Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Wiele razy padło tu,że kosmetyki z Babydream z Rossmana są dobre.Ktore to? Do kąpieli czy do smarowania po?
A może Hipp?
Przede wszystkim żel do mycia i oliwka. Szampon i płyn do kąpieli mają prawie taki sam skład jak żel do mycia, więc jak nie ma tego żelu (on jest z pompką) to ja kupuję szampon albo płyn do kąpieli i przelewam). Myje tym ciało i włosy
Oliwkę stosuję od dawna na włosy i ciało. U mnie super się sprawuje zarówno ta dla dzieci jak i dla mam.
Mam też krem do buzi dla dziecka na dwór (taki na zimno i wiatr) i dobrze mi się sprawdza. Ja mam bardzo problematyczna cerę i wiele innych kremów mi szkodzi.
A testuję na sobie wszystkie kosmetyki zanim użyje na dziecku. Serie babydream u nas w domu używany nieprzerwanie od trzech lat.
Teraz już mam mało czasu na testy, ale chcę jeszcze wypróbować balsam/mleczko do ciała. Dam znać jak już będę przynajmniej po jednym opakowaniu -
nick nieaktualnyPrzyszła do mnie paczka z Gemini więc do pakowania toreb do szpitala zostały mi tylko drobnostki i szlafrok
no ale wody, słodyczy czy biszkoptow jeszcze kupowała nie będę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bae1b76b9254.jpg
Dopiszcie do listy do torby porodowej. Podobno cudo. Wynalazlam na YT poleciłam sąsiadce jej drugi poród powiedziała że ulga dla krocza niesamowita że tantum rosa się nie umywa. Bo to autentycznie łagodziło szczypanie i ból a pękła na 15 szwów. I to prawie pod odbyt. Saszetki tantum też kupiłam wolę je mieć niż nie miec mało miejsca zajmują i nie kosztują duzoAniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolka - ja bym dodała to Twojej listy jeszcze coś przeciwgorączkowego. My wzięliśmy pedicetamol bo ma największe stężenie paracetamolu w 1ml roztworu.
A pamiętam jaki był horror przy siostrze z podawaniem wszelkich syropów.
I termometrWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:07
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Przede wszystkim żel do mycia i oliwka. Szampon i płyn do kąpieli mają prawie taki sam skład jak żel do mycia, więc jak nie ma tego żelu (on jest z pompką) to ja kupuję szampon albo płyn do kąpieli i przelewam). Myje tym ciało i włosy
Oliwkę stosuję od dawna na włosy i ciało. U mnie super się sprawuje zarówno ta dla dzieci jak i dla mam.
Mam też krem do buzi dla dziecka na dwór (taki na zimno i wiatr) i dobrze mi się sprawdza. Ja mam bardzo problematyczna cerę i wiele innych kremów mi szkodzi.
A testuję na sobie wszystkie kosmetyki zanim użyje na dziecku. Serie babydream u nas w domu używany nieprzerwanie od trzech lat.
Teraz już mam mało czasu na testy, ale chcę jeszcze wypróbować balsam/mleczko do ciała. Dam znać jak już będę przynajmniej po jednym opakowaniu
Będę się rozglądać w Rossmanie.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamaAga85 wrote:Dzięki Paula za wyjaśnienie.
Będę się rozglądać w Rossmanie.
Link dla ciebie bo wydaje mi się że DE masz tą wersję teraz dostępna
http://www.srokao.pl/p/blog-page.html?m=0
Jak robiłam listy posiłkowałam się tym zbiorem bo nie wiedziałam np czym się dziecko myje myślałam że używa się osobno płynu do wody i żelu do myciaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 14:35
-
Karmelllka90 wrote:A się właśnie z laktatorem wstrzymuje bo koszt się wydaje duży, a jak laktacja będzie ok to kupię jakiś tani, który będę miala po to żeby wyjść z domu. A jak laktację będzie trzeba pobudzać to kupię jakiegoś mercedesa haha
mercedesem będzie dzidziuś KarmellkaFasolka77
-
Paula 90 wrote:Fasolka - ja bym dodała to Twojej listy jeszcze coś przeciwgorączkowego. My wzięliśmy pedicetamol bo ma największe stężenie paracetamolu w 1ml roztworu.
A pamiętam jaki był horror przy siostrze z podawaniem wszelkich syropów.
I termometr
termometr mam na liście, pedicetamol dopisuję! - dziękiFasolka77
-
nick nieaktualny
-
Kasionek wrote:Trochę się pogububialam a właśnie zastanawiam się jakiej marki brać kosmetyki dla Dziecka. Hipp jest ok? Mi każdy poleca mustele ale nie wiem czy warto dawać tyle kasy skoro tańsze są ok. A seria linomag?
-
Karmelllka90 wrote:DorotaAnna dodasz swoje listy? Ja już co prawda mam 95% kupione całej wyprawki ale może coś pominęłam
Jasne już Wam wklejam:
SPANIE:
- łóżeczko 120x60
- materac 120x60 piankowo-lateksowy Hevea
- 2 prześcieradła 120x60 bawełniane
- 2 x rożek
- 2 x śpiworek do spania
- 2 x kocyk minky z płaską poduszeczką
- kosz Mojżesza
- 2x prześcieradlo do kosza Mojżesza
- 2x obszycie do kosza Mojżesza
- kocyk cienki
KARMIENIE:
- butelki (zestaw startowy antukolkowy Tommee Tippee)
- laktator Tommee Tippee
- poduszka do karmienia
- termoopakowanie do butelki
- podgrzewacz do butelek
- sterylizator do butelek
- 10 pieluszek tetrowych
- 5 pieluszek bambusowych
PRZEWIJAK:
- półko-przewijak KLUPŚ
- mata na przewijak
- 2x prześcieradło na przewijak
- koszyczki na kosmetyki itp.
KĄPANIE:
- wanienka + stelaż
- termometr do wanienki
- 2 x ręcznik kąpielowy z kapturkiem
INNE:
- wózek
- komoda
- naklejki na ścianę
- lampka na ścianę
- fotelik samochodowy
- 3x koszule do karmienia
- 1x koszula do porodu
- 3x stanik do karmienia
APTEKA/KOSMETYKI:
- 2x smoczek lovi dynamiczny 0-2 m.ż.
- termofor z pestek wiśni
- termometr bezdotykowy
- aspirator do nosa- KATAREK
- aspirator do nosa- silikonowa gruszka
- waciki duże (płatki kosmetyczne)
- patyczki do uszu dla niemowlaka
- szczotka do włosów
- zestaw do obcinania paznokci (nożyczki + obcinacz)
- podkłady higieniczne
- podpaski poporodowe
- wkładki laktacyjne
- majtki jednorazowe poporodowe
- gaziki jałowe
- octanisept
- tantum rose w buteleczkach
- lanolina do sutków
- witamina D w kropelkach
- 20 ampułek soli fizjologicznej
- czopki glicerynowe
- woda morska
- BioGaia
- Espumisan 100
- maść przeciwodparzeniom
- sudocrem
- krem do rączek i buzi
- płyn do kąpieli
- balsam do ciałka
- płyn/proszek do prania dla niemowląt
ZASTANOWIĆ SIĘ:
- kosz na zużyte pieluchy
- szumiś
- nakładki na sutki
- monitor oddechu
- oliwka
Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Nad nakladkami bym sie nie zastanawiala tylko kupila.. Lepiej jak przeleza nie uzyte niz jakby w srodku nocy mialy sie przydac. Ja wiem jak mnie uratowaly przy córce teraz to moj nr 1 w wyprawce dla mnie. Zreszta leza juz w szafie na godzine zero ale oby jej nie bylo.
DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
masz racje, lepiej żeby leżały, to zmienie ich pozycje na liście xD
Daffi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
masz racje, lepiej żeby leżały, to zmienie ich pozycje na liście xD
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:To my tez będziemy chodzić do szkoły rodzenia do 35 tc. Ale liczę, że damy radę jednak
Mam ponad 700 zł w koszyku w gemini. Jeszcze myślę o laktatorze, nakładkach do karmienia i monitorze oddechu, ale to już nie musi być w gemini... -
DorotaAnna wrote:Mnie tez czeka jeszcze rossmann i gemini (i fotelik samochodowy) i to będzie już wszystko... z tych takich rzeczy co MUSZĘ mieć, bo oczywiście mam jeszcze trochę rzeczy upatrzonych na Allegro ale to takie już dodatkowe pierdoly, jak nie zdążę kupić to nic się nie stanie. Ciekawe ile mi wyjdzie za te apteczno-kosmetyczne rzeczy:D kurczę wiecie co ja nie miałam na liście w ogóle tych nakładek na sutki ale tak wszystkie o tym piszecie to może kupię na wszelki wypadek