KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:U nas będzie chyba Natalia, ja chciałam nazwać Felicja, a mąż wszystko tylko nie Felicja... I jakoś stanęło na tym, że Natalia oboje w miarę lubimy. Rodzina męża wciąż nas pyta czy na pewno i podrzuca inne propozycje... Co się denerwujące robi- mąż już raz się wściekł.
Siostra, żony, brata męża, ma córkę Natalie i podobno w związku z tym my powinniśmy coś innego wybrać.
Immunity, MaggieMay, Ajka lubią tę wiadomość
-
U nas też będzie Hania, jakoś tak na początku nazwaliśmy brzuszek i tak zostało.
Przy pierwszym dziecku jakoś w pierwszym msc schizowaliśmy się SIDSem i kupiliśmy nianie z monitorem oddechu używaną z Angel Care. Ja sobie chwalę, tylko trzeba pamiętać by wyłączyć jak się weźmie dziecko na ręce bo potem strasznie buczy 🤣
My w ramach wywoływania porodu poszliśmy dziś w góry. Szczyt zdobyty a skurczy tyle co nic 😝Immunity lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
U nas będzie Wojtek.
Teściowej się bardzo nie podoba- przyzwyczai się 😁 Grunt ze my jesteśmy zgodni. Mial być Franek albo Gabrys.
Właśnie dziś skończyłam kącik dla małego. Teraz już tylko czekanie 🙂
@Taka_sytuacja podziwiam zapal do wyjścia w góry . Dla mnie wyjście do sklepu na zakupy to wyczyn 🙂MaggieMay lubi tę wiadomość
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Ajka wrote:U nas będzie chyba Natalia, ja chciałam nazwać Felicja, a mąż wszystko tylko nie Felicja... I jakoś stanęło na tym, że Natalia oboje w miarę lubimy. Rodzina męża wciąż nas pyta czy na pewno i podrzuca inne propozycje... Co się denerwujące robi- mąż już raz się wściekł.
Siostra, żony, brata męża, ma córkę Natalie i podobno w związku z tym my powinniśmy coś innego wybrać.13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Moja mama też jakoś się lekko krzywi na imię bo cały czas powtarza że jeden minister tak ma na imię na co jej mówię co mnie to obchodzi,nim nasz dorośnie to tamten umrze. A polityków jest tylu że większość imion odpada.
Drugie imię dostanie po mężu, córka ma drugie po mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 16:53
-
Tak my dużo chodziliśmy po górach przed ciążą i w trakcie (zima nas trochę przystopowała). W pierwszej ciąży to samo. Tęskniłam już za tym. Wiadomo wybraliśmy lekką trasę i wchodziliśmy wolno i z przerwami ale finalnie mój syn marudził najbardziej 🤣 chociaż teraz czuję krocze. Bardziej męczące jest dla mnie czasem ładowanie zmywarki i sprzątanie gdzie co chwilę się tylko schylam i podnoszę.
Sigi13, lipa lubią tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Wydaje mi się, czy będziemy mieć przewagę dziewczynek? 😁 U nas będzie Maksymilian, moja mama się krzywiła no bo Maks jak dla psa 🙈 ale my już tak uparliśmy się na to imię, że nie ma bata. Córka to Amelia
.
Taka_sytuacja ja też podziwiam za te góry 🙈 JAK?! 🙈🤣 Ja mam czasami takie dni, że jest spoko i nie mam problemu z prostymi czynnościami tj. zmywarka, wieszanie prania itp a czasami po prostu kroku nie potrafię zrobić 🤷Mvada lubi tę wiadomość
-
To u nas bedzie Laura albo Martyna zobaczymy ktoro bedzie bardziej pasowac jako pierwsze gdy sie urodzi🙂 .Ja choc cala ciaze bylam aktywna tak teraz padam po 2 czynnosciach na dzien .W poniedzialek usg ciekawa jestem wagi pewnie juz z jakies 3 kg bedzie miec .a ja sie odwazylam wejsc na wage i rowno 10 na plusie 🙉 Jak dla mnie to duzo w porownaniu do wczesniejszych moich ciaz😅 jak slonica sie czuje 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 21:17
-
Sigi13 wrote:Jak człowiek jest w ciąży to uzmysławia sobie, że ogarnianie domu (sprzątanie itp) to taka prawdziwa gimnastyka 😅, a spacer wtedy wydaje się "lajtową" czynnością xd.
No ja jak ide na spacer codziennieokolo 20 min w jenda strone do szkoly to mi sie brzuch stawia , taki twardy sie robi ze pod szkola siadam na lawce aby dojsc spowrotem .Do odkurzania w domu juz sie nie nadaje syna wykozystuje jak moge 😅 . Choc czasem sie zmuszam .Cokolwiek jak robie teraz to dla mnie wyzwanie .🙈 A w poprzednich ciazach to fruwałam ,do konca wszysyko robilam bez problemu teraz to mam problem obruc sie z boku na bok😂
-
Dla mnie najgorsze jest schylanie i kucanie.
Z imieniem mam ogromny problem. Maz sie za bardzo nie angażuje w wybor. Jemu sie podoba tylko Kaja i koniec, jak nie to mam sama wybierać. Samo imie fajne ale jakoś nie znajduję ładnych zdrobnień... Mi sie podoba Alicja, ale niestety jest bardzo popularne... -
Co do monitora oddechu mieliśmy przy synu Babysense 7 i mogę polecić. U nas decyzja była prosta, bo wcześniak, a teraz z rozpędu przez pierwsze miesiące też pewnie będziemy używać.
Mamy też wideonianię z Aliexpres i uwielbiam ją. Jak dziecko płacze, to nie leciałam od razu tylko podgląd szybki czy przez sen jęczy, czy już oczy otwarte, czy coś niewygodnie w łóżeczku i spokój. Tyle tylko, że mnie przydała się głównie na wyjazdach i po roku, bo wcześniej młody spał głównie ze mną 😅Cappuccino lubi tę wiadomość
-
My kupimy nianię bo jak synek będzie miał drzemkę a my będziemy na ogródku czy na dole to będzie podgląd. Muszę kupić kokon, na dole będzie wózek plus właśnie kokon na kanapę czy ewentualnie jak będzie nieodkładalny do łóżeczka. Może uda się przechytrzyć system i będę karmić w kokonie a potem z nim siup do łóżeczka. Łóżeczko postawimy przy naszym łóżku z odkreconym bokiem ala dostawka, z początku po cc to sobie zrobię przesmyk na nogi żebym nie musiała tyle zjeżdżać tyłkiem do wyjścia z łóżka.
Monitora nie miałam, z córką musiałam potem spać po pierwszym nocnym karmieniu bo dużo ulewała i bałam się zachłyśnięcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 23:41
-
Ajka - ja też miałam mieć Natalię, ale stanęło na imieniu Ania i tak już mówimy do brzucha. A były ostre dyskusje.
Myślę, że siostra żony brata męża byłaby lekko walnięta, delikatnie mówiąc, gdyby się obraziła.
Cappuccino - my kupujemy nianię ze względu na 2 piętra w domu. Niestety, te nie-radiowe są droższe.
Ja z mężem od wczoraj szykujemy imprezę u nas w domu. Główna organizatorka dostała covid i zostaliśmy z tym sami. Wczoraj sprzątanie całego domu, dzisiaj robienie jedzenia po zajęciach szkoły rodzenia. Co to był za beznadziejny pomysł. Padam na twarz, dopiero kładę się spać.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
U nas długo zajęło wybranie imienia dla malucha. Coś się z mężem dogadać nie mogliśmy. Będzie Kacperek 🥰
Madzia35 lubi tę wiadomość
VI. 2016 zaczynamy starania
VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
V. 2020 zmiana kliniki
VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
27.X.2020 punkcja
Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
2 przebadane PGS zdrowe🥰
1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏 -
Madzia35 wrote:Dla mnie najgorsze jest schylanie i kucanie.
Z imieniem mam ogromny problem. Maz sie za bardzo nie angażuje w wybor. Jemu sie podoba tylko Kaja i koniec, jak nie to mam sama wybierać. Samo imie fajne ale jakoś nie znajduję ładnych zdrobnień... Mi sie podoba Alicja, ale niestety jest bardzo popularne...
Nam właśnie zdrobnienia się nie podobają i dlatego padł wybór na Kaję żeby każdy właśnie mówił po imieniuAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
U nas będzie Weronika, wybraliśmy wspólnie już dawno
Ja w szpitalu to potrąciłam mięśnie, ręce mam wychudzone, tylek płaski, że siedzę na kościach. Ale w porównaniu do reszty dziewczyn na oddziale to mam mini brzuszek igeneralnie nie najgorszą kondycję. Gdyby nie to,że czekam do środy aż będzie donoszona, to bym śmigała po korytarzu z nudów, a tak jeszcze się oszczędzam, żeby nie wyszedł wczesniakMvada, Ajka lubią tę wiadomość