KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie
Nazywam się Emilia, mam 38 lat. Jestem w 3 ciąży.
Moja córka ma 14 lat, a syn 13.
Ostatnia @ - 15 lipiec.
Jestem po 2 testach "pozytywnych" testach, beta HCG w 35dc - 4079mlU/ml
31 sierpnia mamy 1 USG
Ból w podbrzuszu, ból kręgosłupa, nudności, i najgorsze .... "krótki lont"
Tabeaa lubi tę wiadomość
-
Cześć wam 🥰
Jestem mamą dwójki 8 i 4 lata. Aktualnie trzecia ciąża, ostatnia 🐒 była 13.07 i planowany TP 19.04. Byłam już na USG ale było widać pęcherzyk żółtkowy, 31.08 mam kolejną wizytę i zobaczymy czy wszystko dobrze i założą mi kartę ciąży 🙂Emilia38 lubi tę wiadomość
-
Tabeaa wrote:Cześć wam 🥰
Jestem mamą dwójki 8 i 4 lata. Aktualnie trzecia ciąża, ostatnia 🐒 była 13.07 i planowany TP 19.04. Byłam już na USG ale było widać pęcherzyk żółtkowy, 31.08 mam kolejną wizytę i zobaczymy czy wszystko dobrze i założą mi kartę ciąży 🙂
A w którym dniu byłaś na usg? Ostatnia @ miałam tak jak Ty Zastanawiam się czy jutro będzie coś widać i czy warto się umawiać 🤔 Gin na NFZ raczej nie ma najnowszego sprzętu 🙈40+5 ♥️ -
nick nieaktualnyMoja GIN powiedziała, że wcześniej niż 31.08 czy 1.09. nie ma sensu.
Z drugiej strony przy takim wyniku Bety, u mnie spokojnie powinno być widać.
Ja czuje się jakbym zaczynała od zera, przy takiej różnicy wieku miedzy moimi dziećmi.
Nie ukrywam ciąża, dużym zaskoczeniem okazała się. Od ponad 20 lat endometrioza, wyczerpująca się rezerwa jajnikowa, szaleństwo hormonalne, początki meznopauzy... i jak powiedziała GIN cud
-
Cześć dziewczyny!
Witam się i ja ostatnia miesiączka 10 lipca, obecnie 6+0. Ciąża potwierdzona w piątek, ale pęcherzyk ciążowy jeszcze bez zarodka i bijącego serduszka. Kolejna wizyta początkiem września.
To moje drugie dziecko (pierwsze ma 16 miesięcy), a ciąża była totalnym zaskoczeniem -
Nati91 wrote:A w którym dniu byłaś na usg? Ostatnia @ miałam tak jak Ty Zastanawiam się czy jutro będzie coś widać i czy warto się umawiać 🤔 Gin na NFZ raczej nie ma najnowszego sprzętu 🙈
-
Arga wrote:Ja plamie od trzech dni, piersi przestały mnie boleć i obawiam się najgorszego. Jutro zbadam betę i progesteron. Ciągle liczę na to, że wyniki będą dobre i to takie zwykłe plamienie ciążowe ale strach z tyłu głowy jest.
-
Arga wrote:Ja plamie od trzech dni, piersi przestały mnie boleć i obawiam się najgorszego. Jutro zbadam betę i progesteron. Ciągle liczę na to, że wyniki będą dobre i to takie zwykłe plamienie ciążowe ale strach z tyłu głowy jest.
Arga, bardzo przepraszam, kliknelam przez przypadek, bo nie mogę się przyzwyczaić do korzystania z wersji forum nie w aplikacji, tylko normalnie przez stronę. Bardzo mi przykro!
Na razie się jeszcze ukrywam i tylko podczytuje, bo jest jeszcze bardzo wcześnie, ale mam nadzieję, że wkrótce do Was dołączę 🙂
32 👫 30
15.08 ⏸️
09.09 - jest ❤️
20.10 - 7 cm 💙
09.12 - 321 g 💙
25.03 - 2350g 💙💙💙💙
TP - 30.04, czekamy na Szymka 👶👶👶
-
nick nieaktualny
-
Solemio wrote:Cześć dziewczyny!
Witam się i ja ostatnia miesiączka 10 lipca, obecnie 6+0. Ciąża potwierdzona w piątek, ale pęcherzyk ciążowy jeszcze bez zarodka i bijącego serduszka. Kolejna wizyta początkiem września.
To moje drugie dziecko (pierwsze ma 16 miesięcy), a ciąża była totalnym zaskoczeniem
U mnie wizyta już w sobotęSolemio lubi tę wiadomość
VI. 2016 zaczynamy starania
VIII. 2018 pierwsza nieudana inseminacja 😔
IX. 2018 druga nieudana inseminacja 😔
V. 2020 zmiana kliniki
VII. 2020 wizyta u immunologa (min. Kiry AA😔)
IX. 2020 decyzja o in vitro i rozpoczęcie długiego protokołu
27.X.2020 punkcja
Mamy 6 zapłodnionych komórek. 🥰
2 przebadane PGS zdrowe🥰
1.XII.2020 udany transfer 5 dniowego mrozaczka
VIII. 2021 jest nasz Synek 😍
VI. 2022 wracamy po rodzeństwo 🙏 -
Cześć!
Kieeeedys byłam na forum, a teraz wracam 🙂
Ostatnia @ 21 lipca. Dziś o godz.17 zrobiłam test i wyszły od razu dwie grube krechy. Mimo że nie z porannego moczu 🙂
Jutro będę dzwoniła zarejestrowac się do lekarza, zobaczymy jak z terminami, obstawiam około miesiąca..
Generalnie to moja trzecia ciąża, pierwsza poroniony, z drugiej mam cudowna prawie 5-letnią córeczkę a teraz zobaczymy co będzie 🙂 -
Sega, przykro mi strasznie.. daj znać, jak się to wszystko potoczyło..
Niedługo wysyp wizyt - fajnie czekam na wieści od Was wszystkich. Myślę, że z początkiem września możemy sobie utworzyć listę na pierwszej stronie, co myślicie?
Mój lekarz kazał mi przyjeżdżać do 12tc na wizyty serduszkowe, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Byłam dziś, fasolka urosła do 1,5cm, termin według om to 08.04, a z USG 04.04
Trzymam kciuki i powodzenia! 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀Nati6, Solemio lubią tę wiadomość
-
Myślę,że lista to fajny pomysł, będzie wszystko poukładane😉
Czyli generalnie chyba wychodzi na to,że póki co mam chyba najmłodszą ciążę, bo dziś 5+0, termin wstępnie sobie wyliczyłam na 27-28 kwietnia, zobaczy jak lekarz ustali.
Cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres.. mocno trochę kurcze -
Nieśmiała wrote:Myślę,że lista to fajny pomysł, będzie wszystko poukładane😉
Czyli generalnie chyba wychodzi na to,że póki co mam chyba najmłodszą ciążę, bo dziś 5+0, termin wstępnie sobie wyliczyłam na 27-28 kwietnia, zobaczy jak lekarz ustali.
Cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres.. mocno trochę kurcze
to chyba raczej normalne, przynajmniej u mnie to jeden z bardziej dokuczliwych aspektów I trymestru... w poprzedniej ciąży nawet leciałam do lekarza że niby mam zapalenie układu moczowego...
2020
2023