X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Desperatka_87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy ja nie kupowałam, ale jak będą problemy z karmieniem to nie będę się zastanawiać i kupię bo ciągłe chodzenie w czasie pandemii do przychodni ważyć dziecko to dla mnie narażanie dziecka i siebie

Papillon lubi tę wiadomość

Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
    2nn39jcg7m3w65mu.png

• m85t Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy mam po pierwszym dziecku. Kupiłam jak nie byłam pewna czy odpowiednio przyrasta waga. Jak masz możliwość pożyczyć to bym ją wzięła, wyjąć można zawsze w razie potrzeby.

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
    Ja zdecyduję po porodzie. Jeżeli naprawdę urodzę hipcia to taka waga będzie mi potrzebna. I monitor oddechu też🙈 ale to dopiero po porodzie, jeżeli wszystko będzie ok, to odpuszczam sobie takie wydatki.

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • Tysia89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koffy wrote:
    A tak z ciekawości kupowaliscie wagę niemowleca zeby w domu sprawdzać wagę? Kuzynka mnie pyta czy mi przywieźć jej ( lekarz jej kazał kupić bo tam były poważne problemy z waga jedzeniem itd) i się zastanawiam czy chcieć.. czy nie dostanę od tej wagi jakiejś paranoi i obsesji 😅
    Ja pożyczam od koleżanki :) jakbym nie miała takiej możliwości, to bym kupiła

dqprclb1iinrgw6r.png
    l22nqps6arxfvviy.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie powiem kuzynce zeby przywiozła i po prostu schowam w piwnicy.. może nie będę ważyć dziecka co 30 minut 😅 ( jedna znajoma tak się właśnie zafiksowala na wadze ). Kuzynka mieszka w Belgii i ma mi listę rzeczy przysłać które może mi przywieźć więc jak coś będę chcieć to teraz albo dopiero na Boże Narodzenie.

f2w390bvlnherxsi.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute. To jest obawa większości mam, ale rzadko kiedy rzeczywiście dziecko się nie najada. Wyznacznikiem są mokre i brudne pieluchy oraz przyrost wagi.
    Dziewczyny już wszystko napisały na ten temat, ja tylko jeszcze raz wrzucę artykuły o tym, ze widzenie na piersi jest jak najbardziej normalne w tzw. IV trymestrze.
    Moja córka tak wisiała na piersi 1,5 miesiąca.

https://www.hafija.pl/2012/03/nowonarodzone-dziecko-bezczelnie-siedzi-non-stop-przy-cyckuczyli-dlaczego-odruch-ssania-jest-wazny-i-nalezy-go-pielegnowac.html

http://100pytandomatki.pl/czy-to-normalne-ze-noworodek-ciagle-wisi-na-piersi/

1Malinka1. Gratuluję jeszcze raz 😍 Ekspresowy poród 🙂 Zdrówka dla Was 🙂

zOsIa88. Dlaczego musiałaś dać MM na biegunkę? 🤔

koffy. Ja nie kupowałam wagi. Położna przychodziła i ważyła co któryś dzień.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.

Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Ja wagi nie mam, nie wiem czy będę kupować.

Nagietek, a czemu dla Hipcia? Ja myślałam, że bardziej kruszynkę trzeba monitorować... kurcze - czuje się taka niedoinformowana.
    Hipcia, czyli hipotrofika - takie zdrobnienie dla dziecka z małą masą urodzeniową.

Hipcie mają często problemy z wagą i przez pierwszy rok trzeba to mocno obserwować. Na szczęście 90% takich dzieci w ciągu dwóch lat nadrabia zaległości w stosunku do rówieśników.

zokeia, Jaszczureczka, Olciak lubią tę wiadomość

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu takie jak dzisiaj, kiedy nie zrobiłam niiiiic sensownego, czuje się jak leniwa klucha to mam wielką ochotę juz urodzić... żeby już mieć co robić, dziś się czuje jak w poczekalni na poród, siedzę i czekam. Nie mam na nic ochoty;/

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie wagi tez nie kupowaliśmy, ale kusi mnie strasznie zakup🙈 boje się tylko ze wpadnę w paranoje i będę Mala na wagę non stop kłaść...
    Co jakiś czas maz wazy się sam i z Mala na rekach na wadze łazienkowej. Dokładność malutka, ale najważniejsze że tendencje mamy rosnąca.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • olka25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019, no niestety, płaciłam :(

koffy, ta położna była z polecenia, odebrała wcześniej 3 porody jednej szwagierki i 1 drugiej, kilka wśród kuzynostwa... To nie była przypadkowa osoba, tylko polecana jako kompetentna i życzliwa. Spotykałam ją na oddziale, jak leżałam w szpitalu po drugim porodzie. Potrafiła powiedzieć kobiecie po porodzie, że ma mniej jeść i schudnąć, bo rękaw od ciśnieniomierza jej się nie dopina na ręce. Nie wiem, czy to zmęczenie materiału, czy po prostu moje szwagierki nie widziały w jej zachowaniu nic dziwnego. Dla mnie nie do przyjęcia.

25.01.2015 <3
    23.03.2018 <3
    18.04.2021 <3
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano mialam bóle w dole brzucha, chyba dziecko jest nisko i naciska na szyjkę. Chciałam nawet rano jechać do szpitala, ale po kąpieli przeszło. Tylko nie był to ból stały tylko łapało i odpuszczało dlatego byłam zdezorientowana. Kurde nie potrafię wyczuć momentu kiedy jechać a kiedy nie :/

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jesli po magnezie , nosie albo po kąpieli nie przechodzi po jakimś czasie to wtedy nie ma się co zastanawiać.
    Ja dzisiaj sprzevzke z mężem zaliczyłam w związku z ta wizyta nawet nie chce mi się do niego odzywać bo czasami się zachowuje nie odpowiedzialnie :/

Butterfly02 lubi tę wiadomość

• m85t Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ból porodowy raczej będzie przybierał na sile i zwiększy się czestotliwość. Nie przegapisz tego momentu :) wydaje mi się, że nawet lepiej początkpwe bóle przeczekać w domu na spokojnie.

Butterfly02 lubi tę wiadomość

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wczytywalam sie w stare notatki kiedy jechac do szpitala. Ostatni punkt brzmial: gdy poczujesz że bezpieczniej bedziesz sie czula w szpitalu :)
    Takze nawet jesli nie masz skurczy vo 5 minut, ale jesteś zaniepokojona, to jedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:42

Butterfly02, Jaszczureczka, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avh wreszcie usiadlam :) najpierw pojechalam zamowic prezent dla Taty na urodziny, potem kupilam naczynia, a na koniec wypatrzyliśmy z mezem niesamowity fotel i go kupilismy. W życiu nie pomyslalabym, ze wybiorę cos takiego, ale az się usmiecham na mysl, ze bede w nim karmic. Jest duzy, tapicerowany, buja się (!) I ma funkcję rozkladania za pomocą jednej wajhy. No czad! Jak przyjdzie, to Wam pokażę. W zyciu na czymś takim nie siedzialam :)

A nie, to nie byl koniec. Jeszcze 1,5h bylismy z dziecmi na dworze. Lubię takie dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:47

Butterfly02, m85t lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia skąd Ty masz info, że nie wolno KP jak się jest chorym?
    Bo zrozumiałam, że odstawiłaś mała jak się źle czułaś.
    Póki nie masz HIV i tym podobnych to wręcz trzeba karmić podczas infekcji.

Mała ma noworodkowy nieżyt nosa, to jest normalka. Kąp ja dłużej niż zwykle, to super nawilża drogi oddechowe. Oklepuj jej delikatnie plecki i dużo kładź na brzuszku. Wietrz mieszkanie, nie grzejcie więcej jak te 19.Jak masz nawilżacz to go odpal, jak nie to powieś parę mokrych ręczników w pokoju. Namoczonych w wodzie, nie po praniu, żeby mała nie wdychala chemii
    Bardzo polecam plastry aromactiv. U takiego maluszka musisz to zamiast na ubranku to gdzieś dalej przykleić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 17:57

zOsIa88, zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karola powiesze te ręczniki ale zastanawiam się co z kąpaniem bo nie chce żeby się jej pogorszyło:/ a dzisiaj mielismy kąpać,
    Mala ładnie juz ssie mleko tylko jeszcze niestety przez nakładki :( nie potrafi złapać inaczej próbuje ale niestety nie wychodzi.
    Osiwieje przez ten covid dziewczyny trzymajcie jak najdłużej dzieciaczki w brzuszkach. Moja siostra będzie mieć kwarantannę bo w pracy ileś osób chorych znowu.

• zokeia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mnie tez zawsze pediatra i polozna laktacyjna uczyli, ze jak jestem chora to mam dalej karmic, nie ma przeciwskazań. Co najwyzej mozna zalozyć maseczkę jednorazową, zeby nie oddychac wirusem na dziecko (zalecenie sprzed ery covidu) :)

Ja bym kąpiel odpuscila. Jeśli to sapka, to mokre reczniki bardzo pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 18:09

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a ile mała waży?

preg.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ