♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę grupa widoczna, a ja nie chce żeby wiedzieli na fb ze jestem w ciazy... dołączę chyba jak bd ukryta kub urodze
nie można jej ukryć, a do admina pisac tutaj na priv o link czy jak to się robi żeby nie dodać nikogo nieproszonego? A jak nie, to ja dołączę po porodzie dopiero
W ogóle na insta cała ciąże mam profil prywatny, nikogo z rodziny tam nie mam wiec dalsza nie wie o ciąży, tylko ze dwie może znajome I taki stan chciałam utrzymać do końca 🤷♀️🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:19
Roksi, Kora88 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
misskity wrote:Na szczęście są szpitale które respektują papierek i decyzje matki o nierozdzielaniu jej z dzieckiem w przypadku korony. Bell szczęście w nieszczęściu, ze będziemy w takim rodzic 😉
Można wiedzieć gdzie prowadzisz ciąże?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Annie1981 wrote:
Ekstra fotka, moje już takie duże, wiecznie pozasłaniane ze wczoraj nic nie widziałam poza rękami 😂, fajnie jak się już zna date, jest taki luz psychiczny... a ja będę leżała i czekała z dnia na dzień co postanowią 😳 chyba od tego mam już biegunkę 😳
Mój maz popukał się w glowe, ze ja w ogóle zawracam sobie glowe tym kiblem... ze co jak nie pójdę tydzień i będą mnie ciąć i coś sama zrobię na stole bez czucia, ze pewnie zdarza im się wszystko i maja na to wywalone, on miałby zupełnie. I to najmniejszy problem jakim miałabym się martwić i nawet nikt mi nie powie gdyby sue tak stałoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:28
zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Swoją droga, czy moglyscie mieć do cc okulary? Ponoć nie ma przeciwskazan, a zawsze sciagalam... chyba sama z siebie, nie pamietam... chciałam teraz zabrać soczewki żeby dobrze widzieć z dalsza, ale mam mega suche oczy i boje się czy dam rade ubrać na szybko... wolałabym jednak okulary.
I co z tel ? Kazali mi wszystko zostawić, a zaraz po cc jak mnie mój gin przełożył na stol już po operacji, to anestezjolog pyta, a ma Pani teiefon pod poduszka ? Czyli tak jakbym mogła go mieć i zabrać na pooperacyjna hmm
Heh kiedyś to gin sam mnie przekładał, zachwycali się ze brzucha już prawie nie ma, to teraz im dokoksilam😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:29
[*] 2014 i 2016 -
Tez chętnie do was dołącze na fb ale muszę najpierw założyć konto bo nie posiadam 🤭😂
Roksi, zokeia lubią tę wiadomość
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
belldandy wrote:Kurczę grupa widoczna, a ja nie chce żeby wiedzieli na fb ze jestem w ciazy... dołączę chyba jak bd ukryta kub urodze
nie można jej ukryć, a do admina pisac tutaj na priv o link czy jak to się robi żeby nie dodać nikogo nieproszonego? A jak nie, to ja dołączę po porodzie dopiero
W ogóle na insta cała ciąże mam profil prywatny, nikogo z rodziny tam nie mam wiec dalsza nie wie o ciąży, tylko ze dwie może znajome I taki stan chciałam utrzymać do końca 🤷♀️🙂
Bell myśle, ze 2-3 dni i ukryje grupę to wtedy Cie dodam 😊 bo jakbym teraz ukryła i wszystkie byście mi pisały na priv z danymi i bym miała szukac i się zastanawiac czy na pewno dobra osobę dodaje to by było jeszcze więcej zamieszania 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 07:06
-
Dzień dobry, ja w szpitalu. Wstałam o 4 rano a tam wkładka we krwi, fakt bardziej brązowa ale szybko się ocknęłam. Później 2 skrzepy ze mnie jeszcze wyleciały. W szpitalu jak mi zrobili test na covid to aż mi coś w nosie przebili. Boli mnie teraz ta dziurka. Przy badaniu wziernik też we krwi ale podobno to stara krew i narazie nowej nie widać. Brzuch mi się zaczyna spinać. Mam nadzieję że synek zechce jeszcze posiedzieć. Zmęczona jestem po tej nocy, a tu jeszcze obchód i na bank będą mnie na nowo męczyć. Mam nadzieję że zlecą dokładne USG. Dawno już takiego nie miałam. Szkoda mi dzieci, obudzą się a mamy nie będzie
jeszcze mnie nastraszyli na IP że nie wiadomo czy idziemy na oddział czy już na porodówkę. Miałam galop myśli. Jak będzie dobrze to wyjdę pon- wtorek a jak nie to czeka mnie dłuższy pobyt.
-
Tysia89 wrote:Tak się zastanawiam..
Jutro mam rozmowę z psychiatrą w sprawie skierowania na cc. Te z was, które z różnych powodów znacie już terminy lub je poznacie - macie je.. a ja nie wiem jak będzie ze mną. Słyszę, że szpitale z moich okolic zapraszają z rozpoczętą akcją porodową. I zastanawiam się czy z tokofobią jednak przypiszą mi jakiś sztywny termin. Przyznam, że wolałbym jednak by u mnie jakakolwiek akcja się zaczęła.
Boję się tej rozmowy jutro, że lekarka uzna, że no jednak mi skierowania nie wypiszęa 2 godziny później mam kontrole u gina :o
Wydaje mi się, że jak zależy Ci na CC, więc będzie to planowane cięcie. Dlatego Twój lekarz powinien wyznaczyć ci termin stawienia się w szpitalu, tu nie jest ważne jak Ty byś chciała 😉 przed planowaną CC powinno się być na czczo, jak chcesz czekać do rozpoczęcia akcji, a nie wiadomo kiedy to będzie to jest duże prawdopodobieństwo, że na czczo nie będziesz. Przed CC jest wywiad i rozmowa z anastazjologiem, w szpitalu także.nusza sobie te operację zaplanować.Tysia89 lubi tę wiadomość
-
Tysia89 wrote:Tak się zastanawiam..
Jutro mam rozmowę z psychiatrą w sprawie skierowania na cc. Te z was, które z różnych powodów znacie już terminy lub je poznacie - macie je.. a ja nie wiem jak będzie ze mną. Słyszę, że szpitale z moich okolic zapraszają z rozpoczętą akcją porodową. I zastanawiam się czy z tokofobią jednak przypiszą mi jakiś sztywny termin. Przyznam, że wolałbym jednak by u mnie jakakolwiek akcja się zaczęła.
Boję się tej rozmowy jutro, że lekarka uzna, że no jednak mi skierowania nie wypiszęa 2 godziny później mam kontrole u gina :o
Jaszczureczka to się strachu najadłaś! Samą mnie ciarki przeszły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 09:10
-
Hej dziewczyny, my już rozpakowani
Poród dzisiaj chwile po północy.
Sam poród nie był taki zły, wzięłam znieczulenie, jak przestało działać to miałam już 10 cm rozwarcia i zaczęła się ostra jazda. Zamknęłam oczy i byłam mega skoncentrowana na własnym ciele i tym co mówiła położna. Słyszałam tylko jąByło to bardzo męczące doświadczenie, ale jednocześnie niesamowite
Bóle nie były dla mnie jakieś super straszne, bo raz że miałam znieczulenie, a dwa że ja miałam b bolesne okresy które okazały się podobne w skali bólu.
Ogólnie to bobas jest w super kondycji, ja niestety w gorszej... Jestem bardzo słaba i już dwa razy zemdlałam...zOsIa88, Roksi, m85t, misskity, Tysia89, koffy, Kora88, Jaszczureczka, Nagietek, *SmoczycA*, Czarna_porzeczka, xKalax, Linka2019, JJJ, Olciak, 1Malinka1, Angelinaa, Gemma19, Parachute90, zokeia, Dorciax, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzkoda dziewczyny ze przechodzicie na fb pomimo że mam fb bardzo mało na niego wchodzę zdjęć w ogóle nie zamieszczam. Powiem Wam szczerze ze na studiach miałam.pelno grup na fb i byłam tym zmeczona ciagle wyświetlały mi się powiadomienia chyba byłam 24 h na telefonie a na ovu kiedy nie mogę to nie zaglądam.
Dzisiaj pierwszy raz kruszynka została sama z tata ja musiałam powtarzać wyniki i od razu załatwiłam sobie formalności z ubezpieczenia. W nocy dala mi trochę w kość przytulałam zmieniłam.
KiziaMizia ciesze się ze dobrze wspominasz poród janie miałam sn ale cc tez nie wspominam jako traumy szybko stanęłam na nogi moje siostry trochę w szoku są bardziej bolesne była dla mnie laparoskopowe usunięcie ciazy pozamacicznej.
Fajne jest tez to że dostanę z ubezpieczenia pieniądze za pobyt w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 10:11
-
Jak juz przekroczyłam ten 37tc to czuje się jak na bombie...
Obudziłam się o 4.00 wyspana kompletnie, moj mąż ma taki sen, że tylko wyczuje, że ja nie śpię i on od razu tez i mówi, że to ja go obudziłam, choć staram się nie ruszać i nie oddychać, żeby go nie zbudzić 😅 pooglądaliśmy YouTube i jakoś udało się zasnąć jeszcze. Obudziłam się o 9.00 totalnie rozbita. Juz lepiej nie zasypiać ponownie... dzisiaj pierwsza noc bez zgagi szok -
KiziaMizia gratulacje!
Beti trzymaj się i dawaj znać co dalej.
Jaszczureczka brawo za opanowanie, ciekawe czy ja bym nie wpadła w panikę od tych kilku kropel 🤔
Mąż się że mnie śmiał rano że niby fejkowe konto zakładam a imię i nazwisko wpisuje swoje.. Hehe no nie było to kreatywne ale w sumie jak niepolacze fb z moimi kontaktami i nikogo nie dodam do znajomych to chyba jeden pieron 🤷♀️ nie miałam konta od końca studiów, insta itd nie miałam nigdy a tu jak chce jedno założyć to chce odrazu mi zakładać wszystko i jeszcze zgody na dostęp do czego się da.. masakra jaka inwigilacja.. na nic zgody nie dałam proponowane osoby do znajomych skądś wzięli:/ ciekawe czy poblokowalam wszystko w ustawieniach prywatności. Dla osób które cenią sobie prywatność jak ja to ogarnięcie kąta na fb to jakiś dramat.. pułapka na pułapce 😅