♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Już jestem przyjęta na oddział. Ktg wykazało dwa skurcze 🤣, usg pięknie, ciśnienie też. Będę na obserwacji 2, max 3 dni. Ogólnie dowiedziałam się że mam przyjść w 39tyg na wywołanie ze względu na cukrzyce. Także wtorek, dzień po lanym poniedziałku tj. 6 kwietnia muszę się pojawić. To za równe 2 tyg 😯😯😯
zokeia, m85t lubią tę wiadomość
-
Na olx jest teraz promocja na wysyłkę (1zł) i dokupiłam z tej okazji pieluch tetrowych. Ponoć każda ich ilość się przydaje.
A ja tam mam cały czas nadzieję, że dzidzia zostanie we mnie przynajmniej do terminu porodu. W ostatnich trzech dniach marca mam konferencję onlina, w której bardzo chciałabym uczestniczyć. -
Oj tak uważajcie na olx! Ja próbuje sprzedać telefon, bo dostałam nowy i dwóch oszustów do mnie pisało na WhatsApp, że już wysłali kasę, tylko mam się zalogować na podany link i sobie ściągnę mhm... tym sposobem włam na konto bankowe robią. Trzeba bardzo uważać.
zokeia lubi tę wiadomość
-
zokeia wrote:My praktykujemy codzienny seks. Moze to wystarczy
Kora88, Mania12, Dorciax, misskity, *SmoczycA* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarna porzeczka pieluchy i jednorazowe i te wielorazowe ida bardzo szybko ja mam dosyć sporo tych wielorazowych a i tak już pranie musialam robić bo to się uleje a to z piersi no dużo tego. Dzisiaj testowalam katarek mala miala zapchany nos rewelacja na poczatku byłam jakoś zle nastawiona do tego zeto trzeba do odkurzacza podłączyć ale wyciągnęło mi wydzielinę i mala może dalej oddychać mam nadzieje ze jutro juz wrócimy do mojego mleka strasznie to ciezkie jak ja dostalam biegunki to mała też
-
Nagietek wrote:Sex🤤 jak wieczorem leżymy i patrzę na męża to myślę "Ale bym go wzięła". Ale kiedy pomyślę o ruszeniu tyłka i tego brzucha oraz bolących sutkach to mi się odechciewa 🤫😒
Przyświeca nam szczytny cel
Nagietek, misskity lubią tę wiadomość
-
Nagietek wrote:Z ciekawych sposobów na wczesny poród to zjedzenie specjalnego ciasta 😆 ponoć na internecie jest przepis na murzynka rozpakowywacza - upiecz, zjedz i zbieraj się na porodówkę 😂
Mówisz i masz!
https://spokojnieporod.pl/2020/12/21/czy-murzynek-rozpakowywacz-pomaga-rozpoczac-porod/
Dziś upiekę:D
Edit: tu inny przepis, ciekawszy!
http://mrswarthog.blogspot.com/2018/09/murzynek-rozpakowywacz-czyli-czego-to.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:39
Nagietek lubi tę wiadomość
-
Dziś po wizycie u fizjo jestem bardzo zrelaksowana. Dostałam kolejne zestawy cwiczeń rozluźniających. To prawda, że zaciskanie szczęki negatywnie wpływa na postęp i przygotowanie do porodu. Zwróciła uwagę żeby mąż obserwował czy nie zaciskam szczęk w trakcie porodu i przypominał żeby tego nie robić. Dodatkowo masaż przy kostkach jeest bardzo pomocny przy zatrzymaniu postępu porodu. Oddech otwiera mięśnie dna miednicy.
Z takich patentów o których nie słyszałam to wspomniała że warto po porodzie sn robić zimne okłady od razu tak żeby obrzęk zrobił się mniejszy. Nie wiem jak to ogarnąć przy tylu emocjach związanych z porodem ale może położna bedzie w stanie pomóc w organizacji takiego zimnego kompresu.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży praktykowałam długie spacery, połączone z seksem, ale niestety nic z tego, urodziłam 40+3.
Teraz to nawet charce z mężem mi nie w głowie.
Mały mało się rusza, już mi nawet przychodzi do głowy wizyta w szpitalu, ale poczekam jeszcze chwilę. Stresuje mnie to.
-
nick nieaktualny
-
Na spuchniete stopy polecam osobiście moczenie w chłodnej wodzie z olejkiem lawendowym i podkladac sobie cos pod kostki w nocy do snu. W ciazy też można używać olejku lawendowego - konsultowane. Ja tak od dawna sobie radzę jak po kilkunastogodzinnych spacerach w górach albo jak w pracy robię po budowie po 30km czasem w butach z noskami.
Teraz też mi mega pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 17:20