♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do aspiratora to ja używałam katarek do odkurzacza. Wkurzajace ze trzeba ten odkurzacz odpalac ale po tym jak dostalam prawie zapalenia oskrzeli i wyladowalam na antybiotyku to nigdy więcej nie uzylam tej fridy gdzie się zasysa ustami. Ja nie polecam bo uważam że przez to się zarazilam.
U mnie cisza...A czuje że Majka rośnie na potęgę
-
Parachute90 wrote:Ja mialam ta Fride do ust, ale nie mamy do tego sily🙈 zakupiłam katarek i dużo bardziej się sprawdza.
Ja właśnie też fridą nie dawałam rady. Mąż się nawet nie odważył 😅 Od dawna używamy katarek i też nam najlepiej odpowiada.25.01.2015
23.03.2018
18.04.2021 -
Jaszczureczka wrote:12.04 o 20.40 na świat przyszłam Klara przez cesarskie cięcie.
3730g
55cm
3 oksy nie pomogło na rozwarcie.
Ewa - skurcze bolały, myślałam, że to idzie na szyjke, ale niestety - tylko na bólu sie skończyło. Od 13.30 do 20.00 bolało tak, że musiałam wspomagać się głosem.
I ja prosiłam o lewatywe, bo moj lekarz mnie przekonal, ale lepiej to zrobic juz na porodówce jak polozna ma szanse sprawdzic postep akcji niz samemu na własną rękę. Czasem zczyści przed porodem to I lewatywy nie trzeba.
Do szpitala polecam kupic te pokłady podrozne na toalete w rossmanie.
Gratulacje!!! Dla naszej immieniczki :* Zdrówka dla Was
Czytam co jakiś czas, staram się nadrabiać Was. Mimo że mała nie jest absorbująca to staram się odłożyć telefon i laptop i skupić się na niej
Jak patrzę na 1 stronę to jestem w szoku, dopiero co zaczynałyśmy wątek.. Wzrusz na maxa!
Gratulacje dla rozpakowanych i kciuki za kolejne!
Widzę,że chyba póki co więcej było cesarek?Jaszczureczka lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Zokeia - możesz uzupełnić na 1 stronie mój termin porodu był na 14.04.2021Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
nick nieaktualnyNie wiedziałam że istnieje taki katarek
Moja jak zwykle dzisiaj dawała popis wydaje mi się ze ona musi się zmęczyć dopiero zasypia.
Ja Wam polecam dziewczyny aplikacje usypiacz są tam właśnie odgłosy suszarki i inne jestem w szoku ze uspakaja się myslalam ze to mit oczywiście nie zawsze. -
Kurczę mi lekarka tydzień temu wróżyła porod na dziś A tu nic.. ani pół skorczu nadal. Ciekawa jestem kiedy urodze.. Od początku ciazy się nieoszczedzam. Codziennie spacer 1,5h w weekend z mezem taki po 3 nawet. Chodzę po schodach, sprzątam wszystko, sex z mezem prawie codziennie uprawiany, jem cały czas pikantnie bo lubię A problemów że zgaga nie miewam.. jeszcze mam trochę czasu do terminu ale chociaż jakiś przepowiadajacy Skórcz by się mogl pojawić. Jak ja będę do wywoływania czekać to akurat w weekend majowy urodze czego strasznie bym nie chciala 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 22:33
-
nesssssa wrote:Co do aspiratora to ja używałam katarek do odkurzacza. Wkurzajace ze trzeba ten odkurzacz odpalac ale po tym jak dostalam prawie zapalenia oskrzeli i wyladowalam na antybiotyku to nigdy więcej nie uzylam tej fridy gdzie się zasysa ustami. Ja nie polecam bo uważam że przez to się zarazilam.
Kupiłam elektryczny, ale słabo ciągnął i potem katarek.
Zokeia. Te filmiki wrzucałam, pokazujące jak przystawić dziecko do piersi
Zaufaj położnej:
https://www.facebook.com/zaufajpoloznej/videos/152151272404899/
Filmik w języku angielskim:
https://youtu.be/y--syZR0u1E
Dorzuciłabym jeszcze wskaźniki skutecznego karmienia piersią
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/76668,wskazniki-skutecznego-karmienia-piersia
Ewa89_89, Kora88 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
zOsIa88 wrote:Ewciu kciuki
Kiedy można zacząć ćwiczyć po cc ?
nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie 😊 natomiast myślę że nie wcześniej niż wizyta u ginekologa i fizjoterapeuty 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 06:10
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Ewciu kciuki
Kiedy można zacząć ćwiczyć po cc ? -
Jestem już w szpitalu, czekam na CC. Powinnam być cięta koło 13.00-14.00.
Cały czas do mnie nie dociera, że niedługo w tej mydelniczce będzie leżała moja Natalka.
Stres, napięcie, wzruszenie, ekscytacja. Takie emocje mi się mieszają.olka25, Roksi, zOsIa88, 1Malinka1, zokeia, Mańka, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziś ostatni dzień mojej samotnej wolności w domu. Schody już zaliczone, a w planach dzisiaj posprzątać mieszkanie, żeby mąż mógł sobie zaprosić kolegów na pępkowe, po imprezce wiem, że wyczyści dom na błysk, lepiej ode mnie 😅 poprasuję swoje rzeczy, które będę mogła założyć po porodzie i poukładam w szafie, kącik malucha przygotuję do końca i po wszystkim odwalę sobie długą drzemkę 😁 czuję, że jutro jeszcze nie urodzę, podobnie jak dziewczyny, które poszły na wywołanie, ale będę już w szpitalu i prędzej lub później urodzę, czuje takie podekscytowanie 😁
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:JJJ, Gemma, Annie to dzisiaj Wasz dzień! Powodzenia :*
Bardzo bym chciała!
Wczoraj na koniec dnia byłam mega wkurzona, bo nikt nie dawał żadnej konkretnej informacji. W końcu dzisiaj coś się dowiedziałam.
Na ktg skurcze co 5 minut (wczoraj były co 10) główka młodego wyczuwalna pod palcem, dwóch lekarzy niezależnie od siebie powiedziało, że jak już się zacznie to pójdzie ekspresem. Super, tylko rozwarcie max na 2 cm w zależności od pory dnia i nie robi się większe. Narazie nie chcą ingerować, bo wygląda tak, jakby miało się zacząć w każdej chwili. Wszyscy gotowi wywalić mnie na porodówkę 😅 teraz myślę, że oksytocyna to nienajlepszy pomysł, bo jeśli młody jest tak nisko a rozwarcie minimalne, to wolałabym żeby rozwierało się naturalnie w swoim tempie. Ewentualnie balonik, ale ogólnie tu są niechętni żeby zakładać...
A z tymi skurczami to śmieszna sprawa, bo piszą się takie o maksymalnej mocy, a ja je czuję tak jak na okres albo w ogóle 🙈🩵 04.2021
🩵 05.2024