X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa dobre wieści!

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli żołądek... Jem mniejsze porcjęle niż kiedyś, bo już nie wchodzi na raz tyle jedzenia, nie jem ciężkich rzeczy, w żelazie zrobiłam sobie przerwę sama, nie biorę od jakichs 1.5 tygodnia, a żołądek zaczął boleć .. nie wiem czy to od tego że mały naciska może już czy co.. zgagę miałam raz tylko, i to lekką. A tu ból jak przy niestrawności jakby, taki tępy..

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Kometa90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było tak kolorowo, to już przeżyłam oczywiście przygody na oddziale 😅
    Wczoraj byłam przyjeta na korytarz, wieczorem korzystałam z łazienki na korytarzu dla niepełnosprawnych i tu zonk, wstaje o 3 na siku a łazienka zamknięta od zewnątrz, oddział pozamykany na 3 spusty, ciemnica... polozna kazała mi wejść do najbliższej sali na partyzanta i tam skorzystać z wc...

Rano na szczęście miałam już salę. Sniadanie-oczywiscie brak mojej diety (to jeszcze kumam, bo była przyjęta późnym wieczorem), ale zgłaszam to położnym (bo śniadanie już po obchodzie) a co dostaje na obiad? Dieta cukrzycowa, gdzie powinna być albo cukrzyca+niskotluszczowa albo sama niskotluszczowa, bo to wątroba jest moim priorytetem... mam zakaz jedzenia surowych warzyw, więc oczywiście wjechały suroweczki :D zjadłam sama zupę a pod spodem ukryta kartka - cukrzyca niskosodowa :D więc jeszcze ktoś nie dostał swojej diety...
    To samo leki, skoro mam nadal cholestaze a nawet te kwasy znowu skoczyły, to ważne jest leczenie. Oczywiście brak zlecenia dla mnie, więc dali mi dopiero dawkę na popołudniu, dobrze że miałam swoje (chociaż bez zlecenia zabroniły mi brac)...

zaczynamy ciężko przeprawę od nowa...

Mvada lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa powodzenia!

Nieśmiała ja właśnie leżę i też mnie coś boli brzuch. Jak jakaś niestrawność. Mam nadzieję, że przejdzie. Zawsze jak coś jest nie tak to mnie to stresuje i chciałabym być już w bezpiecznym terminie.

My po ciężko chorobowym weekendzie. Córka miała momentami prawie 40 stopni gorączki i całe spektrum objawów, od standardowego kataru i kaszlu po bóle brzucha i jednorazowe wymioty. Na szczęście już po wszystkim.

Mvada lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się wziąć za pranie, ale zwątpiłam. Serio prałyście wszystko w 90 stopniach tak jak radzą? Boję się, że szmaty z tych ciuszków zostaną. Siostra mówi, że prała w 60, a takie wyjatkowo delikatne tkaniny nawet w 40. Oczywiście w odpowiednim płynie. Tylko pieluchy itp rzeczy w 90. Jak jest u Was?

Mvada lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Dziewczyny, chciałam się wziąć za pranie, ale zwątpiłam. Serio prałyście wszystko w 90 stopniach tak jak radzą? Boję się, że szmaty z tych ciuszków zostaną. Siostra mówi, że prała w 60, a takie wyjatkowo delikatne tkaniny nawet w 40. Oczywiście w odpowiednim płynie. Tylko pieluchy itp rzeczy w 90. Jak jest u Was?
    Ja będę prała w 40 st a potem poprostu wyprasuje.mysle że to wystarczy.z córka też tak robiłam i nic się nie działo.mysle że porządne prasowanie wystarczy żeby zabić zarazki

Nieśmiała, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prałam w 40 st. z podwójnym płukaniem i później prasowałam. Jak nowo kupione, to prałam 2 razy - raz z moimi, a raz już w proszku dla bobasa. Myślę, że to wystarcza do odkażenia. Niektóre ubranka i tak są okropnej jakości, nie wiem co by po nich zostało po praniu w 90st.

Mvada, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prałam w 40 plus prasowanie z dwóch stron zwłaszcza tych tkanin z którymi dzidziuś będzie miał dłuższy kontakt (np koszula do karmienia, przescieradło, pokrowiec fotelika a np kombinezon opuszczam bo przecież gołej jej tam nie dam, tylko kaptur). Dużo też zależy czy wy macie alergie itd bo wtedy większa szansa że bobo odziedziczy - mój pierworodny nie miał i szybko odpuściliśmy sobie prasowanie,specjalne kosmetyki. Teraz też na to liczę 😉

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w 60, a takie jakieś sukieneczki na lato w 40. Szkoda zniszczyć ciuszki.a.dzieciom naprawdę nic się nie stanie ;-)

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A mnie od wczoraj boli żołądek... Jem mniejsze porcjęle niż kiedyś, bo już nie wchodzi na raz tyle jedzenia, nie jem ciężkich rzeczy, w żelazie zrobiłam sobie przerwę sama, nie biorę od jakichs 1.5 tygodnia, a żołądek zaczął boleć .. nie wiem czy to od tego że mały naciska może już czy co.. zgagę miałam raz tylko, i to lekką. A tu ból jak przy niestrawności jakby, taki tępy..

Zobacz co jesz ? Codziennie moze to szkodzi 🤔 .Jak ja bralam zelazo to bylo albo zelazo albo jakblka ,ktore jadlam tez codziennie wlasnie ale duzo dłuzej niz zelazo .Wkoncu odstawilam obydwa .Zoladek przedtal bolec po 3 dnaich od odstawienia jednego i drugiego

Mvada, Nieśmiała lubią tę wiadomość

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:

40 -60 max . nigdy wiecej na 90 mozna posciel wyprac nic wiecej .Pozatym ciuchy i tak sie prasuje przynajmniej przez pierwsze miesiace .

• Madzia35 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Ja też w 60, a takie jakieś sukieneczki na lato w 40. Szkoda zniszczyć ciuszki.a.dzieciom naprawdę nic się nie stanie ;-)
    No właśnie tak sobie pomyślałam. Dzięki:)

Mvada lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę raz z naszymi w 40 stopniach, a może za tydzień wypiore w Loveli , też w 40 stopniach i wyprasuje. Z córką tak też zrobiłam i było ok. Dodam że tylko raz wyprasowalam jej ciuszki, właśnie przed porodem. Potem już nie prasowałam.

Wypiłam sobie gęste zalane siemię lniane na żołądek, zobaczymy czy coś pomoże. Jutro mam wizytę u gina, to może coś zaradzi

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała ja też nie mam.zmaiaru już więcej prasowac. Chyba bym oszalała, przy trójce dzieci.
    Za to mam zamiar kupić suszarkę do ubrań, koniecznie z programem "do szafy". Myślę, że ona załatwi i kwestie bakterii i estetyki ciuszkow, nie tylko dzidziusia.
    Mnie też pobolewa żołądek.znowu ostatnio i mam takie jakby trochę mdłości. Winie żelazo, do którego wróciłam po przerwie.

Mvada, Nieśmiała lubią tę wiadomość

age.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do teamu pranie w loveli w 40’C i prasowanie tylko pierwszej tury. Później tylko pieluszki i tyle :)

lipa, Sigi13, Mvada, Nieśmiała, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie dzieciom niedrapki? Używa się jeszcze tego po porodzie?

Mvada lubi tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam ciuszki dwa razy w 60 stopniach, bo jednak prawie dwa lata leżały w piwnicy 😅 wyprasuję tylko pierwszą turę i standardowo do prania dla maluszka- Lovela. U syna przeszłam na "dorosłe" kapsułki do prania jakoś chwilę po roczku i teraz też tak planuję.

Natomiast rezygnacja z prasowania dziecięcych ubrań wiele w moim życiu zmieniła. Na lepsze 🤣

Jaszczureczka, lipa, Mvada lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Dziewczyny kupujecie dzieciom niedrapki? Używa się jeszcze tego po porodzie?
    Nie używałam przy poprzedniej dwójce, teraz też nie mam zamiaru. Jakos sie nie drapali :-)

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie,synek 2100, za dwa tygodnie idę na kolejną i wtedy już mi weźmie wymaz na gbs i da skierowanie do szpitala żeby ustalić termin przyjęcia.

Nieśmiała, Lilly123, Jaszczureczka, Taka_Sytuacja, Mvada, MaggieMay lubią tę wiadomość

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedrapki miałam poprzednio w szpitalu bo sobie buzię podrapała, zaraz jej pospadały i się pogubiły, teraz zapakuję po prostu obcinacz do torby do szpitala.
    Piorę w loveli w 60 stopniach stare i nowe i prasuję z dwóch stron, nic się nie zniszczyło,nadruki na lewą stronę daję. Jak miałam jakieś plamy z leżenia co wyszły to najpierw odmaczałam w odplamiaczu z Biedronki z dodatkiem płynu ludwik i proszku dla dorosłych,potem prałam w 90 stopniach w kapsułce dla dorosłych z dodatkiem ludwika i z połowy ubranek zeszło całkiem, potem pranie w 60 stopniach w loveli. Polecam jak będziecie mieć problem usunąć plamę albo sprać np. po ketchupie czy pomidorze to po Ludwiku może puścić jak zapierzecie, ogólnie on spiera tłuste plamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 09:16

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ