawa z Gemini, jakby któras chciała jakieś pojedyncze rzeczy zamówić to się opłacaKora88 lubi tę wiadomość
-
My mamy zarezerwowaną sesję w przyszłą sobotę, Pani fotograf powiedziała, że przeważnie wybiera się termin w 7 miesiącu bo potem raczej z samopoczuciem coraz gorzej.
My mamy zaplanowaną sesję w studio wraz z partneremi mamy swoje ciuchy na przebranie bo te kiecki co proponują u fotografa to nie moja bajka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:09
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Co do wózka Roan to rzeczywiście bardzo fajny, na początku zastanawialiśmy się między Roan a Bebetto Luca, funkcje bardzo zbliżone, ale jednak po jazdach próbnych uważam, że bebetto jest "miększy" tzn. ma lepszą amortyzację i to już rzecz gustu oczywiście, ale nam bardziej podoba się gondola cała obita materiałem bez spodu z tworzywa
To samo z kolorem, granat bebetto o wiele bardziej mi się spodobał niz niebieski Roana.
Dodam, że oba wózki są solidne i nie wyobrażam sobie wnoszenia po schodach jak ktoś nie ma windy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:19
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualny
-
Hej,
Ja tylko zamelduje...
28+6 tc i 1,5 kg dzieciątka. Wzrost po ojcu mówił
Blizna bez zmian, rozejście 8-10 mm, mierzona wraz z pęcherzem grubosci do 5-8 mm,
widać ze coś puściło ten ucisk na USG i oni podejrzewają ze zrost jak pęknąć pociągnął za sobą ta bliznę...
Od 30 tygodnia mogę rodzic u siebie bo jest całe zaplecze.
Najgorsze są skurcze... ale za tydzień wizyta i bedzue decyzja czy jeszcze dom, czy ide już leżeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 10:40
Mojanadzieja, Roksi, Jaszczureczka, Kora88, Desperatka_87, m85t, Annie1981, Dorciax lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016