♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaryzykowałam i zjadlam jednego z cukrem pudrem. Za duża mam zgagę na likier, ale uwielbiam... najlepiej z toffi, budyniem omnomnon.
Także dzięki zgadze może nie dobije do setki 🤣 na liczniku plus 12 kilo... co to będzie do końca????!!!
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualnybutterffly co Ty się przejmujesz ja mam nie zwracać uwagi na swoją wagę mam jesc dużo wysokokalorycznie to dopiero będę miała co zrzucać myślałam że nie przytyje za dużo ale nie ominie mnie to
najważniejsze żeby dziecko rosło
Butterfly02 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze w łóżku leżę z córeczką, ale planujemy dziś zrobić faworki. Mam nadzieję, że wyjdą, bo będę robić pierwszy raz w życiu 😂
W końcu mam wózek. Kupiłam używaną gondole od koleżanki. Póki co stała u niej, żeby ją odświeżyła, a teraz mam już u siebie 🙂zokeia, Butterfly02, Lucy91 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja też już po pierwszym pączku
ale do następnych mnie nie ciągnie.
https://www.termedia.pl/mz/Badania-przesiewowe-noworodkow-w-kierunku-SMA,41338.html
Ciekawe czy nasze kwietniowe maluszki załapią się na to badanie w szpitalu.
Dziś mnie czeka ciężki dzień, pewnie minimum 3h w aucie. Niby tylko 60 km w jedną stronę a nawigacja pokazuje 1,5h przez te śniegi. Muszę wcześniej wyjechać w razie jakiegoś mega korka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 09:48
-
U mnie też 12 kg na plusie, ale przez tydzień po dzisiejszym święcie ważyć się nie będę
Mąż mnie przekonał wczoraj, żeby kupiła na piętro jaką chcę kołyskę, ale nie śpieszyła się z czymś na parter. Póki trwa remont i na dole jest brudno beędziemy kłaść małego w gondoli. Przecież tym nawet pobujać się daButterfly02, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
My wczoraj mieliśmy wieczór rozpusty, bo wjechały chipsy. Wieki nie jadlam, ale jakoś średnio mi smakowały. A dziś wysłałam męża po pączki i jedziemy do mojej mamy bo stęskniła się za Julką.
Wczoraj wyprałam rożek kokon i pieluszki muślinowe, wydaje mi się, że to już wszystko. Czekam jeszcze z łóżkiem dostawnym bo mała będzie tam wchodzić.
Czeka nas jeszcze malowanie i przyklejanie naklejek, chce zrobić ciut mniej dziewczęcy pokój, bo jednak poki co maluchy będą razem.
-
Właśnie warto kupić kokon?
My będziemy kąpać mała w dużym pokoju w wanience na stole. I teraz pytanie, po wyciągnięciu z wanny wystarczy położyć ręczniczek np. na łóżku, czy lepiej przenieść przewijak z łożeczka żeby pielęgnacje zrobić i ubrać? Małej pokój jest daleko od naszego a chciałabym bezpośrednio po wykąpaniu ją położyć i otulić. Wy też kąpiecie w pokojach?
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Butterfly Ja będę kąpać w łazience, ale w łazience będę mieć też przewijak i wszystkie kosmetyki, łazienka ma 8m więc jest na to wszystko miejsce. Przy synku kąpałam w sypialni i przenosiłam od razu na przewijak. Myślę, że po kilku kąpielach znajdziesz schemat najwygodniejszy dla was
-
Ja mam wizję taką, że wanienkę stawiamy na przewijaku w sypialni, kapiemy, wyjmujemy na przygotowany ręcznik na łóżko- to tylko obrót, nawet kroku się nie zrobi, mąż wynosi wanienkę, kładę małego na przewijak i pielęgnacja. Czy się sprawdzi, zobaczymy. Mąż naciska, żeby kupić stelaż na wanienkę i stawiać kolo przewijaka na czas kąpieli, ale kurczę boję się tego stojaka, no i nie widzę potrzeby go kupować. Jedynie ryzyko, że wanienkę na przewijaku będzie za wysoko, na stojaku może niżej i wygodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 10:56
-
Czytam o tych testach na SMA i myśle, ze nawet moglibyśmy zapłacić z własnej kieszeni, ale znowu łapie mnie lodowata łapa strachu, ze coś się stanie i nie będzie nawet komu zrobić tego testu ;( bardzo się boje, ze z maluszkiem coś się stanie - każda z ciąż dookoła jest w mojej głowie normalna, bezpieczna, kończąca się szczęśliwym porodem, a tylko moja historia w mojej głowie kończy się tragicznie ;(
Jeszcze dzisiaj nie jadłam paczka, może pora to zmienić to i się humor poprawi 🤔 -
Butterfly dla mnie kokon to super sprawa. Nie mam kosza Mojżesza, a wolałam żeby nie leżała na kanapie bez zabezpieczenia, a tak to chociaż kokon dał mi komfort psychiczny. Do tego zabieraliśmy go jak jechaliśmy gdzieś. Wiem, że zdania są podzielone.
Co do kąpieli to mysle, że spokojnie możesz położyć kocyk na to ręcznik i wykonać pielęgnacje na łóżku. My nie przenosiliśmy specjalnie na przewijak, bo mamy go w innym pomieszczeniu, a pielęgnacje wykonujemy w łazience na zabudowie.
Ja się zastanawiam nad tymi badaniami. Ale nie wiem, który „pakiet”, albo gdzie najlepiej kupić. Muszę się doedukowac w tej kwestii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 10:58
-
Też napewno będziemy robić badanie na sma, ale jeszcze nie wczytywałam się w temat. Narazie słyszałam sprzeczne informacje, że w szpitalu mogą mi to zrobić jak przyniosę pakiet, oraz że nie mogą tego zrobić, bo nie ma refundacji póki co, i można ewentualnie poprosić swoją położną na wizycie patronazowej.
-
nick nieaktualnyButterfly my będziemy kapac obok w pokoju na stole ale widzę to tak ze razem z wanienka zabiorę przewijak i akcesoria bo od razu po kąpieli resztę czynności będziemy wykonywać a raczej maz to będzie robił
a na codzień będzie w sypialni.
Kokon kupiłam ale 2 raz bym tego nie zrobiładam tez znać czy się przydał czy nie
-
Gemma19 ja też mam wiele lęków o dziecko i to które już jest i to w brzuchu. Powiem Ci jedno, to nie przechodzi wraz ze wzrostem dziecka bo pojawiają się nowe. Ja też mam taki charakter, że zamartwiam się na zapas, ale jak mogę zrobić jakieś badanie to na pewno je zrobię. Ostatnio w dzien dobry tvn była 2 dzieci którym podano ten lek za 9 mln. Była też historia rodziców, którym wyszło na badaniu sma a dziecko nie miało objawów i zaczęło dostawać lek refundowany w Polsce w 3 tyg życia. Jest szansa że nie będzie mieć żadnych skutków tej choroby. Rodzice robili akurat to badanie bo stracili pierwsze dziecko nie wiedząc, że jest chore na sma. Mnie takie historie motywują do badań, ale pewnie też będę się stresować wynikiem.
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Są jeszcze jakieś badania na choroby, które można zbadać na własną rękę, są nierefundowane, o nich się nie mówi..? O sma dopiero teraz zrobiło się głośno, wcześniej pewnie mało kto w ogóle wiedział, że może wykonać badanie na to wcześniej. Możecie wiecie o czymś jeszcze ? Wiem że w szpitalu się robi badania przesiewowe na mukowiscydozę i kilka innych chorób