X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Nati6 a nie miała asymetrii? I te obroty wtedy wynikają z wyginania na jedną stronę?

Nie wiem przedtem sie wyginala na prawo i lewa reka sie bila nie umiala zapanowac nad nia .Teraz sie tak nie bije lekkie ruchy tylko ale za to mniej ja wyciaga i juz nie obraca sie na prawo za to prawa wyciaga i zaczyna sienobracac na lewa strone 🙈. Sama nie wiem o co chodzi , a u nas z tymi lekarzamia dziwnie jest .choc fizjo wzielam prywatnie i to raczej jakas z francji byla ponoc 30 lat w zawodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 20:33

• MaggieMay Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku nocy jakieś zmiany w spaniu. Mała wstaje o 4 i już nie chce zasnąć, tylko gada i odstawia akrobacje. Nogi w górze, rzuca się po dostawcę, obraca się wokół własnej osi. Jak nogi jej wpadają między szczebelki, to się drze. Potem ewidentnie walczy ze snem nawet do 11. 🫣😵‍💫 Mam nadzieję, że to przejściowe🙏

A co do aktywności w dzień, to regularnie obraca się już na brzuch, ale nie potrafi wyciągnąć ręki spod brzuszka 🤔 macie jakiś sposób/ćwiczenia?

Jak u Was?

Coś niektóre dziewczyny długo się nie odzywają. Halo, jestescie?

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggieMay wrote:
    U nas od kilku nocy jakieś zmiany w spaniu. Mała wstaje o 4 i już nie chce zasnąć, tylko gada i odstawia akrobacje. Nogi w górze, rzuca się po dostawcę, obraca się wokół własnej osi. Jak nogi jej wpadają między szczebelki, to się drze. Potem ewidentnie walczy ze snem nawet do 11. 🫣😵‍💫 Mam nadzieję, że to przejściowe🙏

A co do aktywności w dzień, to regularnie obraca się już na brzuch, ale nie potrafi wyciągnąć ręki spod brzuszka 🤔 macie jakiś sposób/ćwiczenia?

Jak u Was?

Coś niektóre dziewczyny długo się nie odzywają. Halo, jestescie?

Fajnie moja to leniwa nie wiem czemu🙄 juz fajnie zaczela sie obracac na bok ten prawy i nagle pałza ,na brzuchu polezy chwile a z obracaniem w kolo tez zadko jak robi jakis postep to sie ciesze ale za to jak siedzi na kolanach glowa juz sztywno i na plecach lekko sie utrzymuje nie wiem czy odrazu nie bedzie pionowo bez raczkowania potem . Za to duzo gada gadula z niej chyba bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 22:35

• MarBal Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skonczylam ogladac film i nie umie zasnac ☹️.wszyscy u mnie spia tylko nie ja hehe.Moj tez ze dwa razy odwrocil sie z boku na brzuch ale tej reki nie umial wyciagnac właśnie .gada tez duzo . ostatnio zaczal tez robic tzw podkówkę i po chwili w ryk .nie lubie jak placze ale z ta podkowka jest taki slodziasny.
    Wczoraj maly zasnal o 17 ,przebudzil sie o 19 wypil mleko i poszedl juz na ten nocny sen przez co obudzil sie o 1.30 i marudzil wiec dalam mu mleko .chyba pierwszy raz od 3 miesiecy obudzil sie o takiej godzinie .normalnie idzie spac po 21 i spi do 6-7 takze mialam troche inna noc niz zwykle i tak sobie rozmyslalam ze wspolczuje tym ktorym maluszki nie dadza sie wysypiac .ja licze na to ze u nas to jednak beda sporadyczne noce jak ta wczorajsza
    Porobilam sobie badania i wszystko dobrze poza trójglicerydami.mam duzo za duzo wiec juz teraz dieta ,zdrowy tryb zycia i zero wymowek 😂

05396a9a8c.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Ja właśnie skonczylam ogladac film i nie umie zasnac ☹️.wszyscy u mnie spia tylko nie ja hehe.Moj tez ze dwa razy odwrocil sie z boku na brzuch ale tej reki nie umial wyciagnac właśnie .gada tez duzo . ostatnio zaczal tez robic tzw podkówkę i po chwili w ryk .nie lubie jak placze ale z ta podkowka jest taki slodziasny.
    Wczoraj maly zasnal o 17 ,przebudzil sie o 19 wypil mleko i poszedl juz na ten nocny sen przez co obudzil sie o 1.30 i marudzil wiec dalam mu mleko .chyba pierwszy raz od 3 miesiecy obudzil sie o takiej godzinie .normalnie idzie spac po 21 i spi do 6-7 takze mialam troche inna noc niz zwykle i tak sobie rozmyslalam ze wspolczuje tym ktorym maluszki nie dadza sie wysypiac .ja licze na to ze u nas to jednak beda sporadyczne noce jak ta wczorajsza
    Porobilam sobie badania i wszystko dobrze poza trójglicerydami.mam duzo za duzo wiec juz teraz dieta ,zdrowy tryb zycia i zero wymowek 😂

Moja tez w wieku 2 ms chodzila spac o 22 do 5-6 na mleko i spala dalej . I za wczesnie ja pochwaliłam .Potem ja co wzielo i zaczela sie budzic coraz to szybciej 4 ,3 1
    Od tamtej pory budzi sie czesto o 1 , i 4 na mleko w sumie to z tymi godzinami jest roznie czasem 3 czasem 5 o 1 czesto . Ale tez szla spac po 20 -21 .Ostatnio tak sie zlozylo ze przeciagnela do 22 prawie to o 1 sie nie obudzila🙈 .Nie wiem od czego to zalezy naprawde ale czasem juz mam dosc tego wstatwania .Dzis w noc jak sie obudzila o 1 wizelam ja utuliłam i usnela bez mleka po chwii , sprubuje tak robic moze spowrotem sie nastawi .A tez zaczelo sie od dania mleka jak sie obudzila o 1 bo raz poszla wczesniej spac 😅 Takze chyba lepiej nie klasc wczesniej juz wole nie miec tego wieczoru dla siebie ale czy cos z tego bedzie jak wrucimy na stare godziny to nie wiem bo ona i tak juz o tej 9 to jest zmeczona wiec chcac czy nie chcac musze ja do luzka zaniesc ,ale ostatnio to przeciagam 😆

• MarBal Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego sie boje ze mu sie poprzestawia i juz nie będzie tak pieknie ale dzis bylo juz tak jak zwykle ze spal do 7 bez pobudek .u nas bywalo ze mlody sie przebudzil w nocy np o 3 .my mieszkamy obok ruchliwej ulicy i w nocy tu tiry jezdza takze jest glosno przy otwartych oknach a nie daj boze jak cos na sygnale jedzie i moj pies sie uruchomi i wyje do tych karetek .maly sie wtedy czasem wybudzi ale usiade na dosłownie 10 min obok lozeczka ,dam mu na chwilę smoczek ,poglaszcze troche i zasypia

05396a9a8c.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    No właśnie tego sie boje ze mu sie poprzestawia i juz nie będzie tak pieknie ale dzis bylo juz tak jak zwykle ze spal do 7 bez pobudek .u nas bywalo ze mlody sie przebudzil w nocy np o 3 .my mieszkamy obok ruchliwej ulicy i w nocy tu tiry jezdza takze jest glosno przy otwartych oknach a nie daj boze jak cos na sygnale jedzie i moj pies sie uruchomi i wyje do tych karetek .maly sie wtedy czasem wybudzi ale usiade na dosłownie 10 min obok lozeczka ,dam mu na chwilę smoczek ,poglaszcze troche i zasypia

Rozumiem cie , naszczescie u mnie jest tak goraco wiec zamykam okna na noc ,ale nasz pies spi z nami w pokoju i w nocy sie przemieszcza ,raz za luzeczkiem raz na naszym łuzku raz u siebie raz sie czuchra ,raz sie gryzie i nie raz moze zbudzic 😩

Corka przed weekendem sie przeziembila miala goraczke bol gradla teraz pokaszluje i katar , dzis mnie gardło chycilo ze masakra ,glowa ciezka goroczki nie sprawdzalam a z maluchem trzeba sie zajmowav dzis marudna mam nadzieje ze nie zarazimy ja bo nawet nie wiem co tam miglabym takiemu maluchowi dac jak leczyc 😪

• Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja panna od początku spać w nocy nie dawała więc się już przestawiłam 😅 syn budził się co równe 1,5h, z Nią mam trochę więcej snu chociaż żadnej regularności.
    Dziś u nas ochłodzenie i Hanna niezadowolona że musi tyle warstw założyć 😅 a co to będzie w zimie 🤔
    A w zeszłym tygodniu odkryła nóżki - będąc na rękach mocno pochylała głowę, wręcz się zawieszała by patrzeć w dół; a dziś odkryła rączki i je ogląda jak kobieta po manicure 🤣

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe takie maluchy sa fajne , Moja nozki odkryla jak zaczelam z nia cwiczyc na ukos raczka do nozki i na zmiane .Teraz kazda zmiana pieluszki ona dzwiga te girasy i łapie palce oczywiscie z piekucha tez ale bez chyba jej wygodniej . Ja jednak tez lekkiej goraczki doatałam i masakra dzis malej witamine c dalam dodatkowo, mam nadzieje ze sie uchroni jakos i nie zalapie od nas .

• Taka_Sytuacja Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Niby można od 17 tygodnia, zalecenia WHO znam. Mnie z jednej strony kusi zwłaszcza jak widzę że Hania bardzo się jedzeniem interesuje. Raz dałam jej polizać arbuza i oczywiście była zachwycona. No ale jak się zacznie to już będzie codzienne kombinowanie i te kupy 💩

Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
    On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
    Dziecko 2016 po 18cs
    Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
    04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI :( 08.22 pozytywny test po biopsji endometrium :)
    Córcia ❤️ tp. 11.04
  • lipa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Niby można od 17 tygodnia, zalecenia WHO znam. Mnie z jednej strony kusi zwłaszcza jak widzę że Hania bardzo się jedzeniem interesuje. Raz dałam jej polizać arbuza i oczywiście była zachwycona. No ale jak się zacznie to już będzie codzienne kombinowanie i te kupy 💩
    Ja zaczynam w te sobotę 😁
    Ola jutro kończy 20 tygodni, ze starszymi też tak zaczynalam. Oczywiście te początki to 2-3 łyżeczki papki na kolanach rodziców. Ale.zalezy mi, żeby już się zaznajamiala że smakami. W krzesełku do kamienia BLW dopiero koło 6 miesiąca, jak już w miarę będzie umiała sama siedzieć.

age.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:

Ja juz dala 2 dni marchewke z jabłkiem po 1.5 i 2 luzeczki nastepnego dnia .Ma.juz 19 tyg zazwyczaj dawalam od 4 ms zycia Dzia w nocy goraczka wiec dzis nic nie daje bo sie na ibuprofen zdenerwowala😂 tak jej nie smakowal🙈 No ale niestety paracetamol tylko 4 razy na dzien mogr dac a w nocy i rano goroczka ponad 38 😪 ja dzis lepiej niz wczoraj wiem mam nadzieje ze i ona bedzie lepiej jutro bo widze ze to taka 2 dniowka .

• MarBal Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Moj ma teraz 18 tyg . Ja poczekam napewno do konca września i moze od października zaczne ale to jeszcze sie zobaczy .jakos mi sie nie spieszy specjalnie chociaz maly jak go mam na rekach i cos jem to sie przyglada uwaznie 🙂 ale dopiero co unormowaly nam sie te kupki ,te mleko mu w ostatnim czasie 3x zmienialam i nie chce narazie mu serwowac nowosci

05396a9a8c.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej czekam bliżej tego 6 miesiąca, też mi się jakoś nie spieszy. Byliśmy wczoraj na USG brzucha bo tak poradził osteopata, na szczęście wszystko w porządku poza zatrważającą ilością gazow. Wychodzi, że to jakaś nietolerancja pokarmowa, mam nadzieję że to wina nabiału i za jakiś czas będą efekty. Bardzo bym chciała żeby już wszystko wróciło do normy bo ile można się prężyć 🤦🏻‍♀️

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam, choć też się przygląda. Nie spieszy mi się do ulewania marchewką i tych dorosłych kup 😉

MaggieMay lubi tę wiadomość

event.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się bardzo spieszy, żeby młoda w końcu usiadła z nami przy stole i sama zajęła się swoim posiłkiem i dała mi zjeść w spokoju 😁

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustalilismy date chrztu na 28 października.bedzie w sobote bo bierzemy tez slub kościelny ( mamy tylko cywilny) . Ksiadz powiedzial ze ochrzci nam bez slubu ale to tak troche w klamstwie i zeby pomyslec w przyszłości nad tym koscielnym no i w sumie stwierdzilismy ze jak nie wezmiemy teraz to pewnie juz wogole nie wezmiemy. Teraz tylko sie zastanawiamy ile dac mu do koperty skoro to będzie i slub i chrzest w jednym.

05396a9a8c.png
  • Parole Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:
    Teraz mi się nie spieszy.
    Jednak jak na piersi to łatwiej, wygodniej i czyściej :)

VI. 2016 zaczynamy starania
    VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
    IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
    V. 2020 zmiana kliniki
    VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
    IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
    27.X.2020 punkcja

Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
    2 przebadane PGS zdrowe🥰

1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
    VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
    VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbal zapytaj w kancelarii ile daja, mi powiedzieli mało wiec od siebiw dalam wiecej, bo biedna parafia a juz organista i koscielny i strojenie podstawowe bylo w cenie ze tak powiem bo to sa ludzie na etacie u nas w parafii. Jedynie sie dogadalam z babka co stroi ze chce dodatkowe kwiaty o jej doplacilam

MarBal lubi tę wiadomość

event.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Sytuacja wrote:

Moja jest z początku miesiąc i zaczęłam równo w 17 tygodniu od marchewki. Teraz ostatnie dwa dni jakoś jej jedzenie nie idzie, ani mleka, ani warzyw, ale do tej pory było super 🙉🙊🙈

event.png

preg.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ