X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to sorki Leeila, jakoś mi umknęło.
    To która się pisze na kolejny tydzień, Ajka i ktoś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 14:15

Mvada lubi tę wiadomość

event.png
  • Nati91 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla tych, które już urodziły! ♥️
    To takie niesamowite, ze to już! Ja do terminu mam niby 2 tygodnie jeszcze, ale wyjątkowo w tej ciąży mam mniej siły pod koniec. Wyjście po dzieci do przedszkola to dla mnie ogromny wyczyn, bo po chwili brzuch sie napina i trudniej chodzić 🙈 Plus mam jakieś obawy czy wody mi w tym przedszkolu nie odejdą 😅 Poprzedni porod zaczął sie wszystkim na raz (skurcze, czop, wody i oczyszczające sie jelita), pewnie stad moje obawy co będzie teraz 🫣

Mvada, mysza89 lubią tę wiadomość

40+5 ♥️
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:

Mam nadzieje ze ja 🙈😂 bo ta salatke na swieta trzeba zrobic 🤣.
    No ale po zatym juz ciagnie mnie coraz bardziej w dol , kregoslop zacza bolec ,uda tez , Coraz bardziej juz jakos tak dziwnie sie robi .No i czasem te skurcze sie pojawiaja przepowiadajace . Dzieci juz maja wolne od szkoly 2 tyg teraz na swieta u mnie ,wiec bez obawy ze do szkoly trzeba biec , jutro zakupy i w niedziele te luzeczka porozstawiamy na miejsca
    aby byly naszykowe ,i miec spokojniejsza glowe .🙂 Tak czy inaczej juz czekam na gotwosc malej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2023, 21:23

Sigi13 lubi tę wiadomość

• Solemio Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Ja się zgłaszam dopiero na tydzień po świętach! ✋😉

age.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoras z was ktora ma juz termin niedaleko bol w pachwinach przy ruchach dziecka ? Taki ostry rozpierajacy ?

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolesne kłucia w obu pachwinach czasami na noc szczególnie jakby nóż wbity, ale jak to chwyci to parę godzin. Nie wiem co to jest bo z córką nie miałam

event.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie rozpieranie straszne promieniujące do pachwin. Jak stoję czy chodzę, a jak młoda się do tego rusza to już naprawdę bardzo bolesne jest.

2020 :)
    2023 :)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie coś mam, takie jakby skurcz np lydki, bardzo.bolesne i długo trzyma. Z tym że ja już tak od połowy ciazy mam. Mówiłam.o tym lekarzowi dwukrotnie, sprawdzalam na USG, żadnych nieprawidłowości.nie widział. A im brzuch większy, tym te boleści częstsze.

age.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

mamamani mialam takie klucia wczesniej ale jak zmienialam pozycje ,wstalam to przeszlo w

łydkach tez mnie lapie ale chwilo , w pachwinach wlasnie tak jak Ajka przy ruchach dziecka najbardziej bolesne .Niby zmiana pozycji pomaga troche ale juz czuc ze z dnia nadzien coraz gorsze i czestrze .Moze to juz wszystko sie rozszerza dlatego tak bo juz coraz blizej , dzis to juz daja mi wkosc te bole
    .

• Ajka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    mamamani mialam takie klucia wczesniej ale jak zmienialam pozycje ,wstalam to przeszlo w

łydkach tez mnie lapie ale chwilo , w pachwinach wlasnie tak jak Ajka przy ruchach dziecka najbardziej bolesne .Niby zmiana pozycji pomaga troche ale juz czuc ze z dnia nadzien coraz gorsze i czestrze .Moze to juz wszystko sie rozszerza dlatego tak bo juz coraz blizej , dzis to juz daja mi wkosc te bole
    .

Mi położna mówiła, ze główka coraz bardziej napiera na szyjkę, w przygotowaniu do porodu, dziecko jest już nisko... Mam chodzić jak najwięcej i tak ma być. No ale niestety puki co moja szyjka jest ze stali zmięknąć nie chce, no już nie wspomnę o skróceniu, czy rozwarciu.

Nati6 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Parole Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa90 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

O 20 całkiem mi się wyciszyły skurcze za to mała poszalała na ktg, o 22:30 powtórka ktg, już było ok, dali mi heparynę więc byłam wsciekla że na dziś nie będzie indukcji, a o 2:48 obudził mnie skurcz gigant, zaraz odeszły mi wody, rozwarcie jeszcze bez zmian (2 palce), przed 4 byłam na porodowce, tam już od razu 9cm rozwarcia, a 5:50 Werka już była na świecie :) Poród ekspresowy ;) No i obyło się bez nacięcia, bez pęknięcia i bez szycia ;)

Mamy 2950g, 53cm i 10/10 :) a teraz się tuliny, karmimy i czekamy na tatusia, bo niewyspanie daje mi się już w kość po tym szpitalnym pobycie :)
    Gratuluję ❤️

VI. 2016 zaczynamy starania
    VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
    IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
    V. 2020 zmiana kliniki
    VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
    IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
    27.X.2020 punkcja

Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
    2 przebadane PGS zdrowe🥰

1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
    VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
    VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏
  • Parole Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    Dziś przyszła na świat moja córeczka ...odpoczywamy po cc
    Gratuluję ❤️

V. 2020 zmiana kliniki
    27.X.2020 punkcja

2 przebadane PGS zdrowe🥰

• Parole Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila gratuluję ❤️

U mnie też już termin CC wyznaczony. Oby tylko dotrwać. Ostatnia wizyta była w 36+4 i mały 2700 ważył

Taka_Sytuacja, Leeila26 lubią tę wiadomość

V. 2020 zmiana kliniki
    27.X.2020 punkcja

2 przebadane PGS zdrowe🥰

• Mamamani Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy kwiecień ❤️ ja mam jeszcze wizytę 7 kwietnia i zaklepaną potem na 14 kwietnia. Wieczorem mam problem zasnąć, o wiele lepiej śpi mi się nad ranem bo wtedy synek jest spokojny

event.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie ,dr mi dokładnie posprawdzala wszystko,mówi że łożysko ani drgnelo w górę,maluszek ma prawie 2500 kg w równo 35+0
    Już kwiecień jak to strasznie brzmi 🙈
    Ale z drugiej strony chciałabym mieć juz poród za sobą i zazdroszczę tym co mają 😉
    Mąż już w domu na szczęście,wypuścili go ale ma dietę ,za wysoki cholesterol a tak to wszystko ok .całe szczęście że wyszedł bo ja z tym łożyskiem jednak boje się tak chodzić a że nie mam prawka to przez 3 dni wydałam na taxi chyba z 200 zł jak nie więcej 🫤 chyba po porodzie jak dojdę do siebie to spróbuję zrobić to prawo jazdy w końcu.mloda byłam mogłam robić to olalam sprawę bo jakoś nie czułam potrzeby to teraz mam 😁

Taka_Sytuacja, Jaszczureczka, Ajka lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj cały dzień bóle jak menstruacyjne, brzuch jak stal, skurcze i do tego biegunka. Naprawdę myślałam że ruszy tej nocy a tu rano się właśnie budzę i jestem jak nówka - wszystko przeszło 🤣🫣
    Mój mąż dopchał się w piątek do świetnego rehabilitanta i go naprawił, sprawił mu trochę bólu podczas masażu ale finalnie ma jakąś ulgę 😊 minus taki że w takim wypadku wraca do pracy co oznacza że czas dojazdu do szpitala znowu mi rośnie do 2h.
    Nie wiem czy to te same kłucia co Wasze ale mi nagle drętwieją nogi np idąc. Tak jakby mi ktoś nerwa odciął.

Mvada lubi tę wiadomość

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam właśnie bóle w pachwinach. Jak np dłużej posiedzę i później wstanę.

Byłam wczoraj na wizycie, mały ma ok 2870g, doktor mówił że myśli że będzie max 3500, trochę mnie to uspokoiło i nie mam ciśnienia rodzić już natychmiast jak tylko będzie to możliwe. Na szczęście wszystko w porządku, gbs pobrany, szyjka skrócona, więc coś tam zaczyna się dziać, ale pozamykane na 4 spusty. Cieszę się że byłam, przynajmniej jestem teraz spokojniejsza. No i magnez mogę odstawić (w sumie to nie biorę od kilku dni) :)

Jaszczureczka, Mvada, Madzia35, MaggieMay lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie wiem czy to to samo, ale ja jak dluzej posiedze/poleżę mam taki odrętwiały dół brzucha i pachwiny właśnie, ze przez chwilę trudno sie wyprostowac i krok zrobić. Ale bólem ani kłuciem bym tego nie nazwała.

Mvada lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wizyte miałam w piątek, mała waży 2800 ale mam wysokie ciśnienie dostałam zwiększona dawkę dopegytu i jak będzie wysokie i się będzie utrzymywać to szpital eh... Od dziś zaczynam naturalnych metod wywoływania porodu, ćwiczenia na piłce, herbata z liści malin, daktyle i ananas oby coś pomogło bo chciałabym uniknąć wywoływania które mam zaplanowane na 20 kwiecień

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam że od kilku dni źle się czuje tzn słabo i na wymioty i biegunka nie wiem co to ma znaczyć ale jest kiepsko cały dzień prawie leżę.

Mvada lubi tę wiadomość

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ