KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamamani wrote:To może więcej słodkiego spróbuj jeść, niby jak się je dużo słodyczy to dzieci lepiej przybierają?
Ja mam anemię i generalnie problem z jedzeniem... tutaj są 3 posiłki, do tego 3x piję ten koktajl, jest mi bardzo ciężko zmieścić chociaż to. Zmuszam się do jedzenia, mM czekoladę i podgryzam, ale no ciężko jest z dopychaniem się, bardzo się staram...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Taka_Sytuacja wrote:Cslza a to tak wyraźnie czuć kiedy się które rusza?
Oby zadziałało ✊
Po koktajlu cardzo wyraźnie, ok 20-30 minut po wypiciu w końcu czuję chłopczyka i on radośnie bryka. Czyli ma wtedy dostarczoną energię, bo tak normalnie to jest bardzo apatyczny...Mvada, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Calza trzymaj się i rób wszystko co Ci się wydaje ze pomaga, jak mały bryka po drinkach proteinowych, to pij, może jakies słodycze/soki żeby sobie cukier podnosic, co da radę i co bedziesz czuła ze ma sens... każdy dzień się liczy, oby jeszcze te 2 tygodnie się udało, a moze nawet 4 się uda, to juz bedzie super wtedy.
cslza lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Mam wyniki z dzisiaj:
Alt 213 (było 369)
Ast 66 (było 96)
Kwasy 16.1 (było 16.2, a wcześniej 28),
Jest progres, ale Kwasy muszą spaść poniżej 10... jutro na obchodzie będę cisnąć jakie prognozy na wyjście...MaggieMay, Nieśmiała, cslza, Solemio, Taka_Sytuacja, Lilly123, MarBal, Ajka, Mvada, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
U mnie był obchód i Pani Doktor mowi, że ktg jest tak dobre, jakby się nic nie działo. Możliwe, że dziś jeszcze zrobią usg. Generalnie sprawdzamy usg i przepływy, któreś się w końcu popsuje, więc obserwujemy które, ale oby jak najdłużej było jak jest.
Martwiłam się, że mały nie miewał wcale czkawki, a córcia a i owszem, czkała od jakiegoś czasu jak najęta. W piątek dostałam sterydy i od wczoraj chłopak ma czkawkę. Neonatolog powiedziała, że to bardzo dobry objaw, że w końcu jest 🩷Nieśmiała, Sigi13, lipa, Immunity, Mvada, Jaszczureczka, Kometa90 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Kometa90 wrote:Mam wyniki z dzisiaj:
Alt 213 (było 369)
Ast 66 (było 96)
Kwasy 16.1 (było 16.2, a wcześniej 28),
Jest progres, ale Kwasy muszą spaść poniżej 10... jutro na obchodzie będę cisnąć jakie prognozy na wyjście...
Kometa, jak tam po dzisiejszym obchodzie?Kometa90 lubi tę wiadomość
-
Sigi13 wrote:Kometa, jak tam po dzisiejszym obchodzie?
Lekarze zadowoleni z postępów leczenia, to ja musze się uzbroić w cierpliwość, ale jeśli tendencja się utrzyma to wyjdę że szpitala na kilka tygodni i wrócę przed samym porodem. Kwestia tylko jakiegoś unormowania, żeby opuścić szpital. Teraz chyba pojutrze będę dopiero miała pobranie krwi, upewnię się jeszcze dziś na obchodzie.
No i miałam dziś konsultacje diabetologa i internisty. Jutro kończę antybiotyk, w płucach czysto. Zmniejszam też dawki insuliny o 2j, bo mimo diety wątrobowej mam bardzo niskie cukry (a to dieta, która jest odwrotnością cukrzycowej). No I dochodzi mierzenie cukru o 3 w nocy
Mvada, Sigi13, Ajka, Solemio, Jaszczureczka, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość
-
Cslza i Kometa, oby już same dobre wieści i niech ciąże spokojnie trwają do bezpiecznego terminu.
Chyba już wszystkie jesteśmy powyżej 30 tyg.
Ja od dwóch dni czuję chyba właśnie ten ból spojenia, miałam to z córką i teraz mnie już dopadło choć i tak minimalnie się ruszam i dużo odpoczywam, chciałabym już kwiecień.cslza lubi tę wiadomość
-
Mamamani wrote:Cslza i Kometa, oby już same dobre wieści i niech ciąże spokojnie trwają do bezpiecznego terminu.
Chyba już wszystkie jesteśmy powyżej 30 tyg.
Ja od dwóch dni czuję chyba właśnie ten ból spojenia, miałam to z córką i teraz mnie już dopadło choć i tak minimalnie się ruszam i dużo odpoczywam, chciałabym już kwiecień.
A ja cieszę się drugiej córki, ale jak jest w brzuchu to mam tylko jedną na głowie, więc niech tam sobie jeszcze spokojnie siedzi, nie ma co się śpieszyć
Tyle mam jeszcze do załatwienia przed porodem. Aż mi się niedobrze robi... na razie szukam ubranek po starszej, bo nigdzie ich nie ma... i trochę się już martwie że przed porodem nie znajdę2020
2023 -
A do mnie zgaga powrociła i reflux , mam pieczenie w gardle gorsze niz na poczatku i nawet rennie nie daje rady, moze jakas dieta na reflix jest 🤔Dziecko coraz bardziej ugniata zoładek, a głowa stuka tam gdzie nie trze az sie pomału odchciewa .Skurcze mam juz coraz silniejsze i czestrze ,nawet przy rozpychaniu sie . Ostatni tydzien pracy wkoncu w nasteonym juz odetchne 😅 .Na dniach ma przyjsc tez wozek 😊
-
Ja już porządek z ubrankami i kocykami zrobiłam, są wyprane wyprasowane w szufladach, koszule tak samo, zostało może z jedno pranie zrobić jak coś dokupię to puścić wtedy pościel i otulacz. Dokupić to w sumie mi zostało właśnie rzeczy do łóżeczka, gdzieś za miesiąc je przywiozę to wtedy zamówię.
Sigi13, Immunity, Ajka lubią tę wiadomość
-
W piątek przesadziłam trochę z lataniem, robiłam duże zakupy cały dzień, trochę nosiłam, trochę się wyciągałam i później też bolało mnie spojenie. W sobotę zobaczyłam taki dołek na górze brzucha i nie wiem czy to nie rozejście mięśnia. W środę mam urofizjo, zobaczymy co mi powie.
Ogólnie, to już będę wykorzystywała męża do zakupów.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Dla mnie najgorsze jest ubieranie się, nawet ubieranie córki na wyjście aż tak męczące nie jest jak założenie majtek, spodni, skarpetek i butów zimowych... Normalnie jak maraton. W porównaniu do ubierania się, 3h spaceru z moja niespełna 3latka to istny relaks. Myślę że latem byłabym bardziej aktywna, bo teraz to cud że nie wymiekam zanim w ogóle wyjdę z domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 18:05
2020
2023 -
Czuje dziś swędzenie/pieczenia dłoni…. To, ze skóra zaswędzi gdzieś czasem to raczej normalne, ale te dłonie nie dają mi spokoju. Nie udało mi się do lekarza dziś umówić, wiec pójdę prywatnie na badania kwasów żółciowych, zastanawiam się co oprócz tego zbadać? Naczytałam się o cholestazie i zaczęłam się stresować 😭 Czy od czegoś innego mogą tak mrowic dłonie od spodu? Ehh…40+5 ♥️
-
Mi własnie siostra ostatnie ciszki poprasowała .Wiec mam juz wszystko tez poukładane . Jutra ma wozek przyjsc ,na koniec tygodnia zamowie łozeczko i posciel i wanienke i mozna torbe do szpitala tez pakowac 😅 Wiec ja juz prawie gotowa .
Z tym ubieraniem to racja ja co prawda zimowych butow juz nie zakladam u nas zima chyba juz przemineła , ale wcisnac adidasy to tez juz coraz trudniej .Obracanie sie w nocy z boku na bok to chyba najgorsze .Dzis w nocy aie zapomnialam i nie tak obrucilam az sciegna w pachwinach mnie zerwaly ze snu taki bol .Jak wytrwam do konca marca to bedzie sukces 😅 -
Nati91 wrote:Czuje dziś swędzenie/pieczenia dłoni…. To, ze skóra zaswędzi gdzieś czasem to raczej normalne, ale te dłonie nie dają mi spokoju. Nie udało mi się do lekarza dziś umówić, wiec pójdę prywatnie na badania kwasów żółciowych, zastanawiam się co oprócz tego zbadać? Naczytałam się o cholestazie i zaczęłam się stresować 😭 Czy od czegoś innego mogą tak mrowic dłonie od spodu? Ehh…
Alt, ast, i kwasy - powinno wystarczyć, żeby wyjaśnić sprawę. A na swędzenie to jedyne alternatywne wyjaśnienie jakie przychodzi mi do głowy tylko efekt Komety- że to psychosomatyczne. No chyba że coś dziwnego robiłaś rękami.2020
2023