♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój drugi syn lubił. A pierwszy zamiast do spacerówki, przesiadł się do trójkołowego rowerka. A jak zaczął chodzić.... poszeł w świat
Kurcze, wrócił mi katar i ból gardła. Od rana siedze w internecie i myślę jak się na to wszystko przygotowac. Jesli przy przyjęciu wyjdzie mi dodatni test, to przewioza mnie do szpitala jednoimiennego, kilkadziesiąt kilometrów dalej. Dziecko bedzie najprawdopodobniej oddzielone. Natomiast muszę się przygotować jakoś prawnie, żeby wydali je mezowi jak najszybciej, żeby to on się nim opiekował. MM przeżyje, ale niech będzie blisko rodzica.
Staram się dojśćdo informacji, czy test antygenowy na Sars-cov-2 może wyjść faklszywie dodatni przy infekcji innym koronawirusem lub po prostu przy przeziębieniu. Nigdzie nie jest to napisane! Mówię o teście antygenowym z nosogardzieli, nie takim biedronkowym.
-
Że względu na to, że ten test różnie wychodzi to nie jest praktycznie nigdzie respektowany.
Jak się obawiasz covid, to zadzwoń że chcesz wymaz bo masz objawy i tyle. Jak Ci wyjdzie ten antygenowy fałszywie dodtani t Cię wrzuca w system na izolacje. Po co sobie nerwy psuć -
Zokeia to ja z pierwszą córką tak miałam. Można powiedzieć że w podkoszulku z "kiepskich" tylko siedziałam. Cyc tu, cyc tam. Jak nie było natychmiastowej reakcji na żądania to od razu wrzask. Ona nigdy nie płakała tylko od razu wrzask
Ja to wyglądałam jak jakaś świrka. Cały czas bujałam na rękach bo inaczej jak się nie ruszałam to też afera...
Oby druga była normalsem...
U nas zaczyna się jakieś przeziębienie u Uli, a myślałam że już do końca się uda bez takich atrakcji...zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja wiem o którym mówisz, bo jest tylko jeden szybki wymazowy 😀
Jeśli mówisz o pobraniu w szpitalu to tak, oni go uznają. Myślałam że piszesz ze sama sobie w domu zrobisz i czy jest wtedy uznawany. Sorry, nie skumałam pytania.
A co do wmazu genetycznego to chodziło mi o to, że lepiej teraz zosic się na wymaz jeśli masz obawy, objawy i złe się czujesz , jakby co niech izolacja leci już a nie nalicza się za 4 dni czy tam 7😝 -
Marze o tym rozpakowaniu.
Są nastawieni na sn, skurcze mam i takie mocne bóle jakby szyjki i napierania na dole... ale czekam aż skurcze będą regularne i dopiero mogę iść na porodówkę... chodzę po pokoju, masuje cycki , brzuch i nic 🙈🤣🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
zOsIa88 wrote:Rozyczko Ty to masz podwojna robotę mi jest iężko przy jednej a co dopiero przy dwóch zaczęłam się zastanawiać jak kobiety z trojaczkami albo pięcioraczkamieństwo ogarniają temat
Chciałabym juz zejść z tego mmRóżyczka32
Synkowie ur. 12.02.2021r. Miłosz 1950 45cm❤️, Szymon 1830 43 cm ❤️ -
Posiedziałam chwilę w umytym aucie i tak dobrze mi zrobił ten zapach chemii, upajałam się nim heheh. Kamien z serca, ze juz samochód czysty i gotowy na noworodka. W święta jak byliśmy u teściowej i jeździliśmy nad morze to tak nam się ubrudził w środku i do tej pory tak jeździliśmy, nie mogłam juz patrzeć.
W kolejce na mięsnym w carfeurze kasjerka zawołała mnie na początek, z 6 osób minęłam, zawsze głupio mi się robi, panowie od razu,że nie widzieli, młode mamy uprzejme, a stare baby patrzą z wrogością. Najgorsze są te babska.
Taka ciekawostka - w Rossmannie za pierwszym razem dostałam te kilka pieluch roz. 3, więc założyłam konto na drugim mailu i dostałam od razu info, że mam pieluchy do odbioru. Myślałam, że na tym pierwszym juz nie dostanę, bo dostałam informację, że mogę odebrać oliwkę, dlatego założyłam drugie. Ale ostatnio poszłam i odebrałam - zarówno oliwkę jak i pieluchy. Wiec z drugiego konta nie skorzystałam. Dzisiaj poszłam po zakupy i od razu upomniałam się o pieluchy, ale apke zeskanowało nadal z pierwszego konta, bo zapomniałam przelogować. I znów dostałam pieluchy na to samo konto. Mąż ma ze mnie śmiechu, mówi że jak chytra baba z Radomia się zachowuje 🤣 -
Byłam na wizycie. Mała jakoś dużo nie przybrała. Ma około 2900.
Za to mam skierowanie do szpitala. Na obserwacje z powodu ciśnienia. Nagle zaczęło to dolne wzrastać do 92 - 93. Ze względu na cukrzyce, problemy z tarczyca i inne cuda ginekolog woli żebym się położyła w szpitalu na obserwacje. Żeby mi porobili ktg itd.
Kurde nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Ale lepiej dmuchać na zimne.. Niech mnie posprawdzjaa. Będę spokojniejsza. -
nick nieaktualny
-
Karola3xJ:D wrote:Ja wiem o którym mówisz, bo jest tylko jeden szybki wymazowy 😀
Jeśli mówisz o pobraniu w szpitalu to tak, oni go uznają. Myślałam że piszesz ze sama sobie w domu zrobisz i czy jest wtedy uznawany. Sorry, nie skumałam pytania.
A co do wmazu genetycznego to chodziło mi o to, że lepiej teraz zosic się na wymaz jeśli masz obawy, objawy i złe się czujesz , jakby co niech izolacja leci już a nie nalicza się za 4 dni czy tam 7😝juz wszystko wiem. Ten szybki wymaz antygenowy, ktory robia w szpitalu nie moze wyjsc falszywie dodatni! Wiec nie mam sie co bac, ze przez to ze mam infekcje, wynik wyjdzie zaburzony. Jak wynik pokaze, ze mam covid, to mam sie poddac procedurom dla wlasnego i dziecka bezpieczenstwa. Ale na pewno nie wyjdzie mi falszywie dodatni. I mam nie robi rx pcr na wlasną rękę! Po prostu mam sie nie spinac, moje objawy na covid nie wskazują
Bylam wczoraj w rossmanie i mimo ze dostalam maila, to nie bylo pieluch przypisanych do mojego konta. Trudno. Nie bede jezdzic dwa razy na zysku 20 zlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 16:10
-
Nie może niby a u nas wychodza fałszywie dodatnie. Mój syn z resztą też miał fałszywie dodatni w szpitalu. Dopiero w genetyczny wykluczył. Za to córka miała płytkowy dodatni dwa razy, wymaz ujemy a covid miała 🤦♀️Wujek mówił jak wyglądają te procedury dla dobra matki i dziecka?
Annie1981 lubi tę wiadomość