X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Kurcze u mnie serio nie nadają glukometrem przed glukozą... Zaczęłam się stresować trochę
    Chyba że poprostu nie pamiętam tego czy było 5.5 roku temu...
    U nas też.nie badają, robiłam już 3krotnie i nigdy nie badali. Pewnie to zle

age.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam krzywą i też mi sprawdzała glukometrem nawet mi tak jakoś niefortunnie wbiła igle ze mam krwiaka na palcu🙈
    Mam pytanie do dziewczyn które maja/miały wcześniej pessar, wyczuwacie go aplikując globulki? Z tego co pamietam to w pierwszej ciąży w ogóle go nie czułam (był tak wysoko) a teraz czuje i zastanawiam się czy jest dobrze założony, a wczoraj miałam zakładany 🤔

preg.png
  • Cappuccino Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia wrote:
    Ja dziś miałam krzywą i też mi sprawdzała glukometrem nawet mi tak jakoś niefortunnie wbiła igle ze mam krwiaka na palcu🙈
    Mam pytanie do dziewczyn które maja/miały wcześniej pessar, wyczuwacie go aplikując globulki? Z tego co pamietam to w pierwszej ciąży w ogóle go nie czułam (był tak wysoko) a teraz czuje i zastanawiam się czy jest dobrze założony, a wczoraj miałam zakładany 🤔

Ja mam założony i też go czuje prawie za każdym razem, czasem trochę wyżej czasem niżej. Na wizytach już miałam kilkukrotnie sprawdzany i jest z nim wszystko ok, ale zaraz po założeniu miałam wrażenie że był sporo niżej i też się tak samo zastanawiałam. Tylko mnie martwiło to na tyle że poszłam po kilku dniach do lekarza żeby to sprawdził :)

• Mancia Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cappuccino wrote:
    Ja mam założony i też go czuje prawie za każdym razem, czasem trochę wyżej czasem niżej. Na wizytach już miałam kilkukrotnie sprawdzany i jest z nim wszystko ok, ale zaraz po założeniu miałam wrażenie że był sporo niżej i też się tak samo zastanawiałam. Tylko mnie martwiło to na tyle że poszłam po kilku dniach do lekarza żeby to sprawdził :)

Dzięki za odpowiedź;) ja miałam w pierwszej ciąży, ale nie pamietam żebym go w ogóle czuła pod palcem, ale właśnie czytałam wczoraj wieczorem to co piszesz że on może migrować… a dawno miałaś założony? Na jaką długość szyjki?

preg.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwego Nowego Roku wszystkim

MaggieMay, Sigi13, Jaszczureczka, Cappuccino, Nieśmiała, Lilly123 lubią tę wiadomość

• Parole Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    A tak się zastanawiam też dziewczyny czy wy przed krzywa cukrowa badacie się glukometrem w laboratorium? Moja gin mi wczoraj powiedziała że mam nie dawać się obciążać zanim nie sprawdzę ile mam cukru na czczo bo jakaś jej pacjentka wypila ten roztwór po czym prawie zemdlała i potem się okazało że już na czczo miała powyżej 126
    U mnie nie sprawdzają

VI. 2016 zaczynamy starania
    VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
    IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
    V. 2020 zmiana kliniki
    VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
    IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
    27.X.2020 punkcja

Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
    2 przebadane PGS zdrowe🥰

1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
    VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
    VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏
  • Cappuccino Znajoma

Wysłany: 1 stycznia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mancia wrote:
    Dzięki za odpowiedź;) ja miałam w pierwszej ciąży, ale nie pamietam żebym go w ogóle czuła pod palcem, ale właśnie czytałam wczoraj wieczorem to co piszesz że on może migrować… a dawno miałaś założony? Na jaką długość szyjki?

Tak, ja miałam założony już około 14 tygodnia na szyjkę wtedy około 4cm. A jaka szyjka u Ciebie? U mnie pessar był założony z uwagi na historię, bo poprzednią ciążę straciłam w 20 tygodniu. Teraz już 23t i mam nadzieję że pomoże mi dotrwać jak najdłużej :)

A przy okazji też życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku :)

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

• Solemio Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny! Dużo zdrowia dla Was i dla Waszych dzieci, spokojnych porodów i pięknych doświadczeń macierzyństwa dla nas wszystkich ❤😘

Jaszczureczka, Cappuccino, Sigi13, Lilly123, Nieśmiała, MarBal, MaggieMay lubią tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku dziewczyny, oby był jak najlepszy nie przyniósł Nam wszystkim same cudowne chwile ❤️

Ja już prawie wyzdrowiałam, jeszcze tylko ostatki mokrego kaszlu i ostatki kataru mam. I zastanawiam się czy mogę jutro iść zrobić krew,mocz i glukozę... Chciałabym bardzo, bo mógłby ze mną iść mąż, bo ja się źle czuje po tym cholerstwie... Z drugiej strony obawiam się czy końcówka choroby bardzo przekłamie te badania... A znów w czwartek wizyta, więc jak nie jutro to już po wizycie dopiero bym mogła zrobić, ale już sama... Jak myślicie, iść?

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nati91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poczekała, jednak organizm obciążony choroba może gorzej znieść badanie.
    Jak się leczylas i czym?

40+5 ♥️
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop z bzu, herbata, cytryna , miód, kilka razy woda morska do nosa i chyba 4 razy syrop prenalen, i w sumie tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 20:59

age.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
    My dziś w końcu wróciliśmy do domu, Wigilie spędziłam z moją rodziną, jeszcze tego samego wieczoru dojechaliśmy do rodziny męża, tam kilka dni a potem nad morze, gdzie jodowaliśmy mnie i syna. I dziś powrót przez całą Polskę. Aż się boję ważyć po takim okresie, brzuch wielgachny 😏 i wogóle strasznie mi kondycja siada i szybko brzuch twardnieje po minimalnym wysiłku. Z synkiem w ciąży prawie do końca chodziliśmy w góry i 20km spacery a teraz parę kroków i muszę odpoczywać.
    We wtorek robie krzywą w diagnostyce, nie sprawdzają wcześniej glukometrem.
    W środę mam wizytę a w czwartek, o ile dostanę zielone światło, lecimy na Sycylię jeszcze trochę się poobjadać 🍕🍝🍊. A potem w końcu zamierzam się zająć jakimiś przygotowaniami, wyprawką itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 21:32

MaggieMay, Solemio, Sigi13, Nieśmiała, Nati91, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mnie też rozłożyło, najpierw e święta mąż miał katar jakby kran odkręcili i kichanie, że dom się trząsł, jemu przeszlo, 3 dni spokoju i ja mam to samo. Dzisiaj zużyłam już paczkę 100 chusteczek...
    Co do wagi to też dziwna historia. Ważyłam się po świętach, było około 700g więcej niż na poprzedniej wizycie, więc bez paniki, a teraz jedząc normalnie przybrałam 3kg w 2 dni... mam niestety problemy z regularnym wypróżnianiem, ale znowu bez przesady, żeby tyle na wadze doszło :/
    Też się waham kiedy iść na badania krwi, wizytę u giną mam we wtorek i mam nadzieję, że do tego czasu ozdrowieję.

Sigi13 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
    My dziś w końcu wróciliśmy do domu, Wigilie spędziłam z moją rodziną, jeszcze tego samego wieczoru dojechaliśmy do rodziny męża, tam kilka dni a potem nad morze, gdzie jodowaliśmy mnie i syna. I dziś powrót przez całą Polskę. Aż się boję ważyć po takim okresie, brzuch wielgachny 😏 i wogóle strasznie mi kondycja siada i szybko brzuch twardnieje po minimalnym wysiłku. Z synkiem w ciąży prawie do końca chodziliśmy w góry i 20km spacery a teraz parę kroków i muszę odpoczywać.
    We wtorek robie krzywą w diagnostyce, nie sprawdzają wcześniej glukometrem.
    W środę mam wizytę a w czwartek, o ile dostanę zielone światło, lecimy na Sycylię jeszcze trochę się poobjadać 🍕🍝🍊. A potem w końcu zamierzam się zająć jakimiś przygotowaniami, wyprawką itd.

Super sprawa, zazdroszczę. Choruję na Sycylię od dawna, oby Wam się udało!

Taka_Sytuacja lubi tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Nati91 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasami takie dni, ze mniej czujecie ruchy? Mam łożysko na przedniej ścianie i dziś dużo mniej i słabiej czuje ruchy. Może dzidzia ułożyła się w inna stronę?

40+5 ♥️

Wysłany: 2 stycznia 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Super sprawa, zazdroszczę. Choruję na Sycylię od dawna, oby Wam się udało!
    My byliśmy z Młodym jak miał roczek na 2 tygodnie i byliśmy zachwyceni. Teraz tylko na przedłużony weekend ale bedzie to już ostatni lot do porodu.

MaggieMay lubi tę wiadomość

Dziecko 2016 po 18cs
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati91 wrote:
    Macie czasami takie dni, ze mniej czujecie ruchy? Mam łożysko na przedniej ścianie i dziś dużo mniej i słabiej czuje ruchy. Może dzidzia ułożyła się w inna stronę?

Też mam takie dni, też mam łożysko na przedniej ścianie. Wczoraj wieczorem puściliśmy cicho muzykę w okolicy brzucha i zaczęła się impreza. Mąż mógł poczuć bardzo wyraźnie ruchy. Skończyło się na kilku nieprzyjemnych kopniakach u w pęcherz. Może też spróbuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 22:40

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, to faktycznie czasem mam dzień, że jest ich mniej, ale wtedy zazwyczaj czuję balangę w nocy jak się przebudzę, więc na razie bez stresu.
    Właśnie siedzę na glukozie- brrr, okropieństwo 🤢 i tak jak pamiętałam, nie badali mnie glukometrem na start. Miałam okropną noc z synem i boję się jak to może wpłynąć na wyniki 😢

age.png

Wysłany: 3 stycznia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie siedzę na glukozie- brrr, okropieństwo 🤢 i tak jak pamiętałam, nie badali mnie glukometrem na start. Miałam okropną noc z synem i boję się jak to może wpłynąć na wyniki 😢[/QUOTE]
    Łączę się w bólu. Też czekam właśnie na pobranie po 2h i marzę o śniadaniu i wygodnej domowej kanapie - te tu są strasznie niewygodne i strasznie mnie kark boli od czytania książki. Powinni leżanki dostawić dla OGTT 🤣

Solemio, Sigi13 lubią tę wiadomość

Dziecko 2016 po 18cs
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w następny czwartek na glukozę, będzie ciężko nie zwymiotować.
    Zapisałam się już na usg 3 trymestru,bo zależy mi żeby iść do tej samej specjalistki,mam 15 lutego. Kopniaki już u mnie mocne, póki się nie uspokoi nie daje zasnąć. W dzień juz zaczynam czuć też na stojąco
    Przybrałam 2 kilo od wizyty 21 grudnia i już mam plus 9 a tu jeszcze prawie 4 miesiace.

event.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ