♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly02. Tak, Bell udziela się na FB.
Przykro mi, że tak kiepsko u Was z KP. Moja też często złapie i wypluwa, ale też udaje się, że normalnie zassie.
CDL Wam nie pomogła czy nie konsultowałaś się?
To, że ściągasz tak mało pokarmu nie oznacza, że laktacja się nie rozbujała. Ja sciagalam tylko 40ml w ciągu godziny, a puerwsza córka była wyłącznie na piersi i pięknie rosła. Laktator nie pokazuje ile mamy pokarmu w piersiach.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyButterffly no przez to odparzenie yo jakos brak mi sił teraz będę przemywac to nadmanganianem potasu i maz m dzisiaj jechać po kolejna maść nie wiem która to już maść
jak to nie pomoże to trzeba jakiś lek na receptę cala pupka i wszystko wzorowo a to miejsce ciagle sobie podrażnia
Co do mleka mm nie zadreczaj się jesli się nie uda to nie koniec świata wczoraj była u mnie szwagierka i mówiła że mnie podziwia ona od razu mm a jej syn wczoraj skończył 18 lat kawał faceta z niego wyrósł na zdrowie tez nie narzeka nigdy. -
nick nieaktualny
-
Zosia na to potrzeba czasu, żeby się zagoiło, może kup większe pieluchy? Nie chce wrzucać zdjęć swojej córki, ale ŁZS mocno nas dotknęło, po zmiany na całym ciele, ogromne odparzenia nie tylko na pupci, ale tez pod szyjką, trochę tego było. I to nie trwało tydzień/dwa, a miesiące. A plamy nadal wychodzą. Na pewno w końcu to zejdzie
Takie ciagle zmiany środków tez nie są raczej korzystne, trzeba coś dłużej stosować, żeby jednak zadziałało.
Maść propolisowa może uczulać.zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karola na 100% bym pękła gdyby mi polozna nie zrobiła naciecie. Mowila ze albo zwolnie albo tnie bo źle to widzi. No a ja nie umialam wolniej.. Naciecie ma z 1,5cm i nawet nie boli w sumie tylko trzeba umiejętnie siadać
Gorzej z laktacja było by młody ssal pięknie od samego początku ale mleka nie było.. Po konsultacji w szpitalu z CDL przestawienie super, ssanie super i ogólnie fajnie tylko pomimo że młody na piersi wisiał w sumie 24/7 na zmianę z laktatorem to pierwsze krople mleka pojawiły się na przelomie 3-4 dnia po porodzie dopiero. CDL z neonatologiem zadecydowali o dokarmianie bo nie dość że waga leciała to był problem z ilością siku i kupki. Więc był cykl pierś, mm, pies i na deser laktator. Teraz już jesteśmy na samej piersi od 2 dni. Mały pięknie ssie ale dziś na wadze wyszedł mu spadek wagi o 40gogólnie do urodzinowej brakuje mu 80g ale martwi mnie że znowu spadł na wadze. Mały jest strasznie zarloczny i potrafi jeść ciągiem z 40 min i to tak że słyszę jak przemyka większość czasu ale potem nie mogę bo dobudzic na kolejne karmienie i to mnie martwi.. Bo nie dajemy rady jeść co 2-3h czasami. Dziecko jest jak nieprzytomne i nie da się go dobudzic. Otworzy oczy ale ssać nie ma opcji. Więc czasami odstęp jest 4h. Ilość kup i siku jest w normie ale ten spadek wagi od wczoraj mnie martwi..
-
Mleko pojawia się u większości kobiet w 3 lub 4 dobiej więc u Ciebie było idealnie 😀 dokarmianie mm no to tam trudno. Jak trzeba to trzeba. Najważniejsze że udało Ci się karmic tak jak chciałas. Co do odstępów 4 h, to jeśli dziecko je dużo w ciągu dnia, a widzisz że to robi to niech śpi jak chce. To i tak się zmienia co chwilę.
Zosia jak wszystko próbowałaś i nic nie działa to zmień pieluchy 😀1Malinka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie pamiętam która z Was, alr którejś dziecko miało cofnięta żuchwę, tzw. tyłożuchwie. Czy przez to noworodek śpi czasem z otwartą buzią?
Oczywiście naczytałam się internetow, że tak nie powinno być, o konsekwencjach i już nie obawiam. Nie wiem czy iść do logopedy, czy poczekać aż Mała będzie miała pół roku i żuchwa powinna być na swoim miejscu.
Ka nie jestem pewna czy ona oddycha przez buzię, czasem ma otwarta podczas snu, czasem zamknięta. Nie wiem czy to jest powód do niepokoju. -
Zosia mój synek ma wrażliwą skórę. Przez pierwszy miesiąc przewijałam go wyłącznie używając wacików moczonych w ciepłej wodzie, a i tak wyszło odparzenie. Pomogło przemywanie... ręką. Jak mam siłę, to wsadzam mu tyłek pod strumień bieżącej wody. A jak nie, to po prostu moczę dłoń, przecieram i tak w kółko, aż pupa czysta. Tak, przecieram też tak po kupie. Ble. Ale najważniejsze, że odparzenie zniknęło. Na koniec osuszam go przykładając delikatnie nowy, antybakteryjny, mięciutki ręcznik.
U nas to nie była kwestia pieluch, tylko mechanicznego podrażniania. Podrażnia go nawet osuszanie papierowymi ręcznikami.
Trzecie dziecko i sprawdza nam się ta sama metoda: woda.
-
nick nieaktualnyWydaje mi się ze albo pieluchy albo podrażnienie mechaniczne czyli mówisz ze najlepiej reka to przemywać ? My juz dawno woda przemywamy zostało nam tyle chusteczek waterwipes ze chyba meble bede tym wycierać
Ma do mnie tez przyjść mydełko i dzisiaj mąż ma kupic dwie maści od kilku dni robie takie przymoczki okłady z nadmanganian potasu ale moja mała tak ta nozka wywija ze cały czas podraznia.
Ale miałam dzisiaj sen śniło mi się ze w maratonie biegowym startowałam i bylam 1chyba to znak żebym się wziela za siebie
zokeia lubi tę wiadomość
-
Najlepsze na odparzenia to suszenie dupki suszarka. Kilka sekund a dupka sucha, dziecko zrelaksowane i całe zaczerwienienie zniknęło w dobę, gdzie wczensiej nawet sudocrem nie pomógł.
zokeia lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ja na odparzenia dostalam od kolezanki krem motherlove. Poleca go srokao. Nie testowalam bo puki co u nas bez problemu ale jeśli działa tak jak ten ich sporej regeneracyjny do krocza to jest mega świetny
https://www.srokao.pl/2017/06/motherlove-czyli-zioa-dla-mam-i-dzieci.html?m=0
-
nick nieaktualnyTylko ze my nie mamy odparzenia na tyłku tylko w pachwinie. Juz nie kupuje tych maści jeżeli te 2 nie pomogą skontaktuje się z pediatrą może da jakas masc z antybiotykiem u nas nie było zaczerwienienia byla od razu rana podejrzewam ze ja obtarla pieluszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 13:06
-
zOsIa88 wrote:Tylko ze my nie mamy odparzenia na tyłku tylko w pachwinie. Juz nie kupuje tych maści jeżeli te 2 nie pomogą skontaktuje się z pediatrą może da jakas masc z antybiotykiem u nas nie było zaczerwienienia byla od razu rana podejrzewam ze ja obtarla pieluszka
Jak byłam w szpitalu to koleżanki malenstwu tak się zrobiło na szyi, pod pachą i w pachwinie, taki rumien z rana. Normalnie w 1 noc.
Podejrzewałyśmy, że te dzieci w tych szpitalnych betach po prostu przegrzane. Psikali mała jakimiś antybiotykami, kąpiel w potasie itd i trzymali ją dłużej przez to ale poprawy nie było. Na szczęście wypuścili do domu i jak pytałam to mówiła, że gruba warstwa sudocremu ale taka mega gruba na zmianę z mąka ziemniaczana i zaleczyla, a te spraye z antybiotykiem nic nie pomagały.
No i wietrzenie... W domu rozbierała mała do golasa i tylko nakrywala pieluszka. Później pisała, że patent z suszarka też jej podpasował jeśli chodzi o tylek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 14:58
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyEwciu robiliśmy tak gruba warstwa sydocremu plus maka nie działa:/ wrecz jest chyba gorzej po tym. Teraz działam z nadmanganianem potasu i linomagiem zielonym przez kilka dni potem te maści startują a potem już lekarz bo nie będę już kombinować i pół apteki wykupywać. Myslalam ze pomogą ekologiczne pieluszki wietrzenie gdzie tam ona jak ja wietrze to kopie ta noga i ciagle to podraznia
a potem czkawki dostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 15:37