WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z czytaniem jestem na bieżąco, z pisaniem gorzej... I to nie przez noworodka a starszaka- daje nam nieźle w kość. Ma jakiś regres snu, budzi Małą w nocy, ogromny problem z zasypianiem a w dzień dokuczliwy 🤦‍♀️ oby szybko minęło.

Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane, dawajcie znać!

Lipa, dużo siły dla Was. Z takim nieodkładalnym egzemplarzem z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej, zobaczysz, naprawdę wszystko mija. A gdyby lepiej nie było to ja z mojej strony polecam wizytę u fizjo, osteopaty i badania żelaza i ferrytyny. To na start. My mieliśmy niedobory u syna i stwierdzone jakieś napięcia mięśni głębokich, które albo minęły po wizycie u osteopaty, albo pomógł czas, nie dojdziesz... Bujalismy się też z refluksem, ale tu też uważam, że pomógł czas, a nie leki...

MarBal, myślę że z tym jakie jest dziecko nie ma zasady. U mnie dwa egzemplarze po CC, a skrajnie różni. Z tych samych rodziców, to samo robimy, a córa aniołek w porównaniu do brata 😅

Nati, mnie już po CC nie bywa słabo. Rana wygojona prawie, normalnie śmigam z synem po placu zabaw, sprzątam etc. Jestem 16 dni po. Może masz anemię?

Madzia- powodzenia w rozkręceniu laktacji!! 🤞 Na pewno się uda, tylko najwyżej poszukaj profesjonalnej pomocy, to zawsze daje większy spokój.

Madzia35, lipa, MarBal lubią tę wiadomość

age.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze MarBal, co do bólu pleców. Bardzo mnie bolały, ale tylko przez te 3 doby w szpitalu, potem przeszło. Gdybyś dalej miała problemy, to może wybierz się do fizjo?

MarBal lubi tę wiadomość

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zmotywowalyscie mnie, od rana działam. Probowalyscie może zamiast femaltikera Humana piullate? Zauważyłam cos takiego w rossmanie.

age.png

age.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😉 zielona kupka u dwutygodniowego dziecka jest powód do niepokoju ?

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solemio wrote:
    Dziewczyny, z czytaniem jestem na bieżąco, z pisaniem gorzej... I to nie przez noworodka a starszaka- daje nam nieźle w kość. Ma jakiś regres snu, budzi Małą w nocy, ogromny problem z zasypianiem a w dzień dokuczliwy 🤦‍♀️ oby szybko minęło.

Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane, dawajcie znać!

Lipa, dużo siły dla Was. Z takim nieodkładalnym egzemplarzem z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej, zobaczysz, naprawdę wszystko mija. A gdyby lepiej nie było to ja z mojej strony polecam wizytę u fizjo, osteopaty i badania żelaza i ferrytyny. To na start. My mieliśmy niedobory u syna i stwierdzone jakieś napięcia mięśni głębokich, które albo minęły po wizycie u osteopaty, albo pomógł czas, nie dojdziesz... Bujalismy się też z refluksem, ale tu też uważam, że pomógł czas, a nie leki...

MarBal, myślę że z tym jakie jest dziecko nie ma zasady. U mnie dwa egzemplarze po CC, a skrajnie różni. Z tych samych rodziców, to samo robimy, a córa aniołek w porównaniu do brata 😅

Nati, mnie już po CC nie bywa słabo. Rana wygojona prawie, normalnie śmigam z synem po placu zabaw, sprzątam etc. Jestem 16 dni po. Może masz anemię?

Madzia- powodzenia w rozkręceniu laktacji!! 🤞 Na pewno się uda, tylko najwyżej poszukaj profesjonalnej pomocy, to zawsze daje większy spokój.

Tak chyba mam , w ciazy mialam lekko i zelazo nie bardzo mi bylo brac ale teraz kazali mi zelazo to nieszczetsne brac bez dwoch zdań 😪.Wkoncu caly litr krwi stracilam przy CC . Myslisz ze dlatego nadal slabo mi sie robi 🤔

• Solemio Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    Tak chyba mam , w ciazy mialam lekko i zelazo nie bardzo mi bylo brac ale teraz kazali mi zelazo to nieszczetsne brac bez dwoch zdań 😪.Wkoncu caly litr krwi stracilam przy CC . Myslisz ze dlatego nadal slabo mi sie robi 🤔
    Myślę, że to może być sprawka anemii 😥 oby po suplementacji minęło. Alr skonsultuj się oczywiście z położną/lekarzem. Jeżeli masz duże skutki uboczne po żelazie które bierzesz, to mnie w pierwszej ciąży super sprawdził się Ferroplex do picia, nie bolał mnie brzuch po nim.

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy Wasze bobasy też robią taki dramat ze zmiany pieluszki, czy wieczornej higieny?

U mojej płacz jakby krzywda jej się działa. O dziwo, kąpiel jej się podoba. Dopiero później proces wycierania i zakładania pieluchy, to znowu tortury. Uspokaja się dopiero na rękach.

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    Cześć, czy Wasze bobasy też robią taki dramat ze zmiany pieluszki, czy wieczornej higieny?

U mojej płacz jakby krzywda jej się działa. O dziwo, kąpiel jej się podoba. Dopiero później proces wycierania i zakładania pieluchy, to znowu tortury. Uspokaja się dopiero na rękach.
    Tak, staram się przewijać przed karmieniem 😅

age.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to loteria, czasem spokojna przy przebieraniu a czasem krzyczy jakby ją ktoś ze skóry obdzierał 😅 kąpiel też raz tak raz tak, ale raczej na plus. Generalnie wszystko znosi o niebo lepiej jak ma brzuszek pełen mleka 😆

Mvada, widzę że urodziłaś 27 kwietnia. To tak jak ja syna dwa lata temu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 09:26

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja w końcu z balonikiem (oh ta majówka 🤦🏻‍♀️). Podobno jutro porodówka, oby tak było :)

lipa, Madzia35, MaggieMay, Solemio, Nati91, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Mvada Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solemio wrote:
    U nas to loteria, czasem spokojna przy przebieraniu a czasem krzyczy jakby ją ktoś ze skóry obdzierał 😅 kąpiel też raz tak raz tak, ale raczej na plus. Generalnie wszystko znosi o niebo lepiej jak ma brzuszek pełen mleka 😆

Mvada, widzę że urodziłaś 27 kwietnia. To tak jak ja syna dwa lata temu 🥰
    Tak, mieliśmy termin na 07 mają, ale Werka postanowiła być kwietniowa jak mama 😊

lipa, MaggieMay, Solemio, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:

Tak, darcie jakby ją że skóry obdzierano 😆

age.png
  • Solemio Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy dużo temperamentnych dzidziusiów na grupie 😅 trzymam kciuki, żeby to szybko minęło!! U nas niby całkiem nieźle jak na razie, ale bywają i gorsze momenty i noce i modlę się, żeby mi się dziecko nie "zepsuło" 😆

Mvada lubi tę wiadomość

age.png
  • Nati91 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Hej dziewczyny 😉 zielona kupka u dwutygodniowego dziecka jest powód do niepokoju ?
    Raczej nie. Układ trawienny się jeszcze dostosowuje, wiec może tak być. Mój najstarszy długo miał zielone kupki ;)
    Hafija ma na swojej stronie wpis o kolorach i rodzajach kupy u niemowląt (ze zdjęciami 😅), można podejrzeć ;)

Jak sie czujecie w połogu? Sporo macie jeszcze odchodów połogowych? Mnie zaczęła martwić niewielka ilość od wczoraj, raz lekkie plamienie a po karmieniu (nie każdym) leci coś więcej. Mam dokładnie tydzień po porodzie 🤔

40+5 ♥️
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , małej odpadl wczorej pepek a dzis widze jak by sie troche babralo plus troche czerwone jak by krew 🤔 Niczym tego pepka nie robilam , cos z tym zrobic moze ?potraktowac gazikami z alkocholem czy octanisept , czy zostawic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2023, 17:11

• Nati6 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati91 wrote:
    Raczej nie. Układ trawienny się jeszcze dostosowuje, wiec może tak być. Mój najstarszy długo miał zielone kupki ;)
    Hafija ma na swojej stronie wpis o kolorach i rodzajach kupy u niemowląt (ze zdjęciami 😅), można podejrzeć ;)

Jak sie czujecie w połogu? Sporo macie jeszcze odchodów połogowych? Mnie zaczęła martwić niewielka ilość od wczoraj, raz lekkie plamienie a po karmieniu (nie każdym) leci coś więcej. Mam dokładnie tydzień po porodzie 🤔

Tez mam lekkie i po karmieniu i podnoszeniu wiecej .Normalne

• Solemio Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchody to bardzo indywidualna kwestia. Ja jestem 18 dni po CC, a każdy dzień inny. Czasem nie plamię już w ogóle, a czasem znowu plemienie wraca.

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przyszłam się pochwalić że dzisiaj 2.5 godziny temu urodziłam sn synka , 4kg i 55cm.

Generalnie od rana czułam jakieś tam delikatne skurcze okresowe ale mąż się zestresował i mówił przed 13 że jedziemy. Jak przyjechaliśmy to się okazało ze mam 6cm rozwarcia, także zrobili tylko przyjęcie mnie i zawieźli na porodówke, gdzie już było 7-8cm. Jak doszło do pełnych 8 to stanęło , poskakalam na piłce godzinkę, ale nic nie dało, główka była wysoko, skurcze
    Były coraz krótsze i coraz słabsze. Więc zaproponowali mi oxy, zgodziłam się i po 5 minutach zaczęło działać, młody zszedl nisko. Dostałam parte i na pierwszym wyszła główka a na drugim ciałko. Dobrze że mąż mnie zawisł, bo ja znów tak samo jak z córką czekałam na ten straszny ból, który nie nadszedł. Nie nacieki mnie, ale delikatnie pękłam, nie wiem, nie czułam.
    Teraz jestem już na sali , leżę sama póki co, czuje się dobrze, ale to pewnie jeszcze adrenalina. Z córką po nacięciu nieoglam tyłkiem ruszać a tu już sama śmigam, można powiedzieć że nie boli. Jedynie macica dokucza dość mocno przy obliczaniu, to fakt. No a z minusow to stopy mam spuchnięte i takie lekko odretwaiale jakby. Ale mówiły położne że nic się nie dzieje.

MaggieMay, MarBal, Lilly123, Nati91, Mvada, Taka_Sytuacja, lipa, Ann., Jaszczureczka, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 1 maja 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i generalnie mój mąż ma dziś urodziny, więc dostał super prezent ❤️ synka ❤️

Lilly123, Mvada, Nati6, lipa, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Ann. Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Hej, a ja w końcu z balonikiem (oh ta majówka 🤦🏻‍♀️). Podobno jutro porodówka, oby tak było :)

Trzymam kciuki! Mnie dzisiaj przyjeli do szpitala, czekam na obchod, ale prawdopodobnie jutro tez balonik.

Lilly123, Mvada, Jaszczureczka, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ