♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, cena spoko, że nie zaboli jak nie ubiorę, ale raczej taki nie gruby, nie za cienki. Napewno się przyda. Bo z kocyka na fotelik zrezygnowałam, kupię na jesień dopiero. Uznałam, że moich kocykow mam sporo narobionych i wystarczy żeby omotać.
Sesja to dla mnie coś super, tylko ślubną miałam w życiu, teraz chce z brzuszkiem i noworodkową, piękna pamiątka. Przy drugim dziecku zrobię już z całą rodzinka myślę, bez ciazowej. Ale jak ktoś jest z tej branży, jest jakos związany z fotografią to się nie dziwię. I te suknie na mnie robią wrażenie hehe -
Ja na sesję nie idę, bo jestem brzydkim klocem w ciąży
Czuję się grubo i w ogóle nie seksi, poza tym nic się nie zmieniło, mnie nadal brzuchy ciążowe brzydzą
Tym bardziej jak się na sesjach odsłania, ja mam jeden wielki rozstęp, więc podziękuję
Jak wpadnie jakiś hajs, albo może ktoś sprezentuje, to ewentualnie z dzidziusiem pójdziemy już na sesję
Wczoraj płakałam z nerwów wieczorem, bo mały się w ogóle nie ruszał, zaczął dopiero jak mąż przyłożył głowę do brzucha i dostał parę ciosów w ucho
Jutro będzie wypłata, kompletuję koszyki na Allegro i GeminiWyjdzie tego trochę, ale praktycznie cała wyprawka kosmetyczna plus pieluszki każdego rodzaju i prześcieradełka do gondoli razem z ochraniaczem (dzięki za opinie!) będą czekać
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i dostałam w siatce prezentowej Bepanthem 30g więc nie muszę kupować
I biorę tę jedną koszulę Coala na próbę, największy rozmiar, mam nadzieję, że cycki zmieszczę!! Bo brzuch nadal niezbyt imponujący rozmiarem
Napisałam oprócz tego do jakiejś dziewczyny, która wystawiła opinię pod szpitalem, w którym chcę rodzić i sobie pogadałyśmyWięc wiem, że nie biorę żadnych ciuszków do szpitala dla małego, pampersów kilka sztuk tak w razie wu, bo też mają na stanie, a w kwestii siateczkowych majtek mówiła, że założyła tylko na wyjście, bo tak chodziła bez na oddziale, tylko z tą wielką podpaską ściśniętą i że podobno wszystkie tak chodziły
A, kupuję jeszcze baśnie braci grimm po angielsku na Allegro - w końcu matka anglistka musi swoje dziecko osłuchiwać od małego! -
Moj maz jest fotografem i od miesiąca ciśnie mnie zeby zrobić mi zdjęcia, a mi się tak nie chce ze masakra 🙈 po za tym tez czuje się otluszczonym flakiem, z cellulitem na nogach, także w tych pięknych, opinających sukienkach czuje się jak sardynka 🤦♀️🙈
dzisiaj wizyta i usg, mam nadzieję że moja kruszynka trochę utyla.... 😌Gemma19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGemma mam takie same odczucia choc na tych sesjach wydaje mi się ze to bezproblemowe ciążę i takie zadowolone są te kobietki wszystkie pięknie wyglądają ja jak wielki kartofel bym wyglądała:D nawet nie wiem ile taka sesja kosztuje ale idę na zdjęcia do dyplomu jutro chyba zrobię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:25
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:36
Roksi, Gemma19, m85t, Annie1981, zokeia, Dorciax, Mojanadzieja, zOsIa88, Desperatka_87, Jaszczureczka, misskity, Lucy91 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja po babci dodatkowo nie lubię dzielić akurat na niedźwiedziu 😅 sesji narzyczenskiej nie miałam- dopiero ślubna, baby shower tez nigdy nie planowałam i nie jestem fanką tego zwyczaju - pepkowe po urodzeniu ok, sesja ciazowa to samo - już wolę z dzieckiem choć ogólnie wolę zdjęcia reportażowe ( i robić i uczestniczyć i ogladac) niż pozowane ( na chrzest fotografa pewnie zaprosze ). Dla mnie pamiątka z ciazy będzie dziecko A akurat wielki brzuch też mi się nie podoba.. wolałam się w rozmiarze s w sensownym bikini niczym syrenka niż teraz jak orka wyrzucona na brzeg. Choc maz mowi ze jestem sexowana krowka morska 😅
-
Ja bym szła na Polną tylko, gdyby były jakieś wskazania albo komplikacje. Nikt kto tam rodził niestety nie poleca
Jedna znajoma znajomej musiała mieć po porodzie tam robioną waginoplastykę :< Robił ten zabieg mój prowadzący i podobno skomentował to co zobaczył, że wygląda jakby ktoś wsadził jej do środka dynamit i wybuchło... W każdym szpitalu się pewnie takie akcje dzieją, ale Polnej ja się po prostu boję.
Robię przegląd mojego kosza na Gemini i trochę wyhamowałam z ilościami - wzięłam mniejszą paczkę nakładek na sutki (moja siostra ani mama w ogóle nie używały), mniej podkładów higienicznych na łóżko oraz mniej tych wielkich podpasek - na najgorszy czas będą w szpitalu, a tak nawet jak zużyję, to mam zapomniane lipcowe podpaski
Natomiast do mycia synusia mam olej ze słodkich migdałów, do smarowania nic (powinnam mieć coś do buzi na przykład na spacer?), dupki nie mam zamiaru smarować na co dzień, jak cos się będzie działo to Linovit A+E, a na hardkor bepanthen. Macie więcej rzeczy kosmetycznych dla dzidziusia do smarowania/mycia? -
Seksowna krówka morska
też się czuje jak orka na brzegu, ale taki nasz urok
Ja mam hipp płyn do kąpieli i będę na zmianę z olejem ze słodkich migdałów używać. Bepanthen mam na zaczerwienienie, maleńka tubka sudocrem na gorsze sytuacje, albo wtedy kupię termentiol czy jakoś tak. Tak nic więcej. Do buzi kupię babydream w Rossmannie, chyba że ktoś coś lepszego poleci tutaj. I ja też zmniejszyłam ilość podkładów, mam dwa opakowania tylko w sumie. Najgorzej będziemy krwawić jeszcze w szpitalu, a tam dostaniemy. A później się zobaczy. Liczę, że podpaski wystarcza, jak nie to się dokupi podkłady.
Mam pytanie jeszcze co do ciuszkow. Kupujecie maluchom rajstopki? Wydaje mi się to niepotrzebne póki co, ale może jednak powinnam kupić? -
nick nieaktualnyDziewczyny ja mam pytanie czy wy dostałyście jakieś pieniądze za leżenie w szpitalu z ubezpieczenia? kompletnie o tym zapomniałam.
Ja tez wzięłam hipp tez mam też olej ze słodkich migdałówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 14:55
-
nick nieaktualnyDzwoniłam i się dowiadywałam powyżej 4 dni w mojej ubezpieczalni należą się pieniądze i ja jeszcze
jeszcze mam dostać jakas kartę apteczna do wykorzystania (ale juz się tym nie interesowałam co to ) potrzebny do tego wypis na złożenie wniosku ma się 3 lata więc jeśli ktoś nie wiedział to tez może zapytać ja jutro postaram się złożyć wniosek. Spisuje sobie te formalnosciowe i rzeczy bo jestem w lesie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 15:14
-
Ciekawe, czy któreś dziewczyny z okolic Poznaia spotkają się w szpitalu
Moją sesję na 4 dni przed pierwszymi narodzinami robiła koleżanka fotografka. U mnie w domu, na luzie. Bez sukien, bo choć to piękne, to akurat nie moja estetyka. Lubię fotografię lat 40. i 90. światłocienie, półmrok, smuga światła. Coś jak na tym teledysku Georga Michaela:
https://www.youtube.com/watch?v=kDXtCEMPsEc
To taką mam sesję. Trochę sensualną. A najlepsze, że podczas sesji odszedł mi czop, więc de facto zaczęłam rodzić hahaha
Koffy my ślubnej sesji nie mieliśmy, bo jakoś nam też to nie pasowało. Tak, reportażowe zdjęcia to jest to
Parachute90 - otłuszczony flakPiękne określenie hahaha
Taki wysyp brzuszków, że i mój dojdzie. 31 tc:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 15:20
Roksi, Gemma19, zOsIa88, Annie1981, Dorciax, Jaszczureczka, misskity, Linka2019, m85t lubią tę wiadomość
-
Zosia karta apteczna czyli a la bon do apteki, ja jak leżałam kilka lat temu w szpitalu po ataku kolki nerkowej to dostałam taką kartę na wysokość 200zl i na stronie PZU był wykaz aptek w której mogę ją realizować (nie musi to być jednorazowo wykorzystane).Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualny
-
A właśnie.. wczoraj wieczorem szwagierka z Niemiec wysłała mi info, bo sie przypadkiem natknęła, że w Polsce jest program ciąża+ i leki mamy za darmo jeśli lekarz wpisze w receptę C+. Sprawdźcie to sobie, bo jeszcze nie ogarnęłam tematu i nie czytałam, czy to prawda. Od września to obowiązuje.
https://www.gdziepolek.pl/artykuly/darmowe-leki-dla-kobiet-w-ciazy-ciaza-plusWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 16:15
-
Widzę, że wiele z Was robi tabelki w Excelu, a myślałam, że ja mam nadkontrole 😁
belldandy. Jaki duży brzuszek. Pamiętam te pierwsze fotki co wrzucałas, to różnica wielka 🙂
Gemma19 wrote:Natomiast do mycia synusia mam olej ze słodkich migdałów, do smarowania nic (powinnam mieć coś do buzi na przykład na spacer?), dupki nie mam zamiaru smarować na co dzień, jak cos się będzie działo to Linovit A+E, a na hardkor bepanthen. Macie więcej rzeczy kosmetycznych dla dzidziusia do smarowania/mycia?
KORRALIKK wrote:Seksowna krówka
Mam pytanie jeszcze co do ciuszkow. Kupujecie maluchom rajstopki? Wydaje mi się to niepotrzebne póki co, ale może jednak powinnam kupić?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔