♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy91 😟😟😟 trzymaj się jakoś...Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
A to ciekawe - wygooglałam w końcu jak wygląda czop śluzowy i okazuje się, że dokładnie tak jak to co zobaczyłam wczoraj na papierze toaletowym (duuużo, bardzo gęstego, żółtawego śluzu o zwartej konsystencji). Na 99% odszedł mi wczoraj czop. Cholerka, mogłam dziś rano wspomnieć o tym na wizycie
. Z tego co zdążyłam wyczytać w internetach to powinnam się teraz powstrzymać od seksu. W żadnym artylule nie znalazłam natomiast jasnej informacji na ile dni przed porodem odchodzi czop - zdaje się że nie ma na to reguły. Mam co prawda skurcze ale to są raczej nadale te przepowiadające bo nie widzę żadnej regularności.
zokeia lubi tę wiadomość
-
Jestem w szpitalu. Na usg wyszły słabe przepływy i bardzo zwapnione łożysko. Już jestem po teście na korona i negatywna chyba bo czekam na lekarza już i przyjęcie
zokeia lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Lucy, jest mi tak ogromnie przykro ;(
Dziękuje za gratulacje! Na pewno wszystko napisze jak dojdę już do siebie
Czarna porzeczka, mi czop odchodził przez jakieś dwa tygodnie w formie gęstego śluzu, a wczoraj rano wypadł taki korek rano do kibelka. Wieczorem urodziłam, ale z tego co czytałam to nie ma zasady...
Ja też się nie czułam na rodzenie jak mnie zabierali z patologii, a okazało się, że wiedzieli lepiej ode mnie. Także nieregularne skurcze mogą oznaczać i poród i nie-poród niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 14:51
Czarna_porzeczka lubi tę wiadomość
-
Olciak, super, że już jesteś pod opieką, czekam na wiesci
Czarna_porzeczka, też czytałam, że nie ma reguły. Ja urodziłam po 3 dniach od odejścia czopa. Po dwóch dniach zaczęły mi się sączyć wody.
Jeśli Lucy zajrzy jeszcze na to forum to chciałabym napisać, że fakt, że tak szybko przeszłyśmy do zwykłych tematów i radości wynika tylko z tego, że na końcówce naszych ciąż musimy się skupić. Przepraszam, ale muszę trzymać swoje uczucia na wodzy. Wiadomość od Ciebie jest dewastująca. Autentycznie lecą mi łzy. Ogromnie mi przykro, że przez to przechodzicie. Jeśli za jakiś czas będziesz chciała opowiedzieć co Was spotkało, to oczywiście czekamy. Ściskam.Czarna_porzeczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olciak, jak zwapnione i słabe przepływy to pewnie rozwiążą ciążę. Powodzenia!
Kizia Mizia- gratuluję serdecznie!
Ja raczej byłabym za pozostaniem tutaj na forum, nie dodaje, nie udostępniamy raczej zdjęć. Może zmienię zdanie.
Jestem już po wizycie. Mała waży ok 3349g (37tc i 3dni). USG ok, natomiast jest dwa razy owinięta pępowina wokół szyi, ale podobno pępowina nie jest mocno zaciśnięta i niby nie może już na tym etapie mocniej się zacisnąć,bo dziecko ma za malo miejsca.mam stawić się do szpitala we wtorek i tego dnia będę miała zdjęty szew. Daty CC nie mam, pewnie zobaczą czy szyjka puści od razu, czy będziemy czekać.koffy, Roksi, Czarna_porzeczka, Jaszczureczka, Annie1981, Dorciax lubią tę wiadomość