X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u diabetologa i wkurza mnie ta kobieta... Do tej pory chodziłam co 3 tygodnie teraz chce mnie widzieć co 2... Mimo, że wszystko jest super i jak sama stwierdziła, waga ok, cukry na czczo piękne ale czepia się że poposilkowo mam czasem 130... Cukier po posiłku u mnie 140 nie przekracza a ona mi mówi że mam się więcej ruszać i więcej warzyw jeść żeby poposilkowo było do 120... Boję się że przez to zaczną mi ketony wychodzić w moczu... A jak się nie dostosuję do jej zalecen to mi insulinę da... Wkurzona jestem po tej wizycie!

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A ja byłam u diabetologa i wkurza mnie ta kobieta... Do tej pory chodziłam co 3 tygodnie teraz chce mnie widzieć co 2... Mimo, że wszystko jest super i jak sama stwierdziła, waga ok, cukry na czczo piękne ale czepia się że poposilkowo mam czasem 130... Cukier po posiłku u mnie 140 nie przekracza a ona mi mówi że mam się więcej ruszać i więcej warzyw jeść żeby poposilkowo było do 120... Boję się że przez to zaczną mi ketony wychodzić w moczu... A jak się nie dostosuję do jej zalecen to mi insulinę da... Wkurzona jestem po tej wizycie!

spróbuj skonsultować z innym lekarzem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Taak. Ja kupilam na olx alw na allegro tez sprzedaja.
    Ja swoją też już dostałam, jak ją zobaczyłam to się załamałam:D To jest OGROMNE, wzięłam najmniejszy rozmiar jaki był :D Chyba jednak w niej podczas porodu nie wystąpię ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    O luxmedzie nic nie wiem więc nie pomogę. Ja z małą jestem u dr Buzalskiej w przychodni Citomed na Rakowicza i jestem bardzo zadowolona. Nie daje antybiotyków, no chyba, że już na prawdę trzeba. Poza tym akurat mojej córce bardzo trafia z lekami. Jeszcze dr Deczynski u niego byłam kilka razy prywatnie jak nagle coś wyszło i też jest super.

Dzięki :)

estrella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:

A chodzisz prywatnie ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna część placówek Luxmedu ma normalnie podpisane umowy na POZ czyli podstawową opiekę zdrowotną i wtedy tak składasz tam deklarację wyboru lekarza i pielęgniarki + ewentualnie położnej i korzystasz normalnie tak jak ze zwykłej przychodni, czyli wizyty, skierowania, badania, szczepienia wszystko na nfz noi wizyty domowe.
    Ja się raczej na to nie zdecyduję, wolę zapisać do dziecko do mojej przychodni bo jestem z niej zadowolona, chociaż dawno nie korzystałam. A z luxmedu będę korzystać dodatkowo w razie potrzeby. Tak samo część placowek luxmedu ma podpisane umowy z nfz na konsultacje specjalistow i rozne badania typu rezonans czy tomograf i wtedy możesz też sie tam zapisac na wizyte albo badanie na nfz jak masz skierowanie na nfz nawet spoza luxmedu.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    A chodzisz prywatnie ?

Na szczęście chodzę w ramach PZU bo bym zbankrutowala płacąc za te wizyty.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za listy wyprawkowe! <3

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was cały dzień, jednak nie jestem w formie żeby się udzielać ...
    Mi jeszcze też dużo brakuje z wyprawki, mam kroplę w morzu i całą masę ubranek.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Na szczęście chodzę w ramach PZU bo bym zbankrutowala płacąc za te wizyty.

Noo to dobrze, że nie płacisz chociaż... ale chodzenie w kółko do lekarzy wkurza wiec Cię rozumiem

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    DorotaAnna część placówek Luxmedu ma normalnie podpisane umowy na POZ czyli podstawową opiekę zdrowotną i wtedy tak składasz tam deklarację wyboru lekarza i pielęgniarki + ewentualnie położnej i korzystasz normalnie tak jak ze zwykłej przychodni, czyli wizyty, skierowania, badania, szczepienia wszystko na nfz noi wizyty domowe.
    Ja się raczej na to nie zdecyduję, wolę zapisać do dziecko do mojej przychodni bo jestem z niej zadowolona, chociaż dawno nie korzystałam. A z luxmedu będę korzystać dodatkowo w razie potrzeby. Tak samo część placowek luxmedu ma podpisane umowy z nfz na konsultacje specjalistow i rozne badania typu rezonans czy tomograf i wtedy możesz też sie tam zapisac na wizyte albo badanie na nfz jak masz skierowanie na nfz nawet spoza luxmedu.

Dziękuje za wyjaśnienie :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o ubranka dla dzieci to zobaczcie ten market place na facebooku. Tam mamy pozbywają się też rzeczy po dzieciach łóżeczek i innych rzeczy. Ja pokupilam ubranka dla Laurki, naprawdę za śmieszna cenę , czasem po 3 zł za bodziaki albo cos

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z własnego doświadczenia powiem, że tych koszul do karmienia warto mieć kilka... w sensie to nie muszą być stricte do karmienia, mogą być na ramiączka etc, chodzi o to że w tych pierwszych tyg po porodzie gospodarka hormonalna się na maksa reguluje i często jest tak, że kobieta bardzo się poci. Ja tak miałam np. Już nie mówiąc o tym, że zalewasz się mlekiem albo dziecko cię zalewa przy odbiciu. Dwie koszule to wydaje mi się mega mało, no chyba, że macie pralko-suszarkę i jak Was dziecko obrzyga to od razu sru do sprzętu :) Ja w szpitalu miałam porodową + 3 i i tak mi mąż dowoził i brał do prania, bo spocona/ulana/zalana krwią. Może nie każdy tak ma, ja mówię jak to było u mnie :P

Kiwona lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przyszła do mnie paczka z Gemini więc do pakowania toreb do szpitala zostały mi tylko drobnostki i szlafrok :) no ale wody, słodyczy czy biszkoptow jeszcze kupowała nie będę :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bae1b76b9254.jpg

Dopiszcie do listy do torby porodowej. Podobno cudo. Wynalazlam na YT poleciłam sąsiadce jej drugi poród powiedziała że ulga dla krocza niesamowita że tantum rosa się nie umywa. Bo to autentycznie łagodziło szczypanie i ból a pękła na 15 szwów. I to prawie pod odbyt. Saszetki tantum też kupiłam wolę je mieć niż nie miec mało miejsca zajmują i nie kosztują duzo

O to ja też od siebie mogę Wam polecić coś do pielęgnacji krocza po porodzie. Ja dostałam to od koleżanek. To spray motherlove http://pl.motherlove.eu/produkty/narodziny-i-dziecko/regenerujacy-spray-sitz-bath-spray-60-ml/ W połogu zużyłam calutki, fajne uczucie ulgi i odświeżenia po dokonaniu toalety krocza. Tym razem na pewno zakupię.

AniaKJ, Kasiulka90, Kiwona lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, widzę, że kupiłaś gruszkę do odciągania fluczków. U nas ten temat teraz jest bardzo na topie, nic nie wygra z katarkiem do odkurzacza. Do tej pory, czyli przez rok nie dałam się przekonać i męczyłam i dziecko i siebie fridą (i faktycznie, frida jest spoko jak gdzieś tam mała kozula jest do wyciągnięcia), ale przy katarze ciężko mi było walczyć z córką która uciekała i krzyczała, frida mi wypadała z buzi albo ona mi ją wyciągała. Katarek sru - stałe ciśnienie, może nawet i mniejsze niż przy zasysie z ust - dziecko tak nie płacze a nosek odetkany. Żałuję, że nie dałam się przekonać wcześniej.

Misiabella lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Karmelka, widzę, że kupiłaś gruszkę do odciągania fluczków. U nas ten temat teraz jest bardzo na topie, nic nie wygra z katarkiem do odkurzacza. Do tej pory, czyli przez rok nie dałam się przekonać i męczyłam i dziecko i siebie fridą (i faktycznie, frida jest spoko jak gdzieś tam mała kozula jest do wyciągnięcia), ale przy katarze ciężko mi było walczyć z córką która uciekała i krzyczała, frida mi wypadała z buzi albo ona mi ją wyciągała. Katarek sru - stałe ciśnienie, może nawet i mniejsze niż przy zasysie z ust - dziecko tak nie płacze a nosek odetkany. Żałuję, że nie dałam się przekonać wcześniej.

Ja planuje kupić i katarek i taką Gruszkę- żeby była na w razie czego, droga nie jest niech leży

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Haha widzę taka zajebista jak i moja ;) ja jutro idę do mojej ciekawe co powie a w czwartek idę do nowej lekarkk

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lidlu od poniedziałku 14 stycznia znowu ubranka dla naszych Maluszków :-)

age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Kupiłam gruszkę do szpitala, bo teraz nie odśluzowuja dzieci i tak sobie pomyślałam że dla dobra mojej psychiki wolę mieć. A katarek to już od daaawna wpisany miałam na listę wyprawkowa. Moim zdaniem być musi. Ja nie wierzę w moc gruszki przy katarze a Frida mnie obrzydza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na szkole rodzenia omawialismy kontynuację porodu. Ehh tyle się mówi o tych pozycjach wertykalnych i co z tego jak tak mało położnych potrafi odebrać poród w takiej pozycji....
    Na czwartek będę pisała plan porodu... Mój będzie dluuugi i szczegółowy. Ciekawe co powie położna na niego :) sama się zastanawiam czy nie mam wygórowanych oczekiwań ...

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ