X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy ja nie kupowałam, ale jak będą problemy z karmieniem to nie będę się zastanawiać i kupię bo ciągłe chodzenie w czasie pandemii do przychodni ważyć dziecko to dla mnie narażanie dziecka i siebie

Papillon lubi tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• m85t Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy mam po pierwszym dziecku. Kupiłam jak nie byłam pewna czy odpowiednio przyrasta waga. Jak masz możliwość pożyczyć to bym ją wzięła, wyjąć można zawsze w razie potrzeby.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
    Ja zdecyduję po porodzie. Jeżeli naprawdę urodzę hipcia to taka waga będzie mi potrzebna. I monitor oddechu też🙈 ale to dopiero po porodzie, jeżeli wszystko będzie ok, to odpuszczam sobie takie wydatki.

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
    Ja pożyczam od koleżanki :) jakbym nie miała takiej możliwości, to bym kupiła

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie powiem kuzynce zeby przywiozła i po prostu schowam w piwnicy.. może nie będę ważyć dziecka co 30 minut 😅 ( jedna znajoma tak się właśnie zafiksowala na wadze ). Kuzynka mieszka w Belgii i ma mi listę rzeczy przysłać które może mi przywieźć więc jak coś będę chcieć to teraz albo dopiero na Boże Narodzenie.

f2w390bvlnherxsi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute. To jest obawa większości mam, ale rzadko kiedy rzeczywiście dziecko się nie najada. Wyznacznikiem są mokre i brudne pieluchy oraz przyrost wagi.
    Dziewczyny już wszystko napisały na ten temat, ja tylko jeszcze raz wrzucę artykuły o tym, ze widzenie na piersi jest jak najbardziej normalne w tzw. IV trymestrze.
    Moja córka tak wisiała na piersi 1,5 miesiąca.

https://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html

http://100pytandomatki.pl/czy-to-normalne-ze-noworodek-ciagle-wisi-na-piersi/

1Malinka1. Gratuluję jeszcze raz 😍 Ekspresowy poród 🙂 Zdrówka dla Was 🙂

zOsIa88. Dlaczego musiałaś dać MM na biegunkę? 🤔

koffy. Ja nie kupowałam wagi. Położna przychodziła i ważyła co któryś dzień.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.

Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.

Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.
    Hipcia, czyli hipotrofika - takie zdrobnienie dla dziecka z małą masą urodzeniową.

Hipcie mają często problemy z wagą i przez pierwszy rok trzeba to mocno obserwować. Na szczęście 90% takich dzieci w ciągu dwóch lat nadrabia zaległości w stosunku do rówieśników.

zokeia, Jaszczureczka, Olciak lubią tę wiadomość

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu takie jak dzisiaj, kiedy nie zrobiłam niiiiic sensownego, czuje się jak leniwa klucha to mam wielką ochotę juz urodzić... żeby już mieć co robić, dziś się czuje jak w poczekalni na poród, siedzę i czekam. Nie mam na nic ochoty;/

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie wagi tez nie kupowaliśmy, ale kusi mnie strasznie zakup🙈 boje się tylko ze wpadnę w paranoje i będę Mala na wagę non stop kłaść...
    Co jakiś czas maz wazy się sam i z Mala na rekach na wadze łazienkowej. Dokładność malutka, ale najważniejsze że tendencje mamy rosnąca.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • olka25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019, no niestety, płaciłam :(

koffy, ta położna była z polecenia, odebrała wcześniej 3 porody jednej szwagierki i 1 drugiej, kilka wśród kuzynostwa... To nie była przypadkowa osoba, tylko polecana jako kompetentna i życzliwa. Spotykałam ją na oddziale, jak leżałam w szpitalu po drugim porodzie. Potrafiła powiedzieć kobiecie po porodzie, że ma mniej jeść i schudnąć, bo rękaw od ciśnieniomierza jej się nie dopina na ręce. Nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy po prostu moje szwagierki nie widziały w jej zachowaniu nic dziwnego. Dla mnie nie do przyjęcia.

25.01.2015 <3
    23.03.2018 <3
    18.04.2021 <3
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano mialam bóle w dole brzucha, chyba dziecko jest nisko i naciska na szyjkę. Chciałam nawet rano jechać do szpitala, ale po kąpieli przeszło. Tylko nie był to ból stały tylko łapało i odpuszczało dlatego byłam zdezorientowana. Kurde nie potrafię wyczuć momentu kiedy jechać a kiedy nie :/

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jesli po magnezie , nosie albo po kąpieli nie przechodzi po jakimś czasie to wtedy nie ma się co zastanawiać.
    Ja dzisiaj sprzevzke z mężem zaliczyłam w związku z ta wizyta nawet nie chce mi się do niego odzywać bo czasami się zachowuje nie odpowiedzialnie :/

Butterfly02 lubi tę wiadomość

• m85t Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ból porodowy raczej będzie przybierał na sile i zwiększy się czestotliwość. Nie przegapisz tego momentu :) wydaje mi się, że nawet lepiej początkpwe bóle przeczekać w domu na spokojnie.

Butterfly02 lubi tę wiadomość

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wczytywalam sie w stare notatki kiedy jechac do szpitala. Ostatni punkt brzmial: gdy poczujesz że bezpieczniej bedziesz sie czula w szpitalu :)
    Takze nawet jesli nie masz skurczy vo 5 minut, ale jesteś zaniepokojona, to jedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:42

Butterfly02, Jaszczureczka, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avh wreszcie usiadlam :) najpierw pojechalam zamowic prezent dla Taty na urodziny, potem kupilam naczynia, a na koniec wypatrzyliśmy z mezem niesamowity fotel i go kupilismy. W życiu nie pomyslalabym, ze wybiorę cos takiego, ale az się usmiecham na mysl, ze bede w nim karmic. Jest duzy, tapicerowany, buja się (!) I ma funkcję rozkladania za pomocą jednej wajhy. No czad! Jak przyjdzie, to Wam pokażę. W zyciu na czymś takim nie siedzialam :)

A nie, to nie byl koniec. Jeszcze 1,5h bylismy z dziecmi na dworze. Lubię takie dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:47

Butterfly02, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia skąd Ty masz info, że nie wolno KP jak się jest chorym?
    Bo zrozumiałam, że odstawiłaś mała jak się źle czułaś.
    Póki nie masz HIV i tym podobnych to wręcz trzeba karmić podczas infekcji.

Mała ma noworodkowy nieżyt nosa, to jest normalka. Kąp ja dłużej niż zwykle, to super nawilża drogi oddechowe. Oklepuj jej delikatnie plecki i dużo kładź na brzuszku. Wietrz mieszkanie, nie grzejcie więcej jak te 19.Jak masz nawilżacz to go odpal, jak nie to powieś parę mokrych ręczników w pokoju. Namoczonych w wodzie, nie po praniu, żeby mała nie wdychala chemii
    Bardzo polecam plastry aromactiv. U takiego maluszka musisz to zamiast na ubranku to gdzieś dalej przykleić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:57

zOsIa88, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola powiesze te ręczniki ale zastanawiam się co z kąpaniem bo nie chce żeby się jej pogorszyło:/ a dzisiaj mielismy kąpać,
    Mala ładnie juz ssie mleko tylko jeszcze niestety przez nakładki :( nie potrafi złapać inaczej próbuje ale niestety nie wychodzi.
    Osiwieje przez ten covid dziewczyny trzymajcie jak najdłużej dzieciaczki w brzuszkach. Moja siostra będzie mieć kwarantannę bo w pracy ileś osób chorych znowu.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mnie tez zawsze pediatra i polozna laktacyjna uczyli, ze jak jestem chora to mam dalej karmic, nie ma przeciwskazań. Co najwyzej mozna zalozyć maseczkę jednorazową, zeby nie oddychac wirusem na dziecko (zalecenie sprzed ery covidu) :)

Ja bym kąpiel odpuscila. Jeśli to sapka, to mokre reczniki bardzo pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:09

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a ile mała waży?

event.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ