KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kometa powodzenia! Lepiej jak startnęło naturalnie niż wywoływany 😄 oby szybko i gładko poszło!
Ja po wizycie, wszystkie moje wywoływawcze metody nic nie dały, wszystko pozamykane, na żaden poród się nie zanosi. A prawie cały dzień mam skurcze, choć nieregularne i jadąc miałam taki konkretny jeden i pomyślałam że już mnie zostawi w szpitalu a tu dupa.
Namierzył mi mniejszego dzidziusia niż się spodziewałam bo było 2950g a 12 dni temu u prowadzącej miałam 2800g (wtedy się martwiłam za szybkim przyrostem, więc zakładam że ona przestrzeliła). Skoro narazie na poród się nie zanosi to cieszę się że dziecko nie gigant 🤣Jaszczureczka, MaggieMay, mysza89, Mancia, Solemio lubią tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Kometa - powodzenia!!!
Mamamani - też chciałabym szybki poród, ale chyba nie tak często się zdarzają.
Mvada, Nati6 lubią tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Kometa, czekamy na wieści 😍 podczas takiego wydarzenia, nie mogło i mnie tu zabraknąć 🙈🤣 a tak serio podczytuję Was codziennie, tyle na ile czas pozwoli. Jutro stawiam się na oddział, w czwartek jest Nasz Dzień i planowane CC 🤞 boję się jak diabli, sama nie wiem czego.. przy pierwszym porodzie nie miałam czasu żeby się bać, bo CC było nagłe. Dziś już powoli taki spokój mnie ogarnia bo wiem, że nie mam wyjścia 🙈, ale ostatnie dwa tyg to huśtawka nastrojów, serio. Czujecie, że ja dopiero dziś pakowałam walizkę ostatecznie? 🤣🤣 Niby miałam uprane i ułożone koszule w jednym miejscu, spakowane kosmetyki do kosmetyczki.. ale dopiero dziś składałam to do kupy i mogę zatwierdzić, że jestem gotowa 😁 Z jednej strony tak strasznie się cieszę, że już za 2 dni będziemy się tulić, a z drugiej mam strach, żeby wszystko poszło bez komplikacji tak jak za pierwszym cięciem bo ogólnie na przebieg nie mogłam narzekać. Ból po jest do przeżycia, najważniejsze żeby sama operacja przebiegła sprawnie. Jutro pewnie się dowiem ile mały waży, bo ostatni pomiar to 2700 z 8 marca, w 35+4. W niedzielę miałam też ktg, wyszło ok.
Pewnie jutro coś napiszę 😁 ściskam!Sigi13, Nieśmiała, mysza89, MaggieMay, Taka_Sytuacja, Solemio, Jaszczureczka, lipa, Lilly123 lubią tę wiadomość
-
MarBal wrote:Mamamani a to nie jest tak że dostaje się skierowanie,dzwoni do szpitala i umawia na klasyfikacje i oni tam przeglądają dokumentację medyczną,robią USG i decydują czy będzie CC? Ja to tak sobie wyobrażam ale też nwm czy faktycznie tak jest
Kometa, trzymam kciuki dalej, dawaj znać!🤞 Leeila i dla Ciebie powodzenia! ☘️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2023, 08:49
MarBal lubi tę wiadomość
-
Solemio wrote:13.04 cięcie, 12-go już przyjęcie. To będzie drugi poród. Pierwszy to nagłe cięcie w 33 tc, 2 lata temu w kwietniu.
Myślę, że jeśli.masz już jedno cc za sobą i skierowanie na kolejne, to nikt nie będzie chciał go kwestionować. W dodatku nie minęło dużo czasu od poprzedniego. -
lipa wrote:Pytam, bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży, mój lekarz chce mnie umówić na 12.04, a mi wydaje się to tak strasznie późno
Myślę, że jeśli.masz już jedno cc za sobą i skierowanie na kolejne, to nikt nie będzie chciał go kwestionować. W dodatku nie minęło dużo czasu od poprzedniego.
Niby wiem, że nie powinni skierowania kwestionować, ale ja wolę być zawsze zabezpieczona z każdej strony 😛lipa, Mvada lubią tę wiadomość
-
lipa wrote:Pytam, bo jesteśmy na podobnym etapie ciąży, mój lekarz chce mnie umówić na 12.04, a mi wydaje się to tak strasznie późno
Myślę, że jeśli.masz już jedno cc za sobą i skierowanie na kolejne, to nikt nie będzie chciał go kwestionować. W dodatku nie minęło dużo czasu od poprzedniego.
Też mi się tak wydaje, ja próbuje normalnie, ale na każdym kroku, bo teraz chodzę na ktg do szpitala co tydzień, czuję że jakbym tylko słowo powiedziała, to byłoby cc. Ze mną na ktg chodzi dziewczyna ktora ma odstęp 1,5 roku teraz od cc i u niej nawet nie proponowali vbac.2020
2023 -
Cześć dziewczyny
O 20 całkiem mi się wyciszyły skurcze za to mała poszalała na ktg, o 22:30 powtórka ktg, już było ok, dali mi heparynę więc byłam wsciekla że na dziś nie będzie indukcji, a o 2:48 obudził mnie skurcz gigant, zaraz odeszły mi wody, rozwarcie jeszcze bez zmian (2 palce), przed 4 byłam na porodowce, tam już od razu 9cm rozwarcia, a 5:50 Werka już była na świeciePoród ekspresowy
No i obyło się bez nacięcia, bez pęknięcia i bez szycia
Mamy 2950g, 53cm i 10/10a teraz się tuliny, karmimy i czekamy na tatusia, bo niewyspanie daje mi się już w kość po tym szpitalnym pobycie
Mvada, lipa, Taka_Sytuacja, Immunity, Mamamani, Sigi13, Nati6, Nieśmiała, Mancia, MarBal, mysza89, Lilly123, Nati91, Solemio, Ajka, Jaszczureczka, MaggieMay, Madzia35, Cappuccino, Parole lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Kometa! jesteś dzielna!
To córcia długa i chuda 😍 ładnie je?
A czemu tatuś nie mógł być przy porodzie? Czy nie zdążył?
Ja umyłam okna, zjadłam bardzo ostre burrito i czekam na podobne efekty 🤣Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Kometa gratulacje...
My jutro mamy swój wielki dzień nie wierzę nadal, że to się dzieje ...że na prawdę się udało...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka