Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:A ta koszula porodowa mi doszla! Jezu jaka wielka jest.. Ja do porodu w zyciu nie bede tak wygladac:p musze chyba kupic jeszcze mniejsza haha
a możesz przypomnieć skąd ją kupowałaś? Wiem, że wklejałaś link, ale nie zapisałam od razu a teraz to już nie znajde👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka i DorotaAnna, Dzięki za szczegółowe listy wyprawkowe!
Już któryś raz widzę, że kupujecie aż trzy koszule do karmienia i wszystkie bierzecie do szpitala czy to będą też do domu?
Dziś mi się udało zapisać do szkoły rodzenia w Kielcach, zaczynam od 2 lutego. To będą 4 spotkania po 3-4 godziny, raz w tygodniu. Koszt: 300zł.DorotaAnna, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Fasolka i DorotaAnna, Dzięki za szczegółowe listy wyprawkowe!
Już któryś raz widzę, że kupujecie aż trzy koszule do karmienia i wszystkie bierzecie do szpitala czy to będą też do domu?
Dziś mi się udało zapisać do szkoły rodzenia w Kielcach, zaczynam od 2 lutego. To będą 4 spotkania po 3-4 godziny, raz w tygodniu. Koszt: 300zł.
Powiem Ci szczerze, że ja nie wiem. Bo ja nie lubię spać w koszulach, ale ostatnio dużo mi się zmienia w związku z ciążą więc może i polubię po ciąży spać w koszulachi dużo dziewczyn mi mówi, że w takiej koszuli do karmienia najwygodniej jest przez pierwsze pare tygodni spać
Sansivieria lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Sansivera ja kupuję tylko dwie do karmienia i jedną do porodu. Ogólnie nienawidzę koszul, a rozmawiając z mamami które niedawno rodziły, przekonałam się, że nie ma sensu mieć więcej, każda twierdzi, że w domu już nie używały koszul
-
Mistella wrote:A do mnie właśnie dotarło ze jestem już w 7 miesiącu i 3 trymestrze , wow!
Ja też kupuje dwie bo wiem że w domu na pewno nie będę w tym spać, śpię w bieliźnie albo bez.Sansivieria lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj 26+5, jeszcze troszkę i też będzie 3 trymestr
kiedy to zleciało, a wydawało się, że ciąża będzie trwała wieczność. Teraz to już nam tak poleci, że się nie zdążymy obejrzeć a będziemy na porodówce
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyJa pytałam mojej gin i położnej że ogólnie za początek trzeciego trymestru przyjmuje się przełom 27 tygodnia. Termin ten nie jest sztywny i różni się w zależności od sposobu obliczeń.
I tak dziecko wyjdzie sobie w swoim czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:31
DorotaAnna, Mistella lubią tę wiadomość
-
ja w szpitalu się pociłam strasznie i zmieniałam często. poza tym można gdzieś krwią zabrudzić, więc lepiej mieć na zmianę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 16:31
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Sansivieria wrote:Fasolka i DorotaAnna, Dzięki za szczegółowe listy wyprawkowe!
Dziś mi się udało zapisać do szkoły rodzenia w Kielcach, zaczynam od 2 lutego. To będą 4 spotkania po 3-4 godziny, raz w tygodniu. Koszt: 300zł.
też rozważam ilość... w domu wolałabym takie topy na ramiączkach z odpinanymi ramiączkami... ale w szpitalu 3 szt też mogą się przydać bo koszula może się po prostu zaplamić chociażby krwiąFasolka77
-
DorotaAnna wrote:Powiem Ci szczerze, że ja nie wiem. Bo ja nie lubię spać w koszulach, ale ostatnio dużo mi się zmienia w związku z ciążą więc może i polubię po ciąży spać w koszulach
i dużo dziewczyn mi mówi, że w takiej koszuli do karmienia najwygodniej jest przez pierwsze pare tygodni spać
chyba tak jest bo wietrzysz przy okazjia szpitalu pewnie jeszcze jakieś badania po porodzie no i krwawienie... podpaski czy podkłady grube... więc spodnie odpadają
Fasolka77
-
Ja mam 3 koszule i do porodu chyba jeszcze kupię jednorazowa, pomyślę do szpitala muszę wziąć co najmniej dwie, bo pierwsza zaraz będzie brudna znając mnie. Wystarczy, że coś przecieknie i już nie komfortowo tak chodzić z plamka. A o to po porodzie naprawdę nie jest trudno.
-
Dziewczyny z Torunia: macie jakiegoś pediatrę dla maluszków?
Druga sprawa: słyszałam, że w luxmedzie można korzystać z wizyt u pediatry na NFZ słyszałyście o tym? Wiecie jak to działa? Czy oni szczepienia też robią?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Dziewczyny z Torunia: macie jakiegoś pediatrę dla maluszków?
Druga sprawa: słyszałam, że w luxmedzie można korzystać z wizyt u pediatry na NFZ słyszałyście o tym? Wiecie jak to działa? Czy oni szczepienia też robią?
O luxmedzie nic nie wiem więc nie pomogę. Ja z małą jestem u dr Buzalskiej w przychodni Citomed na Rakowicza i jestem bardzo zadowolona. Nie daje antybiotyków, no chyba, że już na prawdę trzeba. Poza tym akurat mojej córce bardzo trafia z lekami. Jeszcze dr Deczynski u niego byłam kilka razy prywatnie jak nagle coś wyszło i też jest super.DorotaAnna lubi tę wiadomość