♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bell od jakiegoś czasu nie zawsze na całkowite zero. Jakiś czas temu moja gin powiedziała mi żebym tak się nie goliła bo podrazniam miejsca intymne (zawsze mam skórne problemy) i zaczęła mi tłumaczyć że lepiej zebym zostawiała tam więcej owłosienia i dla ginekologów to jest normalne. I w sumie trochę mi teraz na rękę bo muszę golić się z lusterkiem i nie wszystko jestem w stanie idealnie ogarnąć 😄 ale to i tak wygląda jak prawie zero 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 13:02
-
Olciak hmm bóle okresowe w 3 trymestrze występują bo macica się znoeu bardzo intensywnie rozciąga, coś jak na poczatku ciąży odczuwalnie...
Masz pessar, ja bym pojechała zobaczyć na IP, albo skonsultuj z gin co masz zrobić. Jak bd ok, nie musisz się przyjmować w szpitalu tylko podpiszesz papiery, ze wychodzisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 12:58
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Olciak, kurde z bólami chyba lepiej pojechać i sprawdzić. W szpitalu zrobią Ci ktg i może nie będą cie zatrzymywać jak będzie wszystko ok. I wyślą do domu.
-
Beti to dobrze ze ogolnie ok. Kolezanka miala na wiosne covid w ciazy i srednio to zniosla.
Bell ja się depiluje regularnie ale to trochę moja obsesja
Zosla ja też nie wiem teraz co zrobić z pletwami ale liczę na piwnice że pomieści wszystko jakoś 😅 na vinted mi się sukienki zawsze super sprzedają za ok 80-85% ceny w 1-2 miesiace ale inne rzeczy to faktycznie trudniej sprzedać.
Ja paczki planuje smażyć choć sama nie lubię ale jednego zawsze wpycham dla tradycji. Faworki robi mama zawszetak się dzielimy praca
-
Olczak, a może to infekcja pęcherza? Dlatego wtedy wyszło Ci dziwne ph a teraz boli. Sprawdź mocz.
Belldandy ja nigdy całkiem na zero się nie robię bo potem wyskakuje mi straszne podrażnienie. Poza tym jestem hmtam bujna i to byłaby męczarnia. Z reguły bardzo krótko się strzygę
-
Jak zaczęłam obdzwaniać przychodnie o ktg to mi przeszło... Sprawdzałam też tymi patyczkami moimi ph i dziś idealnie.
Wezmę prysznic i spróbuję się przespać... może to kwestia zmęczenia i ogólnego złego samopoczucia. Jak odpocznę to zobaczę, czy jest gorzej/lepiej i podejmę decyzje. Najwyżej dziś pojadę na ip.
Jutro podejdę do laboratorium i zrobię badanie moczu i krwi ogólne.
Ja jestem straszna panikara w ciąży...ale powiem Wam szczerze, że poniedziałek i dzisiaj dały mi do zrozumienia, że nie mogę nic planować - bo w każdej chwili mogę trafić do szpitala.
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja gole się na zero. Wczoraj miałam tą „przyjemność” i tak się przy tym zmęczyłam, że do porodu to ja padnę chyba. Ogólnie to wole być na zero, ale jakbym miała co tydzień wizytę to chyba bym odpuściła, bo mam tendencje do podrażnień.
Oj zjadłabym takiego paczusia domowego nie kupnego!! Ale nie mam siły na robienie.
-
Bell ja zawsze goliłam się na zero, starannie i dokładnie, a od kilku tygodni brzuch mi zasłania i robię to na oślep i dobrze mi z tym 😜
Ja mam jakieś uderzenia ciepła, zalewa mnie fala potu, mam nadzieję, że to hormony a nie początek jakiejś choroby.
Też macie takie fale gorąca?
Od tygodnia dziennie puszczam pralkę i prasuje, końca nie widać, już mam dość 🙈
Miałam dzisiaj iść na badania, ale po kolejnej ciężkiej bezsennej nocy (na dodatek te poty) znowu stwierdziłam, że pójdę jutro. Do piątku może uda mi się wybrać 😜
Wczoraj miałam kryzys, pobeczalam sobie do poduszki. Jestem już zmęczona, od 2 miesięcy nie śpię, mam duży ucisk na przeponę i wyjście do sklepu kilka metrów od bloku to dla mnie cała wycieczka.
Na dodatek te ciągłe zamartwianie się czy z Małym wszystko ok, a bo to za mało ruchliwy, a bo to za bardzo ruchliwy, a bo coś kłuje, a to ból pleców.
Normalnie jestem zmierzyła jak przysłowia baba w ciąży 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 14:16
belldandy lubi tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyJa mam wizytę co tydzień i gole się ma zero jakoś tak wydaje mi się higieniczniej nie zawsze jednak jest to dokladne bo juz kiepsko mi się to wykonuje.
Ja chyba nigdy tych porządków nie skończę dopadła mnie teraz jakaś nie moca musze swoje rzeczy wynieść żeby maz zaczął remontować dramat ze tyle rzeczy mam.
Olciak jakby mi nie przechodziło nie zastanawiałabym się i jechała na izbe choc u mnie na 99 % jakbym miała cokolwiek to mnie zostawiają boją się po ostatnim razie i teraz mnie długo trzymają nawet lekarz mi powiedział że on nie będzie ryzykowal bo to 3 ciaza a więcej dzieci mogę nie mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 15:22
-
Przyszła dostawka 🥳 pokrowiec oczywiście będę prać, ale nie mogłam się powstrzymać i od razu rozłożyłam i przymierzyłam do łóżka 😁 No i chyba kupimy osobno materac, ten w zestawie strasznie lichy.
Młody chyba też podekscytowany, bo wypycha stopy jak szalony 😆 wciąż nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwila i będzie tu spał...Gemma19, Dorciax, Desperatka_87, Annie1981 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Przyszła dostawka 🥳 pokrowiec oczywiście będę prać, ale nie mogłam się powstrzymać i od razu rozłożyłam i przymierzyłam do łóżka 😁 No i chyba kupimy osobno materac, ten w zestawie strasznie lichy.
Młody chyba też podekscytowany, bo wypycha stopy jak szalony 😆 wciąż nie mogę uwierzyć, że jeszcze chwila i będzie tu spał...daj znać jaki materacyk kupisz i co z prześcieradłami, czy są jakieś w komplecie, albo gdzie zamawiasz. Ja może znowu jakieś uszyje jak znajdę ładne materiały. Dzisiaj zamówiłam rożek i kokon
-
Roksi wrote:A ja w szpitalu, znowu 😩 wczoraj około 21 zaczęły mi się „skurcze”(napinanie brzucha, bóle okresowe i bardzo wzmożona aktywność dziecka)..najpierw próbowałam zasnąć..później wzięłam kąpiel, nospe i jak do 2 nie przeszło to stwierdziłam ze jadę na IP, chociaż prawie się mężowi rozpłakałam ze nie chce znowu leżeć w szpitalu 😅 zrobili mi godzinne ktg i zapisywały się mini „skurcze” o wartościach 30-40, ale bardzo regularne z 10-12 ich było przez ten czas. Lekarka wzięła na badania i wszystko ok szyjka długa, nie ma rozwarcia i co się okazuje mój mały klocek jest wiekszy o 0.5 kg niż tydzien temu. Ale przecież to niemożliwe,co? Myśle ze kwestia pomiarów bo teraz większość wychodzi na 32-33 tydzien i 2 kg😳 podsumowując lekarka powiedziała ze to normalne w tym tygodniu ze tak się spina i może jutro do domu. A ja już cała obolała jestem...o 4 rano dali mi nospe ale to wcale nie pomaga. Czy Wy tez macie takie ciagle napięcia bo mi się to normalne nie wydaje, albo już przesadzam za dużo
Tak, ja też mam napinania całego brzucha, że jest teatru jak kamień. Wcześniej zazwyczaj tak bywało wieczorem. Teraz mam tak często, także w ciągu dnia, jak wstaje w nocy do toalety, to też kamień. Dziś mi się śniło, że przyszła do mnie położna i kazała mi iść do szpitala.
Dziś mi przyszła walizka, będę mogła zacząć się pakować, jak trochę się wywietrzy. Nie rozumiem, dlaczego o oducenci walizek nie wymyślili (albo ja taki walizek nie widziałam), aby można była rozpiąć i wyjść ten materiał, który wyściela walizkę i uprać. -
belldandy wrote:Ja nie oglądam tv, nie słucham radia i żyje mi się z tym lepiej... mało tego, nie wychodzę z domu, to i plotek nie znam 😂😂😂
Mam pytanie, czy na wizytę go gina zawsze golicie się na zero ?tak mnie naszło bo maz mi się w glowe popukał jak mi się chce tak co tydzień..
Nigdy na wizytę nie gole się na zero. W ogóle do ginekologa nie trzeba się golić. Kobieta robi to tylko dla swojego samopoczucia i zachowania higieny.
Tak samo do szpitala położna mówiła mi, że jak będę ogolona to spoko, a jak nie to oni przed CC gola, nie ma problemu, to dla nich normalna sprawa. Nawet lepiej, jak to nie będzie świeżo golone,bo wtedy mogą być delikatne zacięcia co może doprowadzić do jakiegoś zakażenia. -
Ja sobie właśnie zrobiłam drzemkę. Piszecie o pączkach a ja nawet nie czuję co jem więc nawet za specjalnie nie mam na nie ochoty. Chociaż mój mąż nam dzisiaj kupił po takim czekoladowym wedlowskim bo był ciekawy czy czuję 🙈ogólnie ma teraz różne pomysły żeby sprawdzać mój węch i smak . Ja wczoraj i przedwczoraj brałam nospę bo ból z pleców schodził na brzuch. Na szczęście przechodziło po tabsach i leżeniu. Jestem ciekawa tej teleporady. Jeszcze w życiu nie miałam. Jak mi nie da skierowania na test to rozszarpię przez słuchawkę 😡
-
Byłam odebrać paczkę z obrazkami, są cudowne, wyśle Wam fotkę jak odpocznę chwilę, bo od razu się wzięłam za wstawienie je w ramki. Po nie poszłam do pepco i dorwałam jeszcze śpiworek do spania za 20zł, za taką cenę to żal nie wziąć. Zmęczyłam się jak w maratonie, kurtka mnie już ciśnie, w jedne spodnie dżinsowe z pasem już się nie mieszczę, tzn. W nogawkach, pupa super, tylko pas za ciasny. Jeszcze jedną parę dżinsów mam, a później to juz legginsy, w marcu już może zrobi się cieplej.
Materacyk też super, to jest piankowy wysokoelastyczny 90x55cm do łóżeczka dostawnego, nie ma wyboru w materacykach na taki wymiar, jest zwykły piankowy albo wysokoelastyczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 16:27
Gemma19, koffy, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Czekam pod gabinetem... a tu takie odgłosy jakby ktoś rodził 😬😬😬 jęki, stękania 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 17:05
[*] 2014 i 2016 -
1950 gram 🤰🏻
Jeśli będzie wszystko ok... to rozwiązanie nie później niż wybije równy 37 tc, a wcześniej będę już leżała w szpitalu. Czyli najpóźniej koniec marca..
Powiedział, ze jak mnie otworzy to powie co i jak w środku, czy to się jeszcze nadaje do kolejnej ciąży, jak ze zrostami ... 🙂 bo pytałam czy jest jakiś limit cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 17:55
Olciak, koffy, Dorciax, m85t, beti97, Gemma19, Annie1981, misskity, Lucy91, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016