X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam zapoznać się z recenzjami srokao dotyczących kremów i innych specyfików. Ja do twarzy nic nie stosowałam, później kupiłam krem Weleda, a filtr mineralny chyba sunbrella. Ja rodziłam w październiku, wiec kupiłam krem na zewnątrz Momme. A tak to nie było potrzeby.

Ja w tej ciąży tez czuje się ociężała, taka bezsil i blee. Przytyłam dotąd 10 kg, nie wiem czy przebije wagę która miałam poprzednio. Wydaje mi się, że mogę ale niewiele.

Tez miałam dziś ciężka noc, córcia ma ta biegunkę i wstała o 2 w nocy musiałam z nią chodzić, położyłyśmy się finalnie na kanapie, ale już to spanie na czujce. Do tego miła dziwne drżenie raczki lewej i nogi.
    Mąż zaczął oklejac listwy i całą resztę. Wolałabym być u mojej mamy, żeby nie widzieć tego bałaganu i nie musieć odciągać młodej, bo jest bardzo ciekawa co tata robi.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi drętwieją ręce niestety często. I zauważyłam opuchniecie, będę musiała niedługo ściągnąć obrączkę, żeby później nie było problemu.
    Dzisiaj mam sesję zdjęciową, a mam takiego leniucha, że szok. Normalnie to bym była podjarana, szykowała się itd. A teraz czuje się jak klucha i kompletnie nie chce mi się. Dobrze, że ta sesja będzie, bo ostatnio w ogóle zdjęć sobie nie robię.

Olciak lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krem z Bubble&CO

• zokeia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia no to zaciskam kciuki za twoją zaciśniętą szyjkę ;) Dostajesz sterydy?

Właśnie nie potrafię znaleźć informacji, żeby w tej kołysce był jakikolwiek sensowny materacyk.

Kora88 w powrocie do sprawności chodziło mi o to, że jesli nie ma przeciwskazań medycznych (zawroty głowy, indywidualne utrudnienia), to jest duża szansa, że organizm szybciej będzie się regenerował. Po prostu, ciało jest wyćwiczone, kobieta też ma nawyki, żeby się ruszać. Co innego, gdyby ktoś nigdy nic nie robił, miał ogromną nadwagę i obciążony wywiad medyczny. Myślę, że jak jest się wysportowanym, to po prostu jest duża szansa, że będzie łatwiej.

Jaszczureczka - dzięki ;) Tak, jest nadzieja! On wciąż jest ogromnie emocjonalny, zawsze będzie. Natomiast ma wreszcie własne zainteresowania, potrafi pobyć sam, potrafi zrozumieć, że druga osoba jest zmęczona. Bajka! To było dziecko nieodkładalne, nieprzewidywalne, którego mottem było: " jeśli czegoś nie wolno, ale bardzo się chce, to można" :) Smialiśmy się z mężem, że młody ma szczeście, że u nas nie daje się klapsów i nie sadza w kącie, tylko jednak rodzicielstwo bliskości, bo inaczej w tym kącie musiałby zamieszkać :P

Butterfly to Timon też ma funkcję kołysania?

Malinka rozumiem Twoje niedospanie :(

Olciak, super, że jesteś w domu! Tak, trzeba wychodzić i się dotlenić. Właśnie wróciłam z godzinnego spaceru z dziećmi. Na szczęście musieli rozbic każdą napotkaną bryłkę śniegu, więc tempo było dla mnie odpowiednie :)

Olciak, Annie1981 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam nadzieję, że chociaż w lutym nie urodze 🙈 jak się napatrze na te wszystkie szpitalne historie, to aż mi słabo...

Belldandy, w tym tygodniu właśnie rozwiązali moja koleżankę, która tez miala rozejście blizny, w 35+6. Maluszek wazy 3200 i radzi sobie super. Tylko ona od 26 tygodnia lezala cały czas w szpitalu.

Olciak, zazdraszczam, że jesteś juz w domu. Mi dzisiaj zakladaja holter ciśnieniowy, wiec pewnie szybko nie wyjde.

zokeia, belldandy, Jaszczureczka, Olciak lubią tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wpisy odnośnie kremu. Wychodzi na to ze od razu nie ma co używać.

My po wizycie mała wazy już około 1900 gram wiec dobrze. Ale zabił mnie tekstem „no powinnaś jeszcze te 4/5 tyg wytrzymac”, jak to 5 jak ja tu liczyłam na conajmniej 7 tyg jeszcze😂 i wody w normie ale dolnej i więcej pic..jak ja już pije z 2 litry i ciagle tylko sikam...

zokeia, Jaszczureczka, Annie1981 lubią tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi, widzę że większość z nas to już w bloki startowe wchodzi :)

W Lionelo Vera jest materacyk o grubości 5 cm. Wychodzi mi, że powinien wejść jeszcze jakiś dokupowany w rozmairze 90x55. Zaryzykuję. Kosztuje 295 zł. Najwyżej będzie to łóżeczko na parter, na krótkie drzemki. Chociaż czy noworodek ma coś innego niż krótkie drzemki?? :D

Roksi, Butterfly02 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie było trochę pracowicie poopisywalam mężowi rzeczy higieniczne typu pampersy czy wkladki, podpaski w razie czego jak zabraknie żeby wiedział gdzie co jest narazie mam niektóre rzeczy w kartonach i tak wygodniej bo w komodzie mam tylko 3 szuflady dla dziecka ;) jutro chce poopisywać ciuchy żeby tez wiedział co i jak, zmieniłam sobie pościel i teraz pytanie w jakim proszku pierzecie swoja pościel albo będziecie prać. Jeszcze czeka mnie jedno pranie a tam pokrowiec na fotelik termoforek i rzeczy z wózka ;)

• KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia - dzięki za kciuki ;) Nie dostałam na razie sterydów, w sumie to nie wiem dlaczego. Lekarka na IP wczoraj powiedziała, że dopóki nie ma skurczy na KTG to mi nie podadzą, ale potem wyszła na korytarz i z kimś się jeszcze konsultowała w mojej sprawie i sama nie brzmiała na przekonaną :/ Ale ufam im, że wiedzą co robią, to szpital z 3 stopniem do którego inne szpitale odsyłają trudne przypadki.
    A co do łóżeczka to 300 zł to nie majątek, a przy dwóch poziomach w domu na pewno się przyda. Ja dopiero niedawno się ogarnęłam, że dla dziecka warto byłoby zorganizować miejsce do spania również na działce i u moich rodziców. Wcześniej kompletnie o tym zapomniałam 🙈

Co do aktywności to ja mam nadzieje, że te kilka tygodni leżenia nie wpłynie za bardzo na moją kondycję. Tym bardziej, że do tej pory byłam dosyć aktywna, na pewno nie tak jak przed ciąża, ale robiłam przynajmniej te 5000 kroków dziennie.

Jaszczureczka - nie pamietam gdzie, ale gdzieś słyszałam, że takie pobolewania mogą się zdarzyć w 3 trymestrze, chyba na szkole rodzenia tak mówili.

Zosla - ja podobnie zorganizowałam dziecięce rzeczy, przeznaczyłam dwie szuflady z komody + resztę ustawiłam w pojemnikach przezroczystych z Jysk. Kupiłam dwa mniejsze i jeden duży, akurat są w promocji:
    https://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-probox-52l-z-pokrywka
    https://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-probox-32l-z-pokrywka
    Na razie wydaje mi się to całkiem wygodne :)
    Po przeprowadzce mały dostanie dwie całe komody co powinno mu wystarczyć na dłuższy czas :)

zokeia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, my od 6 lat pierzemy tylko w płynie Bobini. Wyłącznie rzeczy sportowe w specjalistycznych płynach.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko piorę w jednym proszku eko. Tak na dobra sprawę to dziecko i tak będzie miało styczność z normalnym proszkiem jeśli używasz dwóch, bo raz że jego resztki zostają w pralce, a dwa że dziecko będzie miało styczność np z Twoja piżamą.
    Jeśli używasz zwykłego proszku + dziecięcego to ja bym wyprała pościel w zwykłym, ale to tylko moja opinia :)

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia fajny pomysł na te pudełka mogą tez posłużyć później na zabawki a nawet przechowywanie ciuchów u mnie Jysk nie ma w mieście ani w najbliższej okolicy

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które używacie loveli do prania, to płyn czy mleczko używacie?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę chciała przejsc na eko proszek. Widziałam tez kule do prania na 1000 prań czy ktoś o tym słyszał?

• KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dużo o kulach do prania i w większości były to niepochlebne opinie. To podobno "pic na wodę" ;) Z proszkami eko trzeba dobrze trafić, bo po niektórych zostaje nieprzyjemny zapach na ubraniach. Przy zmianie z klasycznego proszku jest to mega odrzucające. Ja używam teraz tego proszku i mogę go polecić, nie ma tego smrodku po praniu, a jak chcę mieć miły zapaszek to dodaję olejek eteryczny: https://medpak.com.pl/bio-d-hipoalergiczny-proszek-do-prania-2-kg?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=bio-d-hipoalergiczny-proszek-do-prania-2-kg&gclid=Cj0KCQiAvbiBBhD-ARIsAGM48bxTZvmGklfDI26bIFDvwTKUrCKH8W1hbWDbl6VyRst3Bxwql28cQ2saAs-ZEALw_wcB

Dokupiłam jeszcze coś takiego do dokładnej dezynfekcji dziecięcych ciuszków:
    https://allegro.pl/oferta/nappy-fresh-najlepszy-odkazacz-do-prania-pieluch-9918722402?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_dziecko_zdrowie&ev_adgr=Pieluszki+i+chusteczki&gclid=Cj0KCQiAvbiBBhD-ARIsAGM48by35LoRyg10AjHt3uH6sC9X5--3_6lBWlz8AjzzzLeQAq7V_Q6NLOgaAq6jEALw_wcB

zOsIa88 lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po sesji 😍 będą piękne zdjęcia, i w sukniach i w koronkowym body i w plenerze się udało :) nie mam już trochę siły, a zaplanowałam robić pierogi ruskie, może odpocznę i zrobię.

Jaszczureczka, Rodzina, misskity, Annie1981 lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiziaMizia dzięki

KiziaMizia lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Loveli. Mleczko do prania, płyn do płukania. Czasem zamiast mleczka proszek.

Kora88 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    O jak ja bym chciała mieć sesję! Ale może poczekam do marca... jeśli Mały nie wyskoczy szybciej.

Jestem w domu i odespałam ten szpital.
    Pracowo mam zamiar nadrobić dużo rzeczy i mieć przygotowane do przodu - bo nigdy nie wiadomo, kiedy znowu trafię do szpitala.

Co do ruchu - czekam na stopnienie śniegu/marzec i zacznę chodzić więcej ( przynajmniej jakieś krótkie spacery z mężem) bo serio nie wyobrażam sobie porodu potem jako taka kluska :D jak mi dziś tabletka upadła to ledwo po nią kucnęłam... no także muszę powoli wprowadzić ruch do mojego życia, ale stopniowo, żeby nie wywołać znowu skurczy.

Chciałabym wrócić do szpitala już na poród, a nie na wyciszanie skurczy.

PS. Pisze się - skurczów czy skurczy? :D

Olciak serio? Dopiero wyszłaś że szpitala w znowu chcesz latać? To już nie pierwszy taki post jaki tu widzę tego typu nie tylko od Ciebie,tajze od innych dziewczyn.
    Ale serio aż się ciśnie na usta, że najpierw narzekacie jak Wam trudno, że boli, że ciąża zagrożona przy czym latacie jak szalone, a później jest płacz bo znowu szpital i żaliposty, a następnie i tak nic Was to nie uczy...

Linka2019 lubi tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja używam Loveli. Mleczko do prania, płyn do płukania. Czasem zamiast mleczka proszek.
    Dzięki :) jest jakaś promka wlasnie w rossmanie i nie wiedziałam czy brać.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ