Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Karinka długo czekała na wysyłkę ze sklepu lulajka? Zamówienie zrobiłam w nowy rok a tu jeszcze nie przyszło. Napisałam do nich niby dzisiaj wysyłka
ale informacji wcześniej nie dostałam. A już się doczekać nie mogę
Chodzi Ci o te poduszeczki zamówione od nich ? Kochana nie wiem, nie jestem w stanie Ci określić czy zamówienie doszło czy nie, bo ten kocyk to druga rzecz, którą zamówił M. Także wiesz. -
Wiewióreczka wrote:Dorota, dobrze mówisz...też mam nadzieję, że Lili nie przeoczy, że należy jej się wpierdziel za to milczenie!!!
Ech, nie wiem od czego zacząć z wyprawką...mam łóżeczko z materacem tylko
Kochana zrób sobie listę, ja jak robiłam liste to ją podzieliłam na „karmienie”, „spanie”, „apteka i kosmetyki” itp. I tam wpisywałam wszystkie rzeczy z danego „działu”. I jak kupowałam łóżeczko- to od razu wszystko do spania: prześcieradła, kocyki, rożek itp. Bo tez miałam wrażenie ze tego tyle jest, że nie ogarnę. Jak miałam zwykłą listę tonogarnial mnie chaos, a tak wszystko po kolei i wiem, że już np. Nic do spania nie muszę kupić.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Aaaaa i Endo mi mówiła że teraz nasze TSH już nie ma tak dużego wpływu na dziecko. Bo od około 20 tygodnia nasze maluchy mają własne tarczyce. I ich działają niezależnie od naszych.
Więc warto zbić dla święto spokoju, żeby wynosiło ok. 1, ale nie martwić się, że podwyższone wpłynie źle na dzidzię.Paula 90 lubi tę wiadomość
-
poszalałyście mamuśki z tymi stronami! będę odpisywać zbiorowo między jedną zmianą pieluchy, a drugą dzisiaj chyba pół dnia
KarmeLoVe przy pierwszym dziecku patrzyliśmy, żeby nam się podobało, a przy każdym kolejnym - żeby pasowało do poprzednichdlatego będzie Bartuś, Maciuś i Wojtuś
Mąż sobie swoje własne BMW stworzył
Daffi ja głosuję za Tymonem
Kasionek Jaśminka!! cudo
Karollinax26 bardzo mi przykroprzepraszam, że pytam wprost, ale Wy się staraliście o dziecko, czy "wpadka"? nie pamiętam czy pisałaś...
Wiewióreczka to leż grzecznie i szalej na allegroa Szymuś piękne imię! wiem, że już to pisałam, ale gdybym miała czwartego synka to na bank Szymusia
Lili90 trzymam kciuki za szybkie wyjścieWiewióreczka, KarmeLoVe, Fasolka77, Daffi, Kasionek, B_002 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
DorotaAnna wrote:Kochana zrób sobie listę, ja jak robiłam liste to ją podzieliłam na „karmienie”, „spanie”, „apteka i kosmetyki” itp. I tam wpisywałam wszystkie rzeczy z danego „działu”. I jak kupowałam łóżeczko- to od razu wszystko do spania: prześcieradła, kocyki, rożek itp. Bo tez miałam wrażenie ze tego tyle jest, że nie ogarnę. Jak miałam zwykłą listę tonogarnial mnie chaos, a tak wszystko po kolei i wiem, że już np. Nic do spania nie muszę kupić.
Nie jestem w stanie już jechać obejrzeć wózków. Macie do polecenia wózek, który lekko się prowadzi, ma skrętne koła i kosztuje ok. 1500 zł? -
Co do spania to jak jestem u siebie jak teraz to znowu bije rekordy :)np.dziś noc od 1.30 do 7.30 i później 8.30 do 12.30 czyli ok.10 godzin w sumie.
Dla mnie to dużo ale dobrze się czuje jak tak pośpięTeraz zjadłam,wypiłam kawkę do tego i zaraz zabieram pieska na spacer i idę na jakieś mikro zakupy.
Co do list zakupów dla maluchów - każda mile widziana -
To my tez będziemy chodzić do szkoły rodzenia do 35 tc. Ale liczę, że damy radę jednak
Mam ponad 700 zł w koszyku w gemini. Jeszcze myślę o laktatorze, nakładkach do karmienia i monitorze oddechu, ale to już nie musi być w gemini... -
Kiwona wrote:To my tez będziemy chodzić do szkoły rodzenia do 35 tc. Ale liczę, że damy radę jednak
Mam ponad 700 zł w koszyku w gemini. Jeszcze myślę o laktatorze, nakładkach do karmienia i monitorze oddechu, ale to już nie musi być w gemini...
Mnie tez czeka jeszcze rossmann i gemini (i fotelik samochodowy) i to będzie już wszystko... z tych takich rzeczy co MUSZĘ mieć, bo oczywiście mam jeszcze trochę rzeczy upatrzonych na Allegro ale to takie już dodatkowe pierdoly, jak nie zdążę kupić to nic się nie stanie. Ciekawe ile mi wyjdzie za te apteczno-kosmetyczne rzeczy:D kurczę wiecie co ja nie miałam na liście w ogóle tych nakładek na sutki ale tak wszystkie o tym piszecie to może kupię na wszelki wypadek👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Dobry pomysł z tym podziałem. Mnie właśnie przeraża, że tyle tego jest i taki kisz misz. Najpierw wszystko do spania, później rzucę się na kosmetyki itd.
Nie jestem w stanie już jechać obejrzeć wózków. Macie do polecenia wózek, który lekko się prowadzi, ma skrętne koła i kosztuje ok. 1500 zł?
mnie sie podobały maxi cosi ale w sklepie odpadły w przedbiegach... za niskie a ja wysoka... wybrałam AERO TUTIS a finalnie dostałam od bratatez jest wysoki, wysoka gondolka- plecy mi nie wysiądą od schylania i też szersza o wiele gondolka niż w maxi cosi co ułatwia dostęp do dziecka. Ale aero ok 3 tys kosztuje. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czego konkretnie oczekujesz od wózka
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
to w takim razie wrzucam tutaj swoją listę
poproszę o ewentualną korektę.. może o czymś zapomniałam?
KOSMETYKI I ART. HIGIENICZNE
płyn do kąpieli Babydream
Oliwka Derma/ Momme
sól fizjologiczna w ampułkach 20 szt
woda morska w sprayu
maść do smarowania pupy Bepanthen extra
krem na odparzenia tormentalum (nie tormentiol!), lub maść pięciornikowa lub linomag zielony
krem do buzi SPF 25 i SPF 50 Derma
waciki płatki dla dzieci
patyczki dla dzieci
chusteczki nawilżone dla dzieci 5 szt
Zasypka Sylveco lub Baby dream z rossmana
pieluszki o najmniejszym rozmiarze 2 opak Pampers
pieluszki tetrowe 20 szt
pieluszki flanelowe 5 zt
małe ściereczki tetrowe do mycia 5 szt
szczotka do włosów z naturalnego włosia
podkłady do przewijania z gumką 5 szt
podkłady do przewijania jednorazowe Akuku
aspirator do noska FRIDA
ręczniki kąpielowe z kapturkiem 2 szt
nożyczki do paznokci lub obcinacz
proszek do prania Lovela
płyn do płukania Lovela
krochmal do kąpieli
wkładki laktacyjne jednorazowe
wkładki laktacyjne żelowe
UBRANKA
śpioszki 7 szt
półśpiochy 5 par
bluzeczki bawełniane 5 szt
kaftaniki 3 szt
bluzy/ sweterki 3 szt
spodenki 2 szt
body z krótkim rękawem 10 szt
body z długim rękawem 6 szt
cienkie pajacyki 6 szt
skarpety 5 par
rękawiczki niedrapki 2 szt
czapeczki cienkie 3 szt
cienki kombinezon z polaru lub pluszu 1 szt
AKCESORIA
butelki do karmienia 150 ml 2 szt butelki antykolkowe AVENT, samosterylizujące, dynamiczne smoczki z wolnym przepływem
smoczki 2 szt LOVI, smoczki 0-2
łóżeczko
materac
pościel 2 kpl
ochraniacze na szczebelki
prześcieradła z gumką 2 szt
ceratka na materac 2 szt
przewijak
pokrowce na przewijak
rożek nieusztywniony 2 szt
kocyk 2 szt
wanienka
stojak
termometr
wózek
folia przeciwdeszczowa
moskitiera
fotelik i baza
komoda
lampka nocna
poduszka do karmienia
niania elektryczna
podgrzewacz do butelek
laktator Spectra s 9
monitor oddechu Angel care oraz snuze hero
kosz na brudne rzeczy
kosz na pieluchy
Szumiś
WYPOSAŻENIE APTECZKI
czopki glicerynowe 1 op
czopki przeciwgorączkowe 1 op
wit K i D
octanisept
gaziki jałowe
DLA MAMY DO SZPITALA
koszula do porodu 1 szt
koszula do karmienia 3 szt
podkłady higieniczne
podpaski duże
majtki jednorazowe
szlafrok
kapcie
klapki
skarpety
biustonosz do karmienia 3 szt
Kiwona, AniaKJ, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwona wrote:To my tez będziemy chodzić do szkoły rodzenia do 35 tc. Ale liczę, że damy radę jednak
Mam ponad 700 zł w koszyku w gemini. Jeszcze myślę o laktatorze, nakładkach do karmienia i monitorze oddechu, ale to już nie musi być w gemini...
Kiwona wstrzymaj się z kupnem laktatora do porodu- może nie będzie potrzebny a koszt spory. Tak na mówiła położna w szkole. Ona również poleca w razie w laktator spectra s9Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyA się właśnie z laktatorem wstrzymuje bo koszt się wydaje duży, a jak laktacja będzie ok to kupię jakiś tani, który będę miala po to żeby wyjść z domu. A jak laktację będzie trzeba pobudzać to kupię jakiegoś mercedesa haha
espoir lubi tę wiadomość