X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kupiłam gruszkę do szpitala, bo teraz nie odśluzowuja dzieci i tak sobie pomyślałam że dla dobra mojej psychiki wolę mieć. A katarek to już od daaawna wpisany miałam na listę wyprawkowa. Moim zdaniem być musi. Ja nie wierzę w moc gruszki przy katarze a Frida mnie obrzydza

Ok, to pewnie ma sens :) Choć ja nie miałam gruszki w szpitalu - nawet o tym nie pomyślałam. Ale wszystko było ok.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Ok, to pewnie ma sens :) Choć ja nie miałam gruszki w szpitalu - nawet o tym nie pomyślałam. Ale wszystko było ok.
    Ja sobie tak pomyślałam że może jej coś obeschnac w nosku i będzie oddychać i to będzie świszczec ... No wyobraźnia działa. Na szczczescie taka gruszka to koszt 10 zł a już mój komfort jest inny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny co do masażu krocza to dopiero od 34 tc do porodu można masować

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka a ile jest par na tych Waszych zajęciach? Położna będzie od każdej czytać ten plan?

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Aha dziewczyny co do masażu krocza to dopiero od 34 tc do porodu można masować
    Olejek Weleda.
    Masaż można wykonywać tylko po konsultacji z ginem bo może wywołać skurcze.

Ja już olejek zamówiłam. Jak nie będę mogła prowadzić pełnego masażu to będę chociaż smarować skórę wokół.

Mięśnie Kegla mogę już ćwiczyć więc liczę że na masaż krocza też mi pozwoli

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karmelka a ile jest par na tych Waszych zajęciach? Położna będzie od każdej czytać ten plan?

Od tego roku każdy ginekolog musi omówić ze swoją pacjentką plan porodu albo skierować ja do położnej żeby taki plan omówić- wiec pewnie będą omawiać na tej szkole rodzenia

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to nie wiedziałam. Fajnie.

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jest 7 par w tej naszej szkole rodzenia.
    Nie wiem czy plan porodu każdej pary będzie aż tak szczegółowo analizowany, ale na początku zajęć mamy to omawiać, więc każdy ma przygotować. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. Przy okazji podpowiedzą nam na podstawie naszych największych wymagań do jakiego szpitala w Krakowie najlepiej pojechać.

PS. Ja was jak zwykle nadrabiam w nocy bo w ciągu dnia kompletnie nie mam kiedy. Do końca tygodnia tyle planów że w domu nie siedzę tylko biegam po mieście i załatwiam sprawy. Jutro to samo, idę spróbować zasnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 00:02

malutka_mycha lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię jeszcze.. Kurde mam kaca doslownie.. Najadlam sie dzis tyle zupy ogorkowej i teraz nie moge przestać pić.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie złożyłam zamówienie na Gemini....1040 zł....jejkuuuu...tak to jest wszystko naraz kupować. A i tak jestem w ciemnej dupie ;)

Sansivieria, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A ja właśnie złożyłam zamówienie na Gemini....1040 zł....jejkuuuu...tak to jest wszystko naraz kupować. A i tak jestem w ciemnej dupie ;)
    No ja właśnie ze względu na te sumy podzieliłam sobie zakupy, i można powiedzieć, że się nie odczuło tej wyprawki. Ale jakbym wszystko na raz miała zamawiać to mogłabym dostać zawału :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha tak jak Basia ci napisała, ja właśnie mam dwa szpitale upatrzone i jak dzisiaj napiszę ten plan to myślę, że spokojnie w sobotę mogę z nim jechać na dni otwarte i się dowiem, który spełnia moje kryteria.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z dziewczyn na lutówkach już urodziła. 36 tc waga dziecka 3600g

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a propo dużych dzieci. Mama36 halo!!!!!!! Dawno się nie odezwała...

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Nadrabiam Was ale z pianiem ciężko ostatnio. Pracuje jeszcze do połowy lutego i powiem ze nawet ja już się nie mogę doczekać.

Wiem ze to już temat z przed wielu stron ale my chyba zdecydowaliśmy się na Juliana! Mnie się bardzo podoba szczególnie zdrobnienia. Co myślicie? Nie jer staroświeckie? Nam tez zależy na imieniu bez polskich znaków i dźwięków..

B_002, AniaKJ, Kasionek, Kasiulka90, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Cześć! Nadrabiam Was ale z pianiem ciężko ostatnio. Pracuje jeszcze do połowy lutego i powiem ze nawet ja już się nie mogę doczekać.

Wiem ze to już temat z przed wielu stron ale my chyba zdecydowaliśmy się na Juliana! Mnie się bardzo podoba szczególnie zdrobnienia. Co myślicie? Nie jer staroświeckie? Nam tez zależy na imieniu bez polskich znaków i dźwięków..
    Pracujesz w biurze? Na prawdę podziwiam cię że dajesz jeszcze radę.

Julian ładne imię. Nasz 2 letni sąsiad ma takie imię

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina strasznie współczuje i życzę dużo siły!!!

Malutka mycha - jak twoje ewentualne rozejście łonowe? Noe wiem czy tez coś nie czuje.

Super sprawa z tymi planami porodu! Ja rodziłam w pozycji pionowej i nie wyobrażam sobie inaczej wiec chętnie b taki plan napisała.

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pracujesz w biurze? Na prawdę podziwiam cię że dajesz jeszcze radę.

Julian ładne imię. Nasz 2 letni sąsiad ma takie imię

Pracuje na uniwersytecie i mam trochę pracy przy biurku trochę ze studentami.. i rozpyszczonych studentów w mam już dość ;)
    O fajnie wiedzieć ze są jakieś maluchy o tym imieniu:)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Pracuje na uniwersytecie i mam trochę pracy przy biurku trochę ze studentami.. i rozpyszczonych studentów w mam już dość ;)
    O fajnie wiedzieć ze są jakieś maluchy o tym imieniu:)
    Aga a ty jesteś z Krakowa prawda? Wykładowca jesteś? W sumie jeśli masz ruchome godziny pracy i możliwość zarówno siedzenia jak i chodzenia to jak się dobrze czujesz to czemu nie pracować. Ja z trybem mojej pracy i ilością stresu na pewno nie dałabym rady

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :-)
    36 tydzień i taka waga wow, ciekawe co by było gdyby wytrwała do terminu ;-)
    Aga Julian piękne iimię, nietypowe a zarazem takie jak na prawdziwego chłopaka przystało :-)
    Co do wyprawki to ja podzieliłam teraz wydatki. Co miesiąc 400zł i powiem Wam, że łatwiej jest to przeżyć, bo aż tego tak nie odczuwamy :-) W marcu będę robiła ostatnie zzakupy i to będzie chemia i rzeczy apteczne, bo jednak zależy mi by miały ddługie terminy ważności :-)
    Łapie mnie pomału niepokój o to czy sobie dam radę, czy niezawiodę starszej córki. Ona się tak cieszy, że będzie siostra... boję się, że może się rozczarować :(
    A i pytanie do dziewczyn które mają jjuż dziecie. Co robicie gdy zacznie się poród? Co wtedy z dziećmi które są już na świecie? :-:

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ