KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamamani wrote:Nati6 a nie miała asymetrii? I te obroty wtedy wynikają z wyginania na jedną stronę?
Nie wiem przedtem sie wyginala na prawo i lewa reka sie bila nie umiala zapanowac nad nia .Teraz sie tak nie bije lekkie ruchy tylko ale za to mniej ja wyciaga i juz nie obraca sie na prawo za to prawa wyciaga i zaczyna sienobracac na lewa strone 🙈. Sama nie wiem o co chodzi , a u nas z tymi lekarzamia dziwnie jest .choc fizjo wzielam prywatnie i to raczej jakas z francji byla ponoc 30 lat w zawodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 20:33
-
U nas od kilku nocy jakieś zmiany w spaniu. Mała wstaje o 4 i już nie chce zasnąć, tylko gada i odstawia akrobacje. Nogi w górze, rzuca się po dostawcę, obraca się wokół własnej osi. Jak nogi jej wpadają między szczebelki, to się drze. Potem ewidentnie walczy ze snem nawet do 11. 🫣😵💫 Mam nadzieję, że to przejściowe🙏
A co do aktywności w dzień, to regularnie obraca się już na brzuch, ale nie potrafi wyciągnąć ręki spod brzuszka 🤔 macie jakiś sposób/ćwiczenia?
Jak u Was?
Coś niektóre dziewczyny długo się nie odzywają. Halo, jestescie?
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
MaggieMay wrote:U nas od kilku nocy jakieś zmiany w spaniu. Mała wstaje o 4 i już nie chce zasnąć, tylko gada i odstawia akrobacje. Nogi w górze, rzuca się po dostawcę, obraca się wokół własnej osi. Jak nogi jej wpadają między szczebelki, to się drze. Potem ewidentnie walczy ze snem nawet do 11. 🫣😵💫 Mam nadzieję, że to przejściowe🙏
A co do aktywności w dzień, to regularnie obraca się już na brzuch, ale nie potrafi wyciągnąć ręki spod brzuszka 🤔 macie jakiś sposób/ćwiczenia?
Jak u Was?
Coś niektóre dziewczyny długo się nie odzywają. Halo, jestescie?
Fajnie moja to leniwa nie wiem czemu🙄 juz fajnie zaczela sie obracac na bok ten prawy i nagle pałza ,na brzuchu polezy chwile a z obracaniem w kolo tez zadko jak robi jakis postep to sie ciesze ale za to jak siedzi na kolanach glowa juz sztywno i na plecach lekko sie utrzymuje nie wiem czy odrazu nie bedzie pionowo bez raczkowania potem . Za to duzo gada gadula z niej chyba bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 22:35
-
Ja właśnie skonczylam ogladac film i nie umie zasnac ☹️.wszyscy u mnie spia tylko nie ja hehe.Moj tez ze dwa razy odwrocil sie z boku na brzuch ale tej reki nie umial wyciagnac właśnie .gada tez duzo . ostatnio zaczal tez robic tzw podkówkę i po chwili w ryk .nie lubie jak placze ale z ta podkowka jest taki slodziasny.
Wczoraj maly zasnal o 17 ,przebudzil sie o 19 wypil mleko i poszedl juz na ten nocny sen przez co obudzil sie o 1.30 i marudzil wiec dalam mu mleko .chyba pierwszy raz od 3 miesiecy obudzil sie o takiej godzinie .normalnie idzie spac po 21 i spi do 6-7 takze mialam troche inna noc niz zwykle i tak sobie rozmyslalam ze wspolczuje tym ktorym maluszki nie dadza sie wysypiac .ja licze na to ze u nas to jednak beda sporadyczne noce jak ta wczorajsza
Porobilam sobie badania i wszystko dobrze poza trójglicerydami.mam duzo za duzo wiec juz teraz dieta ,zdrowy tryb zycia i zero wymowek 😂
-
MarBal wrote:Ja właśnie skonczylam ogladac film i nie umie zasnac ☹️.wszyscy u mnie spia tylko nie ja hehe.Moj tez ze dwa razy odwrocil sie z boku na brzuch ale tej reki nie umial wyciagnac właśnie .gada tez duzo . ostatnio zaczal tez robic tzw podkówkę i po chwili w ryk .nie lubie jak placze ale z ta podkowka jest taki slodziasny.
Wczoraj maly zasnal o 17 ,przebudzil sie o 19 wypil mleko i poszedl juz na ten nocny sen przez co obudzil sie o 1.30 i marudzil wiec dalam mu mleko .chyba pierwszy raz od 3 miesiecy obudzil sie o takiej godzinie .normalnie idzie spac po 21 i spi do 6-7 takze mialam troche inna noc niz zwykle i tak sobie rozmyslalam ze wspolczuje tym ktorym maluszki nie dadza sie wysypiac .ja licze na to ze u nas to jednak beda sporadyczne noce jak ta wczorajsza
Porobilam sobie badania i wszystko dobrze poza trójglicerydami.mam duzo za duzo wiec juz teraz dieta ,zdrowy tryb zycia i zero wymowek 😂
Moja tez w wieku 2 ms chodzila spac o 22 do 5-6 na mleko i spala dalej . I za wczesnie ja pochwaliłam .Potem ja co wzielo i zaczela sie budzic coraz to szybciej 4 ,3 1
Od tamtej pory budzi sie czesto o 1 , i 4 na mleko w sumie to z tymi godzinami jest roznie czasem 3 czasem 5 o 1 czesto . Ale tez szla spac po 20 -21 .Ostatnio tak sie zlozylo ze przeciagnela do 22 prawie to o 1 sie nie obudzila🙈 .Nie wiem od czego to zalezy naprawde ale czasem juz mam dosc tego wstatwania .Dzis w noc jak sie obudzila o 1 wizelam ja utuliłam i usnela bez mleka po chwii , sprubuje tak robic moze spowrotem sie nastawi .A tez zaczelo sie od dania mleka jak sie obudzila o 1 bo raz poszla wczesniej spac 😅 Takze chyba lepiej nie klasc wczesniej juz wole nie miec tego wieczoru dla siebie ale czy cos z tego bedzie jak wrucimy na stare godziny to nie wiem bo ona i tak juz o tej 9 to jest zmeczona wiec chcac czy nie chcac musze ja do luzka zaniesc ,ale ostatnio to przeciagam 😆
-
No właśnie tego sie boje ze mu sie poprzestawia i juz nie będzie tak pieknie ale dzis bylo juz tak jak zwykle ze spal do 7 bez pobudek .u nas bywalo ze mlody sie przebudzil w nocy np o 3 .my mieszkamy obok ruchliwej ulicy i w nocy tu tiry jezdza takze jest glosno przy otwartych oknach a nie daj boze jak cos na sygnale jedzie i moj pies sie uruchomi i wyje do tych karetek .maly sie wtedy czasem wybudzi ale usiade na dosłownie 10 min obok lozeczka ,dam mu na chwilę smoczek ,poglaszcze troche i zasypia
-
MarBal wrote:No właśnie tego sie boje ze mu sie poprzestawia i juz nie będzie tak pieknie ale dzis bylo juz tak jak zwykle ze spal do 7 bez pobudek .u nas bywalo ze mlody sie przebudzil w nocy np o 3 .my mieszkamy obok ruchliwej ulicy i w nocy tu tiry jezdza takze jest glosno przy otwartych oknach a nie daj boze jak cos na sygnale jedzie i moj pies sie uruchomi i wyje do tych karetek .maly sie wtedy czasem wybudzi ale usiade na dosłownie 10 min obok lozeczka ,dam mu na chwilę smoczek ,poglaszcze troche i zasypia
Rozumiem cie , naszczescie u mnie jest tak goraco wiec zamykam okna na noc ,ale nasz pies spi z nami w pokoju i w nocy sie przemieszcza ,raz za luzeczkiem raz na naszym łuzku raz u siebie raz sie czuchra ,raz sie gryzie i nie raz moze zbudzic 😩
Corka przed weekendem sie przeziembila miala goraczke bol gradla teraz pokaszluje i katar , dzis mnie gardło chycilo ze masakra ,glowa ciezka goroczki nie sprawdzalam a z maluchem trzeba sie zajmowav dzis marudna mam nadzieje ze nie zarazimy ja bo nawet nie wiem co tam miglabym takiemu maluchowi dac jak leczyc 😪 -
Moja panna od początku spać w nocy nie dawała więc się już przestawiłam 😅 syn budził się co równe 1,5h, z Nią mam trochę więcej snu chociaż żadnej regularności.
Dziś u nas ochłodzenie i Hanna niezadowolona że musi tyle warstw założyć 😅 a co to będzie w zimie 🤔
A w zeszłym tygodniu odkryła nóżki - będąc na rękach mocno pochylała głowę, wręcz się zawieszała by patrzeć w dół; a dziś odkryła rączki i je ogląda jak kobieta po manicure 🤣Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Hehe takie maluchy sa fajne , Moja nozki odkryla jak zaczelam z nia cwiczyc na ukos raczka do nozki i na zmiane .Teraz kazda zmiana pieluszki ona dzwiga te girasy i łapie palce oczywiscie z piekucha tez ale bez chyba jej wygodniej . Ja jednak tez lekkiej goraczki doatałam i masakra dzis malej witamine c dalam dodatkowo, mam nadzieje ze sie uchroni jakos i nie zalapie od nas .
-
Kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Niby można od 17 tygodnia, zalecenia WHO znam. Mnie z jednej strony kusi zwłaszcza jak widzę że Hania bardzo się jedzeniem interesuje. Raz dałam jej polizać arbuza i oczywiście była zachwycona. No ale jak się zacznie to już będzie codzienne kombinowanie i te kupy 💩Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Taka_Sytuacja wrote:Kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Niby można od 17 tygodnia, zalecenia WHO znam. Mnie z jednej strony kusi zwłaszcza jak widzę że Hania bardzo się jedzeniem interesuje. Raz dałam jej polizać arbuza i oczywiście była zachwycona. No ale jak się zacznie to już będzie codzienne kombinowanie i te kupy 💩
Ola jutro kończy 20 tygodni, ze starszymi też tak zaczynalam. Oczywiście te początki to 2-3 łyżeczki papki na kolanach rodziców. Ale.zalezy mi, żeby już się zaznajamiala że smakami. W krzesełku do kamienia BLW dopiero koło 6 miesiąca, jak już w miarę będzie umiała sama siedzieć. -
Taka_Sytuacja wrote:Kiedy planujecie zacząć rozszerzać dietę? Niby można od 17 tygodnia, zalecenia WHO znam. Mnie z jednej strony kusi zwłaszcza jak widzę że Hania bardzo się jedzeniem interesuje. Raz dałam jej polizać arbuza i oczywiście była zachwycona. No ale jak się zacznie to już będzie codzienne kombinowanie i te kupy 💩
Ja juz dala 2 dni marchewke z jabłkiem po 1.5 i 2 luzeczki nastepnego dnia .Ma.juz 19 tyg zazwyczaj dawalam od 4 ms zycia Dzia w nocy goraczka wiec dzis nic nie daje bo sie na ibuprofen zdenerwowala😂 tak jej nie smakowal🙈 No ale niestety paracetamol tylko 4 razy na dzien mogr dac a w nocy i rano goroczka ponad 38 😪 ja dzis lepiej niz wczoraj wiem mam nadzieje ze i ona bedzie lepiej jutro bo widze ze to taka 2 dniowka .
-
-
Ja raczej czekam bliżej tego 6 miesiąca, też mi się jakoś nie spieszy. Byliśmy wczoraj na USG brzucha bo tak poradził osteopata, na szczęście wszystko w porządku poza zatrważającą ilością gazow. Wychodzi, że to jakaś nietolerancja pokarmowa, mam nadzieję że to wina nabiału i za jakiś czas będą efekty. Bardzo bym chciała żeby już wszystko wróciło do normy bo ile można się prężyć 🤦🏻♀️♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Ustalilismy date chrztu na 28 października.bedzie w sobote bo bierzemy tez slub kościelny ( mamy tylko cywilny) . Ksiadz powiedzial ze ochrzci nam bez slubu ale to tak troche w klamstwie i zeby pomyslec w przyszłości nad tym koscielnym no i w sumie stwierdzilismy ze jak nie wezmiemy teraz to pewnie juz wogole nie wezmiemy. Teraz tylko sie zastanawiamy ile dac mu do koperty skoro to będzie i slub i chrzest w jednym.
-
Jednak jak na piersi to łatwiej, wygodniej i czyściejVI. 2016 zaczynamy starania
VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
V. 2020 zmiana kliniki
VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
27.X.2020 punkcja
Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
2 przebadane PGS zdrowe🥰
1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏 -
Marbal zapytaj w kancelarii ile daja, mi powiedzieli mało wiec od siebiw dalam wiecej, bo biedna parafia a juz organista i koscielny i strojenie podstawowe bylo w cenie ze tak powiem bo to sa ludzie na etacie u nas w parafii. Jedynie sie dogadalam z babka co stroi ze chce dodatkowe kwiaty o jej doplacilam
MarBal lubi tę wiadomość
-
Moja jest z początku miesiąc i zaczęłam równo w 17 tygodniu od marchewki. Teraz ostatnie dwa dni jakoś jej jedzenie nie idzie, ani mleka, ani warzyw, ale do tej pory było super 🙉🙊🙈