KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kometa chyba wszytskie z nas czekają na takie dobre wiadomości, trzymamy kciuki 🙂
Ja dziś też po wizycie . Niby wszytsko ok ale trochę martwi mnie to że mały w 3 tyg według USG przybrał tylko 200g i teraz waży 2300 a jestem już w 36+1. Niby wiem że występują duże błędy pomiarowe ale jednak . Lekarz mówi ze przepływy są ok więc muszę mu poprostu zaufać i miejmy nadzieję że na 2 tyg będzie już dobry przyrost.
Skierowanie do szpitala już wystawione, wszytskie badania zrobione- już niedługo 🙂MarBal, Jaszczureczka, mysza89, MaggieMay lubią tę wiadomość
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
MarBal wrote:Powiedz mi bo ostatnio mąż rozmawiał z kolegą którego siostra jest położna na Rudzie (Ty tam już leżałas więc pewnie wiesz) -tak mnie ciekawi bo on mówił że na salach nie ma wc i pryszniców .to prawda? Bo tak sobie myślę co z maleństwem jak np chce się iść do WC? Jakoś nie widzę zostawić dziecka samego lub pod opieką pani z łóżka obok.troche mnie to zaskoczyło bo nieraz tam byłam w odwiedzinach na innych oddziałach i zawsze były toalety na salach dlatego nwm czy faktycznie tak jest jak kolega mówił
MarBal lubi tę wiadomość
-
Kometa90 wrote:U mnie akcją się rozkręca, mam skurcze co 5-7minut, warto było wczoraj chodzić i zrobić 10k kroków po oddziale 🤣 czekam teraz na ktg, rano szyjka bez zmian, zgładzona maksymalnie, a rozwarcie na 2 palce. Zrobili mi też usg, przepływy w normie, Mała wazy ponad 2700g. Mam nadzieję, że przyspieszymy i obędzie się bez wspomagania na jutro
brałam prysznic i skurcze się nie wyciszają, wiec jest nadzieja ze to juz te właściwe, od rana mam
-
Solemio wrote:Tak, nie ma WC w salach niestety, są dwa na korytarzu. Na krótsze wizyty w toalecie dziewczyny zostawiały dzieci w sali (typu szybkie siku jak dziecko śpi), a na prysznic czy dłuższe posiedzenie wiezie się dzidzię w mydelniczce do położnych 😊
Solemio lubi tę wiadomość
-
Solemio wrote:Tak, nie ma WC w salach niestety, są dwa na korytarzu. Na krótsze wizyty w toalecie dziewczyny zostawiały dzieci w sali (typu szybkie siku jak dziecko śpi), a na prysznic czy dłuższe posiedzenie wiezie się dzidzię w mydelniczce do położnych 😊
-
Immunity to mój gin ten na NFZ to wogole mi nie mówi ile dzidzia waży .włącza to USG i tylko zerknie czy serduszko bije i tyle to jedyny jego minus bo poza tym cała wizyta przebiega bardzo poprawnie,zleca dużo badań ,odpowiada na wszystkie pytania i ogólnie nie mam co narzekać . dlatego chodzę też prywatnie i tam zawsze gin mi powie ile +/- maleństwo waży .tylko np na NFZ teraz mam wizyty co 2 tyg plus raz w tyg ktg a prywatnie raz w miesiącu.akurat w tym tyg mi wypadają obie wizyty dzień po dniu
-
Solemio wrote:Aaa i jeszcze- w sali jest umywalka, więc umyć ręce, zęby etc można na sali ewentualnie. Ogólnie Ruda to taki moloch, ale opieka lekarska, położnych i neonatologiczna na najwyższym poziomie. I jedzenie dramat, trzeba mieć jakieś swoje warzywko, ser, jogurt etc.
Mvada lubi tę wiadomość
-
Ja też po wizycie i mały ma 2825 g więc też mało przybrał bo w dwa tyg 140 g. U mnie też stanęło narazie na tych 14 kg. Gbs pobrany, dostałam skierowanie pisze na nim stan po cc, nadciśnienie tętnicze. Lekarz sugeruje że może bym urodziła naturalnie, nic nie rozumiem, bo wtedy bym musiała czekac na akcje w domu a z nadciśnieniem nie mozna tyle zwlekac. Nie wiem juz w takim razie co mi powiedza w szpitalu bo chyba samo skierowanie nie mowi o tym,ze ma byc cc, zglupialam po tej wizycie. W piątek postaram się podjechać do szpitala
mysza89 lubi tę wiadomość
-
Wymarzona sytuacja dla mnie byłaby żeby się super akcja rozkrecila przed wyznaczonym terminem i dziecko wyleciało jak z procy 😉
Ja będę chyba rodzić w uck w Katowicach
No i oczywiście nic się narazie nie dzieje, a brzuch jest duży i przez to uczucie takiego obniżeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 19:12
Mvada, mysza89, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
No właśnie nic nie wiem, niestety dodzwonić sie nie można bo tel wyłączony więc muszę jechać i nie wiem czy lekarz będzie miał czas czy jak to będzie. U nas jest tak, jeden nr tel pisze do umawiania terminów planowych cc a inny nr tel do prob vbac,hmmm. No liczę ze w piątek bede tam siedziec az sie dowiem konkretow.
MarBal lubi tę wiadomość
-
Kometa powodzenia ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka