KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaszczureczka wrote:Taka sytuacja - co za paskudztwo. Spróbowałam plasterków ale dużo lepiej działa hascovir. Mam nadzieję, że przez to nic się nie stanie z dzieckiem... w środę idę jednak na podgląd. I przez opryszczkę i przez niecierpliwość...
-
Dziewczyny nie martwcie się ja też mam na plusie ale jest mi ciężko powiedzieć ile bo przed ciążą odpuściłam dietę i też przytyłam więc trudno powiedzieć ile konkretnie w ciąży ale ogólnie od czerwca przytyłam 8 kg. W pierwszej ciąży miałam tylko 15 na plusie,coś czuję że teraz będzie więcej
Ja z kolei jem wszystko - praktycznie codziennie kawałek ciasta lub pączka,biały Twix mi tak zasmakował że mogłabym ciągle jeść,bułki na śniadanie,na kolacje ,czasem jakiś fast food,chipsy,ryby wędzone mi mega smakują .z obiadami mam natomiast ostatnio jakis problem.zaczyna mi mniej przychodzić ochota na jakieś kotlety itp
Stosujecie coś na rozstępy? -
Powiem Wam,że z tą waga to tak nie do końca. Ja w poprzek ciąży jakoś chyba do 4 czy 5 miesiąca miałam 3kg na minusie, ale za to jak potem nadrobiłam to na porodówce już miałam z 28 na plus 😅 a te dziewczyny co tyły od samego początku to finalnie miały np tylko 10 lub 15 kg na plus. Także te laski które macie już 3 kg na plus, myślę że i tak wyjdziecie lepiej niż np ja😁
-
Ja w pierwszą ciążę zaszłam ważąc 97kg, do porodu ważyłam 105kg. Pomimo, że jadłam słodycze tonami - nie przytyłam dużo, na początku wręcz chudłam bo codziennie wymiotowałam. Teraz już wiem, że pewnie będzie więcej niż +8kg. Ogólnie sporą część swojego życia byłam wielka, +90kg. Teraz zaczęłam z wagą 77kg (wzrost 169). Oczywiście mam to w dupie, będzie co będzie - najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy. Gorzej jak w pierwszej ciąży to chyba nie będzie 🙈🤣
Ja nie stosuje nic, rozstępy to ponoć też kwestia genetyczna i można sobie pomóc kosmetykami, ale jak mają wyjść to wylezą i tak. Sporo osób poleca biooil.
Na suchą skórę ogólnie fajnie działa czerwony Garnier, ale ten do stóp. Albo jakaś Neutrogena.
Mi się śniło, że zaspałam na te prenatalne 🙈🤣🤣 -
Dokładnie ważne żeby dzidzia była zdrowa a kilogramy się zrzuci potem .
Ja właśnie w 1 ciąży ten biooil stosowałam i przez całą ciążę ani jednego rozstepa a ok 8 miesiąca nagle cały brzuch wysypało.na szczęście tylko brzuch.teraz coś tam kupiłam w Rossmanie i smaruje ale pewnie itak nic to nie da.
Mnie natomiast już druga noc z rzędu śni się że bierzemy z mężem ślub kościelny.mamy tylko cywilny ,może to jakiś znak żeby o kościelnym pomyśleć heh.
Córka ostatnio mówiła że jej się śniło że urodzę chłopca .ja mam jednak przeczucie że będzie córka.jakas taka brzydka się czuje ...Nati91 lubi tę wiadomość
-
Ja w ciąży z córką miałam jakiś najtańszy balsam z Rossmanna, ale przyznaję że go nie stosowałam jakoś namiętnie, koło 6 czy 7 miesiąca może kilka razy posmarowalam brzuch... Finalnie wyszło mi przed porodem kilka czerwonych koteczek, których obecnie wogole nie widać, moja mama też ma takie mini i niewidzialne a nie używała nic w swoich czasach. Teraz może też coś zakupie, ale wątpię żebym była systematyczna w stosowaniu
-
Mi w ciąży z córką śmiał się dziewczynka na początku ciąży, tym razem śnił mi się kilkukrotnie chłopiec, zobaczymy czy to przepowiednia czy zwykły sen 😁
Aczkolwiek tak jak mówicie, najważniejsze jest żeby było zdrowe. Nie ważne kilogramy czy nawet ta płeć. Dziecko jest najważniejsze ☺️ -
MarBal wrote:Dokładnie ważne żeby dzidzia była zdrowa a kilogramy się zrzuci potem .
Ja właśnie w 1 ciąży ten biooil stosowałam i przez całą ciążę ani jednego rozstepa a ok 8 miesiąca nagle cały brzuch wysypało.na szczęście tylko brzuch.teraz coś tam kupiłam w Rossmanie i smaruje ale pewnie itak nic to nie da.
Mnie natomiast już druga noc z rzędu śni się że bierzemy z mężem ślub kościelny.mamy tylko cywilny ,może to jakiś znak żeby o kościelnym pomyśleć heh.
Córka ostatnio mówiła że jej się śniło że urodzę chłopca .ja mam jednak przeczucie że będzie córka.jakas taka brzydka się czuje ...
Ja w pierwszej ciąży 10h po porodzie ważyłam niespełna 5kg więcej niż przed ciąża, a kilka dni później 3 kg więcej. Za to na macierzyńskim i przez ponad 2 lata kp, przytyłam ponad 30 kg... Przy wysokich poziomach prolaktyny ja zwyczajnie nie potrafię kontrolować mojego wilczego głodu...
Od dłuższego czasu nie byłam w stanie nic schudnąć i nagle zaczęło wychodzić i nie było wcale nawet tak ciężko i 3 tygodnie później okazało się że jestem w 6 tygodniu ciaży. Tylko potwierdza teorie z hormonami.
Niby przestałam się odchudzać, ale od 6 tygodnia mdli mnie po każdym jedzeniu, więc muszę się zmuszać żeby cokolwiek jeść i w rezultacie jestem 6kg na minusie.
Z tym że ja wiem, że w końcówce ciąży tez raczej tyć nie będę... bo miejsce mdłości zajmie zgaga...
Mi lekarka powiedziała, że przy mojej wadzę, może byc korzystnie jeśli nawet będę chudnąć w ciąży i mam sie nie przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 09:49
2020
2023 -
Ja nie jestem jakaś chuda, w lipcu ważyłam 89.5, niecały miesiąc temu ważyłam 85.5, więc zawsze byłam wieksza, dlatego można powiedzieć że mnie waga nie rusza, jak przytyje tanie dużo to będę się martwić po ciąży najwyżej. Obecnie dzidziol jest dla mnie najważniejszy
-
Ja z córką przytyłam 17 kilo, z czego 6 w ostatnim miesiącu bo byłam mocno spuchnięta ma buzi i nogach. Przy karmieniu łącznie mi spadło 22 kilo więc był minus 5 jak przed ciążą,ale to mi wróciło więc po skończeniu karmienia miałam wyjściowa wagę jak sprzed ciąży. Teraz mam 3 kilo na starcie wiecej niz w poprzedniej ciąży.
-
Mamamani wrote:Ja z córką przytyłam 17 kilo, z czego 6 w ostatnim miesiącu bo byłam mocno spuchnięta ma buzi i nogach. Przy karmieniu łącznie mi spadło 22 kilo więc był minus 5 jak przed ciążą,ale to mi wróciło więc po skończeniu karmienia miałam wyjściowa wagę jak sprzed ciąży. Teraz mam 3 kilo na starcie wiecej niz w poprzedniej ciąży.
Widzisz jednym na kp spada waga jak szalona, a u innych odwrotnie. Przed pierwszą ciażą jednak nie wiadomo do której się grupy należy
Podobna ta ze spadająca wagą jest liczniejsza
2020
2023 -
Leeila26 wrote:Ja też +3kg 😅 nie jem rzeczy typu frytki, chipsy, słodycze itp. Jedyne co mnie gubi, to po prostu kuchnia polska więc tu się muszę pilnować 🤣 jestem wielką fanką pierogów, kapusty zasmażanej, klusek śląskich, pyzów.. 🙈 no i jem zdecydowanie więcej i częściej.
Przed ciążą miałam tak, że mogłam pół dnia nic nie jeść, a przy mojej absorbującej córce, zdarzało się często. No ale teraz nie można sobie na takie zabiegi przecież pozwolić.. to jem 🤣🤣
Oficjalnie proszę o kciuki - jutro 10:30 prenatalne 🤞🤞🤞
Czekamy na info jak prenatalne...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Dziewczyny jestem po, ale dalej roztrzęsiona i mega szczęśliwa 🙈🥰 wszystko jest super, lekarz puścił nam chwilę serduszko, walczyłam ze łzami, mąż się rozpłakał 🤦😅 przezierność 1,7 więc idealnie, kość nosowa obecna, dzidziuś ma 6,5cm, dwie rączki i dwie nóżki. Widoczny żołądek i nerki 🥰 wszystko pięknie, oby tak dalej 😍 i teraz UWAGA - 85% chłopak, doktor był prawie pewny 🙈 jak wiecie w domu mam córeczkę, po cichu marzyłam o synku.. nie muszę pisać jak bardzo się cieszę, choć najważniejsze żeby było zdrowe 😍
Dziękujemy za kciuki,
Buziaki! 😍Ann., mysza89, Immunity, Nieśmiała, Taka_Sytuacja, Qer, Nati6, Ajka, MarBal, cslza, Kometa90, Jaszczureczka, Emilia38, Nati91, Sigi13, Tabeaa, Parole lubią tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny jestem po, ale dalej roztrzęsiona i mega szczęśliwa 🙈🥰 wszystko jest super, lekarz puścił nam chwilę serduszko, walczyłam ze łzami, mąż się rozpłakał 🤦😅 przezierność 1,7 więc idealnie, kość nosowa obecna, dzidziuś ma 6,5cm, dwie rączki i dwie nóżki. Widoczny żołądek i nerki 🥰 wszystko pięknie, oby tak dalej 😍 i teraz UWAGA - 85% chłopak, doktor był prawie pewny 🙈 jak wiecie w domu mam córeczkę, po cichu marzyłam o synku.. nie muszę pisać jak bardzo się cieszę, choć najważniejsze żeby było zdrowe 😍
Dziękujemy za kciuki,
Buziaki! 😍Leeila26, Nati6 lubią tę wiadomość