Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatalia-Tosia waga duża moze nawet termin był źle policzony. Albo miała kilka terminow a sugerowała się OM a termin z owu był wczesniej. Bo to na prawdę duża waga.
Ja mam nawet na tych naturalnych kosmetykach daty do 2021 więc na pewno zuzyje produkty do tego czasu -
nick nieaktualnyWczoraj raczej nie trzymałam diety na szkole rodznia w przerwie zjadłam drożdżówkę z serem i drożdżówkę że szpinakiem a o 22 jadłam jeszcze parówki z chlebkiem dzisiaj cukier na czczo 77...już jestem tak głodna że musiałam zrobić sobie kanapki
Chciałam się zważyć ale baterie w wadze padły... Może to i dobrzehaha
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Ale jestem dzis niewyspana :p do tego caly sen to koszmary buuu
Mloda wstala wsciekla jak osa ze tak wczesnie do szkoly musi isc.. Przywykla do wolnego przez te wszystkie choroby. Ale byle do piątku i ferie -
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Dzień dobry z rana
36 tydzień i taka waga wow, ciekawe co by było gdyby wytrwała do terminu
Aga Julian piękne iimię, nietypowe a zarazem takie jak na prawdziwego chłopaka przystało
Co do wyprawki to ja podzieliłam teraz wydatki. Co miesiąc 400zł i powiem Wam, że łatwiej jest to przeżyć, bo aż tego tak nie odczuwamyW marcu będę robiła ostatnie zzakupy i to będzie chemia i rzeczy apteczne, bo jednak zależy mi by miały ddługie terminy ważności
Łapie mnie pomału niepokój o to czy sobie dam radę, czy niezawiodę starszej córki. Ona się tak cieszy, że będzie siostra... boję się, że może się rozczarować
A i pytanie do dziewczyn które mają jjuż dziecie. Co robicie gdy zacznie się poród? Co wtedy z dziećmi które są już na świecie? :-:
Ja robię tak samo, co miesiąc o 400-500 zł na wyprawkę i się tych wydatków tak nie odczuwa
A co do pytania odnośnie starszego dziecka to nie wiem... Moja matka się odciela więc na nią nie liczę, teściowa raz jest w domu raz u swojej mamy bo się nia opiekuje... Chyba jak się zacznie to poproszę szwagierke i teścia żeby się małą zajęli, jeśli akurat teściowej nie będzie na miejscu. Jeszcze dokładnie o tym nie myślałam ale to bardzo dobre pytanie. Muszę z mężem pogadać jak on to widzi -
Cześć
3600 w 36 tc! Matkobosko! Mam nadzieję, że wszystko ok u nich...
Zasnęłam po 20, byłam wykończona. Obudziłam się o 2 i do 4 nie spałam. Wciągnęłam 2 kanapki i kakao, po czytałam książkę i w kimę.
Sniezyca u nas ze hej. Mąż wiezie młodego do szkoły, potem odstawi mi auto i idzie do pracy. Nie gadamy od wczoraj, strasznie mi z tym źle. Wkurzył mnie i się wczoraj odizolowalam. W nocy się przytula łam, ale nie odezajemnil i atmosfera nadal jest napięta. Nie lubię tego. Zwykle, jak się już poklocimy to idziemy spać już pogodzeni, a teraz jakoś tak... Smutno mi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 07:50
-
nick nieaktualnyMy mamy podobny dylemat z naszą Psinka
Ostatecznie chyba stanie na tym że jak zacznę rodzić to poproszę koleżankę żeby ewentualnie wyprowadziła/nakarmiła ja. Przecież mąż wróci po jakimś czasie i przejmie. Jak to w ogóle jest? Jak długo mąż zostaje po porodzie?
Tak się właśnie zaczęłam zastanawiać. Wiadomo że jak rodzę to nie przestrzega się tzw godzin odwiedzin. Ale jak już urodzę to co wtedy?
Jedziemy do szpitala w lutym odwiedzić oddział i poznać położne. Muszę sobie zacząć spisywać pytania
Ja już nie śpię od ponad godziny. Euthyrox wzięty, żadnych reakcji czy skutków ubocznych.
Dzisiaj odwiedza mnie koleżanka z pracy. Dawno jej nie widziałam. Ona mieszka w Niemczech a pochodzi z Brazylii. Przyjechała w podróży służbowej do polskiego oddziału firmy (ja podlegam też pod niemiecki, ale pracuje stąd). Ciekawe co tam u nich i jak rozwijają się projekty.
Po wczorajszej rozmowie z nią przez chwilkę zatęskniłam za tym całym harmidrem. Ale szybko mi przeszło
-
Karmelka ja sobie tak pomyślałam że z tymi dniami otwartymi na Ujastku to poczekam do końca szkoły rodzenia. Zawsze to może więcej pytań mi się nasunie a teraz też czasu nie mam. W lutym też są dni otwarte.
Chyba wolę do tego na spokojnie podejść a nie w takim pośpiechu jaki teraz mam
To samo inne szpitale jeśli się wybiorę. Luty będzie w sam raz.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelka, ja wracam do tematu butelek dr browns. Teraz jeszcze szperam w necie i wnioski moje są takie, że te z nazwą options mają możliwość demontażu zestawu antykolkowego (odpowietrzającego). To już chyba u nich standard, wydaje mi się. A dodatkowo mamy opcję "szeroka" bądź "standard" i tutaj polecam szerokie, bo łatwiej się je obsługuje, po prostu.
Jeszcze muszę się smoczkom przyjrzeć. Ach, i czy udało Ci się znaleźć małe butelki? Ja zamówiłam na babyhit i na zdjęciu były 60 ml a przysłali mi 240 ml, więc teraz muszę zapolować na małe. Oczywiście, napisałam do nich, ale odpowiedzieli na inne pytania, tego nie skomentowaliNo ale myślę, że te większe mogą się przydać z czasem, więc je zostawię.
-
Karola powodzenia z piciem tego świństwa
Co do butelek i smoczków to nie mam pojęcia jakie kupić i nie mam też kogo zapytać bo jakoś dookoła wszystkie dzieci na piersi tylko i wyłącznie.W PL miałam Dr Browns.
Poszukam czy i u mnie są.
Całą noc śniło mi się,że kupowałam wózek i po całym centrum handlowym jeździłam w ramach testów -
Ja też się zaczęłam zastanawiać nad butelkami i kompletnie nie wiem jaką butelkę z jaką końcówką wybrać. Na pewno tylko chcę szklaną zamiast plastikowej, ale jeśli chodzi o firmę to nie mam żadnych preferencji na razie.
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Karmelka, ja wracam do tematu butelek dr browns. Teraz jeszcze szperam w necie i wnioski moje są takie, że te z nazwą options mają możliwość demontażu zestawu antykolkowego (odpowietrzającego). To już chyba u nich standard, wydaje mi się. A dodatkowo mamy opcję "szeroka" bądź "standard" i tutaj polecam szerokie, bo łatwiej się je obsługuje, po prostu.
Jeszcze muszę się smoczkom przyjrzeć. Ach, i czy udało Ci się znaleźć małe butelki? Ja zamówiłam na babyhit i na zdjęciu były 60 ml a przysłali mi 240 ml, więc teraz muszę zapolować na małe. Oczywiście, napisałam do nich, ale odpowiedzieli na inne pytania, tego nie skomentowaliNo ale myślę, że te większe mogą się przydać z czasem, więc je zostawię.
-
Ja tez was podczytuje jednym okiem, ale z odposywaniem gorzej. Robie "porządki" w domu - nietety ruchy i możliwości mniejsze niz bez brzuszka. Wczoraj wyrzucilam wszystko z garderoby i układałam na nowo przy okazji czesc wyrzucajac. A teraz robie przeglad w papierach, sprzedailiśmy 3 komody i teraz nie mam co zrobić z tymi rzeczami ze srodka. Wiec segreguje i przy okazji wywalam ile sie da :p
Dzis rano przyszło łóżeczkoale strasznie ciezki karton, noe wiem co oni tam zapakowali. Moze od razu dziecko gratis
kurier przez ta wage chcial mi to na podwórku zostawic. Jakis niepoważny.
Karolina powodzenia! Masz na sobie legi z H&M?
Bardzo mi przykro z powodu waszego rozstania. Ale pamiętaj, mimo, ze teraz może tego nie czujesz, to ty jestes wygraną w tym związku. To ty masz przy sobie największy skarb na swieciewszystko dobrze sie ułoży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 08:49
-
Dzięki Karmelka. Ja nie mogę znaleźć w necie opisu tych różnic. Chyba się wkurzę i postawię na Lovi, używałam przy synu. Jakoś tak łatwiej mi poruszać się po ich produktach, niż po tych dr browns.
Ja po śniadaniu, po kawie, po myciu przedpokoju, bo mi mąż naciapał. Muszę się ubrać i jakoś ogarnąć, bo koledzy z pracy będą u mnie w sprawach służbowych, po 10 już pierwszy ma przyjechać. Z małżem się pogodziłam, ale i tak jakoś nie do końca miło jest, jakoś tak... Nie warto kłaść się spać skłoconymi, oj nie warto. Dobra, wstaję! -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka ja sobie tak pomyślałam że z tymi dniami otwartymi na Ujastku to poczekam do końca szkoły rodzenia. Zawsze to może więcej pytań mi się nasunie a teraz też czasu nie mam. W lutym też są dni otwarte.
Chyba wolę do tego na spokojnie podejść a nie w takim pośpiechu jaki teraz mam
To samo inne szpitale jeśli się wybiorę. Luty będzie w sam raz.
Meczy mnie to że wstaje po 5 i nie śpię do 7:00 później idę spać i wstaje zgięta i w złym humorze. Na prawdę czepiam się o wszystko i jestem poddenerwowana. A wiem że jak zasnę w dzień to koniec. -
Eee tam, Karolina nie takie drobne kobiety rodziły sn
Ja się póki co nie nastawiam na cc mimo że też jestem dość drobna i nie mam szerokich bioder. Ale dziecko też póki co niedużych rozmiarów jak na ten czas.
Najgorzej że podczas wszystkich USG zawsze była w położeniu główkowym a jestem prawie pewna że się niedawno obróciła i pływa głową do góry. Wyczuwam tą twardą głowę przez brzuch pod żebrami a i kopanie jest w innym miejscu. Ma jeszcze trochę czasu, mam nadzieje że się obróci bo chciałabym uniknąć cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:06
-
Mam dylemat i naprawdę nie sądziłam, że aż tak będę fiksowac na tym punkcie i to już teraz!
A jak obudziłam się o 4 tak nie mogłam zasnąć, bo non stop rozmyslalam.
Mianowiciekomoda z przewijakiem vs polko przewijak +wanienka na stelażu albo całkiem taki kombajn przewijak z wysuwaną wanienka.
Mamy pokoik dla Juniora, ale mam zamiar żeby w nim zaczął spać dopiero ok 4miesiaca. Łazienkę mamy mini więc wanienki tam nie wcisne i kąpiele będą odbywały się w tym jego pokoju. Na początek mam dla niego małe łóżeczko do naszej sypialni. Tu pojawia się dylemat, komoda z przewijakiem na nią do sypialni czy tylko polko przewijak a komoda do niego do pokoju? Myślałam nad komoda z ikei i nakładka na przewijak na nią, ale muszę się też liczyć z miejscem, a widzę, że taka komoda z przewijakiem sporo odstaje od ściany. Chodzi bardziej o kwestie praktyczne, bo u nas cenowo są to groszowe sprawy. Plus taki, że nie chce się załadować meblami, bo jak mały będzie miał ok 6 miesięcy planujemy się stąd zawinąć i wrócić do Polski. Co byście radziły? A dodam, że muszę myśleć już nad tym powoli, bo w styczniu jadą pierwsze paczki do polski, na to miejsce mogę wstawić nowe mebelki, ale właśnie wszystko trzeba mądrze pomierzyc żeby się pomiescilo i się znowu nie zagracicWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 09:08
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku