KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mvada wrote:Robiłam podstawowo:
Morfologie, Glukozę, Lipidogram, OB, TSH, FT4, Anty-TPO, no i że miałam duża stratę krwi przy porodzie to jeszcze żelazo, kwas foliowy, ferretyne i witB12
To takie mam zrobione, bo wykorzystując że kobiety w ciąży są przyjmowane bez kolejki do lekarzy zaliczyłam gastrologa, diabetologa, endokrynologa, kardiologa, alergologa i dermatologa żeby sprawdzić kilka rzeczy, które mnie niepokoiły, a wiedziałam że z małym dzieckiem nie znajdę na to czasu tak samo jak przed ciążą 🙉🙊🙈 -
Iga Kwietniowa wrote:To takie mam zrobione, bo wykorzystując że kobiety w ciąży są przyjmowane bez kolejki do lekarzy zaliczyłam gastrologa, diabetologa, endokrynologa, kardiologa, alergologa i dermatologa żeby sprawdzić kilka rzeczy, które mnie niepokoiły, a wiedziałam że z małym dzieckiem nie znajdę na to czasu tak samo jak przed ciążą 🙉🙊🙈
lipa, MaggieMay lubią tę wiadomość
-
Dostałam skierowanie na morfologię, mocz i TSH. Potem mam wrócić z wynikami. Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem krzywej cukrowo-insulinowej, ale nie uśmiecha mi się pić to paskudztwo i siedzieć 2h w punkcie pobrań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2023, 08:35
Mvada lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Wiem że moze głupio o tym pisać ale jak to jest u was z seksem po porodzie ... U nas bardzo kiepsko mąż wg nie chce mnie dotknąć nawet nie wiem już co mam robić cały czas się czymś wykręca ehAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Ania oficjalnie przewraca się z pleców na brzuch 🎉. Tylko przestała dłużej trzymać głowę w górze, bo woli lizać mate i ssać dłonie. Przyciąga do siebie zabawki, np szeleścik i od razu głowa w dół, żeby go obślinić 🤔🤪
Sigi13 lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Anulla a był przy porodzie?może ma jakąś traumę ,nie pamiętam czy jesteś po sn czy CC . Może też się martwi że ci krzywdę zrobi .rozmawiałaś z nim o tym?
U nas ok ale to już nie to co przed ciążą z tego względu że wtedy często byliśmy sami bo córka często sypiała u dziadków jak mieliśmy oboje na rano to szło szaleć .w ciąży od połówkowych miałam zakaz a teraz niestety ale są wakacje ,młoda chodzi spać później od nas ,my nie mamy drzwi w pokoju to jak już to po cichu pod kołderką ale mnie to stresuje więc jedynie jest okazja jak córa śpi u ojca ale ona tam śpi 2,3 razy w miesiącu ☹️ -
No u mnie była cesarka i ciąża zwiększone ryzyka bo in vitro i brak seksu przez całą ciążę i powiem szczerze że mi tego bardzo brakuje natomiast mój maz jest bardzo obojętnyAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Anulla91- może otwarcie porozmawiajacie. Powiedz co.Cię trqpi, że masz wrażenie że jest oziębły itp. Może to jakoś wyjaśni sytuację. Ja tak zrobiłam z mężem ale problem leżał po mojej stronie-bałam się seksu po porodzie ze względu na moje 2 blizny-krocza i pochwy. Raz się zdarzyło było okej ale niestety moje libido jest ZEROWE. 🤷♀️
U nas Iga obraca się na boczki. Dwa razy wylądowała na brzuchu nieświadomie w sumie. Dopiero teraz zaczyna coś chwytać zabawki obiema rękami przez napięty pas barkowy. Jesteśmy trochę do tyłu ale ciągle jest progres 😉. Na szczęście nic nie ma do leżenia na brzuchu. -
anulla91 wrote:Wiem że moze głupio o tym pisać ale jak to jest u was z seksem po porodzie ... U nas bardzo kiepsko mąż wg nie chce mnie dotknąć nawet nie wiem już co mam robić cały czas się czymś wykręca eh
Dawno mnie tu nie było i wielkie zmiany! Nowy wygląd, aplikacja! Szok!
No i u Waszych dzieciaczków postępy!
Ja miałam akcje z podejrzeniem nowotworu w macicy… co się nastresowalam to moje, na moment musiałam przestać karmić. Mam coś w brzuchu, co lekarze nie wiedza czym jest i ma 10cm. Czekam na odebranie wypisu i zobaczę co dokładnie napisał radiolog po tk.40+5 ♥️ -
MaggieMay wrote:Nati, ja co jakiś czas mam delikatne bóle jak na okres, ale krwawienia jeszcze nie dostałam.
W ogóle czuję się i wyglądam okropnie. Pocę się paskudnie śmierdząco, żaden antyperspirant nie działa, bloker coś tam pomógł. Mam bolesne wypryski na twarzy i dekolcie, widać że zapalenie siedzi głęboko i długo się goi. Włosy lecą i przetłuszczają się. Wieczorem je myje, rano już nie są świeże. W ogóle wróciły mi afty, infekcję intymne i bóle zatok. Jakbym się sypała. Wstyd wychodzić do ludzi...
Jak Wy się trzymacie?
Lipa, u nas podobnie, noce śpi pięknie, w dzień gorzej. Dzisiaj śpi tylko na mnie. Cholera, lubię mieć porządek w domu, a teraz się nie da.
tez mialam wypryski spore ale minely kiedy spowrotem zaczelam brac siarke organiczna bo plecy mi sie posypaly i narazie ok -
Nati masakra. Ja też się strasznie guzkiem w piersi stresowałam zaraz po porodzie. Najczarniejsze scenariusze już miałam w głowie. Trzymaj się!
A my pozdrawiamy z wakacji. Moje płaczace dziecko w aucie i w wózku podczas wakacji gdzieś w okolicach Ljubljany podmienili 😍 jest cudowna i polubiła auto a wypady w spacerówce na płasko to czysta przyjemność. Jesteśmy już w trasie 14 dni, jeszcze 11 przed nami, zrobiliśmy jakoś 1500km w tym czasie kilka razy zmienialiśmy zakwaterowanie, ciągle coś zwiedzamy, Mała pływała w morzu, nie przeszkadza jej wysoka temperatura ( oczywiście cień, filtry itd). Mam nadzieję że tak będzie dalej.
Ja że swojej strony polecam żyrafke Sophie jako gryzak, strasznie drogie bo coś koło 80zł ale obydwoje moje dzieciory uwielbiają / uwielbiały. Hania lubi też sobie pociumkać w buzi i ładnie sama trzyma butelkę z wodą (wiem przy kp nie dopaja się ale ona wyciumka raptem kilka kropli a ratuje nam to życie gdy nie mogę akurat wyjąć cycka). Smoczek jedynie kauczukowy bibs coś tam bardziej polubiła ale traktuje jak gryzak.Nati91, Sigi13 lubią tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Nati91 wrote:No średnio na ten moment, ale prawdopodobnie cykl już mi wraca i będzie lepiej 😅
Dawno mnie tu nie było i wielkie zmiany! Nowy wygląd, aplikacja! Szok!
No i u Waszych dzieciaczków postępy!
Ja miałam akcje z podejrzeniem nowotworu w macicy… co się nastresowalam to moje, na moment musiałam przestać karmić. Mam coś w brzuchu, co lekarze nie wiedza czym jest i ma 10cm. Czekam na odebranie wypisu i zobaczę co dokładnie napisał radiolog po tk.
😱 -
Taka_Sytuacja wrote:Nati masakra. Ja też się strasznie guzkiem w piersi stresowałam zaraz po porodzie. Najczarniejsze scenariusze już miałam w głowie. Trzymaj się!
A my pozdrawiamy z wakacji. Moje płaczace dziecko w aucie i w wózku podczas wakacji gdzieś w okolicach Ljubljany podmienili 😍 jest cudowna i polubiła auto a wypady w spacerówce na płasko to czysta przyjemność. Jesteśmy już w trasie 14 dni, jeszcze 11 przed nami, zrobiliśmy jakoś 1500km w tym czasie kilka razy zmienialiśmy zakwaterowanie, ciągle coś zwiedzamy, Mała pływała w morzu, nie przeszkadza jej wysoka temperatura ( oczywiście cień, filtry itd). Mam nadzieję że tak będzie dalej.
Ja że swojej strony polecam żyrafke Sophie jako gryzak, strasznie drogie bo coś koło 80zł ale obydwoje moje dzieciory uwielbiają / uwielbiały. Hania lubi też sobie pociumkać w buzi i ładnie sama trzyma butelkę z wodą (wiem przy kp nie dopaja się ale ona wyciumka raptem kilka kropli a ratuje nam to życie gdy nie mogę akurat wyjąć cycka). Smoczek jedynie kauczukowy bibs coś tam bardziej polubiła ale traktuje jak gryzak.
Sophie strasznie zbiera pleśń w środku i nie można jej porządnie wymyć więc jej nie kupiłam.
Te moje za to te moje muchomorki i reniferki strasznie zbierają pyłki i włoski więc dobrze je umyć przynajmniej raz dziennie. Bibs też szybko się brudzi i nie można go wrzucać do mikrofali czy wrzątku. -
Oglądam sobie w internecie mieszkania do kupienia i powiem wam że jak się pracuje zdalnie to jest najlepszy czas na sprzedanie mieszkania w Warszawie i kupienia czegoś większego , w lepszym standardzie i o wiele niższej cenie. Ciekawe tylko czy w Płocku, Lublinie, Radomiu czy Łodzi też zaraz nie robi się tak tłoczno jak w stolicy ? Ktoś mieszka w tych miastach i może coś powiedzieć o dostępności do lekarzy, żłobków i przedszkoli?
https://plock.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,z-kuchnia-z-oknem/23692560.html
https://lublin.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,z-aneksem-kuchennym/23581634.html
https://radom.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie-w-bloku-mieszkalnym,wysoki-standard/24316274.html
https://lodz.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,z-kuchnia-w-zabudowie/24351760.html -
W Katowicach za tą cenę są nawet jakieś nieduże domy albo fajne mieszkania, w sensie nie jakies poddasza w kamienicach a normalne okolo 4 pokoje w starym budownictwie lub 3 w nowym czasem nawet z mini ogrodkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2023, 18:49
-
U nas te obrott na plecy już byly kilka razy, ale na brzuch to chyba jest jeszcze duzo czasu, na boki to mi sie tylko na moim lozku potrafi do cycka przekrecic czasem. U nas spanie od kilku tyg juz zmiana ze spiocha na takiego co nie musi spac za wiele, udaje nam się go uśpić po 23, budzi się raz albo dwa w nocy i po 7 wstaje i mógłby już wcale nie spać, tzn jak nawet uda mi się go zostawić to za max 10 min wie że cycka nie ma i już nie śpi a ja nic nie zrobię tylko się go nanoszę. Dlatego staram się jak córka pójdzie do przedszkola położyć się z nim dalej ale ja już nie pośpię bo maly robi częste kontrolw czy cycek w razie w jest dostępny. Dziś udało się wyjść dwa razy na spacer to pospał ale bywa że śpi krótko jedynie a ciężko mi nawet się wyszykować bo muszę wyskakiwać spod prysznica a potem seria że się obrzyga obsika i obesra itp no i fak leci 😏nie kupiłam bujaczka bo ma tą asymetrię i napięcie ale mam teraz spacerówkę prawie na płasko bo główkę ma minimalnie wyżej żeby się nie zakrztusił i zawiesiłam mu misie na sznurku po córce i gra tymi misiami uderza w nie i nawet obiad na szybko udało się wreszcie, ale to mam wózek na dole
-
Iga Kwietniowa wrote:Sophie strasznie zbiera pleśń w środku i nie można jej porządnie wymyć więc jej nie kupiłam.
Te moje za to te moje muchomorki i reniferki strasznie zbierają pyłki i włoski więc dobrze je umyć przynajmniej raz dziennie. Bibs też szybko się brudzi i nie można go wrzucać do mikrofali czy wrzątku.
Sophie synka sprzed kilku lat niedawno rozcinalismy i sprawdzaliśmy i nie wyglądała źle a on się mega ślinił 😅 gorzej wygladały zabawki do kąpieli 😱
Wasze dzieci się dużo ślinią? Syn zawsze miał śliniak w tym wieku a córce czasem tylko pocieknie na ubranko, nawet jeszcze śliniaków nie wyjęłam.Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Moja Ola trochę się ślini, ale nie aż rąk, żebym musiała używać siniaków
Przekreca się już na brzuch w obie strony swobodnie, no i śpi w nocy tlyko i wyłącznie na brzuchu. Już z nią nie walczę. Tylko wkurza mnie to, że jak się przebudzi, to od razu głowa w górę i ryk. Gdyby spała na pleckach, to może jakoś była by w stanie jeszcze przysnac samodzielnie, a tak ratuje nas tylko karmienie. Nadal co 2-3 godziny, 3-4 razy w nocy. Nie ukrywam, że jestem cholernie zmęczona i niewyspana, nie potrafię odespać w dzień.
Co robicie z waszymi maluchami w ciągu dnia? Moja królewna najchętniej byłaby noszona na rączkach po domu i ogrodzie, a mi juZ ręce opadaja.