Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Kupiłam gruszkę do szpitala, bo teraz nie odśluzowuja dzieci i tak sobie pomyślałam że dla dobra mojej psychiki wolę mieć. A katarek to już od daaawna wpisany miałam na listę wyprawkowa. Moim zdaniem być musi. Ja nie wierzę w moc gruszki przy katarze a Frida mnie obrzydza
Ok, to pewnie ma sensChoć ja nie miałam gruszki w szpitalu - nawet o tym nie pomyślałam. Ale wszystko było ok.
-
nick nieaktualnyAasha wrote:Ok, to pewnie ma sens
Choć ja nie miałam gruszki w szpitalu - nawet o tym nie pomyślałam. Ale wszystko było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 21:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Aha dziewczyny co do masażu krocza to dopiero od 34 tc do porodu można masować
Masaż można wykonywać tylko po konsultacji z ginem bo może wywołać skurcze.
Ja już olejek zamówiłam. Jak nie będę mogła prowadzić pełnego masażu to będę chociaż smarować skórę wokół.
Mięśnie Kegla mogę już ćwiczyć więc liczę że na masaż krocza też mi pozwoli -
malutka_mycha wrote:Karmelka a ile jest par na tych Waszych zajęciach? Położna będzie od każdej czytać ten plan?
Od tego roku każdy ginekolog musi omówić ze swoją pacjentką plan porodu albo skierować ja do położnej żeby taki plan omówić- wiec pewnie będą omawiać na tej szkole rodzenia👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Karmelka a ile jest par na tych Waszych zajęciach? Położna będzie od każdej czytać ten plan?
Nie wiem czy plan porodu każdej pary będzie aż tak szczegółowo analizowany, ale na początku zajęć mamy to omawiać, więc każdy ma przygotować. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. Przy okazji podpowiedzą nam na podstawie naszych największych wymagań do jakiego szpitala w Krakowie najlepiej pojechać.
PS. Ja was jak zwykle nadrabiam w nocy bo w ciągu dnia kompletnie nie mam kiedy. Do końca tygodnia tyle planów że w domu nie siedzę tylko biegam po mieście i załatwiam sprawy. Jutro to samo, idę spróbować zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2019, 00:02
malutka_mycha lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:A ja właśnie złożyłam zamówienie na Gemini....1040 zł....jejkuuuu...tak to jest wszystko naraz kupować. A i tak jestem w ciemnej dupie
-
nick nieaktualnyMalutka_mycha tak jak Basia ci napisała, ja właśnie mam dwa szpitale upatrzone i jak dzisiaj napiszę ten plan to myślę, że spokojnie w sobotę mogę z nim jechać na dni otwarte i się dowiem, który spełnia moje kryteria.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć! Nadrabiam Was ale z pianiem ciężko ostatnio. Pracuje jeszcze do połowy lutego i powiem ze nawet ja już się nie mogę doczekać.
Wiem ze to już temat z przed wielu stron ale my chyba zdecydowaliśmy się na Juliana! Mnie się bardzo podoba szczególnie zdrobnienia. Co myślicie? Nie jer staroświeckie? Nam tez zależy na imieniu bez polskich znaków i dźwięków..B_002, AniaKJ, Kasionek, Kasiulka90, DorotaAnna, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Cześć! Nadrabiam Was ale z pianiem ciężko ostatnio. Pracuje jeszcze do połowy lutego i powiem ze nawet ja już się nie mogę doczekać.
Wiem ze to już temat z przed wielu stron ale my chyba zdecydowaliśmy się na Juliana! Mnie się bardzo podoba szczególnie zdrobnienia. Co myślicie? Nie jer staroświeckie? Nam tez zależy na imieniu bez polskich znaków i dźwięków..
Julian ładne imię. Nasz 2 letni sąsiad ma takie imię -
Karolina strasznie współczuje i życzę dużo siły!!!
Malutka mycha - jak twoje ewentualne rozejście łonowe? Noe wiem czy tez coś nie czuje.
Super sprawa z tymi planami porodu! Ja rodziłam w pozycji pionowej i nie wyobrażam sobie inaczej wiec chętnie b taki plan napisała.
-
Karmelllka90 wrote:Pracujesz w biurze? Na prawdę podziwiam cię że dajesz jeszcze radę.
Julian ładne imię. Nasz 2 letni sąsiad ma takie imię
Pracuje na uniwersytecie i mam trochę pracy przy biurku trochę ze studentami.. i rozpyszczonych studentów w mam już dość
O fajnie wiedzieć ze są jakieś maluchy o tym imieniu:)
-
nick nieaktualnyAga2606 wrote:Pracuje na uniwersytecie i mam trochę pracy przy biurku trochę ze studentami.. i rozpyszczonych studentów w mam już dość
O fajnie wiedzieć ze są jakieś maluchy o tym imieniu:) -
Dzień dobry z rana
36 tydzień i taka waga wow, ciekawe co by było gdyby wytrwała do terminu
Aga Julian piękne iimię, nietypowe a zarazem takie jak na prawdziwego chłopaka przystało
Co do wyprawki to ja podzieliłam teraz wydatki. Co miesiąc 400zł i powiem Wam, że łatwiej jest to przeżyć, bo aż tego tak nie odczuwamyW marcu będę robiła ostatnie zzakupy i to będzie chemia i rzeczy apteczne, bo jednak zależy mi by miały ddługie terminy ważności
Łapie mnie pomału niepokój o to czy sobie dam radę, czy niezawiodę starszej córki. Ona się tak cieszy, że będzie siostra... boję się, że może się rozczarować
A i pytanie do dziewczyn które mają jjuż dziecie. Co robicie gdy zacznie się poród? Co wtedy z dziećmi które są już na świecie? :-: