X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa trzymam kciuki! 🤞

Muszka1 lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, lekkiego porodu życzę. Ciekawe czy któraś jeszcze urodzi w marcu

event.png
  • Sigi13 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, oby akcja ładnie się rozwinęła bez wspomagaczy i poszło bez komplikacji! ✊✊✊✊✊✊

• MarBal Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa powodzenia ❤️

05396a9a8c.png
  • Immunity Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa chyba wszytskie z nas czekają na takie dobre wiadomości, trzymamy kciuki 🙂
    Ja dziś też po wizycie . Niby wszytsko ok ale trochę martwi mnie to że mały w 3 tyg według USG przybrał tylko 200g i teraz waży 2300 a jestem już w 36+1. Niby wiem że występują duże błędy pomiarowe ale jednak . Lekarz mówi ze przepływy są ok więc muszę mu poprostu zaufać i miejmy nadzieję że na 2 tyg będzie już dobry przyrost.
    Skierowanie do szpitala już wystawione, wszytskie badania zrobione- już niedługo 🙂

MarBal, Jaszczureczka, mysza89, MaggieMay lubią tę wiadomość

13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
    🙎‍♀️28

🧔29
    Starania od 2019 roku.
    Niedoczynność tarczycy, pcos.
    Stymulacja owulacji.
    Przygotowanie do IUI
    27.07 badanie sono HSG
    13.08 ll kreski 😲🥰
    14.08 beta 109,1
    16.08 beta 254,4
    23.08 beta 5238
    01.09 jest serduszko ❤️
    14.10 65mm człowieka

• Solemio Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Powiedz mi bo ostatnio mąż rozmawiał z kolegą którego siostra jest położna na Rudzie (Ty tam już leżałas więc pewnie wiesz) -tak mnie ciekawi bo on mówił że na salach nie ma wc i pryszniców .to prawda? Bo tak sobie myślę co z maleństwem jak np chce się iść do WC? Jakoś nie widzę zostawić dziecka samego lub pod opieką pani z łóżka obok.troche mnie to zaskoczyło bo nieraz tam byłam w odwiedzinach na innych oddziałach i zawsze były toalety na salach dlatego nwm czy faktycznie tak jest jak kolega mówił
    Tak, nie ma WC w salach niestety, są dwa na korytarzu. Na krótsze wizyty w toalecie dziewczyny zostawiały dzieci w sali (typu szybkie siku jak dziecko śpi), a na prysznic czy dłuższe posiedzenie wiezie się dzidzię w mydelniczce do położnych 😊

MarBal lubi tę wiadomość

age.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa90 wrote:
    U mnie akcją się rozkręca, mam skurcze co 5-7minut, warto było wczoraj chodzić i zrobić 10k kroków po oddziale 🤣 czekam teraz na ktg, rano szyjka bez zmian, zgładzona maksymalnie, a rozwarcie na 2 palce. Zrobili mi też usg, przepływy w normie, Mała wazy ponad 2700g. Mam nadzieję, że przyspieszymy i obędzie się bez wspomagania na jutro ;) brałam prysznic i skurcze się nie wyciszają, wiec jest nadzieja ze to juz te właściwe, od rana mam ;)
    Oooo kciuki mocne! ☘️ Zaczynają się emocje 🙈

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solemio wrote:
    Tak, nie ma WC w salach niestety, są dwa na korytarzu. Na krótsze wizyty w toalecie dziewczyny zostawiały dzieci w sali (typu szybkie siku jak dziecko śpi), a na prysznic czy dłuższe posiedzenie wiezie się dzidzię w mydelniczce do położnych 😊
    Dziękuję za odp. Ja chyba w czwartek dostanę skierowanie na CC i mój lekarz coś mówił że może zadzwonić na oddział na rude zapytać na kiedy by mogli mnie zapisać ale sie dalej wacham właśnie czy nie wolę w tym zabrzu ehh .wszyscy już się śmieją że jestem taka niezdecydowana 🤷

Solemio lubi tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solemio wrote:
    Aaa i jeszcze- w sali jest umywalka, więc umyć ręce, zęby etc można na sali ewentualnie. Ogólnie Ruda to taki moloch, ale opieka lekarska, położnych i neonatologiczna na najwyższym poziomie. I jedzenie dramat, trzeba mieć jakieś swoje warzywko, ser, jogurt etc.

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Immunity to mój gin ten na NFZ to wogole mi nie mówi ile dzidzia waży .włącza to USG i tylko zerknie czy serduszko bije i tyle to jedyny jego minus bo poza tym cała wizyta przebiega bardzo poprawnie,zleca dużo badań ,odpowiada na wszystkie pytania i ogólnie nie mam co narzekać . dlatego chodzę też prywatnie i tam zawsze gin mi powie ile +/- maleństwo waży .tylko np na NFZ teraz mam wizyty co 2 tyg plus raz w tyg ktg a prywatnie raz w miesiącu.akurat w tym tyg mi wypadają obie wizyty dzień po dniu

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solemio wrote:
    Aaa i jeszcze- w sali jest umywalka, więc umyć ręce, zęby etc można na sali ewentualnie. Ogólnie Ruda to taki moloch, ale opieka lekarska, położnych i neonatologiczna na najwyższym poziomie. I jedzenie dramat, trzeba mieć jakieś swoje warzywko, ser, jogurt etc.
    No z jedzeniem to wiem heh ale to akurat dla mnie najmniej istotne .coś tam sobie popakuje a itak pewnie niewiele zjem 🫤

Mvada lubi tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak skurcze Komety mi uświadomiły, że to już ten czas, że wszystko się może zdarzyć i zaczęłam odczuwać lekką panikę 😅

age.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie i mały ma 2825 g więc też mało przybrał bo w dwa tyg 140 g. U mnie też stanęło narazie na tych 14 kg. Gbs pobrany, dostałam skierowanie pisze na nim stan po cc, nadciśnienie tętnicze. Lekarz sugeruje że może bym urodziła naturalnie, nic nie rozumiem, bo wtedy bym musiała czekac na akcje w domu a z nadciśnieniem nie mozna tyle zwlekac. Nie wiem juz w takim razie co mi powiedza w szpitalu bo chyba samo skierowanie nie mowi o tym,ze ma byc cc, zglupialam po tej wizycie. W piątek postaram się podjechać do szpitala

mysza89 lubi tę wiadomość

event.png
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymarzona sytuacja dla mnie byłaby żeby się super akcja rozkrecila przed wyznaczonym terminem i dziecko wyleciało jak z procy 😉
    Ja będę chyba rodzić w uck w Katowicach
    No i oczywiście nic się narazie nie dzieje, a brzuch jest duży i przez to uczucie takiego obniżenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 19:12

Mvada, mysza89, MaggieMay lubią tę wiadomość

event.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa powodzenia ! Daj potem znac jak maleństwo i jak sie czujesz

• MarBal Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani a to nie jest tak że dostaje się skierowanie,dzwoni do szpitala i umawia na klasyfikacje i oni tam przeglądają dokumentację medyczną,robią USG i decydują czy będzie CC? Ja to tak sobie wyobrażam ale też nwm czy faktycznie tak jest

05396a9a8c.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kometa!!!!

2020 :)
    2023 :)
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie wiem, niestety dodzwonić sie nie można bo tel wyłączony więc muszę jechać i nie wiem czy lekarz będzie miał czas czy jak to będzie. U nas jest tak, jeden nr tel pisze do umawiania terminów planowych cc a inny nr tel do prob vbac,hmmm. No liczę ze w piątek bede tam siedziec az sie dowiem konkretow.

MarBal lubi tę wiadomość

event.png
  • Mancia Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa czekamy z niecierpliwością powodzenia ✊✊

Mvada lubi tę wiadomość

preg.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa powodzenia ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ