X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, cena spoko, że nie zaboli jak nie ubiorę, ale raczej taki nie gruby, nie za cienki. Napewno się przyda. Bo z kocyka na fotelik zrezygnowałam, kupię na jesień dopiero. Uznałam, że moich kocykow mam sporo narobionych i wystarczy żeby omotać.
    Sesja to dla mnie coś super, tylko ślubną miałam w życiu, teraz chce z brzuszkiem i noworodkową, piękna pamiątka. Przy drugim dziecku zrobię już z całą rodzinka myślę, bez ciazowej. Ale jak ktoś jest z tej branży, jest jakos związany z fotografią to się nie dziwię. I te suknie na mnie robią wrażenie hehe

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sesję nie idę, bo jestem brzydkim klocem w ciąży :) Czuję się grubo i w ogóle nie seksi, poza tym nic się nie zmieniło, mnie nadal brzuchy ciążowe brzydzą :( Tym bardziej jak się na sesjach odsłania, ja mam jeden wielki rozstęp, więc podziękuję :D Jak wpadnie jakiś hajs, albo może ktoś sprezentuje, to ewentualnie z dzidziusiem pójdziemy już na sesję ;)

Wczoraj płakałam z nerwów wieczorem, bo mały się w ogóle nie ruszał, zaczął dopiero jak mąż przyłożył głowę do brzucha i dostał parę ciosów w ucho :)

Jutro będzie wypłata, kompletuję koszyki na Allegro i Gemini :D Wyjdzie tego trochę, ale praktycznie cała wyprawka kosmetyczna plus pieluszki każdego rodzaju i prześcieradełka do gondoli razem z ochraniaczem (dzięki za opinie!) będą czekać :) Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i dostałam w siatce prezentowej Bepanthem 30g więc nie muszę kupować :D I biorę tę jedną koszulę Coala na próbę, największy rozmiar, mam nadzieję, że cycki zmieszczę!! Bo brzuch nadal niezbyt imponujący rozmiarem :D

Napisałam oprócz tego do jakiejś dziewczyny, która wystawiła opinię pod szpitalem, w którym chcę rodzić i sobie pogadałyśmy :) Więc wiem, że nie biorę żadnych ciuszków do szpitala dla małego, pampersów kilka sztuk tak w razie wu, bo też mają na stanie, a w kwestii siateczkowych majtek mówiła, że założyła tylko na wyjście, bo tak chodziła bez na oddziale, tylko z tą wielką podpaską ściśniętą i że podobno wszystkie tak chodziły ;)

A, kupuję jeszcze baśnie braci grimm po angielsku na Allegro - w końcu matka anglistka musi swoje dziecko osłuchiwać od małego! ;D

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma gdzie planujesz rodzic?

dqprj44j0o4bjh25.png
  • m85t Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi, dziekuję za wymiary :) dostosuję swój kocyk.

Roksi lubi tę wiadomość

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest fotografem i od miesiąca ciśnie mnie zeby zrobić mi zdjęcia, a mi się tak nie chce ze masakra 🙈 po za tym tez czuje się otluszczonym flakiem, z cellulitem na nogach, także w tych pięknych, opinających sukienkach czuje się jak sardynka 🤦‍♀️🙈
    dzisiaj wizyta i usg, mam nadzieję że moja kruszynka trochę utyla.... 😌

Gemma19 lubi tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik - Raszei :)

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam :) dla mnie to opcja nr 2, bo mąż się uparł na Polną

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma mam takie same odczucia choc na tych sesjach wydaje mi się ze to bezproblemowe ciążę i takie zadowolone są te kobietki wszystkie pięknie wyglądają ja jak wielki kartofel bym wyglądała:D nawet nie wiem ile taka sesja kosztuje ale idę na zdjęcia do dyplomu jutro chyba zrobię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:25

• m85t Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuje sesji, w pierwszej ciąży też nie miałam. Może zrobię sesję dla dzieciaków, ale pewnie i to odpuszczę. Domowe zdjęcia mi wystarczają.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:36

Roksi, Gemma19, m85t, Annie1981, zokeia, Dorciax, Mojanadzieja, zOsIa88, Desperatka_87, Jaszczureczka, misskity, Lucy91 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • koffy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po babci dodatkowo nie lubię dzielić akurat na niedźwiedziu 😅 sesji narzyczenskiej nie miałam- dopiero ślubna, baby shower tez nigdy nie planowałam i nie jestem fanką tego zwyczaju - pepkowe po urodzeniu ok, sesja ciazowa to samo - już wolę z dzieckiem choć ogólnie wolę zdjęcia reportażowe ( i robić i uczestniczyć i ogladac) niż pozowane ( na chrzest fotografa pewnie zaprosze ). Dla mnie pamiątka z ciazy będzie dziecko A akurat wielki brzuch też mi się nie podoba.. wolałam się w rozmiarze s w sensownym bikini niczym syrenka niż teraz jak orka wyrzucona na brzeg. Choc maz mowi ze jestem sexowana krowka morska 😅

f2w390bvlnherxsi.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym szła na Polną tylko, gdyby były jakieś wskazania albo komplikacje. Nikt kto tam rodził niestety nie poleca :(
    Jedna znajoma znajomej musiała mieć po porodzie tam robioną waginoplastykę :< Robił ten zabieg mój prowadzący i podobno skomentował to co zobaczył, że wygląda jakby ktoś wsadził jej do środka dynamit i wybuchło... W każdym szpitalu się pewnie takie akcje dzieją, ale Polnej ja się po prostu boję.

Robię przegląd mojego kosza na Gemini i trochę wyhamowałam z ilościami - wzięłam mniejszą paczkę nakładek na sutki (moja siostra ani mama w ogóle nie używały), mniej podkładów higienicznych na łóżko oraz mniej tych wielkich podpasek - na najgorszy czas będą w szpitalu, a tak nawet jak zużyję, to mam zapomniane lipcowe podpaski :D

Natomiast do mycia synusia mam olej ze słodkich migdałów, do smarowania nic (powinnam mieć coś do buzi na przykład na spacer?), dupki nie mam zamiaru smarować na co dzień, jak cos się będzie działo to Linovit A+E, a na hardkor bepanthen. Macie więcej rzeczy kosmetycznych dla dzidziusia do smarowania/mycia?

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksowna krówka morska :D też się czuje jak orka na brzegu, ale taki nasz urok :)

Ja mam hipp płyn do kąpieli i będę na zmianę z olejem ze słodkich migdałów używać. Bepanthen mam na zaczerwienienie, maleńka tubka sudocrem na gorsze sytuacje, albo wtedy kupię termentiol czy jakoś tak. Tak nic więcej. Do buzi kupię babydream w Rossmannie, chyba że ktoś coś lepszego poleci tutaj. I ja też zmniejszyłam ilość podkładów, mam dwa opakowania tylko w sumie. Najgorzej będziemy krwawić jeszcze w szpitalu, a tam dostaniemy. A później się zobaczy. Liczę, że podpaski wystarcza, jak nie to się dokupi podkłady.

Mam pytanie jeszcze co do ciuszkow. Kupujecie maluchom rajstopki? Wydaje mi się to niepotrzebne póki co, ale może jednak powinnam kupić?

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie czy wy dostałyście jakieś pieniądze za leżenie w szpitalu z ubezpieczenia? kompletnie o tym zapomniałam.
    Ja tez wzięłam hipp tez mam też olej ze słodkich migdałów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i się dowiadywałam powyżej 4 dni w mojej ubezpieczalni należą się pieniądze i ja jeszcze
    jeszcze mam dostać jakas kartę apteczna do wykorzystania (ale juz się tym nie interesowałam co to ) potrzebny do tego wypis na złożenie wniosku ma się 3 lata więc jeśli ktoś nie wiedział to tez może zapytać ja jutro postaram się złożyć wniosek. Spisuje sobie te formalnosciowe i rzeczy bo jestem w lesie ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 15:14

• zokeia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy któreś dziewczyny z okolic Poznaia spotkają się w szpitalu :)

Moją sesję na 4 dni przed pierwszymi narodzinami robiła koleżanka fotografka. U mnie w domu, na luzie. Bez sukien, bo choć to piękne, to akurat nie moja estetyka. Lubię fotografię lat 40. i 90. światłocienie, półmrok, smuga światła. Coś jak na tym teledysku Georga Michaela:

https://www.youtube.com/watch?v=kDXtCEMPsEc

To taką mam sesję. Trochę sensualną. A najlepsze, że podczas sesji odszedł mi czop, więc de facto zaczęłam rodzić hahaha ;)

Koffy my ślubnej sesji nie mieliśmy, bo jakoś nam też to nie pasowało. Tak, reportażowe zdjęcia to jest to :)

Parachute90 - otłuszczony flak :D Piękne określenie hahaha :D

Taki wysyp brzuszków, że i mój dojdzie. 31 tc:
    3cdb05764ed8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 15:20

Roksi, Gemma19, zOsIa88, Annie1981, Dorciax, Jaszczureczka, misskity, Linka2019, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia karta apteczna czyli a la bon do apteki, ja jak leżałam kilka lat temu w szpitalu po ataku kolki nerkowej to dostałam taką kartę na wysokość 200zl i na stronie PZU był wykaz aptek w której mogę ją realizować (nie musi to być jednorazowo wykorzystane).

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to by było super ;) jak taki bon by się dostało najwyżej można męża wysłać:D szkoda ze wcześniej nie zorientowałam się bo juz tyle na te leki wydałam :/ ale człowiek jakiś zacofany się zrobił
    ..

• KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie.. wczoraj wieczorem szwagierka z Niemiec wysłała mi info, bo sie przypadkiem natknęła, że w Polsce jest program ciąża+ i leki mamy za darmo jeśli lekarz wpisze w receptę C+. Sprawdźcie to sobie, bo jeszcze nie ogarnęłam tematu i nie czytałam, czy to prawda. Od września to obowiązuje.
    https://www.gdziepolek.pl/artykuly/darmowe-leki-dla-kobiet-w-ciazy-ciaza-plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 16:15

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wiele z Was robi tabelki w Excelu, a myślałam, że ja mam nadkontrole 😁

belldandy. Jaki duży brzuszek. Pamiętam te pierwsze fotki co wrzucałas, to różnica wielka 🙂

Gemma19 wrote:
    Natomiast do mycia synusia mam olej ze słodkich migdałów, do smarowania nic (powinnam mieć coś do buzi na przykład na spacer?), dupki nie mam zamiaru smarować na co dzień, jak cos się będzie działo to Linovit A+E, a na hardkor bepanthen. Macie więcej rzeczy kosmetycznych dla dzidziusia do smarowania/mycia?
    Ja nieużywałam nic do buzi. Z kosmetyków mam tylko płyn do kąpieli i kremy na pupę. Akurat Bepanthen i Sudocrem mają kiepski skład. Przy pierwszym dziecku też używałam, ale teraz znalazłam kremy z lepszym składem.

KORRALIKK wrote:
    Seksowna krówka
    Mam pytanie jeszcze co do ciuszkow. Kupujecie maluchom rajstopki? Wydaje mi się to niepotrzebne póki co, ale może jednak powinnam kupić?
    Dla noworodka nie używałam rajstopek, głównie ubierałam w pajace, tak było najwygodniej. Dopiero później zaczęłam używać, a to też sporadycznie, w gości.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ