♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Koffy ja nie kupowałam, ale jak będą problemy z karmieniem to nie będę się zastanawiać i kupię bo ciągłe chodzenie w czasie pandemii do przychodni ważyć dziecko to dla mnie narażanie dziecka i siebie
Papillon lubi tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
koffy wrote:A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
-
koffy wrote:A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
jakbym nie miała takiej możliwości, to bym kupiła
-
Chyba faktycznie powiem kuzynce zeby przywiozła i po prostu schowam w piwnicy.. może nie będę ważyć dziecka co 30 minut 😅 ( jedna znajoma tak się właśnie zafiksowala na wadze ). Kuzynka mieszka w Belgii i ma mi listę rzeczy przysłać które może mi przywieźć więc jak coś będę chcieć to teraz albo dopiero na Boże Narodzenie.
-
Parachute. To jest obawa większości mam, ale rzadko kiedy rzeczywiście dziecko się nie najada. Wyznacznikiem są mokre i brudne pieluchy oraz przyrost wagi.
Dziewczyny już wszystko napisały na ten temat, ja tylko jeszcze raz wrzucę artykuły o tym, ze widzenie na piersi jest jak najbardziej normalne w tzw. IV trymestrze.
Moja córka tak wisiała na piersi 1,5 miesiąca.
https://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html
http://100pytandomatki.pl/czy-to-normalne-ze-noworodek-ciagle-wisi-na-piersi/
1Malinka1. Gratuluję jeszcze raz 😍 Ekspresowy poród 🙂 Zdrówka dla Was 🙂
zOsIa88. Dlaczego musiałaś dać MM na biegunkę? 🤔
koffy. Ja nie kupowałam wagi. Położna przychodziła i ważyła co któryś dzień.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.
Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.
Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.
Hipcie mają często problemy z wagą i przez pierwszy rok trzeba to mocno obserwować. Na szczęście 90% takich dzieci w ciągu dwóch lat nadrabia zaległości w stosunku do rówieśników.
zokeia, Jaszczureczka, Olciak lubią tę wiadomość
-
My na razie wagi tez nie kupowaliśmy, ale kusi mnie strasznie zakup🙈 boje się tylko ze wpadnę w paranoje i będę Mala na wagę non stop kłaść...
Co jakiś czas maz wazy się sam i z Mala na rekach na wadze łazienkowej. Dokładność malutka, ale najważniejsze że tendencje mamy rosnąca. -
Linka2019, no niestety, płaciłam
koffy, ta położna była z polecenia, odebrała wcześniej 3 porody jednej szwagierki i 1 drugiej, kilka wśród kuzynostwa... To nie była przypadkowa osoba, tylko polecana jako kompetentna i życzliwa. Spotykałam ją na oddziale, jak leżałam w szpitalu po drugim porodzie. Potrafiła powiedzieć kobiecie po porodzie, że ma mniej jeść i schudnąć, bo rękaw od ciśnieniomierza jej się nie dopina na ręce. Nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy po prostu moje szwagierki nie widziały w jej zachowaniu nic dziwnego. Dla mnie nie do przyjęcia.25.01.2015
23.03.2018
18.04.2021 -
Dziś rano mialam bóle w dole brzucha, chyba dziecko jest nisko i naciska na szyjkę. Chciałam nawet rano jechać do szpitala, ale po kąpieli przeszło. Tylko nie był to ból stały tylko łapało i odpuszczało dlatego byłam zdezorientowana. Kurde nie potrafię wyczuć momentu kiedy jechać a kiedy nie
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualnyButterfly jesli po magnezie , nosie albo po kąpieli nie przechodzi po jakimś czasie to wtedy nie ma się co zastanawiać.
Ja dzisiaj sprzevzke z mężem zaliczyłam w związku z ta wizyta nawet nie chce mi się do niego odzywać bo czasami się zachowuje nie odpowiedzialnieButterfly02 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wczytywalam sie w stare notatki kiedy jechac do szpitala. Ostatni punkt brzmial: gdy poczujesz że bezpieczniej bedziesz sie czula w szpitalu
Takze nawet jesli nie masz skurczy vo 5 minut, ale jesteś zaniepokojona, to jedz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:42
Butterfly02, Jaszczureczka, m85t lubią tę wiadomość
-
Avh wreszcie usiadlam
najpierw pojechalam zamowic prezent dla Taty na urodziny, potem kupilam naczynia, a na koniec wypatrzyliśmy z mezem niesamowity fotel i go kupilismy. W życiu nie pomyslalabym, ze wybiorę cos takiego, ale az się usmiecham na mysl, ze bede w nim karmic. Jest duzy, tapicerowany, buja się (!) I ma funkcję rozkladania za pomocą jednej wajhy. No czad! Jak przyjdzie, to Wam pokażę. W zyciu na czymś takim nie siedzialam
A nie, to nie byl koniec. Jeszcze 1,5h bylismy z dziecmi na dworze. Lubię takie dniWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:47
Butterfly02, m85t lubią tę wiadomość
-
Zosia skąd Ty masz info, że nie wolno KP jak się jest chorym?
Bo zrozumiałam, że odstawiłaś mała jak się źle czułaś.
Póki nie masz HIV i tym podobnych to wręcz trzeba karmić podczas infekcji.
Mała ma noworodkowy nieżyt nosa, to jest normalka. Kąp ja dłużej niż zwykle, to super nawilża drogi oddechowe. Oklepuj jej delikatnie plecki i dużo kładź na brzuszku. Wietrz mieszkanie, nie grzejcie więcej jak te 19.Jak masz nawilżacz to go odpal, jak nie to powieś parę mokrych ręczników w pokoju. Namoczonych w wodzie, nie po praniu, żeby mała nie wdychala chemii
Bardzo polecam plastry aromactiv. U takiego maluszka musisz to zamiast na ubranku to gdzieś dalej przykleić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:57
zOsIa88, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Karola powiesze te ręczniki ale zastanawiam się co z kąpaniem bo nie chce żeby się jej pogorszyło:/ a dzisiaj mielismy kąpać,
Mala ładnie juz ssie mleko tylko jeszcze niestety przez nakładkinie potrafi złapać inaczej próbuje ale niestety nie wychodzi.
Osiwieje przez ten covid dziewczyny trzymajcie jak najdłużej dzieciaczki w brzuszkach. Moja siostra będzie mieć kwarantannę bo w pracy ileś osób chorych znowu. -
Karola mnie tez zawsze pediatra i polozna laktacyjna uczyli, ze jak jestem chora to mam dalej karmic, nie ma przeciwskazań. Co najwyzej mozna zalozyć maseczkę jednorazową, zeby nie oddychac wirusem na dziecko (zalecenie sprzed ery covidu)
Ja bym kąpiel odpuscila. Jeśli to sapka, to mokre reczniki bardzo pomogą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:09