♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś czekam na kuriera, przywiezie materacyk i prześcieradło do łóżeczka. Dziś powinny też przyjść obrazki na ścianę. Wczoraj przyszła włóczka i robię literki - imię do powieszenia w tym kąciku. Już musi zostać Filipek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 10:51
zokeia, m85t, belldandy lubią tę wiadomość
-
W ramach wzajemnego szacunku bardzo bym prosiła nie nazywać ludzi „żyjących w kościele” jako tych, którzy maja wyprane mózgi , tolerancji wymagajmy od siebie nawzajem 👍🏻
Co do wyboru szeroko rozumianego, dla mnie dziecko było tym samym dzieckiem mając 0,15cm jak i teraz, mimo ze nadal nie wiem czy urodzi się zdrowe 🤷🏻♀️ Po prostu zycie nie jest kwestia względna, zależna od punktu widzenia albo opinii. Tym bardziej, ze to nawet nie moje zycie!Parachute90 lubi tę wiadomość
-
Szukają pieniędzy gdzie się da i podejmują kolejne kroki, może to taka strategia przed kolejnymi wyborami, ograniczyć ludziom dostęp do informacji i będą przepychać kolejne ustawy i ograniczenia dla ludzi. Smutne to, że za jakiś czas znów będziemy postrzegani na świecie jak Białoruś czy Ukraina , a wcześniej udało nam się trochę dorównać zachodowi.
-
nick nieaktualnyPowiem Wam tak naszczescie profil jest anonimowy (bo jeśli ktoś się wypowie ze jest za obecnymi rządami to mam wrażenie że jest lìnczowany i tak jest czy w sieci czy w pracy zaraz slysze ze ma wyprany mózg pisory ewentualnie jest jazda na kościół
) są rzeczy które nie podobają mi się w Polsce ale nie wyobrażam sobie aby opozycja rządziła państwem przepraszam jeśli kogoś moje poglądy mogą zdenerwować ale po prostu tego nie widzę cały czas mam w głowie słowa polityka pieniędzy nie ma i nie będzie wiele wycierpiałam przez tamte rządy i nie chciałabym powrotu do przeszłości.
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Gemma19 wrote:Co do wyboru szeroko rozumianego, dla mnie dziecko było tym samym dzieckiem mając 0,15cm jak i teraz, mimo ze nadal nie wiem czy urodzi się zdrowe 🤷🏻♀️ Po prostu zycie nie jest kwestia względna, zależna od punktu widzenia albo opinii. Tym bardziej, ze to nawet nie moje zycie!
To ja dzisiaj znikam, bo nie chcę, żeby się forum zepsułonesssssa, Butterfly02, 1Malinka1, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Tez nie rozumiem po co została rozpoczęta taka dyskusja
możemy się przerzucać argumentami, a i tak pewnie nikt swojego nastawienia nie zmieni 🙃
Z ciążowych tematów zrobiłam sobie sama zastrzyk! 💪🏻 Co prawda mąż musiał siedzieć obok i patrzeć 😅 i w sumie to tak trzymał mi rękę swoją nade mną, ze wbiłam te strzykawkę, żeby siary nie robići o wiele wiele lepiej samej! Praktycznie w ogóle nie bolało, wiec na szczęście mam już luz
ale mezus będzie musiał codziennie patrzeć, już mu mówiłam 🙈
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
-
Współczuję dziewczynie. Wciąż będzie to samo tylko będą podciągać pod zagrożenie życia matki albo będzieny jeździć za granicę. Taka prawda.
Piekło kobiet...
Tak samo jak jest od kilku lat nakaz pochówku przez gminy płodów pozostawionych w szpitalach po poronieniu. Niektóre gminy chowają, a inne jeszcze nie, moja miała pierwszy raz w tym roku. Jak to się robiło przez lata? Szpitale podciągaly to jako odpad medyczny i utylizowały. Po cichu i tyle.
Wracając do badań znam jedna taka historie która zakończyła się szczęśliwie bo dziewczynie na badaniu lekarz w programie wogole nie wpisał NT i wyszły bardzo źle wyniki, ryzyka wysokie. Dziewczyna wydała kasę na nifty, a dopiero później wyszło, że się lekarz pomyśli. Nawet nie usłyszała przepraszam czy coś. A tydzień żyła jak cień...⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyJa robie od kilku dni porządki w swoich rzeczach i coraz ciężej mi się to robi ciężko mi się pozbywa rzeczy
a jak u Was to wygląda
Z dokumentami nie miałam problemu tyle papierów wywaliłam już nie potrzebnychteraz czeka mnie przeprawa przez buty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 10:51
-
Ja robiłam sobie zastrzyki jak miałam nogę w gipsie i faktycznie ten pierwszy to było dziwne uczucie sobie zrobić, ale później jakoś szło.
Zrobiłam w końcu zamówienie w gemini i jutro/pojutrze powinna dostać już rzeczy apteczne dla siebie i dziecka. Jedna rzecz na liście do zrobienia mniej.
W piątek mam kolejną wizytę u fizjo, ciekawe czy dostanę inne ćwiczenia do domu, następna już pewnie będzie w 36 tyz z mężem.zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Nie miałam na myśli kogoś urazić. Nie chce mi się tłumaczyć, co mam na myśli i wałkować tematu. Każdy ma swoje poglądy i szanuję. Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Ale to forum jest na inny temat niż polityka, więc już się nie będę wypowiadać na ten temat. Luz
Bardzo dużo z Was robi zastrzyki, współczujęAle jeśli to ma pomóc donosić ciąże, to trzeba i już. Jesteście dzielne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 10:58
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
Zosia ja na początku ciąży zrobiłam taki przegląd i czyszczenie szafy, 1 worek wyrzuciłam, bo to bielizna i zniszczone już rzeczy, dwa worki wyniosłam do szafy takiej ogólnodostępnej z różnymi rzeczami, każdy przynosi, czego nie potrzebuje, bierze co mu się podoba. Nie miałam litości dla siebie, to co nie nosiłam ostatni rok - dwa to do worka. Efekt jest taki, że po ciąży muszę zapełnić moją garderobę, bo mam baaaardzo niewiele.
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Ja jako dziecko miałam obsesje, żeby niczego absolutnie nie wyrzucać, był płacz jak moja mama wywalala jakieś stare zabawki, nikomu nic nie można było wydać, bo nie pozwalam. Na starość mi się odwróciło i teraz jestem największa fanka minimalizmu - szczególnie fajnie zaczęło mi się żyć w imię tej zasady, jak zamieszkaliśmy po ślubie z moim mężem i nie mieliśmy NIC
teraz się wiadomo trochę nazbierało, ale pilnuje, żeby się graty nie walały 😁 mój mąż z kolei to śmieciarz jakich mało, gdziekolwiek ktoś przed dom wystawi jakas pralkę albo lodówkę stara, to natychmiast chce brać 🙄 na szczęście ani razu mu nie pozwoliłam jeszcze
A wicie gniazda objawia mi się jako obsesyjne sprzątanie każdej powierzchni - na mysl, ze w jakiejś szafie czy szufladzie miałby być bałagan ściska mnie w środku 😬 i kurczę coraz ciężej się robi, kiedyś nasza szafę z ciuchami ogarniałam w jeden dzien (generalne porządki), a teraz udało mi się zrobić pół mojej części w jakieś dwa tygodnie... -
Ja nikomu nie odbieram prawa do poglądu, że życie jest od poczęcia. Szczerze to sama tak uważam. Natomiast narzucanie swojego poglądu komuś innemu powoduje we mnie drgawki. Nikt nie ma prawa decydować za inną osobę. A na argument, że decydujemy za dziecko...no cóż...ono bez nas nie istnieje na etapie ciąży.
Łatwo jest zawsze gadać z pozycji teoretyka...Ewa89_89, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaliczyłam 31 par butów dziewczyny to dużo czy mało czy ok ?
Ja powiem Wam ze zastrzyki są dla mnie lepsze niż tabletki po tabletkach strasznie mi nie dobrze szczególnie po acardzie i duphastonie wiec wole igłę i ewentualne siniaki.
Podziwiam Was u mnie to się tak gromadziło przez lata cały czas mam w głowie ze mogą nadejść ciężkie czasy i pewnie dlatego tak robie bo pamiętam jak nie było mnie stać żeby sobie coś kupić bo pracy nie umiałam znaleźć albo ma stażach byłam co pieniądze były marne. Zauważyłam tez ze dużo mam podobnych rzeczy do siebie na przykład bluzki czarne albo buty podobne nie wiem po coWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 11:22
-
Dziewczyny nie chciałam, żeby z mojego wpisu wywołała się dyskusja nt. aborcji. Temat jest tak ciężki i trudny, że nie życzę nikomu. Wiem tylko, że łatwo się ocenia z boku. Właśnie dużo czytałam, że ten test Pappa nie jest wyrocznią, więc teraz trzymam kciuki, aby test Nifty okazał się prawidłowy. Jak będą wyniki do dam Wam znać.
Ja dziś czekam na łożeczko dostawkę i już nie mogę się doczekać! W weekend szykujemy pokoik. Brakuje mi jeszcze pościeli do łóżeczka, zastanawiam się nad ta bambusową (żeby nie było osobno kołdry i poszewki). Dajcie znać co Wy wybrałyscie.
Miłego dnia dla Was
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Ja nie podejmuje się dyskusji na temat. Jedynie co mogę powiedzieć to to, że jestem całym sercem za PROTESTEM. Przerażają mnie zmiany, które są wprowadzane w naszym kraju. Niemniej szanuje każde zdanie i opinie, nawet jeżeli jest odmienna od mojej.
Ja podkładów mam jedno opakowanie + jedno napoczęte bo kot miał cewnik.
Dzisiaj jestem po wizycie. Antoś wazy 1930g. Skubany tak się zasłonił, że jedynie zdjecie jakie mam to jego jądra. Dzięki młody!
Do tego szyjka z 5cm skróciła mi się do 3,5cm, wiec moja ginekolog chyba zapobiegawczo przepisała mi luteinę i no-spe - do kolejnej marcowej wizyty. Wicie gniazda weszło mi za bardzo bo faktycznie się nie oszczędzałam. W poprzedniej ciąży miałam to samo, a urodziłam 3 dni po terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 11:28
Butterfly02, Jaszczureczka, koffy, belldandy, Annie1981 lubią tę wiadomość